Перейти до змісту

Вбили активіста "Правого сектору" Сашка Білого

olexander87

Рекомендовані повідомлення

Депутат Олесь Доній повідомив про вбивство в Рівному активіста "Правого сектору" на прізвисько Сашко Білий (справжнє ім'я Олександр Музичко).

"Щойно повідомили, що вбили "Сашка Білого" (Олександра Музичка) в Рівному. Два автомобілі підрізали його машину, витягнули, пересадили до себе. Потім викинули на землю-руки за спиною в наручниках, два постріли в серце", - повідомив Доній.

Пізніше рівненський сайт "ВСЕ", спираючись на інформацію власних джерел, повідомив, що трагедія сталася цієї ночі у кафе "Три карася", що знаходиться поблизу Сарненського і Житенського кілець.

Начебто, там невідомі влаштували стрілянину, внаслідок якої і загинув Олександр Музичко.

"Його тіло знаходиться зараз у кількох десятках метрів від самого кафе. Наразі на місці події працює слідчо-оперативна група", - повідомляє видання.

Згідно з інформацією, кількох осіб, які також відпочивали в кафе, викрали.

Активіст "Правого сектору" Ярослав Гранітний підтвердив інформацію про вбивство виданню "ЧаРівне". Він повідомив, що бачив тіло, на ньому був роздертий одяг.

"Ті, хто вбивав його переконались, що на ньому немає бронежилета, і тоді вистерили у серце", - сказав Гранітний.

За його словами, більше нікого не вбили. Утім, серед 5-ти викрадених троє бійців "Правого сектору" та двоє цивільних. Серед них начальник міського центру зайнятості Володимир Даценко.

Як відомо, Сашко Білий став "зіркою" в інтернеті після того, як там з'явилися кілька скандальних роликів із ним. На одному озброєний активіст

на іншому —
нібито за погане розслідування справи про вбивство жінки. Після цього активіст "Правого сектору" записав відеозвернення, в якому пояснив свій вчинок. 6ac7367-avakov.jpg Відео про Білого у прокуратурі прокоментував також голова МВС Арсен Аваков.

Після цього ім'я Білого почали активно використовувати російські журналісти, щоб проілюструвати "лякалки" про радикалів, які розгулюють вулицями України.

У Росії Білого заочно заарештували за частиною 1 статті 209 КК РФ "Створення стійкої збройної групи (банди) з метою нападу на громадян і керівництва нею".

Сам Білий попереджав про те, що його можуть вбити.

http://www.pravda.com.ua/news/2014/03/25/7020184/?attempt=1

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 365
  • Створено
  • Остання відповідь

Як би там не було з позицією Сашка, оскільки не завжди був правим, - а відстріл почався. Активна позиція - це небезпека. Нічого не змінилося. Нехай земля йому буде пухом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Закон природного відбору "або ти або тебе" ніхто не відміняв. Незавершена справа повертається озлобленою і з непереборним бажанням відвоювати "своє".

P.S.: а я вже було майже почав розуміти його поведінку... шкода

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хороший комент був у ФБ :логічний кінець для людини, що вийшла на рейки, бігає по них і волає Задавлю! От і вся активна позиція, от і логічне завершення. Хай знайде душа спокій.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Влада цим підтвердила,що порушувати закон,трусити зброєю перед простими людьми,катувати і погрожувати розправою мають право виключно тільки прокурори і працівники МВС.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Саша трусив зброєю перед такою кількістю людей, що бажаючих його упокоіти було багато і попри владу.он випустили ж після майдану чоловіка, який свого часу застрілив зарвавшогося мента у своєму селі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Член ОЗУ, оголошений раніше в розшук, Олександр Музичко, відомий як Сашко Білий, був смертельно поранений під час затримання, оскільки відкрив вогонь у бік правоохоронців.

Про це розповів у вівторок на брифінгу в Києві перший заступник міністра внутрішніх справ України Володимир Євдокимов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Коли затримували, він був іще живий, "швидка", яку викликали, констатувала смерть", - розповів він.

За словами Євдокимова, в ніч з 24 на 25 березня співробітники ГУБОЗ, зокрема спецпідрозділи "Сокіл", проводили спецоперацію на території Рівненської області з затримання членів ОЗУ.

За словами першого заступника глави МВС України, затримання відбувалося в кафе "Три карасі" біля Рівного.

"Було затримано трьох осіб із числа ОЗУ", - розповів Євдокимов.

При цьому він наголосив, що Музичко під час затримання відкрив вогонь, і співробітники міліції у відповідь почали стріляти по ногах, а потім, під час самого затримання, лунали постріли.

Євдокимов розповів, що у трьох членів угруповання був автомат Калашникова і ПМ. "Під час цього затримання Музичко на крики "Стояти! Міліція!" втікав, вистрибнув у вікно й відкрив вогонь у співробітника спецпідрозділу "Сокіл", - сказав він.

Він зазначив, що куля, випущена Музичком, влучила співробітникові "Сокола" в окуляри, а потім застрягла в касці, у відповідь поранений міліціонер почав стріляти по ногах утікача. Потім, під час самого затримання, була боротьба й лунали постріли.

Також Євдокимов повідомив, що трьох членів ОЗУ затримали й доправили до Києва. З ними проводяться слідчі дії. "У діях членів ОЗУ вбачаються ознаки злочину, передбаченого статтею 257 КК - бандитизм", - сказав він.

Також правоохоронець звернувся до жителів області для детальнішого розслідування фактів діяльності цього угруповання.

http://www.pravda.com.ua/news/2014/03/25/7020191/

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В любому випадку Аваков повинен дати с приводу цього пресуху. Чи перевищили повноваження працівники МВС.На якій підставі його затримували і т.д.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

модератори - заберіть цю тему з політики - абсолютно не в тому розділі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Звичайно, потрібно ще розбиратися, але якщо Сашко стріляв, то в будь-якому випадку, правоохоронці, які застосували вогнепальну зброю на ураження діяли законно. І навіть, сам факт, що дана особа мала автоматичну зброю свідчить не на його користь....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

модератори - заберіть цю тему з політики - абсолютно не в тому розділі.

Музичко ж був не останньою людиною в "Правому Секторі". А ті, в свою чергу, активно рухаються в політику. Значить, тема в правильному розділі. :)

а якщо була б тема про те, шо хтось з політиків обідав у ресторані і замовив наступні страви - це теж на політичну тему?

вбивство Саши Білого це не політика - це кримінал. причому у ньому Саша не у ролі жертви

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це все відбувалось біля кафешки. Чи була перестрілка дуже швидко вспливе в неті. Я в цьому дуже сумніваюсь. Пояснення УМВС - це взагалі трешак якийсь: Саша стрілив в мєнта, попав в окуляри, куля застряла в касці, мєнти стріляли по ногах, притому влучили два рази в серце людині з кайданками на руках. В нас що, кісєльовщина вже почалась на Україні? Аваков вже і зараз має подати в відставку. Мєнтовських кіллерів потрібно якось ізолювати від суспільства. ІМХО, звичайно, але виглядають на цих хлопчиків, що вбивали і катували майданіців. Дуже вже цинічно, невиправдано і жостко стріляти два рази в серце безпомічній людині.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це все відбувалось біля кафешки. Чи була перестрілка дуже швидко вспливе в неті.

Цікаво було б глянути на відео з камери

А тепер давайте всі дружно видихнемо і подумаймо - до яких наслідків це може призвести? Народ масово вийде з ПС? Масово почне вступати в ПС? Озброюватись? Бити правоохоронців? Доки немає офіційної версії, результатів розтину та відео з камер, доти по суспільству буде гуляти величезна кількість ідей та гасел. І, якщо офіційне оголошення результатів розслідування буде навмисне затягуватись, то картина стане потроху вимальовуватись.

День чи два тому головний по ПС Рівненської області попереджував про можливий (повторюю, МОЖЛИВИЙ) наступ російських військ на Західну Україну через Рівненську область. Плюс не варто забувати, що російські військові, під час захоплення частин, гнали перед собою цивільних - тобто людське життя для них ніц не варте. Також, новим зовнішнім ворогом в Росії став ПС.

Коротше, чекаємо результатів та слідкуємо за терміном розслідування.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ось що рівненьчани говорять
Фоторепортаж з місця розстрілу Олександра Музичка
Колеги з "Правого сектору" у вбивстві Олександра Музичка звинувачують міністра МВС Арсена Авакова. За словами Ярослава Гранітного саме він організував напад на Сашка Білого.

Сашко Билый: Я уничтожу Авакова и повешу как собаку

http://www.youtube.com/watch?v=TMpm2q4tfOk

Нагадаємо, 13 березня координатор «Правого сектора» на Західній Україні Олександр Музичко написав на своїй сторінці у соціальній мережі розмістив запис:

«Керівництво генпрокуратури і МВС України прийняло рішення про моє фізичне знищення або захоплення і видачу мене Росії, для того, щоб потім все звернути на спецслужби РФ. Для проведення цієї операції вже створений спецзагін. Ми володіємо на 100% достовірною інформацією.

Це моє звернення прошу вважати офіційним зверненням до СБУ України.

Звертаюсь також до своїх побратимів, до всіх українців, націоналістів-патріотів: я не боюся смерті і живими не здамся! Хай мої вороги не надіються, що знищивши мене, вони будуть спати спокійно. Моє місце займуть інші патріоти, які продовжать нашу боротьбу».

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

звичайно всі факти історії будуть замовчуватися, але одне відомо Музичко був не святий, хай земля буде йому пухом.

як на мене настав час забирати владу в автомайдану самооборони й правого сектору й віддавати владу до правоохоронних органів

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

такий кінець був передбачуваний

багато хто під шумок заволодів зброєю і тепер використовує її на свій розгляд

в нас цивілізована країна, тому такого допускати не можна

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дивні речі ....Людину, яка була на виду, оголосили в розшук і провели аж цілу операцію щоб затримати.... Стріляли в ноги а 2 рази влучили в серце, тепер міліція шукає хто саме вбив Сашка :_02: Дуже вже заплутано, як для банального вбивства при затримані. І на "закуску" виявилось - Сашко Білий підозрювався у створенні організованого злочинного угруповання. Одним слово - цирк на дроті.

Земля йому пухом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

звичайно всі факти історії будуть замовчуватися, але одне відомо Музичко був не святий, хай земля буде йому пухом.

як на мене настав час забирати владу в автомайдану самооборони й правого сектору й віддавати владу до правоохоронних органів

"а в правоохоронних органах" стались якісь зміни? Може вони вже стали святими і стали забезпечувати дотримання законності і правопорядку? Громадяни відчули якісь покращення роботи? Трохи зашвидко такі вброси робити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дивні речі ....Людину, яка була на виду, оголосили в розшук і провели аж цілу операцію щоб затримати.... Стріляли в ноги а 2 рази влучили в серце, тепер міліція шукає хто саме вбив Сашка :_02: Дуже вже заплутано, як для банального вбивства при затримані. І на "закуску" виявилось - Сашко Білий підозрювався у створенні організованого злочинного угруповання. Одним слово - цирк на дроті.

Земля йому пухом.

Багато питань. Дуже багато. Виходить так: була перестрілка. Вбили люди. Спецпідрозділ забрався і поїхав. Нічого не огородили. Тіло лежало не накритим, Я так розумію, вбивці перелякалися і втікли з місця події. Так це ж службовий злочин.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

і навряд чи в результаті людям скажуть правду - хто, за що і як

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"а в правоохоронних органах" стались якісь зміни? Може вони вже стали святими і стали забезпечувати дотримання законності і правопорядку? Громадяни відчули якісь покращення роботи? Трохи зашвидко такі вброси робити.

Керівництво залишилось тим самим, але все більше "рядових" працівників покладає надії на народний рух. От тільки допомагати їм ніхто не хоче, відповідно ті опускають руки і все повертається назад.

Чи ви думаєте, що їм дуже добре отримувати в кращому випадку 2 тисячі і дивитись на начальство, яке катається по курортах і щороку оновлює автопарк?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це показове вбивство. Його могли мочканути потихому, але вирішили так, знаючи про безкарність. Це і є майданівські кілери. На жодну посадку не надійтесь. Був проголосований закон про амністію і ці всі тварюки гарно в нього вписались. Два вистріли в серце це не просто так і давайте не будемо придумувати якихось виправдань. Саша був як дитина, ну бігав з автоматом, але відкрито бігав, а не з-за кута стріляв в спину. Відкрито бігав і відкрито говорив що думав. Від таких людей завжди знаєш що чекати і великої загрози від нього не було. Ці постріли адресовані всім майданівцям. Головний посил: "ми залишились і ми далі будемо вбивати, нам це подобається". Хіба не було де таланти соколиків проявити? Ось в Криму Гоблін і Константинов живі-здорові. Купа ПРівського народу саботує, пропускає диверсантів і т.д. Всі живі-здорові. Найбільше зло Авакова - Саша Білий. Ну все, пристрелив, ніхто не стоїть вже на дорозі. Щось робити будеш? Чи й далі звичайних людей стрілятимеш?

Суспільству потрібно гуртуватись. Аваков має піти у відставку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Саша був як дитина, ну бігав з автоматом, але відкрито бігав, а не з-за кута стріляв в спину.

Може йому ще й подякувати, що нікого не вбив?

Як я можу ходити спокійно по вулиці, знаючи, що поряд може бути якийсь "Саша Білий" з автоматом?

А раптом йому не сподобається як я на нього гляну...

Революції закінчилась, і зброю необхідно здати, у нас тут не дикий захід.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...