Перейти до змісту

Безготівкові покупки за кордоном

Dieselsmart

Рекомендовані повідомлення

коли конвертується гривня у валюту - повинно брати

Ні, комісія береться лише коли купуєш готівку. А безготівкове конвертування відбувається без комісії.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 88
  • Створено
  • Остання відповідь

nickel,ти мою цитату вище по калькуляції бачив чи може ще кілька разів тобі це скопіювати???? ну ніхто ж не винен що ти не дружиш з математикою перших класів а буквар скурив ще до школи :_07:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

nickel,ти мою цитату вище по калькуляції бачив чи може ще кілька разів тобі це скопіювати???? ну ніхто ж не винен що ти не дружиш з математикою перших класів а буквар скурив ще до школи :_07:

Твоя калькуляція висмоктана з пальця чи що ти там смокчеш.

Твої ж лінки, на які ти посилаєшся, не сходяться з твоєю ж калькуляцією. Тільки визнавати свої помилки ти не вмієш, тому й опускаєшся до хамства.

Ну і щоб припинити цю дурну дискусію, тримай правильний лінк на сайт Привата.

Цитата:

Почему выгодно рассчитываться в национальной валюте?

Потому что ПриватБанк отменил комиссию за конвертацию валют при оплате картой. Пример: валюта Вашей карты – гривня. За товар стоимостью 100 евро с Вашей карты будет списана сумма в эквиваленте по курсу ПриватБанка на дату покупки (при курсе 10,5 – это 1 050 грн). Никаких дополнительных комиссий не будет.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ні, комісія береться лише коли купуєш готівку. А безготівкове конвертування відбувається без комісії.

Комісія береться в любому випадку.

Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування

Стаття1, Пункт 5

Стаття 1. Платниками збору на обов'язкове державне пенсійне

страхування є:

5) юридичні та фізичні особи, які здійснюють операції з купівлі іноземної валюти в безготівковій та/або готівковій формі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

nickel, ось сьогоднішня операція:

post-1667-0-22106200-1412078399_thumb.jp

а ось смс від приватбанка:

post-1667-0-82530800-1412078581_thumb.jp

2 847.85 ГРН / 172.58 ЕВРО = 16,5 (сьогоднішній курс)

З інтернет-покупок ці 0,5% не здирають. Думаю, при розрахунку карткою за кордоном - теж.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

nickel, ось сьогоднішня операція:

post-1667-0-22106200-1412078399_thumb.jp

а ось смс від приватбанка:

post-1667-0-82530800-1412078581_thumb.jp

2 847.85 ГРН / 172.58 ЕВРО = 16,5 (сьогоднішній курс)

З інтернет-покупок ці 0,5% не здирають. Думаю, при розрахунку карткою за кордоном - теж.

офіційний курс 16.44

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Також так думаю, але ти це автору теми докажи :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

офіційний курс 16.44

https://privatbank.ua/

post-1667-0-71601400-1412079617_thumb.jp

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

картка віза чи мастеркард?

По какому курсу будет осуществляться конвертация, если расплачиваться картой «Универсальной» в другой стране?Конвертация будет осуществляться по курсу платежной системы Visa или MasterCard в зависимости от типа Вашей карты.

отже треба дивитись по конкретній карті, конкретного банку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І Віза і мастеркард конвертують по курсу ПБ, вказаному на сайті. Перевірено неодноразово.

По курсу каркової системи ПБ конвертував давно, роки 3 назад. Потім покаялись :)

Очевидно інфа на сайті по твоєму лінку не є актуальною.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І Віза і мастеркард конвертують по курсу ПБ, вказаному на сайті. Перевірено неодноразово.

По курсу каркової системи ПБ конвертував давно, роки 3 назад. Потім покаялись :)

Очевидно інфа на сайті по твоєму лінку не є актуальною.

Якщо натиснути кнопку "На страницу услуги" по його посиланню, то на новій сторінці пише:

При оплате за границей комиссия за конвертацию средств с валюты карты в валюту страны взымается согласно официальному обменному курсу банка на день покупки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Постійно користуюсь карткою за кордоном для зняття готівки. Не Приват. Наскільки я знаю, те що приходить в СМС - це одне, а те що виходить насправді - інше. Гроші на картці просто блокуються по курсу на сьогодні, а реальна операція проходить через декілька днів вже по курсу, який буде тоді. Крім того в СМС не приходить інформація про комісію банку та конвертацію, зате це видно вже потім в онлайн-банкінгу. Мої враження - втрата 3-5% при знятті з банкомату в іншій країні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Igrek, тут мова йде не про зняття готівки в банкоматах за кордоном.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

М-дя, щось завтикав. Можна грохнути мій пост, і цей теж.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ось ще одна покупка за вчора, скін з приват24, фото смс, офкурс НБУ на день покупки 3,902.(курс НБУ на день обробки транзакції 3.903) Курс Приватбанку на день покупки 4.000. Курс у валютчиків 4,35. Думаю калькулятор у всіх бажаючих провірити знайдеться.

П.С удачі всім в закордонному шопінгу з такими приємними бонусами в обхід бариг.

post-11163-0-90508700-1412270916_thumb.j

post-11163-0-00797100-1412271010_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ось ще одна покупка за вчора, скін з приват24, фото смс, офкурс НБУ на день покупки 3,902.(курс НБУ на день обробки транзакції 3.903) Курс Приватбанку на день покупки 4.000. Курс у валютчиків 4,35. Думаю калькулятор у всіх бажаючих провірити знайдеться.

П.С удачі всім в закордонному шопінгу з такими приємними бонусами в обхід бариг.

А ти можеш показати через пару днів фрагмент не чека, а операціі, яка буде вже проведена по рахунку в Приват24. Дуже ймовірно,що в чеку відображається просто еквівалент валюти по курсу НБУ

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Yava,на скріні в приват24 уже проведена транзакція, дата вказана.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Yava,на скріні в приват24 уже проведена транзакція.

Ну прийдеться таки з'іздити в РП щоб перевірити цей феномен.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Yava,їхати можна куди завгодно і не лише для перевірки.

П.С зі скептиків пляшка хорошого коньяку :_07: жартую

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

miDas, до теми це не має жодного відношення.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Але халява дійсно закінчилась. Ось смс про сьогоднішню транзакцію:

post-1667-0-10876300-1412318793_thumb.jp

Онлайн-підтримка привата розказує, що відтепер безготівкові курси у них відрізняються від готівкових.

І взнати їх можна лише після факту покупки, в смс, а на сайті ці курси ніде не вказані.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Онлайн-підтримка привата розказує, що відтепер безготівкові курси у них відрізняються від готівкових. І взнати їх можна лише після факту покупки, в смс, а на сайті ці курси ніде не вказані.

А ти довбай підтримку, бо це гонєво. А якщо вони поставлять курс 50 грн./дол., а ти взнаєш про це тільки з СМС? Хоча, знаючи ту онлайн-підтримку, різні оператори можуть розповідати по-різному, як на кого натрапиш. І сюди стукни.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я спілкувався з двома різними операторами. Обоє говорять одне і те ж:

тепер безготівковий курс відрязняється від готівкового, і взнати його можна тільки після факту покупки. Навіть вони не можуть знати курс на даний момент.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

теж звонив до 3 різних операторів-тормозів і вони те саме говорять мені. яїм пояснюю що такого не може бути щоб не було курсу. ну мусить бути якась формула по якій розраховується а вони мені: тепер безготівковий курс відрязняється від готівкового, і взнати його можна тільки після факту покупки. кароче приват став самим кончаним банком..тепер вихід одни - купляти на чорному.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...