Перейти до змісту

Алкоголь і розважальні заклади

zaHARE

алкоголь і розваги у Луцьку до стабілізації ситуації  

132 користувача проголосувало

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Ха!

Купувати алкоголь можна було з 21 року. А тепер змінили віковий ценз?

Зустрів патруль випившу компанію, перевірили документи. Нема - у відділок. (По закону, 3 години, для вияснення особистості) Перевірили вік - немає 21 року - штраф батькам такий, що батьки відіб'ють будь-яке бажання пити хоч щось окрім соку найближчі років 5!

Якщо я не помиляюсь, продаж алкоголю особам выком до 21 року заборонений. Саме продаж, а не вживання. Ось такі в нас закони.

• Відповідей 76
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

А по моєму до 18 років. Адже повноліття наступає в 18. Ніяких додаткових законів про 21 немає, наскільки мені відомо. У нас не США.

Юристи, поправте, якщо не прав

Опубліковано

Ха!

Купувати алкоголь можна було з 21 року. А тепер змінили віковий ценз?

Зустрів патруль випившу компанію, перевірили документи. Нема - у відділок. (По закону, 3 години, для вияснення особистості) Перевірили вік - немає 21 року - штраф батькам такий, що батьки відіб'ють будь-яке бажання пити хоч щось окрім соку найближчі років 5!

Тож така система і зараз діє, і який ефект?

Думаю, якщо неповнолітній і п’яний, треба везти до батьків, і здавати при свідках (і без всяких штрафів) :unsure:

А пити воно перестане, тільки якщо наклюкається, і потім обнаружить себе в неприйнятній ситуації, і зробить коректні висновки.

Опубліковано

продаж алкоголю особам выком до 21 року заборонений. Саме продаж, а не вживання. Ось такі в нас закони.

Все вірно. Тобто, якщо я, маючи 18-20 років, дома в присутності дорослих, випив горілки, то закон я не порушив. І просто сидячи на лавочці, не чинячи ніяких протиправних дій - мене ніхто не має права затримати. (так само, якщо в барі компанія 21-20-18 років, 21-річний купив, всі решта п'ють за столом)

А от якщо мені 18-20 років, і я вирішив КУПИТИ горілки, то:

1) мені її не мають права продати, якщо продадуть - то порушать закон.

2) я купив - порушив закон - бо не мав права, бо не маю 21 року!

(і без всяких штрафів) :unsure:

Якщо його ніяк не покарати - то наклюкуватися воно буде регулярно - знаючи про безкарність вчинків!

А пити воно перестане, тільки якщо наклюкається, і потім обнаружить себе в неприйнятній ситуації,

Тоді може бути занадто пізно!!!

і зробить коректні висновки.

Якщо оштрафувати зразу - товисновки воно зробить значно раніше!!

Опубліковано

ну раз в рік можна і до танцю, тож і весіллячка всілякі, а дітей увагою не обділяю) якось так, все встигати треба ))

Нііі, Ви мене не зрозуміли. Я не хотіла сказати, що Ви діток увагою обділяєте.

Просто глянула, що по віку ми однакові.

Наскільки я раніше могла цілу нічку проскакати на діскоплясках (мені для цього зовсім алкоголю не треба), а потім вранці вмитися і піти на роботу, то зараз вже не те... Хоча на всіляких дєньчиках та весіллях (частіше ніж раз в рік) і зараз скачу до упаду)))

Я не є категорично проти обмежень, але, як писали - все треба робити з головою.

Опубліковано

Все вірно. Тобто, якщо я, маючи 18-20 років, дома в присутності дорослих, випив горілки, то закон я не порушив. І просто сидячи на лавочці, не чинячи ніяких протиправних дій - мене ніхто не має права затримати. (так само, якщо в барі компанія 21-20-18 років, 21-річний купив, всі решта п'ють за столом)

Ага. Не мають права затримати при умові наявності доків. Якщо ж докі відсутні - на 3 години мають, якщо мені не зраджує пам'ять.

Опубліковано

ВСІ проблеми у нічний час, які повязані з хуліганством і мордобоєм, скоюються у стані алкогольного спяніння. !!!

ФАКТ !!!

Після 2 години НОЧІ у клубах вірогідність бійки зростає у геометричній прогресії, що прямопропорційна кількості випитого.

ФАКТ !!!

Обмежити продаж будь-якого алкоголю в часі, у віці, і місці.... А дискотиеки кулі.. хай собі будуть, хай народ скаче... і випускає той алкоголь, який випито.. скажімо до 12 години в клюбі і у адекватному стані добирається додому.. а не лазить і не шукає собі пригод на пяну дупу.

З.І. Запрошую всіх охочих до патрулювання міста особливо в пятницю, суботу і неділю.

Опубліковано
2) я купив - порушив закон - бо не мав права, бо не маю 21 року!

А який є закон що саме купувати до 21 не можна?

Я якраз і мав на увазі що купувати з 18 (Закон).

Дайте ссилку на Український закон, пліз де пише 21.

Опубліковано

А який є закон що саме купувати до 21 не можна? Я якраз і мав на увазі що купувати з 18

таки да, з 18 і купувіати і вживати. За часів СРСР було 21 рік.

Обмеження з 18 років - на руку виробникам алкоголю. Скільки ще сотень тисяч молодих людей від 18 до 21??? А це - потенційні покупці!

Це ж стосується і цигарок.

Ех.. теорія споювання - як є.

Опубліковано

Колись як мені було з 18 до 21 я уважно це все вивчав, щоб доказувати (вибачте) тупим продавцям які тикають наклеєчку де пише "21".

Опубліковано

Заборонити продаж алкоголю з 22.00 по всій Україні і нічого страшного не трапиться, тільки краще стане.

На разі, закон про заборону продажу алкоголю після 22.00 ще не відміняли, чи я щось пропустив?

а він діє, хоча б у місті Луцьк??? про що мова.....

Опубліковано

Він НЕ діє для супермаркетів, окремо стоячих магазинів, магазинів які не вбудовані у житлові приміщення, ЗУПИНОК на які є документи на власність і які визнані капітальними спорудами... от така фігня.. малята.

Опубліковано

Є проект рішення міськради про заборону торгівлі алкоголем з 22.00 до 08.00 і заборона торгівлі алкоголем і тютюном в радіусі 100м від входу в навчальний заклад.Але чомусь в проекті вказано дату з якої рішення почне діяти 1 червня 2014р.Не розумію чому не з 1 чи 7 квітня?Порядок з цим треба наводити вже.

І в рішенні немає нічого про роботу розважальних закладів.А чьо,гуляєм!

Опубліковано

Він НЕ діє для супермаркетів, окремо стоячих магазинів, магазинів які не вбудовані у житлові приміщення, ЗУПИНОК на які є документи на власність і які визнані капітальними спорудами... от така фігня.. малята.

ну то яка користь від цього??? так що заборонити треба все з 22.00 і нічого, пережевемо.

Опубліковано

Завтра самооборона запропонує внести зміні в рішення стосовно дати введеня в дію і стосовно розважальних закладів.

ЗІ: ще одна цікава цитата з рішення:"З метою формування в суспільстві здорового способу життя, зниження рівня споживання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, охорони здоров’я населення"

Тобто причина не в криміногенній ситуації,а в ЗСЖ?

Опубліковано
Тобто причина не в криміногенній ситуації,а в ЗСЖ?

Тепер віджимати сумки в пенсіонерок будуть не наркомани, а накачані бодібілдери.

Опубліковано

а ї*атись можна буде?

це ж вроді вписується в здоровий спосіб життя,та й в спорт також і здоровля охороняє.А які вже діти гарнюні і розумні будуть!!!!))) От кляті москалі і тут вони нас пакращують)))

Опубліковано

"З метою формування в суспільстві здорового способу життя, зниження рівня споживання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, охорони здоров’я населення"

Міська влада краще б своїми прямими обов’язками займалась, а не переймалась культурою.

ІМНО, штрафами і методами типу "не пойман - не вор" культуру не піднімеш.

Опубліковано

Вчора був круглий стіл стосовно проекту рішення міськради про обмеження торгівлі алкоголем у нічний час.

Найбільше були проти цього власники "проблемних" точок. Які регулярно штрафувались за продаж алкоголю малолітнім та у нічний час без дозволу. Деякі з них кричали істерично,що тепер змушені будуть закрити свої магазини і звільняти працівників. Склалось враження,що в їхніх магазинах крім горілки ніхто нічого не купує. Вони апелювали,що продажем алкоголю збільшують бюджет країни. Статистика правопорушень і малолітноього криміналу в стані алкогольного сп'яніння(при чому пивного) їх не вразила. Багато негативу було від них в сторону Самооборони,що мовляв,хай краще йдуть в поле копати,ніж ходити вулицями. Дійсно без самооборони було легше,заплатив пару гривень ПеПеесникам і далі порушуй закон,а так спуску немає. Хоча було пару епізодів де Самооборона перегнула палку(це було в перші дні),але це хлопці признали і публічно вибачилися.

Крім того озвучила свої проблеми й міська міліція - згідно чинного законодавства немає заборони на торгівлю самогоном і сурогатами,міліція тут безсила. Тобто такі точки знову падають на контроль громади,тобто Самооборони.

Попри всі дебати, з більш ніж 15 присутніх суб'єктів господарювання тільки 4-5 висунули пропозицію обмежити торгівлю не з 22.00,а з 23.00. Більшість же була згодна з 22.00.

Тепер рішення за міськрадою.

ЗІ: громада знову,як завжди,не виявила особливого бажання обговорювати цей проект. Від громади були тільки Самооборона Майдану і вроді Варта порядку.Не знаю,можливо погано проінформували служби міськради.Сам взнав про це майже випадково.

Опубліковано

Толку в тому, що обмежать торгівлю алкоголем до 22-00 немає. Обмежать чим, бамажкою? Обмежать кого? Вже існує (існувало) обмеження торгівлею до 23-00. І відразу з'явилися точки, які отримали дозвіл на цілодобовий продаж алко. З'явилась послуга таксі, яке могло по дзвінку привезти алко з тих самих точок.

Немає різниці, до 22-00, 23-00. Бари працюють в основному до 23-00. Людина, яка захоче посидіти до 23-00 за бокалом пива - заплатить за нього до 23-00.

Людина, яка захоче набухатись придбає алко до 22-00.

Просто при такому Законі (наказі, постанові) з'являться купа додаткових поправок по типу "...крім таких-то закладів." з переліком закладів, в яких той алкоголь продавати будуть після встановленого часу.

Опубліковано

згідно чинного законодавства немає заборони на торгівлю самогоном і сурогатами,міліція тут безсила

Стоп, як немає??

Опубліковано

а це що хіба?

Стаття 149. Виготовлення спиртних напоїв і торгівля ними

Виготовлення або зберігання з метою продажу самогону чи інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення або виготовлення з цією метою апаратів для їх вироблення, а так само торгівля зазначеними спиртними напоями чи апаратами - караються позбавленням волі на строк від одного року до трьох років з конфіскацією майна чи без такої, або виправними роботами на строк до двох років з конфіскацією майна чи без такої, або штрафом від п'яти до десяти мінімальних розмірів заробітної плати.

І ще є:

Стаття 176. Виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення

Виготовлення або зберігання без мети збуту самогону чи інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення, виготовлення або зберігання без мети збуту апаратів для їх вироблення - тягнуть за собою накладення штрафу від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Стаття 177. Придбання самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення

Придбання самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення - тягне за собою накладення штрафу від одного до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Опубліковано

згідно чинного законодавства немає заборони на торгівлю самогоном і сурогатами,міліція тут безсила

Стоп, як немає??

Так сказав підполковник міліції.

Опубліковано

Так сказав підполковник міліції.

А що ж він може сказати? Коли вони з тих точок кормляться! Прийшов, зняв дань і пішов. Все!

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...