Перейти до змісту

Сичужні сири вдома


Fr1end

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Оскільки попередня тема в архіві, почну нову.

Цікавить чи хтось робить сири на основі ферментів і заквасок в Луцьку.

Сам пробую робити сири. Прості типу бринзи ніби получаються. Також получився сир типу сулугуні.

Спробував робити ще більш тривалого дозрівання типу російського і масдам з великими дірками.

Російський будемо пробувати на Великдень після місяця визрівання. Масдам дозріє чуть-більше ніж через місяць.

Добавлю кілька своїх фото

1. Перша проба твердого сиру.

2. Перша бринза.

3. Бринза, обсипана базиліком і сумішшю перців.

4. Російський солиться.

5. Російський сушиться.

6. Масдам після пресування.

7. Російський (жовтий) і масдам (червоний) в холодильнику на визріванні.

post-644-0-30909900-1397500570_thumb.jpg

post-644-0-04900500-1397500585_thumb.jpg

post-644-0-68855500-1397500610_thumb.jpg

post-644-0-92914800-1397500625_thumb.jpg

post-644-0-20917800-1397500642_thumb.jpg

post-644-0-99360500-1397500658_thumb.jpg

post-644-0-46964300-1397500666_thumb.jpg

  • Відповідей 81
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Де берете закваски, ферменти? Теж було б цікаво спробувати. Поки що роблю тільки "народний голландський" зі звичайного сиру.

Опубліковано

Фермент "Мейто" продається в Луцьку на Івана Франка 46 здається, фірма Ветком. 1 пакетик на 100 літрів молока коштує 5 грн.

Закваски купував у декількох різних продавців, можете пошукати по назві SACCO - ці ж продавці скидають рецепти й інструкції, що за чим робити.

Зараз маю інструкції й рецепти для сирів Російський, Голандський, Масдам, Радомер, Пармезан, Моцарела, Сулугуні, Чечіль, Бринза

Для бринзи і ще кількох простих м'яких сирів нічого крім фермента не потрібно. В неділю робив бринзу з 3 літрів молока - получилось десь 500 грам. Потім із сиворотки, яка лишилась зробив повторно ще трохи сиру, що має назву рікотта - сир схожий по консистенції на покупні творожні десерти.

Опубліковано

Може 1 пакетик на 10 л? . Бо я таку інфу знайшла.

Ви робили твердий сир. Яка вага головки вийшла з 10 літрів молока? Бо ціна 25-30грн на закваску це не мало.

Сири типу адигейського, осетинського виходять коли в нагріте молоко цівкою й помішуючи влити добре розмішане кисле молоко. Я все роблю на око. Вливаю кисляк поки повністю не освітлиться сировотка. від того наскільки нагріте молоко, залежить твердість майбутнього сиру. Якщо ще дати невеликий гніт то можна різати скибочками. До кави саме те.

Опубліковано
Може 1 пакетик на 10 л? .

Ні, Мейто якраз 1 пакетик на 100 літрів, це промислова пачка, для 3-х л молока достатньо ферменту на кінчику ножа, бо як передасте, то гума вийде))). До речі, Мейто є на старому ринку у ветаптеці.

Але мені більше подобаються фермент і закваски Сакко, вони розраховані на 3 л молока. Якщо хороше домашнє молоко, то бринзи виходило десь 800 г з 3-х л.

Великий вибір заквасок Сакко на Кідстафі

Опубліковано

Дякую за відповідь. На кідстафі вже зареєструвалася вчора. Молоко є своє, домашнє. Тож варто спробувати.

Опубліковано

Варто, бо після домашньої бринзи і моцарелли покупна - не то. Принаймні знаю, що крім ферменту, в ній більше нічого немає.

Вибачте, що не в тему, але якщо вже на Кідстафі, то зверніть увагу на какао-масло і терте какао, для домашнього шоколаду, порівняно з магазинним - небо і земля

Як робив масдам, то з 9 літрів молока вийшла головка 1,3 кг після соління

А плівку де брали? Бо в Луцьку не знаю, чи є.

Опубліковано

це пакети для визрівання, купував в zakvaskin.com.ua по 5,5 грн за штуку, також цей продавець є на кідстафі

Опубліковано

Дякую, знаю, бо в Олени теж беру, тільки щось уваги на плівку не звертали, бо до твердих сирів все руки не доходять

Опубліковано

У мене твердий сир ніразу не вийшов, через те що жінка з дітьми не могли чекати ї з'їдали. Але своя бринза і сулугуні дуже добрі. Я бринзу маринував по типу фети з приправами, теж було дуже добре.

Опубліковано

Дякую, знаю, бо в Олени теж беру, тільки щось уваги на плівку не звертали, бо до твердих сирів все руки не доходять

Дані пакети хороші тим, що не треба дотримуватись спеціальної вологості для дозрівання сиру.

Запаяв в пакет і в холодильник і все, тільки перевертаєш час від часу.

Опубліковано

На тому ж ринку можна домовитись щоб привозили у скляних банках. Я так і зробив із одним із продавців

  • 2 тижня потому...
Опубліковано

Купив сьогодні фермент "Мейто". Три літри домашнього молока вже в холодильнику.

Поділіться простим рецептом для початківця!

Опубліковано

Купив сьогодні фермент "Мейто". Три літри домашнього молока вже в холодильнику.

Поділіться простим рецептом для початківця!

Ось простий рецепт з Мейто: http://www.syyr.ru/

Я правда робив це просто в кастрюлі без водяної бані.

А ось покроковий опис готування моцарели, тільки там вказаний інший фермент, який просто замінюється відповідною дозою Мейто

  • 3 місяця потому...
Опубліковано

Fr1end, дякую за рекомендації за розповіді

Друга бринза в процесі приготування. Перша з"їлась якось непомітно :)

Буду ще експериментувати

  • 1 місяць потому...
  • 1 місяць потому...
Опубліковано

В п'ятницю робив моцареллу і адигейський м'який сир.

А сьогодні розрізав головку сиру радомер, який дозрівав 45 днів.

post-644-0-99514400-1415729529_thumb.jpg

post-644-0-38009700-1415729613_thumb.jpg

Опубліковано

В п'ятницю робив моцареллу і адигейський м'який сир.

А сьогодні розрізав головку сиру радомер, який дозрівав 45 днів.

Продай на пробу

  • 1 місяць потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...