Перейти до змісту

Выбивают стекла в авто

dimmon

Рекомендовані повідомлення

Обсмеялся!!!!!! Тут у людей 300 гривень нет на стоянку, а Вы говорите про КАСКО.

Зы. А правильное это какое? Я могу заплатить 5000 долл за страховку, потом изуродовать в лесу или селе, машину до неузнаваемости и попросить страховую, возместить мне ущерб? Ну скажем фольца стоимостью более 30 штук зелёных?

нафіг цей цирк ? це ж не вопрос, застрахуй, ізуродуй, а потім розкажеш, як воно :) Чи можна подумати, якщо ти застрахуєш по КАСКО й ВДЕНЬ, а не вночі, те саме зробиш, то не постане те саме дибільне питання ? Так само тупо можна доколупатись до БУДЬ ЯКОГо виду страхування, бо є ймовірність, комусь зробити так як ти вище написав :) Доречі кіно радяньске є по цьому поводу, забув вже як називаєтся

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 139
  • Створено
  • Остання відповідь

Треба міняти устрій стоянок, щоб вони брали на себе відповідальність, і можливо тоді частина людей відчувши безпеку за своє авто - переїдуть зпід будинків на стоянку.

Це головне. Якщо платити за місце без гарантій - гроші на вітер. Якщо гарантують безпеку та повне відшкодування заподіяним збиткам - норм. Хто знає в Луцьку такі стоянки?
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2. Купив авто - розраховуй і на витрати в його обслуговуванні, а саме що він буде їсти ( бензин) і де буде жити ( гараж чи стоянка).

да не вопрос, припустимо, купив я авто, застрахував його на повне КАСКО й ставлю його у дворі, при таких роскладах можна тепер всім дулі крутити й на*єр посилати? Я ж тепер не бескоштовно його у дворі ставлю, я оплатив в КАСКО декілька стоянок й відповідно ПО ЗАКОНУ маю право ставити авто де завгодно, якщо це не суперечить чинному законодавству (не на газоні чи тротуарі), а в законодавстві ніби нема заборони залишати авто на ніч біля будинку. Тобто вертаємось к нашим баранам знову тільки під іншим соусом й з іншими грошовими еквівалентами

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

і після цих слів матрицю "машина должна жить на стоянке" замкнуло....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ст. 977 ЦКУ від 16.01.2003 № 435-IV

1. Якщо зберігання автотранспортних засобів здійснюється суб'єктом підприємницької діяльності, такий договір є публічним.

2. За договором зберігання транспортного засобу в боксах та гаражах, на спеціальних стоянках зберігач зобов'язується не допускати проникнення в них сторонніх осіб і видати транспортний засіб за першою вимогою поклажодавця.

Договір зберігання транспортного засобу поширюється також на відносини між гаражно-будівельним чи гаражним кооперативом та їх членами, якщо інше не встановлено законом або статутом кооперативу.

Прийняття автотранспортного засобу на зберігання посвідчується квитанцією (номером, жетоном).

Якщо зберігач допустив проникнення внаслідок чого було завдано збитків, то компенсовувати хіба через суд.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо зберігач допустив проникнення внаслідок чого було завдано збитків, то компенсовувати хіба через суд.

так там є цікавий момент й не відомо як справа може закінчитись. Треба юристів питати. Але я читав договір при постановці на стоянку, там все ведется до того, що автостоянка відповідальності не несе НІ ЗА ЩО . Тому якщо ви при звертанні в суд опираючись на договір, то подоговору *сам баран, ніхто тобі нічого не винен*, якщо ж опиратись на вищенаведенну статтю, то тоді виходить, що договрір складений всупереч законодавству й відповідно не дійсний й знову ж наступає те, що рядком вище виділено зірочками. ІМХО

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

як дійшли висновку люди на автомобільних форумах, самий дієвий спосіб збереження авто від знищення, вандалізму, пограбування й інших негараздів, на данний момент є не гараж, не стоянка, не крута сигналізація, а іменно КАСКО, але ж дорого, та й ніби авто старше 10 років по КАСКО не страхують

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

власник стоянки відшкодує, а про те, що шансів у пошуках крайнього все ж таки більше
Такий дорослий, а досі в казки вірите ;)

У нас паркінг зводиться до того що вам дають гарантоване місце на ніч і ніхто ні за що не відповідає, а подряпати/вскрити/спалити однаково можуть і на паркінгу і у дворі.

перечитайте ще раз той мій коментар з якого ви "вирвали" кусок. де я там стверджував, що власник стоянки віджкодує моє майно вразі його пошкодження?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3. Оці поділи і бронювання місць біля будинку - повний брєд, бо ще раз повторюся, біля будинку тимчасові парковочні місця, а не стоянка чи гараж.

А давайте,висловлюючи свою думку,не будемо называти брєдом думку других людей,так як Ваша думка не є правдою в останній інстанції. Дякую.

До того ж Ви самі собі суперечите...То Ви посилаєте всіх на стоянки,а потім говорите,що всі стоянки працюють неправильно і потребують форматування. Ось коли будуть нормальні стоянки,буде закон,ось тоді і вимагайте.

2. Купив авто - розраховуй і на витрати в його обслуговуванні, а саме що він буде їсти ( бензин) і де буде жити ( гараж чи стоянка). А то справді виходить на авто грошей призбирав, а на гараж чи стоянку шкода ...Як бачим економія деколи вилазить боком. Немає грошей на нормальне утримання автомобіля - продай, маршруток вистачає...

Правда для самих лінивих є одна проблема - біля кожного підїзду будинків міста вона не зупиняється , треба топати на зупинку.

Ви не в праві вказувати, кому, що і коли купувати та продавати, а також на чому їздити.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

біля будинку тимчасові парковочні місця

звідки таке формулювання? лінки на правила/акти/закони?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як на мене, кожен повинен сам обрати варіант - ставити авто в дворі чи в гаражі/стоянці. До речі знайти саме гараж не так вже й просто.

Але потрібно дотримуватися простих правил:

1. Не блокувати чи унеможливлювати безперешкодний підхід до під'їзду (для заносу меблів, дит.колясок, проходу літніх людей і т.д.)

2. не ставити авто на газонах/клумбах, не блокувати входи до бойлерних

3. не розробляти схем для парковки "своїх" авто, не "забивати" місце, ніби це їх власність.

А ризики є скрізь.

І ще, коли критикуєте погано припарковане (на Вашу думку) чуже авто, то подумайте, чи не робите Ви часом теж щось, що не подобається Вашим сусідам: палите в під'їзді, Ваш кіт/собака гадить чи гавкає, Ви граєте на інстументах чи робите ремонт з перфоратором, була тема про сміття - це ж теж не заборонено, але заважає комусь із жителів.

тож давайте жити дружно і почнемо кожен із себе!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3. не розробляти схем для парковки "своїх" авто, не "забивати" місце, ніби це їх власність.

Ще раз повторюсь,щоб Ви зрозуміли. Місця біля під'їзду ми поділили між своїми мешканцями,тобто ми договорились між собою,що кожен з нас постарається не ставити своє авто на місце іншого,звичайно якщо його (негласне) місце при цьому вільне. Сторонніх ці правила не стосуються. Зазвичай наніч всі стають на свої місця.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Що значить всі розподілили місця. В мене будинок на 108 квартир.

Європейський алгоритм поділу паркомісць. Не зможуть домовитись мещканці, буде рубати влада з плеча, для прикладу Тернопіль.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Що значить всі розподілили місця. В мене будинок на 108 квартир.

Європейський алгоритм поділу паркомісць. Не зможуть домовитись мещканці, буде рубати влада з плеча, для прикладу Тернопіль.

Ось як домовляються люди в цивілізованих країнах. І не бідні же ж...А то тут деякі пальці вєєром,мов,що 300 грн шкода? Якби ж це всі витрати були по життю...
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

так там є цікавий момент й не відомо як справа може закінчитись. Треба юристів питати. Але я читав договір при постановці на стоянку, там все ведется до того, що автостоянка відповідальності не несе НІ ЗА ЩО . Тому якщо ви при звертанні в суд опираючись на договір, то подоговору *сам баран, ніхто тобі нічого не винен*, якщо ж опиратись на вищенаведенну статтю, то тоді виходить, що договрір складений всупереч законодавству й відповідно не дійсний й знову ж наступає те, що рядком вище виділено зірочками. ІМХО

В тому ж і суть, це так само як в супермаркетах пишуть на камерах схову що не несуть відповідальності, але ж насправді несуть, ібо публічний договір, згідно якого працює супермаркет, і згідно якого не несуть відповідальності, має нижчу юридичну силу ніж Закон.

Я подібних стояночних договорів не читав, на жаль, але якщо суть там зводиться до того що беруть авто на зберігання, то несуть за його пошкодження відповідальність, але то інша стаття ЦК.

Ги, в мене ювілей, 5000 камєнтів :).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...