Перейти до змісту

НБУ заборонив видачу іноземної валюти в Україні за платіжними картками - для резидентів і нерезидентів

Serpent

Рекомендовані повідомлення

Чергове "покращення"...

Нацбанк з 2 вересня заборонив видачу іноземної валюти за платіжними картками. Відповідні рішення закріплені постановою НБУ №540 від 29 серпня 2014 року.

“Видача готівки в межах України за електронними платіжними засобам, емітованими як резидентами, так і нерезидентами, здійснюється в гривнях”, – вказується в документі.

Згідно з постановою, нові обмеження введені з урахуванням суспільно-політичної напруженості, наявності певних елементів ризику і невизначеності щодо подальшого розвитку ситуації, а також беручи до уваги економічні проблеми, пов’язані з проведенням антитерористичної операції на території України.

Крім цього, в НБУ вважають, що застосування нових механізмів дозволить не допустити використання фінансової системи України для відмивання грошей, фінансування тероризму, а також сприятиме врегулюванню ситуації на валютному ринку.

Джерело: http://news.finance....14/09/01/333284

Текст постанови (п.13): http://www.bank.gov....ment?id=9987297

І яким чином тепер можна зняти валюту? Створювати поточний рахунок, переводити всі $$$ на нього з карткового, і тоді вже знімати в межах ліміту?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

коли вже АТО розвернуть на Київ? всього 450 террористів знищити... тоді і війна закінчиться і покращення ці припиняться..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

коли вже АТО розвернуть на Київ? всього 450 террористів знищити... тоді і війна закінчиться і покращення ці припиняться..

тю,

через 2 місяці нових наберуть

хочеш познищувати? починай з місцевих, вони поряд

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

відкіля така цифра ? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вчимо мат-частину.

Заморозка вкладів і заборона видачі валюти - перше, що робить фінансова система будь-якої країни в таких випадках. Наші нічого нового не придумали. Дивно як це не ввели раніше.

І яким чином тепер можна зняти валюту?

їдемо в Польщу і знімаємо собі на здоров"я, раз так кортить...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чергове "покращення"...

а як це відображається на людях скажем так звичайних ?

всі з-за бугра витягували і так гривнею в банкоматах - цю дію не обмежили і не чіпали взагалі

Zevs_Isver, а що, ВР знову зібрали ? чи я вибори десь пропустив ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а що, ВР знову зібрали

Вони зараз ВО

02-04.09.2014 - пленарні засідання ВО ВРУ

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Zevs_Isver, а що, ВР знову зібрали ? чи я вибори десь пропустив ?

"розпустив" і "розігнав нахрен" то різні речі :(

по 5му анонсували засідання, буде прямий ефір

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

але як я розумію гроші з рахунків можна знімати?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це обмеження стосується _тільки_ зняття готівки валютою в банкоматах. Багато бачили банкоматів, які мають в наявності долари або ойро?

Через POS-термінал в касі валюту з картки можна знімати в межах 15 000 грн. в день, як і з поточних рахунків.

Понад 15 000 можна знімати тільки в національній валюті.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це обмеження стосується _тільки_ зняття готівки валютою в банкоматах. Багато бачили банкоматів, які мають в наявності долари або ойро?

Через POS-термінал в касі валюту з картки можна знімати в межах 15 000 грн. в день, як і з поточних рахунків.

Долларові банкомати є в Привата. В Луцьку, на скільки я знаю, таких немає. В кассі такі ж правила. Любі перекази та зняття з карткового рахунку можна тільки в гривні. Єдине виключення - це депозити до 15к грн.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Долларові банкомати є в Привата. В Луцьку, на скільки я знаю, таких немає.

Щойно в чаті Приватбанк сказав, що банкоматів, які видають валюту, в них немає взагалі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Національний банк України запровадив додаткові механізми стабілізації грошово-кредитного ринку

http://www.bank.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=10065564&cat_id=55838

Відео про валюту і картки з 3-ої хвилини

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

помиляєшся, перекази вестерн юніон видають гривнями - тримайте гривні-фантики, а тверда валюта їм самим потрібна.

Яким боком переказ через WU до банківської платіжної картки?

Щодо переказів в 540-й постанові окремо вказано - видача тільки з конвертацією в гривню.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

так ніхто ж не заважає банку приймати переказ напряму на свою валютну картку, а потім клієнт зможе з картки отримувати переказ в валюті. в межах 15000грн в день. майже впевнений, що зараз таку послугу не пропонує жодний банк, але… буде попит – буде й пропозицiя

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...