Перейти до змісту

Якщо завтра війна ,якщо завтра в похід....

Nokian

143 користувача проголосувало

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

стосовно першого пострілу, я буду не один, і надіюсь нас не десяток буде...

надія вмирає останньою(

Опубліковано

Ну з підготовкою особистою більш менш ясно.

Що Вам ясно? поділіться з нами! Те що писали декількома постами вищо це те що треба, аби вдало втікти з такого міста як був Словянськ чи зараз більшість міст донбасу.

Опубліковано

Якщо війна на Заході то відходити нікуди, прийде кінець (я про себе) мому заробітку, способу життя, не факт що житло залишеться, і що ж маємо, ні роботи, ні житла, загроза життю та здоров'ю моїй сім'ї і що, заховатись у підвалі пересиджувати лихо? А фігушкі, коли вилізу ''камня на камні'' не залишиться, ні, треба ружбаюку (свд) в руки та на позицію, захищати вищеперераховане, а не здриснути, як нєкатариє ''пацанчікі'' з Данєцка. Я впевнений, не один такий, захищати свій край піде кожен другий, а ствол дістати то вже інше питання.

НУ тоді треба готуватись наприклад тут

а то з свд ви так просто не постріляете, точне постріляєте, але дуже не довго.

був буквально на 2 заняттях, друге заняття, трохи привідкрило очі, що усе складно, і треба вчитись, треба мати знанння і виробляти навик,

приходьте, перше заняття - зборка розборка ак, далі навчання роботі в тактичній групі.

заняття зазвичай на 18 годину у військовому ліцеї, ні до чого не зобов"язує, хтось ходить кілька занять, хтось місяці. На вихідних визджають за місто іноді з ночівлею.

Опубліковано

З Дніпра в поїзді в вагоні їхав з двома бійцями 51-ї, які вирвались з отчення під Ілловайськом. Після госпіталя в Дніпрі їх відправили додому. Мало хто вижив. Кацапів не бачили, тільки взриви від градів і торнадо. В очах смерть, страх і трохи здивування від буденного життя. Не хотів сильно в душу лізти, тому не розпитувався, по очах багато чого читалось. Їх в поїзді четверо їхало.

поїзд на львів?

Опубліковано

Якщо війна на Заході то відходити нікуди, прийде кінець (я про себе) мому заробітку, способу життя, не факт що житло залишеться, і що ж маємо, ні роботи, ні житла, загроза життю та здоров'ю моїй сім'ї і що, заховатись у підвалі пересиджувати лихо? А фігушкі, коли вилізу ''камня на камні'' не залишиться, ні, треба ружбаюку (свд) в руки та на позицію, захищати вищеперераховане, а не здриснути, як нєкатариє ''пацанчікі'' з Данєцка. Я впевнений, не один такий, захищати свій край піде кожен другий, а ствол дістати то вже інше питання.

НУ тоді треба готуватись наприклад тут http://board.lutsk.u...-miru-gotuisja/

а то з свд ви так просто не постріляете, точне постріляєте, але дуже не довго.

був буквально на 2 заняттях, друге заняття, трохи привідкрило очі, що усе складно, і треба вчитись, треба мати знанння і виробляти навик,

приходьте, перше заняття - зборка розборка ак, далі навчання роботі в тактичній групі.

заняття зазвичай на 18 годину у військовому ліцеї, ні до чого не зобов"язує, хтось ходить кілька занять, хтось місяці. На вихідних визджають за місто іноді з ночівлею.

цілком маєте рацію.

Опубліковано

Ну з підготовкою особистою більш менш ясно.

Що Вам ясно? поділіться з нами! Те що писали декількома постами вищо це те що треба, аби вдало втікти з такого міста як був Словянськ чи зараз більшість міст донбасу.

Ясно, що особистому рівні багато хто вже знає, що робити у критичній ситуації.

Однак , ще раз повторюсь, розмова йде пр наші дії в тилу зараз, в глибокому тилу. І наші спільні дії,організовані дії.Саме вони дають результат.

Програма дій місцевої влади мала би бути розміщена на якомусь ресурсі, де кожен міг би бачити наші плани та їх виконання.

Ну має бути ще закрита частина з військовими секретами.

Чи є така програма, мали би розказати посланці Майдану в кабінетах, той же Ванус наприклад.Якщо в обл,міськ адміністраціях та Радах ніхто нічого громадскосьті не доносить.

Опубліковано

Ну, спробуєм зробити якісь логічні прогнози (може, й не досить логічні, хай кожен судить сам):

1. При суттєвих невдачах добровольчих батальонів і Нац. Гвардії на сході у протистоянні з підорашкою, шмарклєжуйстві стурбованної Європи і нерішучості США, Бацько 99% прогнеться під хуйла і цілком можливо, надасть коридор для проходу рашистської орди до кордонів з Волинню.

1.1 Є ймовірність, що поляки не будуть просто спостерігати за появою пекла прямо біля їхнього кордону, але це тільки припущення.

2. Головний стратегічний центр на Волині - ні, не Луцьк. Ніхто не буде рватись з боями, щоб солдатами регулярної армії захватити ОДА, вона до біса нікому не потрібна, депутати самі розбежуться першими хто куди, крім тих, хто буде зустрічати окупанта хлібом-сіллю. Головне місто, і ближче і важливіше - це Ковель, вузол важливих транспортних сполучень. Ось саме хто буде контролювати Ковель, визначить на 90% долю Волині.

Що робити (пропозиції приймаються, тут тільки пару моїх особистих думок):

1. Не кучкуватись біля ОДА в надії, що "хоробрі і доблесні" депутати очолють людей і поведуть вперед на бій з окупантом, бо вони влада. Якщо людей буде не занадто багато, наші ж "захистники правопорядку" їх же і пов'яжуть, щоб потім здати москалям і зберегти свої життя і баблоси і заодно підлизнути путлєру. В принципі, якщо людей буде багато, цей варіант теж має право на існування. Майдан показав, що проти беззбройних людей "органи" діють особливо ефективно.

2. Надія, що рядом Львів.

3. Можна піти в волинські ліси чи карпатськи гори (як у пісні), але це для тих, кого в містах нічого не тримає. Ті ж, які мають сім'ї і не мають можливості втікти у Польщу (тих, хто можливість має, теж буде багато) навряд чи будуть покидати місто. З них 50% (приблизно) будуть сидіти по підвалах у марній надіїї "відседитись". Усі інші будуть готуватися дати останній бій ворогу, бо як на мене, хай я буду в землі лежати, ніж побачу як Луцьк перетвориться на Слов'янськ.

4. Шантаж. Не дуже далеко від нас місто Рівне. І там є Рівненська АЕС. В крайньому випадку можна рядом організовувати штаби, а на території АЕС найдуть притулок ті верстви населення, які не спроможні брати участь у бойових діях (діти, старики). Як мінімум, це захистить їх від артилерії (каюсь, маю таку надію). Магате хай поцілує в дупу, "Єуропа стурбована".

Такі невеселі справи, пропонуйте, обговорюйте, хай воно ніколи не знадобиться, але краще перестрахуватись - такі часи.

Опубліковано

Ну, спробуєм зробити якісь логічні прогнози (може, й не досить логічні, хай кожен судить сам):

1. При суттєвих невдачах добровольчих батальонів і Нац. Гвардії на сході у протистоянні з підорашкою, шмарклєжуйстві стурбованної Європи і нерішучості США, Бацько 99% прогнеться під хуйла і цілком можливо, надасть коридор для проходу рашистської орди до кордонів з Волинню.

1.1 Є ймовірність, що поляки не будуть просто спостерігати за появою пекла прямо біля їхнього кордону, але це тільки припущення.

2. Головний стратегічний центр на Волині - ні, не Луцьк. Ніхто не буде рватись з боями, щоб солдатами регулярної армії захватити ОДА, вона до біса нікому не потрібна, депутати самі розбежуться першими хто куди, крім тих, хто буде зустрічати окупанта хлібом-сіллю. Головне місто, і ближче і важливіше - це Ковель, вузол важливих транспортних сполучень. Ось саме хто буде контролювати Ковель, визначить на 90% долю Волині.

Що робити (пропозиції приймаються, тут тільки пару моїх особистих думок):

1. Не кучкуватись біля ОДА в надії, що "хоробрі і доблесні" депутати очолють людей і поведуть вперед на бій з окупантом, бо вони влада. Якщо людей буде не занадто багато, наші ж "захистники правопорядку" їх же і пов'яжуть, щоб потім здати москалям і зберегти свої життя і баблоси і заодно підлизнути путлєру. В принципі, якщо людей буде багато, цей варіант теж має право на існування. Майдан показав, що проти беззбройних людей "органи" діють особливо ефективно.

2. Надія, що рядом Львів.

3. Можна піти в волинські ліси чи карпатськи гори (як у пісні), але це для тих, кого в містах нічого не тримає. Ті ж, які мають сім'ї і не мають можливості втікти у Польщу (тих, хто можливість має, теж буде багато) навряд чи будуть покидати місто. З них 50% (приблизно) будуть сидіти по підвалах у марній надіїї "відседитись". Усі інші будуть готуватися дати останній бій ворогу, бо як на мене, хай я буду в землі лежати, ніж побачу як Луцьк перетвориться на Слов'янськ.

4. Шантаж. Не дуже далеко від нас місто Рівне. І там є Рівненська АЕС. В крайньому випадку можна рядом організовувати штаби, а на території АЕС найдуть притулок ті верстви населення, які не спроможні брати участь у бойових діях (діти, старики). Як мінімум, це захистить їх від артилерії (каюсь, маю таку надію). Магате хай поцілує в дупу, "Єуропа стурбована".

Такі невеселі справи, пропонуйте, обговорюйте, хай воно ніколи не знадобиться, але краще перестрахуватись - такі часи.

Нема чого коментувати особливо після: "Не дуже далеко від нас місто Рівне. І там є Рівненська АЕС".

Пане в школі географію прокурив? чи скоріше за все прокурює й досі.

Опубліковано

В теперішній час гуртуватись навколо влади - тільки собі гірше робити. Прикриються тобою, як щитом, і при нагоді здадуть з тельбухами. Де пункт "не підтримую владу але боротись буду поряд з нею" або "нафіг владу - піду в ліс"?

От це і є головна проблема наша. Всі разом ми наче за Україну, а кожен окремо то вже і лише сам за себе.

Опубліковано

MrFirst, я вам відкрию страшну військову таємницю, Рівненська АЕС не в Рівному, і до неї пиляти і пиляти, і у випадку вторгнення, то думаю москалі туди доберуться швидше.

А по друге, Ковель то важливий транспортний вузол, але для України, для москалів від нього толку мало буде, та і взявши Ковель на черзі буде Луцьк, так як він перекриває дорогу як на Львів, так і на Рівне.

Опубліковано

Найперше треба визначитись чи ти "стаєш на тапки" звідси, чи ти "ідеш в ліси". Якщо стаєш на тапки, то головне не забути що треба брати цінного з хати, а якщо в ліси, то треба не тільки працювати над військовими скілами, типу розібрати і почистити АК. Треба розпрацювати дихалку щоб добре і довго бігати, бути на ногах, якщо в тебе АК але бігати не можеш, то шансів вижити менше. Перший раз пробіжиш 2 км, на другий день не встанеш від крєпатури, а пробігати треба вміти і 3 і 5 км.

Для початку ходити на роботу пішки, це найпростіше що можна зробити корисного і без додаткових витрат. З супермаркету, гружоним хавчіком, також пішки :)

Додано:

До речі після того як пару раз пробігти якусь дистанцію можуть повилазити проблеми з суглобами про які ти не знав, так хоч будеш вкурсі про свої можливості.

Опубліковано

А який план в волинської влади? Хтось чув про план в волинської влади? Дуже багато знайомих чекають на четверту хвилю мобілізації. Але жодної підготовки і роз'яснення що це таке ніхто не веде і це викликає певне занепокоєння. Чи є зброя чи десь шукати дідівську берданку. Якщо є то яких типів, кому і де її видаватимуть?

Є речі на які ніхто крім влади відповіді не дасть, але вона мовчить і займається повністю буденними речами.

Ромчику. А що якщо такий план є то він має на кожному стовпі розвішений бути?!?! План на випадок НС у влади є. нерозголошується, щоб не провокувати паніку. Повістки розсилають? - розсилають, значить щось робиться.

Інше влада це ми, давайте будемо чимось займатися, ніхто нам не заважає збиратися з досвідченими бійцями-експертами і проводити теоретичні і тактичні навчання з веденя бою, укріплення, надання першої допомоги, гуртуватися в кінці кінців.

Опубліковано

Стосовно того що "Завтра війна":

Війна. Ворог не зупиняється, а як відомо на війні всі засоби хороші. Потрібно міняти стратегію: починати шити одяг і форму педорасійських військових і починати створювати диверсійні загони. Чому саме форму, тому що щоб непомітно розчинитися серед ворога. Дань вікам що ми всі, або більшість добре володіємо російською, тому "працювати" в тилу ворога нам буде простіше. Для цього потрібно зразок їхньо...ї військової форми чи форми "Ратник". (Я розумію що ми не копіюємо ратника повністю, але хочаб ззовні щоб вона була на неї схожа). 1000 бійців в цій формі закинуті на ворожу територію у відповідальний момент можуть принести нам суттєву перевагу.

Не чесно?! Так їхніх військових немає на нашій території

Тому звертаюсь до всіх хто має доступ до форми російської педерації надати такі зразки.

Разом ми переможемо!

Опубліковано

(Я розумію що ми не копіюємо ратника повністю, але хочаб ззовні щоб вона була на неї схожа).

Кацапи військові так і відразу поведуться , треба копію робити один до одного . Там також є специ .

Опубліковано
Там також є специ

:) потішило... вони самі не всі ту форму бачили + основна маса вояків - призовники (контрактників там просто такої кількості нема), тому особливої дотошності в огляді не треба боятись

Ukrainec, доволі слушно говорить: оскільки зараз не озвучено толкового плану від влади, а військової техніки, яку можна використати для саомоборони, особливо не видать - треба надіятись на партизанщину. В кращому випадку можна буде розжитись автоматом (набої думаю будуть обмеженою кількістю). Доречі, я слабо вірю в бездонність наших військових запасів...

Тому залишаєця в разі дня "Д" вивозити сім"ї, дружно махати трьохколірними прапорцями "вічливим людям", а уже в спину бити хто чим може і здобувати зброю. Ну а далі діяти по факту наявності зброї і організованості груп: хто дороги може мінувати, хто рейдами ходити на блок-пости...

ну і не забувайте, що якась частина населення буде співпрацювати з окупантами :(

Опубліковано

щось я не вірю в цю війну, наші керовники запросто здають позиції рашистам, таке враження що або їх купили або Україна просто виконує свій обовязок захищати свій суверенітет при тому що більшість людей які мають реальний вплив на те що зараз робиться на сході насправді зовсім непроти подарувати скільки там її суверенної території РФ, ось і все. Реальна країна це, наприклад, Норвегія, де вся територія, всі ресурси належать державі, в нас держава? Купа олігархів та великих компаній які просто називають територію від поліся до донбасу Україною бо так породилося давати назви таким іститутам.

Опубліковано

щось я не вірю в цю війну,

ви, гадаю, дуже мало розумієте, і як вести бойові дії з розваленою армією і угодами з європою, і те що віддавши схід, доведеться віддати усе, і те що нам до норвегії далі ніж до польщі, німеччини чи італії, разом взятих.

вам напевно треба комунізм, може, днр вам буде ближче, нема ні олігархів ні заводів?

Опубліковано

щось я не вірю в цю війну, наші керовники запросто здають позиції рашистам, таке враження що або їх купили або Україна просто виконує свій обовязок захищати свій суверенітет при тому що більшість людей які мають реальний вплив на те що зараз робиться на сході насправді зовсім непроти подарувати скільки там її суверенної території РФ, ось і все. Реальна країна це, наприклад, Норвегія, де вся територія, всі ресурси належать державі, в нас держава? Купа олігархів та великих компаній які просто називають територію від поліся до донбасу Україною бо так породилося давати назви таким іститутам.

Типова думка диванного воїна...

Як би не було сумно але люди ніколи не будуть жити в Україні схожій на туж Норвегію доки ціну за свободу не окроплять кров"ю (подібне було ще сказано в античні часи).

Опубліковано

я був подумав тут люди за інтересом організовують партизанське підпілля на всяк випадок....а де там..знов політика(((( сіро буденно :0157:

Опубліковано
я був подумав тут люди за інтересом організовують партизанське підпілля на всяк випадок....а де там..знов політика(((( сіро буденно

Ніфіга собі у вас сіра буденність 0_о

Давно з гарячої точки повернулись?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...