Fr1end Опубліковано 14 Квітня, 2014 в 18:40 #1 Опубліковано 14 Квітня, 2014 в 18:40 Оскільки попередня тема в архіві, почну нову. Цікавить чи хтось робить сири на основі ферментів і заквасок в Луцьку. Сам пробую робити сири. Прості типу бринзи ніби получаються. Також получився сир типу сулугуні. Спробував робити ще більш тривалого дозрівання типу російського і масдам з великими дірками. Російський будемо пробувати на Великдень після місяця визрівання. Масдам дозріє чуть-більше ніж через місяць. Добавлю кілька своїх фото 1. Перша проба твердого сиру. 2. Перша бринза. 3. Бринза, обсипана базиліком і сумішшю перців. 4. Російський солиться. 5. Російський сушиться. 6. Масдам після пресування. 7. Російський (жовтий) і масдам (червоний) в холодильнику на визріванні.
lanima Опубліковано 14 Квітня, 2014 в 19:19 #2 Опубліковано 14 Квітня, 2014 в 19:19 Де берете закваски, ферменти? Теж було б цікаво спробувати. Поки що роблю тільки "народний голландський" зі звичайного сиру.
Fr1end Опубліковано 14 Квітня, 2014 в 19:24 Автор #3 Опубліковано 14 Квітня, 2014 в 19:24 Фермент "Мейто" продається в Луцьку на Івана Франка 46 здається, фірма Ветком. 1 пакетик на 100 літрів молока коштує 5 грн.Закваски купував у декількох різних продавців, можете пошукати по назві SACCO - ці ж продавці скидають рецепти й інструкції, що за чим робити.Зараз маю інструкції й рецепти для сирів Російський, Голандський, Масдам, Радомер, Пармезан, Моцарела, Сулугуні, Чечіль, БринзаДля бринзи і ще кількох простих м'яких сирів нічого крім фермента не потрібно. В неділю робив бринзу з 3 літрів молока - получилось десь 500 грам. Потім із сиворотки, яка лишилась зробив повторно ще трохи сиру, що має назву рікотта - сир схожий по консистенції на покупні творожні десерти.
lanima Опубліковано 14 Квітня, 2014 в 19:56 #4 Опубліковано 14 Квітня, 2014 в 19:56 Може 1 пакетик на 10 л? . Бо я таку інфу знайшла. Ви робили твердий сир. Яка вага головки вийшла з 10 літрів молока? Бо ціна 25-30грн на закваску це не мало. Сири типу адигейського, осетинського виходять коли в нагріте молоко цівкою й помішуючи влити добре розмішане кисле молоко. Я все роблю на око. Вливаю кисляк поки повністю не освітлиться сировотка. від того наскільки нагріте молоко, залежить твердість майбутнього сиру. Якщо ще дати невеликий гніт то можна різати скибочками. До кави саме те.
S30 Опубліковано 15 Квітня, 2014 в 05:06 #5 Опубліковано 15 Квітня, 2014 в 05:06 Може 1 пакетик на 10 л? . Ні, Мейто якраз 1 пакетик на 100 літрів, це промислова пачка, для 3-х л молока достатньо ферменту на кінчику ножа, бо як передасте, то гума вийде))). До речі, Мейто є на старому ринку у ветаптеці.Але мені більше подобаються фермент і закваски Сакко, вони розраховані на 3 л молока. Якщо хороше домашнє молоко, то бринзи виходило десь 800 г з 3-х л.Великий вибір заквасок Сакко на Кідстафі
lanima Опубліковано 15 Квітня, 2014 в 05:33 #6 Опубліковано 15 Квітня, 2014 в 05:33 Дякую за відповідь. На кідстафі вже зареєструвалася вчора. Молоко є своє, домашнє. Тож варто спробувати.
Fr1end Опубліковано 15 Квітня, 2014 в 05:59 Автор #7 Опубліковано 15 Квітня, 2014 в 05:59 Як робив масдам, то з 9 літрів молока вийшла головка 1,3 кг після соління
S30 Опубліковано 15 Квітня, 2014 в 06:03 #8 Опубліковано 15 Квітня, 2014 в 06:03 Варто, бо після домашньої бринзи і моцарелли покупна - не то. Принаймні знаю, що крім ферменту, в ній більше нічого немає.Вибачте, що не в тему, але якщо вже на Кідстафі, то зверніть увагу на какао-масло і терте какао, для домашнього шоколаду, порівняно з магазинним - небо і земляЯк робив масдам, то з 9 літрів молока вийшла головка 1,3 кг після солінняА плівку де брали? Бо в Луцьку не знаю, чи є.
Fr1end Опубліковано 15 Квітня, 2014 в 06:12 Автор #9 Опубліковано 15 Квітня, 2014 в 06:12 це пакети для визрівання, купував в zakvaskin.com.ua по 5,5 грн за штуку, також цей продавець є на кідстафі
S30 Опубліковано 15 Квітня, 2014 в 06:17 #10 Опубліковано 15 Квітня, 2014 в 06:17 Дякую, знаю, бо в Олени теж беру, тільки щось уваги на плівку не звертали, бо до твердих сирів все руки не доходять
tarasmv Опубліковано 15 Квітня, 2014 в 06:24 #11 Опубліковано 15 Квітня, 2014 в 06:24 У мене твердий сир ніразу не вийшов, через те що жінка з дітьми не могли чекати ї з'їдали. Але своя бринза і сулугуні дуже добрі. Я бринзу маринував по типу фети з приправами, теж було дуже добре.
Fr1end Опубліковано 15 Квітня, 2014 в 06:40 Автор #12 Опубліковано 15 Квітня, 2014 в 06:40 Дякую, знаю, бо в Олени теж беру, тільки щось уваги на плівку не звертали, бо до твердих сирів все руки не доходятьДані пакети хороші тим, що не треба дотримуватись спеціальної вологості для дозрівання сиру. Запаяв в пакет і в холодильник і все, тільки перевертаєш час від часу.
Fr1end Опубліковано 19 Квітня, 2014 в 08:31 Автор #13 Опубліковано 19 Квітня, 2014 в 08:31 Купую домашнє, магазинне по відгуках на форумах практично не придатне для варіння сиру
vaz75 Опубліковано 19 Квітня, 2014 в 08:55 #14 Опубліковано 19 Квітня, 2014 в 08:55 А де берете домашнє молоко, бо купувати в бабуль з бу ПЕТ-пляшок мене коробить?
Fr1end Опубліковано 19 Квітня, 2014 в 09:10 Автор #15 Опубліковано 19 Квітня, 2014 в 09:10 На тому ж ринку можна домовитись щоб привозили у скляних банках. Я так і зробив із одним із продавців
MaestroA Опубліковано 29 Квітня, 2014 в 17:59 #16 Опубліковано 29 Квітня, 2014 в 17:59 Купив сьогодні фермент "Мейто". Три літри домашнього молока вже в холодильнику.Поділіться простим рецептом для початківця!
Fr1end Опубліковано 29 Квітня, 2014 в 18:39 Автор #17 Опубліковано 29 Квітня, 2014 в 18:39 Купив сьогодні фермент "Мейто". Три літри домашнього молока вже в холодильнику.Поділіться простим рецептом для початківця!Ось простий рецепт з Мейто: http://www.syyr.ru/Я правда робив це просто в кастрюлі без водяної бані.А ось покроковий опис готування моцарели, тільки там вказаний інший фермент, який просто замінюється відповідною дозою Мейто
MaestroA Опубліковано 29 Квітня, 2014 в 19:40 #18 Опубліковано 29 Квітня, 2014 в 19:40 Де в Луцьку можна купити кухонний термометр?
lilechka Опубліковано 19 Серпня, 2014 в 06:58 #19 Опубліковано 19 Серпня, 2014 в 06:58 Fr1end, дякую за рекомендації за розповіді Друга бринза в процесі приготування. Перша з"їлась якось непомітно Буду ще експериментувати
Fr1end Опубліковано 20 Вересня, 2014 в 12:37 Автор #20 Опубліковано 20 Вересня, 2014 в 12:37 Ось сьогодні розрізав головку напівтвердого сиру типу російський, дуже смачно:
DPAKOH Опубліковано 21 Вересня, 2014 в 08:10 #21 Опубліковано 21 Вересня, 2014 в 08:10 дуже цікава тема...
Fr1end Опубліковано 11 Листопада, 2014 в 18:13 Автор #22 Опубліковано 11 Листопада, 2014 в 18:13 В п'ятницю робив моцареллу і адигейський м'який сир. А сьогодні розрізав головку сиру радомер, який дозрівав 45 днів.
vaz75 Опубліковано 12 Листопада, 2014 в 17:41 #23 Опубліковано 12 Листопада, 2014 в 17:41 В п'ятницю робив моцареллу і адигейський м'який сир.А сьогодні розрізав головку сиру радомер, який дозрівав 45 днів.Продай на пробу
yura2281 Опубліковано 20 Грудня, 2014 в 19:10 #24 Опубліковано 20 Грудня, 2014 в 19:10 А сьогодні розрізав головку сиру радомер, який дозрівав 45 днів.А де берете плівку для зберігання?
Fr1end Опубліковано 20 Грудня, 2014 в 19:23 Автор #25 Опубліковано 20 Грудня, 2014 в 19:23 Купував пакети там де й закваски.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.