Перейти до змісту

Благодійність чи заробіток?

Oksana04

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Останнім часом бачу дуууже багато школярів/студентів/навіть старших зі скриньками для збору коштів на чиєсь лікування біля великих магазинів.

Не знаю, чи то час такий, чи то я стаю злішою, але, чомусь, не вірю я в те, що всі ці люди просто хочуть допомогти тому, чиї фото є на тих скриньках.

Воно все виглядає так, ніби заробіток при роздачі листівок.

Ваші думки?

Опубліковано

Останнім часом бачу дуууже багато школярів/студентів/навіть старших зі скриньками для збору коштів на чиєсь лікування біля великих магазинів.

Не знаю, чи то час такий, чи то я стаю злішою, але, чомусь, не вірю я в те, що всі ці люди просто хочуть допомогти тому, чиї фото є на тих скриньках.

Ваші думки?

В мене також враження, що вони стоять за відсоток від зібраного. І не відомо куди піде основна частина зібраного: якомусь шахраю-організатору чи справді дитині на лікування.

Опубліковано

У деяких ніби скриньки запломбовані.

а хіба проблема пломбу повісити? і печатку поставити... і клеймо... та ін!

Опубліковано

мені одна дивна особа в центрі казала що збирає для солдата який під час АТО заразився якоюсь хворобою о_О... не кажу якою бо не памятаю. але це було щось дуже дивне....

Опубліковано

За законодавством мають право залишати собі 20%. Ці що відносно недавно зявилися (біля нової лінії), та й взагалі їх досить багато по місту вродє не Луцька контора, пришла відносно недавно. Мали вони якісь тьорки з нашими Луцькими. Луцьких сильно потіснили, кажуть що мають сильну кришу з ментів.. А так ніби частину мусять виділяти на лікування тих дітей.

І хто їх контролює кожний раз, коли зі скриньки дістають "виручку"?

Опубліковано

По Лесі Українки ходять вже геть настирливі, сують ту скриньку тобі під носа. Одній кажу, що допомагаю безналом, через приват24, відразу всучила візитівку з реквізитами.

До речі невідомо не тільки як ті посередники ділять ті гроші, а й як витрачають їх батькі. Пам'ятаю, збирали люди в Луцьку для онкохворих і передавали їх напряму батькам, а вони купували побутову техніку та інше. Бо їм треба. Наступного разу вже напряму купляли медпрепарати і передавали в лікарню

Опубліковано

а ці діяння не попадають під категорію жебрацтво?

а то вони буває заводять жалосливу, не гірше циганчат :)

Опубліковано

Дати грошей на добру справу не шкода, але коли це дійсно виглядає, як продаж квитків товаришем О.Бендером на ремонт "Провалу" не хочеться виступити в ролі "розведеного лошарика", а хитропопий організатор цього дійства буде роз*їзджати на Бентлі і плювати на всіх і вся. З більшим задоволенням купив би комусь, хто потребує допомоги щось поїсти...

Опубліковано

треба щоб ходила бригада перевіряючих, перевірили що розвод, того засновника зробити інвалідом, ну щоб вже якщо й буде збирати гроші потім то для себе...

Опубліковано

Незважаючи на те, що зараз пора літніх канікул дуже сумніваюсь, що молоді люди витрачають свій власний час відпочинку на безоплатну працю (да, от такий я невірюга) на благо інших людей (нєвєрю). Особисто я сприймаю їх як новий спосіб видурювання грошей - бомжам і циганам вже не дають, бо знають що розвод.

Дуже хочу помилятись, однак скоріш за все як резюме в темі буде фраза "а я ж казав".

Опубліковано

Може я жорстокий і т.д. але нікому не подаю тому, що заробити може кожен, те що збирають на вулицях не доходить або доходить, в кращому випадку, 30% до людини (дитини) для якої збирають ці кошти. Короче кажучи нові лохотрони, як і ті попрошайки, що біля собору в центрі, 7 років збирають на якусь там термінову операцію і ніяк не зберуть, тільки міняють якийсь затертий ксерокс.

Опубліковано

Ваші думки?

Думаю це користування ситуацією та чистої води розвод, тобто один із видів заробітку не маленьких коштів через вулицю!!! (згадайте перевдітих жебраків які жебрають а потім відпочивають у дорогих закладах)

Опубліковано

В газеті Експрес було журналістське розслідування про діяльність таких волонтерів, під дахом благодійного фонду збирають кошти на лікування.

там були спроби журналіста влаштуватись волонтером, і дослідження заробітку таких волонтерів, і куди діваються кошти зі скриньок.

висновок, я б туди гроші не здавав, бо реально кошти тим, хто потребує допомоги не доходять, або мізерна частина.

аферистів, бажаючих заробити на чужому горі дуже багато

Опубліковано

Є багато родин які дійсно потребують фінансової допомоги. Потребують не через те, що тато чи мати пиячать.Тому, по можливості, допомагаю саме таким. Єдинний випадок коли кидав гроші до скриньки - під час революції гідності.

Опубліковано

А хто,що думає про скринькі,які стоять в різних продуктових магазинах.Раніше меньше було.Що раз більше стає.Крайнім разом бачив зразу дві.Теж запломбовані,з печатками.Якось ніколи не задумуюся,кидаю постійно 1-2 грн..Та ж парафія?

Опубліковано

Колись працював у супермаркеті, то батьки чи родичі приносили скриньки та встановлювали у магазині. Ці гроші і справді йшли на лікування цих дітей, так як їх завжди забирала то мама, тато чи бабуся, дідусь.

Сьогодні стояв мужик весь "чорний" від горілки з побитою скринькою на руках та надписом "Гроші на схід" Здається мені, що вони туди навіть не дійдуть.

Опубліковано

Максим Тракторкоф

28 липня з Kyiv

А никого еще из этих всех волонтёров собирающих бабосы для армии не словили за руку на воровстве? Нет? Плохо работаете!

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...