Перейти до змісту

Новий Луцьк

viz

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Чудова ініціатива, на мій погляд, від франківців. Якщо коротко про статтю, то їхня мета реконструювати/створити вулицю, яка стане зразковою для подальшої, правильної, розбудови/зміни міста. І планується втілюватись за кошти громади та меценатів. Але кінцева мета зробити весь Франківськ - комфортним та приємним для проживання.

Дивлячись на "благоустрій" нашого міста складається стійке враження, що наші чиновники абсолютно нічого не чули про "міскій дизайн" та й взагалі, про слово дизайн... Насправді, наш Луцьк має жахливий совковий вигляд, а всі новобудови проектуються за принципом жлобства, і як правило, людьми без художнього смаку...

Чиновникам потрібно показати, як ми хочемо жити, поставити для них планку, а мешканцям показати, що означає "красіво".

Як вважаєте, здатні лучани зголоситися, щоб змінити місто?

HafenCityHamburg.jpg

Опубліковано

з таким мером і чиновниками ніколи

Про них мова і не йде. Ми самі повинні змінювати свій простір. Я, наприклад готовий допомогти чим зможу, мені просто цікаво, чи є ще люди, які хочуть вирватись з цього унилого, сірого совка.

Опубліковано

мені просто цікаво, чи є ще люди, які хочуть вирватись з цього унилого, сірого совка.

не пойняв, то ти візи робиш швидко ? чи роботу за кордоном пропонуєш ?

не в'яжеться з темою

Опубліковано

Про них мова і не йде. Ми самі повинні змінювати свій простір. Я, наприклад готовий допомогти чим зможу, мені просто цікаво, чи є ще люди, які хочуть вирватись з цього унилого, сірого совка.

і що ти пропонуєш, щоб щось зробити треба кошти, при тому, що буде халявна робоча сила

зараз є більш важливі речі для розтрати коштів

Опубліковано

для початку треба почати з себе з елементарних речей: не смітити, не кидати окурки, не лаятись в громадських місцях... навести порядок біля своєї квартири, площадки, підїзду, будинку...

від чиновників тільки показухи можна дочекатись.

як кажуть, чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять

Опубліковано

Дайте вгадаю, автор ні разу не архітектор. Правда?

А тепер давайте по суті. Що пропонується конкретно? Посидіти в кафе, пообсирати за філіжанкою модного напою сіру буденність та сірих людей, чи підняти сраку і дати декілька копнів дибілам, які обмальовують тегами місто?

Опубліковано
Давайте почнемо з бігбордів на розділювальній смузі проспекту Соборності - нафіг їх!

Там де тєлєса, бороди, ноги і остальниє часті тєла? Знаєте, що вони рекламують? Я - ні ^_^

Опубліковано
КРАСА ВРЯТУЄ СВІТ, або як згуртувати громаду.

Розпочинаючи цей невеличкий "проект" з ремонту власного під'їзду, я і подумати не міг, що цей процес буде мати такий позитивний резонанс. Все почалося, коли я побачив в інтернеті, як один професійний художник-графітчик розмалював під'їзд у Києві, здається на Троєщині, і я захотів зробити щось подібне. Але, так як я не професійний художник, то вирішив усе зробити в такому дитячому стилі. Взяв у меньшого сина дуже гарно ілюстровану книжку "Тарасове перо" та ще нагуглив декілька цікавих стріт-артовських проектів і прийнявся за діло. Дружину попросив зібрати гроші з усіх мешканців під'їзду, з чого був приємно здивований, адже ніхто не відмовився. Коли ми розпочали "відколупувати" усе що трималося на соплях, то до нас приєднався пенсіонер Микола та молодий хлопець Володя і тоді справа пішла швидше, адже кожен з нас мав певний досвід у будівництві та ремонтах, а як ви знаєте синергію ще ніхто не відміняв. Але ми розуміли, що якщо ЖЕК не відремонтує гідроізоляцію на даху під'їзду, з першими дощами усій нашій праці прийде гаплик. Отже я вирішив напаисати заявку до ЖЕКу з вимогою у дводенний термін розпочати ремонт гідроізоляції інакше звернуся у прокуратуру. Ви не повірите, але на 3-й день я почув дивний звук і коли вийшов на вулицю, то побачив працівників ЖЕКу, які ремонтували дахи усіх під'їздів нашого будинку. Доречі, велика подяка робітникам ЖЕКу, бо вони переймалися нашою роботою наче власною проблемою, було видно що вони здивовані, але хочуть щиро допомогти. Далі пішло ще веселіше. Коли ми вже прикрасили колони трафаретом-вишиванкой і почали розмальовувати двері стали відбуватися дивні речі. Поперше, прямо через дорогу від нашого під'їзду дитячий садок і кожного дня багато татусів, мам і дітей проходили та проїжджали повз нас і затримувалися, любуючись ти, що ми робимо. «Мамо дивись як гарно, тато а давай таке зробимо у нас, ух ти, ну нічого собі як круто...» - подібні вигуки ми чули на протязі останніх днів дуже часто. Водії та пішоходи зупинялися щоб зробити фото, навіть ледь не сталася аварія, бо один водій задивився і ледь не врізався у ствовбчик. Діти йдучи в школу скандували: «Слава Україні, Героям слава!» З сусідніх будинків (під'їзди яких були просто розфарбовані у жовто-блакитні кольори) теж почали приходити люди і казати , що ми «круче всех». Від такого напливу позитиву мої помічники почали працювати з ще більшим ентузіазмом і почали пропонувати свої цікаві ідеї, а інші сусіди виходили на вулицю і всіляко нам допомагали морально і матеріально (хто пригостить пивом, хто принесе пирогів з кампотом, хтось купить дітям якісь ласощі). Приїзджали якісь «крутелики» і запитували скільки ми візьмемо грошей, щоб зробити щось подібне у них. Навіть місцеві «собутильникі» кожного дня приходили і намагалися сказати нам щось приємне і поцікавитися чи я художник, а що ще буде намальовано, а як це ми зробили і т. д. Одним словом, ми за ці декілька днів згуртувалися з сусідами так, як не змогли за 10 років, які я живу у цьому будинку. І зараз у нас вже є подальші плани, так що далі буде.

10659238_698286213573407_162462244741628260_n.jpg?oh=33f58dbe5f7c6dd8e5089485b58c15d0&oe=548CD392

10689863_698286630240032_3249233206930669589_n.jpg?oh=829d1f00fde26445efc1140026ae65da&oe=5487C8BB&__gda__=1419197021_54fe4b349e5f6fc95a26369b47552678

10603302_698286833573345_6396436572198698098_n.jpg?oh=35d985fc8e7be4223ba20749a224a998&oe=549E713C&__gda__=1417828737_6b28a952733c9a3a451751f4284ffec3

Опубліковано

Цікаво , де це ? Нічого в тексті не сказано в якому місті . Дуже гарно !!! Те що ЖЕК на третій день почав ремонтувати під"їзди будинку - звучить , як фантастика ))

Опубліковано

Моя повага до автора теми. Нічого не змінеться і не з"явиться саме, поки люди не усвідомлять, що все починається з них самих. Для цього не потрібно багато грошей! Маю власний досвід. Зараз ми з дитиною повернулися та живемо в рідному Луцьку, а десять років я жила в передмісті та займалася кінним клубом. Коли моя дитина пішла в садочок, наша вихователь запропонувала облаштувати дитячий майданчик. Опір батьків був дуже сильним. В селах, нажаль, ситуація сумна. Але навіть моя підтримка зробила свою справу. Я знайшла в Луцьку майстерню (дякую майстрам!), заплатила власні гроші, привезла поїзд в садочок. І знаєте, знайшлися двоє батьків, які разом з робітниками садочку встановили його. І це ще не все! Коли я платила свої гроші, я подумала, нехай все буде для всіх (це була достатньо крупна сума для сімейного бюджету). Виховательці я сказала, що не треба вимагати гроші з батьків, не хочуть - якось викручусь. Коли через місяць мені повернули всю суму, я була здивована! Мало того, відчувалася повага та підтримка батьків та позитив, бо всі якось старалися привітатися зі мною за заговорити.

Вчора я їздила в той садочок, щоб забрати документи малого. Я так раділа! Коли я побачила нашу площадку, то ахнула! Там були зроблені всякі нові казкові фігурки з підручних засобів. Діло в тому, що цій виховательці я записала диск з різними фотками дитячих майданчиків, зроблених своїми руками, які знайшла в інтернеті. В цьому садочку ПОКИ ЩО немає кращого майданчика, але я вірю, що цей майданчик надихне інших батьків! Це приклад того, що потрібно ПОЧАТИ, а далі все прикладеться та знайдеться!

Опубліковано

як би міг виглядати цей сумний міст

a08bfdf40e400c5bb496bc13490dcf2a_600x1000.jpg

цей аналог зроблений в ідентичних умовах, теж стояча вода, навіть ландшафт схожий

1321472417-overview-summer.jpg

1321472385-overview-almost-invisible.jpg

1321472355-jogger.jpg

1321472468-stef-in-the-bridge.jpg

1321472360-just-finished.jpg

Опубліковано

Якщо до цього безхозного приміщення додати чудово продуману, пішохідну набережну, як б з'єднувала вулицю Шевченка з Ковельською вулецею, то готовий посперичатися, що це буде просто бездогане місце для торгово-розважального комплексу.

original-img5584.jpg

1313031042-8.jpg

07-BUILT_1priority_Roemer-165-Green-Bay-CityDeck_edit1.jpg

1410-main_809-11_1410_sc_v2com.jpg

2110500d2fc952ba019d1d31275be569.jpg

07-BUILT_1priority_Roemer-084-Green-Bay-CityDeck1.jpg

07-BUILT_1priority_Mirkes-JULY13B2010_2041.jpg

8e30b8c6f6d640ea6ce2121d262d80e0.jpg

• Адміністратори
Опубліковано

І що, паліца готовий це все проспонсорувати і в подальшому підтримувати в належному стані?

А так це дуже добре, коли з'являються такі думки і обговорення про те, щоб причесати місто і зробити щось нове. І дивитись треба не тільки на те, скільки це буде коштувати але й на те, як це все підтримувати і розвивати. І, саме головне, де взяти чи в кого відібрати ці кошти :)

Як на мене, то зараз використовується принцип небхідного мінімалізму з поєднанням наявних можливостуей. І поки в голови людей не вкладеш думку про те, що за нищення чужого майна прийдеться все життя відпрацьовувати не тільки їм а навіть їх внукам, ніяких дизайнерських втілень не буде.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...