Перейти до змісту

Рівень шкіл у місті

Bit

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 67
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Bit, по-перше, де ти побачив хамство?

по-друге, на рахунок "тикати" :) ну ти ж не дід в 65 років, правда :) знаєш, що це інтернет, а тут Викають тільки в особливих випадках.

по-третє, не мінусував тобі ані разу.

по-четверте, про якусь мою заздрість :) аж розсмішив :) вкажи, будь-ласка, де ти це побачив

а головне по-п'яте, ти так і не відповів на моє пряме запитання про вчительку. А брехунів я не люблю.

Опубліковано

Розкажіть про 21

В принципі, виходячи з слів "репетиторство і куплені олімпіади" ви певно і так зрозуміли, про що йтиме мова.

Олімпіади йдуть по таким рівням: шкільна-міська-обласна-всеукраїнська.

Завдання на шкільну олімпіаду готують вчителі з тої ж школи. Тому дуже часто (якщо не завжди), ті вчителі учням, з якими займаються репетиторством, "зливають" олімпіадні завдання, вирішують їх разом з ними. А чому ні? З одного боку, показати батькам дитини "чого вони її навчили" і виправдати свою оплату репетиторства. І батькам приємно, що дитина "пройшла на місто". Тільки як правило, дитина без знань, яку просто "натаскали" по списку олімпіадних завдань і топіків, на місті облажається по повній і далі не пройде (на область).

Чому це несправедливо? До прикладу-дитина, що знає предмет і займається з репетитором з 26 школи (наприклад), не знає того типу завдань і топіків, що будуть у 21. І вона може в надцять разів краще знати предмет, але коли у когось є готові відповіді, то конкурс явно має нечесний характер. Додайте до цього, що викладачі, котрі формують олімпіадні завдання, як правило і сидять в тій-таки комісії. Самі розумієте, поняття "розкриття теми" у кожного викладача своє.

Окремий вид свинства-це взагалі не попередити про шкільну олімпіаду тих, хто міг би скласти конкуренцію "натасканій репетитором" дитині.

Взагалі, якщо на те пішло, то таке є в багатьох школах. Але це не відміняє того факту, що це неправильно і несправедливо.

Це я так, квіточки описав.

Про фінансові махінації деяких шкіл і ліцеїв я вже навіть промовчу. Тим має займатись прокуратура, СБУ і податкова взагалі. Достатньо додати до школи чи ліцею слово "інтернат", як заклад тут же отримує величезні фінансові надходження з держ бюджету, а директора (при бажанні) можна посадити за кількома статтями на дуже круглий строк. Хто розумніший-той зрозуміє про що я.

Опубліковано

Да :) Багато розповів :) Прямо як політик - щось, здається, і сказав, але толком нічого :)

Так можна казати про будь-яку школу в Луцьку.

Bit, вирішив проігнорувати мої запитання? Типу, "я вище"? :) Цим самим ти тільки доводиш, що казав неправду.

Далі, скажи, будь-ласка, звідки в 23 роки, ще й не працюючи в школі, такі "глибокі пізнання" про це

Це я так, квіточки описав. Про фінансові махінації деяких шкіл і ліцеїв я вже навіть промовчу.Тим має займатись прокуратура, СБУ і податкова взагалі.

??? Фантазії? Розповіді-переповіді студентських пліток колишніх учнів? Чи може за короткий термін практики тебе посвятили в такі жахливі таємниці "підкилимних махінацій"?

Коли людина висловлює якісь звинувачення, вона повинна навести підгрунтя своїм словам, а в ідеалі - навести докази. Інакше ця людина - звичайний балабол, який нічим не відрізняється від базарних бабок, котрі звинувачують всіх і вся.

Хоча... можеш знову не відповідати. Висновок про "компетентність" для себе я вже зробив.

Опубліковано

jack74

ми шо, в суді? чи я вам шось винен?

написав про те, з чим стикався. і про ту галузь, в якій хоч-не хоч, але крутився. і не тільки в плані практики. я, між іншим, теж у школах вчився. вірите чи ні-мені абсолютно всеодно. я на початку теми невеличкий дисклеймер для вас зробив. принципово не збираюсь вам розказувати-пояснювати де я вчився, хто мої знайомі і що мені переповіли з перших рук. ситуації, які я навів вище-100% правда. і раз уже тикаєш на кожному кроці, обзиваючи мене "брехлом, балаболом, базарною бабкою", то твоїми висновками мені підтертись і забути. ти хамло невиховане.

Опубліковано

Bit, а який на вашу думку топ шкіл Луцька? Куди б віддали свою дитину?

залежно від того, в яку галузь ваша дитина хоче.

якщо це фізика, то Передрій у 21 один з найкращих викладачів взагалі можливих.

якщо біологія, то це теж 21. Там є викладач Ягенська-вчитель року в Україні.

якщо вчити іноземні мови, то найкращий вибір як на мене-це перша школа.

там можна вивчити дитину англійській і французькій на дійсно високому рівні.

Якщо напрям хіміко-біологічний, то це вишківський ліцей-інтернат. Ліцей працює з київським вишем Харчових технологій, вступ за пільговими умовами.

Тверді середнячки із нормальною збалансованою освітою-це гімназія номер 4 і школа номер 26.

Коли я був дитиною, репетитори в мене були з 26 школи. Вони добре знають свій предмет і не гнуть ціну, як деякі з 21 і 4.

Взагалі, це треба дивитись по ситуації і конкретному випадку.

Опубліковано

Передрій уже більше 5 років в 21-ій не працює.

Опубліковано

Передрій уже більше 5 років в 21-ій не працює.

дуже шкода. при мені ще працював. талановитий викладач був. і вмів пояснити просто, "на пальцях".

Опубліковано

Проте з врахуваням тих, хто там навчається і ймовірністю "куплених" медалей ...

Там навчаються діти. Різні, як в плані розумовому так і матеріальному. "мажори" скрізь є

..."ймовірністю "куплених" медалей" - схоже на "російські" новини

Медаль купити можна, можна підняти бали в атестаті, але ЗНО покаже все. І якщо проаналізувати результати ЗНО і середній бал атестату, можна зробити висновок щодо рівня знань. Є звісно похибка, але в середньому правильно показує. Ось тут всі результати ЗНО, треба знати тільки ПІБ - http://abit-poisk.org.ua/ І повірте, в простих школах теж хто хоче той і вчиться. Наприклад, мій син в минулому році закінчив 25 школу, середній бал атестату в класі - 10,17 (п"ять с мінусом), тільки 7 чи 8 дітей з середнім балом від 9 до 10, менше не було. Шість медалей, з них 4 золоті. В класі 30 учнів, 26 поступили на державну форму навчання. Правда, вчителі сказали, що такого класу в школі ще не було і скоро не буде.

Опубліковано

я думаю, тут стільки словесного махачу в коментах було через неправильну назву теми.

назвав би "моя практика у школі №2" - і все!

• 3 місяця потому...
Опубліковано

Тут так гарно у власні рейтинги ставлять школу №1, аж нудить. Я не кажу про те що вона погана, але викладу особисте порівняння щодо рівня викладання в 1 школі, і в 5й. В одній вчиться племінниця, в другій - дочка. Не пам'ятаю з приводу якого предмету була мова, здається з англійської, так от вчителька у 1й школі створює такі умови, що викладання на уроці - ніяке (звісно, в класі по 35 дітей), підходить до батьків (окремо), і каже, мол, ваша дитина не "тягне", їй потрібні індивідуальні заняття, за заняття - 30 (чи то 35 грн). А потім, один з батьків випадково дізнається, що так звані "індивідуальні оплачувані заняття після уроків" проводяться групами по 5-10 дітей. натомість у 5й школі вчителька молодших класів сама ініціює безкоштовні індивідуальні заняття (або малими групами) після уроків з тими дітьми, рівень знань яких низький на фоні всього класу.

До речі 5 школа в цьому році стала ліцеєм.

Опубліковано

здається з англійської, так от вчителька у 1й школі створює такі умови, що викладання на уроці - ніяке (звісно, в класі по 35 дітей)

35?

в першій школі англійську викладають не в цілому класі, а у підгрупах (10-15 дітей)

Опубліковано

Більше, як 28 в класі не може бути, заборонено, а якщо менше - клас не ділиться на предмети, що викладають групі (половині) учнів.

Опубліковано

35? в першій школі англійську викладають не в цілому класі, а у підгрупах (10-15 дітей)

Ок, цей нюанс я не врахував, тим не менше дітям не вистачає зтого, що їм викладає вчителька на уроці, не важливо чи там 35 чи 10-15 дітей.

Більше, як 28 в класі не може бути, заборонено, а якщо менше - клас не ділиться на предмети, що викладають групі (половині) учнів.

В теорії заборонено, але пройдіться по перших класах луцьких шкіл, вони переповнені. І класи діляться на групи для вивчення іноземних мов, таке було навіть коли я вчився, в 90х.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...