Перейти до змісту

Росія - "страна дураков"?

jack74

Рекомендовані повідомлення

15 годин тому, S30 сказано:

І їх дєрєвні до нашого села мають таке відношення як расєя до Київської Русі.

колись ще за часів срср знайомий моїх батьків їздив в росію на шабашки

і на зароблені гроші вирішив, там же у росії в колгоспі, купити трактор і привезти додому

так москалі його питали "ти чьо дурак, зачєм он тєбє? ну развє што на рибалку ілі в магазін за водкой єздіть..."

так що, голод в російських дєрєвнях - явище цілком можливе

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"SpaceX во второй раз посадила ступень ракеты на платформу в океане."

13139187_1051964121560051_23768974402480

• +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Соцмережі вразив автобус у Іркутську (фотофакт)

07002644_ak.jpg

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 минуты назад, Volyniaka сказал:

Соцмережі вразив автобус у Іркутську (фотофакт)

сильно схоже на брехню, про що свідчать багато нюансів 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

48 хвилин тому, NightVision сказано:

Ну давай розкажи, як класно живеться в українському селі людям похилого віку, які ледве пересуваються. Як класно живеться сім"ям з дітьми, яких треба одягнути, зібрати в школу на фоні відсутності роботи. А ще розкажи про хвалених ураїнських господарів, які роздерли до фундаменту єдине джерело роботи на селі - ферми, тракторні бригади та інші споруди. Але ж куди нам до російських дураків, які стараються якось допомогти селу.

я можу розказати, що ті, хто на селі працює, а не горілочку п*є, мають хліб і до хліба. Бо їсти хочуть всі, а селяни можуть запропонувати ту їжу. Моя подружка дитинства має землі трішки, з десяток свиней, освоїла якусь методу нову їх вирощування, то куди мені до неї братись. Бо має хату і машину. Все сама, з сином, бо чоловік в гречку вскочив, вигнала. Сусіди-хазяї наймають трактори, комбайни, одне одному допомагають. Так, з коровою і свиньми не будеш на дивані лежати, але роботящі добре на селі живуть. А ледачі і п*янички плачуть. Про пенсіонерів згодна, особливо самотніх. А от те, що на селі роботи нема - то тільки тим, хто робити не хоче.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

48 хвилин тому, NightVision сказано:

Ну давай розкажи, як класно живеться в українському селі людям похилого віку, які ледве пересуваються. Як класно живеться сім"ям з дітьми, яких треба одягнути, зібрати в школу на фоні відсутності роботи. А ще розкажи про хвалених ураїнських господарів, які роздерли до фундаменту єдине джерело роботи на селі - ферми, тракторні бригади та інші споруди. Але ж куди нам до російських дураків, які стараються якось допомогти селу.

я можу розказати, що ті, хто на селі працює, а не горілочку п*є, мають хліб і до хліба. Бо їсти хочуть всі, а селяни можуть запропонувати ту їжу. Моя подружка дитинства має землі трішки, з десяток свиней, освоїла якусь методу нову їх вирощування, то куди мені до неї братись. Бо має хату і машину. Все сама, з сином, бо чоловік в гречку вскочив, вигнала. Сусіди-хазяї наймають трактори, комбайни, одне одному допомагають. Так, з коровою і свиньми не будеш на дивані лежати, але роботящі добре на селі живуть. А ледачі і п*янички плачуть. Про пенсіонерів згодна, особливо самотніх. А от те, що на селі роботи нема - то тільки тим, хто робити не хоче.

• +1 4
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

19 хвилин тому, NightVision сказано:

А яка робота на селі? Крім власного вирощування.

А Вам "шашечкі ілі єхать"?

Якщо в людини є господарство (читайте худоба і хоча б нядцять соток землі - а в селах після розпаювання деякі селяни мають і по пару га) то роботи в неї вже вистачає, хіба взимку трохи відпочити можна, та й то лише від поля. Худоба голодна цілорічно.

Якщо є господарство і земля - значить є і продукція цього господарства, яку можна реалізувати. За отримані гроші купити чай, сіль і апельсини.

Другий варіант: земельний наділ - пай здаєте в оренду фермеру, він Вам платить "дивіденди". Знову можете купити чай, сіль і апельсини.

І те чи працевлаштована ця людина - питання вже другорядне. 

Це в місті без роботи і зарплати - здохнеш з голоду. В селі не так.

Просто

On 04.05.2016 at 22:46, Lisovic сказано:

@NightVision ти просто не жив в селі, тобі цього не зрозуміти.

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

13 хвилин тому, NightVision сказано:

а цього мало? мої сусіди-дачники, пенсіонери, продають полуниці на кілька тисяч в сезон, маючи 5 соток землі. А що говорити про село. Може якісь витрибеньки і не будуть люди купувати, а от їсти будуть завжди. Просто треба працювати. Не спати, не пити. Грамотно вибудовувати господарство. Не кажіть мені, що на селі немає роботи. Маючи навіть 15-20 соток, можна заробити на зелені чи цибулі зеленій. Або молодій картоплі. Знайомі так розбагатіли, садили картоплю під плівку в березні. В травні продавали по самі знаєте якій ціні. А вирощування птиці? кролів? так, біля них треба пахати, але віддача ого-го яка. Я вже мовчу про корову. У знайомого 2 корови (я в селі на канікулах кожних бувала, то маю там знайомих, хоч і не живу), він молоко не здає по тих грабункових тарифах, що пропонують молокозаводи, а переробляє на сир типу моцарелли. Здає в ресторани в місті. З того живе і непогано, він, дружина і двоє дітей.

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

13 хвилин тому, NightVision сказано:

а цього мало? мої сусіди-дачники, пенсіонери, продають полуниці на кілька тисяч в сезон, маючи 5 соток землі. А що говорити про село. Може якісь витрибеньки і не будуть люди купувати, а от їсти будуть завжди. Просто треба працювати. Не спати, не пити. Грамотно вибудовувати господарство. Не кажіть мені, що на селі немає роботи. Маючи навіть 15-20 соток, можна заробити на зелені чи цибулі зеленій. Або молодій картоплі. Знайомі так розбагатіли, садили картоплю під плівку в березні. В травні продавали по самі знаєте якій ціні. А вирощування птиці? кролів? так, біля них треба пахати, але віддача ого-го яка. Я вже мовчу про корову. У знайомого 2 корови (я в селі на канікулах кожних бувала, то маю там знайомих, хоч і не живу), він молоко не здає по тих грабункових тарифах, що пропонують молокозаводи, а переробляє на сир типу моцарелли. Здає в ресторани в місті. З того живе і непогано, він, дружина і двоє дітей.

• +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

8 годин тому, NightVision сказано:

Смішний ти і недалекий.:D

Це якщо сказати мягко і вічливо.;) (іншими більш доступними словами може охарактеризувати Маньяк, якщо захоче))

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

8 годин тому, Oberegy сказано:

так, біля них треба пахати, але віддача ого-го яка

ти сам жив-працював в селі?

• +1 1
  • -1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Basil, Oberegy то дєвочка, а не хлопчик :).

І про "жив-працював" в тому ж пості сказано.

Не штука пахати-непити-неспати. Штука мати ринок збуту.

• +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

5 хвилин тому, S30 сказано:

Basil, Oberegy то дєвочка, а не хлопчик :)

Прошу пардону!

5 хвилин тому, S30 сказано:

І про "жив-працював" в тому ж пості сказано.

Я все питав, чи сама жила і працювала в селі, то все  "сусіди-дачники", "Знайомі "....

вже прочитав: 

9 годин тому, Oberegy сказано:

(я в селі на канікулах кожних бувала, то маю там знайомих, хоч і не живу)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пахати - не питання, як на мене, сам рачки за трахтором по полю повзав з відром. Питання, чого ту картоплю приймали по гривні, а в супермаркетах продавали по 10. В той самий час, на базарі люди продавали по 5. Ту картоплю по гривні мало хто здавав, хто продавав мішками іншим людям, з міста, так само по п'ять, або лишали годувати свиней, качок, корів, коней. Скоро, гадаю, в осені, згадають ту картоплю по гривні, на ринку буде по 15, в супермаркетах по 35.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пахати - не питання, як на мене, сам рачки за трахтором по полю повзав з відром. Питання, чого ту картоплю приймали по гривні, а в супермаркетах продавали по 10. В той самий час, на базарі люди продавали по 5. Ту картоплю по гривні мало хто здавав, хто продавав мішками іншим людям, з міста, так само по п'ять, або лишали годувати свиней, качок, корів, коней. Скоро, гадаю, в осені, згадають ту картоплю по гривні, на ринку буде по 15, в супермаркетах по 35.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

5 хвилин тому, MrFirst сказано:

Це бізнес!

Якщо в селі картопля буде коштувати 10 грн, а не гривню то вона в тій же ціновій пропорції і виросте в місті. І картопля це лише приклад, так у нас влаштована торгівля на усьому починаючи з картоплі закінчуючи автівками та житлом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...