Перейти до змісту

В кого облік тепла в квартирі по лічильнику?

vaz75

Рекомендовані повідомлення

Хто має лічильник на тепло в квартирі багатоквартирного будинку (знаю, є будинок на Федорова)?

Скільки гКал йде тепла в найхолодніший місяць? Яка площа квартири? Як проводиться розрахунок по лічильнику?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хто має лічильник на тепло в квартирі багатоквартирного будинку (знаю, є будинок на Федорова)?

Скільки гКал йде тепла в найхолодніший місяць? Яка площа квартири? Як проводиться розрахунок по лічильнику?

плануєш ставити?

знаєш як обійти систему ЖЕК?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Спочатку потрібні ввідні данні - чи овчинка варта видєлки?

А в тебе лічильник?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Спочатку потрібні ввідні данні - чи овчинка варта видєлки?

А в тебе лічильник?

поки нема, але платити за опалення стільки як вони нараховують набридає,

опалення не було а пораховано шо послуги надані

тема актуальна

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є встановлений лічильник тепла, на території приватної фірми. Офіс 100 кв.м. До встановлення платили приблизно 3000 грн. після встановлення сплачували 300-500 грн. Встановлювався років 3-4 тому. Головняка з встановленням дуже багато. Як з технічної сторони так і з матеріальної. Я вже промовчу про документальну частину. ЖЕК , ЛуцькТепло та інші дозвільні структури, ну дууууууже неохоче сприяють. Про деталі не знаю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Потрібно уточнити деякі моменти.

Поставити квартирний лічильник можна в тому випадку, якщо подача теплоносія в квартиру йде по одній трубі, а далі подача йде з кімнати в кімнату. В старих будинках така можливість відсутня, тому що там вертикальна подача: з верхнього поверха приходить до вас, потім йде на нижній поверх або навпаки.

Якщо в під"їзді декілька квартир і є технічна можливість, потрібно щоб ставили всі такі лічильники, тоді не буде проблем з обліком.

Якщо лічильник буде встановлений, щомісяця (в опалювальний сезон) потрібно самому подавати дані в Луцьктепло.

І ще багато є різних нюансів.

блін, я і не подумав, це прийдеться на кожну кімнату лічильник, поіншому не вийде, будинку десь 23 роки

це вже невигідно, а інші варіанти є ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене така можливість є - підвід\відвід тепла йде з технологічних кімнат на поверсі. Більше того є в мене лічильник тепла б/в. Питання в експлуатації, на скільки це вигідно і чи вигідно взагалі?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене така можливість є - підвід\відвід тепла йде з технологічних кімнат на поверсі. Більше того є в мене лічильник тепла б/в. Питання в експлуатації, на скільки це вигідно і чи вигідно взагалі?

Якщо лічильник і регулятор подачі теплоносія, то вигідно.

в цифрах, будь ласка, в цифрах...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щоб не повторюватися, почитайте уважно ось цю тему:

http://board.lutsk.u...a/page__st__120

Тут є багато моєї інформації і іншого Миколи (niсkel).

Якщо потрібно більше інформації, запитуйте. Маю детальну аналітичну інформацію за останніх чотири роки по опалювальних місяцях, квартирах і т.д.

Дякую, я це все знаю. Можна попросити цифри по останньому опалювальному сезону. Можна в приват. Маю статистику індивідуального газового опалення двокімнатної квартири 70 кв.м і трикімнатної 77 м.кв. Маю з чим порівняти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 місяця потому...

І я тему підніму.

Зацікавило мене питання обліку тепла. Задача така, і такі у неї вхідні дані:

3-кімнатна квартира.

4 вікна (під ними, звісно ж, радіатори опалення - батареї)

Розумію, що деведеться ставити 4 лічильника.

1) яка ціна лічильника

2) Ціна встановлення і вартість додатикових витрат

3) саме страшне - документальна частина.

Ну із ЖЕК-ом боротися виключно законними методами. Прийти із юристом ,який буде ВСЕ знати про законність мого бажання, і беззаконні дії ЖЕК-а.

Така ж ситуація із Луцьктепло.

Вважаю, що варто буде дозбирати кілька тисяч грн на послуги юриста, і можливо, суду.

Тому як доведеться\, мабуть, на когось подати в суд.

Хоча, такі структури як ЖЕК, дуже бояться цього слова. Адже приховувати їм є що. І будь-яка перевірка може стати для них чорною дірою в бюджеті.

Або самий простий варіант - банально-прикрий - хабар. :(

Не хочеться цим знахабнілим сволочам, які і так наживаються на наших грошах, платити ще щось.

Ось - цікава інфа. От не зрозумів, чи стосується вона виключно КИєва, чи всієї України ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І я тему підніму.

Зацікавило мене питання обліку тепла. Задача така, і такі у неї вхідні дані:

3-кімнатна квартира.

4 вікна (під ними, звісно ж, радіатори опалення - батареї)

Розумію, що деведеться ставити 4 лічильника.

1) яка ціна лічильника

2) Ціна встановлення і вартість додатикових витрат

3) саме страшне - документальна частина.

В твоєму випадку овчинка виділки не варта: от по п.1. http://masterkip.com...gn=Steklopribor

Ціну множ на 4 (кількість стояків).

Робота і проект - це індивідуально, але щось мені підказує, що в твому випадку це ой як не дешево.

Так що економічна ефективність м'яко кажучи під сумнівом.

Я взнавав, сусід ставив, то загальна сума вийшла близько 5 тис. грн при курсі 16.

Економія склала за місяць близько 150 грн ( але стоять термоголовки і труби термоізольовані).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Один лічильник зараз вартує понад 2,5 тис... (якщо електромагнітний або ультразвуковий)...

Дороге задоволення....

Потрібно дійсно прорахувати наприклад "станом на 1-ше березня 2015 року"...

Повірка - раз в 2 чи 4 роки (залежно від моделі лічильника)...

Вартість - гривнів 800 ..

P.S. Враховуючи суттєве збільшення вартості опалення з наступного опалювального сезоту, то ОДНОЗНАЧНО потрібно обирати одне з двох - або оформлення субсидій, або встановлення лічильників обліку тепла...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

неможу зрозуміти чому аж 4 лічильника? Це що кожна батарея підключена з окремого стояка?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

неможу зрозуміти чому аж 4 лічильника? Це що кожна батарея підключена з окремого стояка?

так,

бо стояки окремий на кожну кімнату+кухня

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну і трішки дотичного оффтопу:

стосовно будинкових лічильників тепла

є 2 однакові (по плануванню) квартири площа по квитанції +- 1м2 одна на ДПЗ інша на 40му

в тій що на ДПЗ є лічильник тепла на 3 підїзди - за січень 512.хх грн

в тій що на 40му лічильника не має - 740.xx грн

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

неможу зрозуміти чому аж 4 лічильника?

Бо 4 кімнати (включаючи кухню) 4 батареї.

Шо не ясно?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Суть, звічно, в економії. Але, навіть якш\що я поставлю просто регулятори на батареї, то я буду робити теплвше / холодніше для себе.

Буває таке, що на вулиці не так і холодно, а батареї гарячі. І доводиться відкривати вікна і т.д.

А можна прикрутити тепло і буде в квартирі прохолодніше. А при наявності лічильників тепла, ще й економніше.

ок. Цифри.

візьмемо мінімальну ціну лічильника 3000 грн. І того на 4 батареї = 12 000 грн

+ по 1 000 грн встановлення. (менеше не буде) . Це з усіма кранами там і т.д.

І того 16 000 грн.

Скільки я можу зекономити в місяць?? навіть якщо мінімум 200 грн, то за 6 місяців опалювального сезону по 200 грн = 1200 грн. Окуповлюваність 10-12 років... (доречі, опалювальний сезон 6 місяців ,чи 12??)

не зовсім і вигідно. Хоча виробники лічильників заявляють, що економія від 30% до 70%. Нехай я попаду в мінімум - 30%

Якщо зараз я плачу майже 600 грн, то 180 грн економії мінімум. якщо 50%, то 300 грн. 1800 за сезон. 8 років.

АЛЕ, якщо ціну за оплення підіймуть ще, то я думаю, що зможу окупити лічильники швидше.

от і не знаю...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Думаю, що варто ставити, після установки варто задуматись над теплозбереженням - встановлення вікон, утеплення зовнішніх стін, тоді буде суттєва економія.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

після установки варто задуматись над теплозбереженням - встановлення вікон, утеплення зовнішніх стін

вікна стоять. Лоджия утеплена. Балкон засклений ,але не склопластиком - немає доцільності, бо хороший склопакет на виході на балкон.

Утеплювати зовнішні стіни не бачу сенсу. В квартирі тепло.

Я про економію грошей на опаленні.

Я відмовився від гарячої води на користь бойлера. Так, я більше плачу за електроенергію, за те, я не плачу за теплу воду, по ціні гарячої.

Бойлер окупився дуже швидко!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...Бойлер окупився дуже швидко!

Щось в мене гризуть сумніви, 10:9, але якщо в цей розрахунок додати вартість самого бойлера то думаю що всі 1:1. Я 10 днів лише на бойлері, а результати не радують :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

але якщо в цей розрахунок додати вартість самого бойлера

Бойлер купувався 6 років тому. Навіть майже 7.

Я 10 днів лише на бойлері, а результати не радують

А як ти рахуєш?

- скільки людей прописано? (за скільки фактично платиш за гарячу воду) А! І за її стоки.

- вартість бойлера

- оплата електроенергії була і стала (за місяць)

- на якій потужності працює бойлер? (можна ж виставити температуру не на максимум)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Суть, звічно, в економії..

Окуповлюваність 10-12 років... 8 сезонів...от і не знаю...

Ще врахуй повірку цих лічильників, яка є не дешевим задоволенням ...

Два роки назад вона вартувала 500 грн. Якщо лічильник механічний, то кожних два роки її потрібно робити, якщо ультразувуковий, чи електромагнітний, то раз в чотири роки...

А їх в тебе 4ри штуки буде...

Ніхто не вкладується в побутові речі та обладнання, яке себе окупить через 10 років... Воно просто може не дожити до цього...

Лише якщо опалення зросте раза в 3, то в цьому випадку є сенс їх ставити...

Якби вистачило лише ОДНОГО лічильника - то ставити його потрібно було б вже...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У батьків стояк 9 поверхів домовились ставити дахову котельню + лічильники тепла. По ціні та документах не знаю, зараз поки тільки все збирається, в них кооператив здається. Це оптимальний варіант, ніж те, що Ви пропонуєте. Спробуйте поговорити з сусідами по стояку, можливо так буде краще, бо ставити лічильники на труби - це і ремонт можна попортити і доволі дорого. Або ж обійтись хочаб лічильниками на опалення на підїзд, але знову-ж - треба говорити з сусідами. Можливо так краще буде, подумайте. А то самому так щось ставити, ну вже дуууже дорого..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Спробуйте поговорити з сусідами по стояку, можливо так буде краще,

Не буде.

Піді мною сім'я 5 дітей. поруч зі мною 2-є. Дітям добре, сусідам збоку гаряче. Шодєлать?

надибав отакі ціни. ще б хтось пояснив що до чого...

з доступного:

такий

і

такий

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Женя, а як варіант загального (на підїзд/будинок) лічильника на ввод тепла?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...