Перейти до змісту

Перехід на Haswell чи є доцільність?

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Власне, затіяв апгрейд.

Існуюча система (Sandy Bridge)

Мамка - на z68 s1155

Проц - i5 2500K s1155

Варіанти апгрейда:

А) (Ivy bridge)

Мамка - без змін (s1155)

Проц - Core i5-3570K (s1155)

Б) (Haswell)

Мамка B85 chipset (s1150)

проц - Core i5-4670K

Питання, до власників схожих систем - чи є доцільність? Яким буде приріст?

Толкової інфи я щось не знайшов.

Єдине, що порадує - краще вмонтоване відео (за існуюче). Вибір відеокарти буде згодом.

Хай но доляр вляжеться і москалі із криму виведуть своїх найманців.

Опубліковано

Я порівнював продуктивність ivy bridge та haswell в бюджетному сегменті (пентіуми дуал кори G2020 та G3240) особливої різниці не побачив (крім ціни на мамку) при простих задача на кожен день. На рахунок вбудовано відео то його вистачає щось протіше погратись (робота з програмами на вбудованому відео для обробки графіки нереальна ні на хасвел ні на іві брідж). Але в загальному це той самий intel hd 2ХХХ, як себе буде вести HD4600 сказати точно не можу

Якщо міняти то на Хасвел.

особисто для себе уже надивився GA-Z87N-WIFI або GA-H87N-WIFI та проц типу і5 4440

Опубліковано

ну на око Core i5-4440 радикально швидший від Core і7-3770к і Core i5-3470

p.s. а твій буде ще веселішим

більше як півроку користувався і5 4440 то можу сказати, що проц суперський за свої гроші

принципової різниці та потреби ставити і7 3770к небачу (все таки 1К грн різниці з і5) бо в більшості випадків він буде ганятись в простої (якщо ви звісно не займаєтесь графікою бо рендер вижирає ресурси будь-якого проца). і5 4440 можу потестити на роботі та дати скріни

Особисто зараз сижу на і3 3240 то після G2020 система по тестах на 30-35% має приріст продуктивності

кому цікаво тест по Geekbench між і3 3240 та G2020

http://browser.prima...kbench2/2336006

http://browser.prima...kbench2/2420912

В першу чергу треба задуматись, які потреби, а потім будмати над тим, яке потрібно для цього залізо

• 2 місяця потому...
Опубліковано

Власне, затіяв апгрейд.

Існуюча система (Sandy Bridge)

Мамка - на z68 s1155

Проц - i5 2500K s1155

Варіанти апгрейда:

А) (Ivy bridge)

Мамка - без змін (s1155)

Проц - Core i5-3570K (s1155)

Б) (Haswell)

Мамка B85 chipset (s1150)

проц - Core i5-4670K

Питання, до власників схожих систем - чи є доцільність? Яким буде приріст?

Толкової інфи я щось не знайшов.

Єдине, що порадує - краще вмонтоване відео (за існуюче). Вибір відеокарти буде згодом.

Хай но доляр вляжеться і москалі із криму виведуть своїх найманців.

не розумію чому не знайшов інфи, її просто валом в інеті, а по суті, на сенді брідж розвиток завершився, я б дякував небесам за те що в мене є такий сенді (і5 2500к), немає абсолютно ніякого сенсу міняти сенді на іві чи хасвел, а ці всі інтегровані під кришку проца відеоядра це такий брєд, інтел як завжди розводить людей на гроші, просто подумай, ти купуєш такий потужний проц, ну нахіба тобі те гамняне слабеньке відеоядро, якщо береш такий проц, то якби зрозуміло що в пару буде братись така ж потужна відаха, і шо є те інтегроване відеоядро, що його немає різниці не відчуєш, так шо просто повір, не порадує тебе те краще вмонтоване відео,

та й сенді ж можна розганяти до посиніння, чим не похвалиться той же хасвел

Опубліковано

Перейшов на Haswell, доцільність є. :)

на хасвел із сенді? і якшо можна обгрунтування

Опубліковано

по суті, на сенді брідж розвиток завершився

Гм.. цікаво.

Тобто ivy Bridge ми уже не беремо до уваги. І про Haswell не говоримо ?

То може і після MX440 від Нвідії розвиток закінчився? Чи від першої відеокарти на PCI-E?

Всім зрозуміло, що більшість "революційних" новинок - ніщо інше, як маркетинг. Але той маркетинг приємний.

Був період, коли потужний процесор був необхідний. Зараз у ньому такої потреби немає, щоб аж 8-12 ядер і 128Гб озу.

З рештою, вистачить того, що є. Але якщо є можливість перейти на краще, то чому б і ні?

P.S. Двигун внутрішнього згорання також застарів морально, при чому років так 50-60 назад. Але тим не менше дана галузь активно розвивається і вдосконалюється.

Опубліковано

по суті, на сенді брідж розвиток завершився

Гм.. цікаво.

Тобто ivy Bridge ми уже не беремо до уваги. І про Haswell не говоримо ?

То може і після MX440 від Нвідії розвиток закінчився? Чи від першої відеокарти на PCI-E?

Всім зрозуміло, що більшість "революційних" новинок - ніщо інше, як маркетинг. Але той маркетинг приємний.

Був період, коли потужний процесор був необхідний. Зараз у ньому такої потреби немає, щоб аж 8-12 ядер і 128Гб озу.

З рештою, вистачить того, що є. Але якщо є можливість перейти на краще, то чому б і ні?

P.S. Двигун внутрішнього згорання також застарів морально, при чому років так 50-60 назад. Але тим не менше дана галузь активно розвивається і вдосконалюється.

так воно ж не краще, ті хасвели гріються так, як сенді в розгоні не гріються, а в продуктивності різниці майже не помітно, вірніше на око не помітно, там на тестах може пару %, доцільність переходу на хасвел можлива лише якшо в тебе не сенді чи іві.

і я нічого не говорив про відеокарти, лише про процесори, справа в тому, що кремнієві кристали, з яких роблять сучасні процесори, дійшли до свого прєдєла, і тому я і сказав що розвиток завершився, далі просто будуть якісь фішки придумувати нікому не потрібні ну і прочі маркетингові штучки.

от якби в хасвелі, були процесори без відеоядра (мається на увазі його фізична відсутність, а не просте відключення) і замість терможвачки під кришкою був припой, тоді - "без базара" і розігнати можна і помітний скачок в продуктивності, а так все це фігня, ви ж на ціни гляньте, сенді, іві, хасвел приблизно одинакової ціни, якби хасвели дійсно були кращі за іві, а іві в свою чергу були кращі за сенді, то ціни були б таким ж, але вони все ще залишаються однаковими - просто включіть рахувалку і думалку в голові і висновки самі собою прийдуть

Опубліковано

Перейшов на Haswell, доцільність є. :)

на хасвел із сенді? і якшо можна обгрунтування

"швидше робить" підійде?

ясно/пАнятно

от якби в хасвелі, були процесори без відеоядра

Ксеон-и є без відеоядра.

шановний, це тролінг чи ви на повному серйозі це написали?

Опубліковано

Шановний, я почув вашу думку. Лише відповіді не почув на запитання. Ви особисто мали змогу тестувати ПК ДО Хасвела і ПІСЛЯ ?

Якщо ні, то проходьте повз. Матчастину знаю. МОжете не запитувати.

Опубліковано

Шановний, я почув вашу думку. Лише відповіді не почув на запитання. Ви особисто мали змогу тестувати ПК ДО Хасвела і ПІСЛЯ ?

Якщо ні, то проходьте повз. Матчастину знаю. МОжете не запитувати.

ясно/панятно

я дуже сильно вибачаюсь, але як ви знаєте матчастину, якшо несете таку чушь, казали, що не можете найти інфи, а її повно і є тисячі відгуків людей які тестували хасвел до і після при чому після сенді

і ні, особисто я не мав такої змоги, тому пройду повз, просто хотів допомогти, але ви схоже чекаєте на думку якогось профана в стилі: "о, перейшов на хасвел то так круто шо я аж соплями давлюсь" чи т.п.

Опубліковано

просто почитайте

Після цієї фрази

Начиная с Sandy Bridge, каждое последующее поколение интеловских процессоров разгоняется хуже, чем предыдущее,

Читати перехотілося. Якби суть була ВИКЛЮЧНО в розгоні, то я б не переходив би на новіші технології.

Знову ж таки - тести однобокі, відносно. Граюся я мало, часом бавлюся кодуванням відео.

Ось тести.

наразі відеокарта відсутня, тому вмонтоване відео є актуальним для мене. Окрім того, воно мало поступається дискретним відеокартам середнього цінового діапазону!

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...