Перейти до змісту

Что будет с деньгами... Курс бакса, депозиты и т.д.

sasha

Рекомендовані повідомлення

Ой упаси нас, щоб ми вернулись у 90-ті, коли той хто жив тоді зможе їх згадати, а інші на собі відчути як це було.

А при такій девальвації та подальшому рості інфляції це все більше стає реальністю.

В принципі вже зараз ЗП у нас вже нижча ніж в Таджикистані (біля 180$) чи Узбекистані (біля 360$).

Та що там говорити - в доларах вона десь на рівні Непалу.

Кожен напевно мріє, щоб його ім'я увійшло в історію. Гонтарєвій і Ко це однозначно вдалось.

Відзнака самий бездарний та непутьовий керівник нацбанку - однозначно за нею.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 5 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Давайте визначимось, що 90-і - це 1990-1999 р.р. Вам дуже фігово жилось, наприклад, у 1997р.? Були затримки? Долар був по 2 грн.? В магазинах чогось не вистачало?

Якби це питання поставити тим, хто в ті роки ІСНУВАВ (як мої батьки) на жалюгідну пенсію, у відповідь можна було б отримати ціпком по голові.

Згідний з тобою, друже. Село виживало, місто також не дуже могло похвалитись шикарними доходами. Не всі мали можливість"вхопити фортуну"за філейне місце". Як, в принципі і зараз. І питання, з якого починалась тема - Что будет с деньгами... Курс бакса, депозиты и т.д., має, очевидно(бакс вже не 30), доволі ясну відповідь - п'ята точка, по простому - дупа.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

можна було б отримати ціпком

Ви, батюшка, розшифровуйте еті таємні зброї))) можливо, без образ, не всі розуміють...

ПС. більш не флудю - перехожу у ФЛЕЙМ

Хоч приходиться офтопити, але маю право на репліку :_02:

Із "Словопедії":

ЦІПОК -

кий, палиця, бук, патик, ломака, дрючок, ґирлиґа, ковінька, костур.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хоч приходиться офтопити, але маю право на репліку :_02:

Та я не про сєбю, я тим діло нераз працював))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Таке враження , що людина жила в іншій країні чи в інших "реаліях"? Долар по 2 грн? А багато людей його могли собі купити?

Я жив, як і більшість мого оточення в той час: не бідував, але і не жирував. Можливо, причина у молодому віці і здоровому пофігізмі у той час. А про вас таке враження, що Ви десь у концтаборі у той час були, а винен у тому я особисто.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Можливо, причина у молодому віці і здоровому пофігізмі у той час.

І якого Ви скликання тепер)))?!?!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В магазинах чогось не вистачало?

Згадалось. А як ти купляв хліб на початку 90-тих?? точно рік не пригадаю, але до 96-го було, бо купони були ще.

ПС. на все життя запам"ятається як відкривається Гастроном, вузькі двері, і всі ломляться за хлібом, а ми то дітвора, кого ми можем попихнути?!?!

ПС2. Можливо, ти в "Берізці" затарювався?!?)

Змінено користувачем bodia88888
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ніяким чином не хочу нікого зацепити чи тим більше образити, але спір у цій темі про 90-ті все більше нагадує:

"- Давайте без цих расистських шуточок про негрів? Вони нормальні люди. Я практично все своє життя ріс з ними... поки батько їх не продав."

Тому пропоную припинити доказування одне одному. Все одно у кожного своя "правда" і кожен залишиться при своїй точці зору.

А то розмова "трішки" відходить від теми про курс. =)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В магазинах чогось не вистачало?

Згадалось. А як ти купляв хліб на початку 90-тих?? точно рік не пригадаю, але до 96-го було, бо купони були ще.

ПС. на все життя запам"ятається як відкривається Гастроном, вузькі двері, і всі ломляться за хлібом, а ми то дітвора, кого ми можем попихнути?!?!

ПС2. Можливо, ти в "Берізці" затарювався?!?)

Так, я купував хліб у валютній《Берізці》. Дорого, зате без цілодобової черги. Ви ж пам'ятаєте у 90-х хліб можна було купити лише за валюту або за золото. А 《Берізки》у Луцьку були на кожному кроці.

П. С. Йопт, ну, коли взагалі у нас були проблеми з хлібом? Це вже смішно.

Змінено користувачем SunSeth
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це вже смішно.

Гєнук офтоп, майне фраген антвортен бітте шон :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Отправлено 2 минут назад

Прежде всего, поздравляю всех с праздником! Сегодня - Масленица. А также - сегодня Прощенное воскресенье.

Я прошу прощения у всех, кого вольно или невольно подвиг не на те действия... Хочу сделать хорошо для всех, но, как известно, "благими намерениями..."

Кроме того, прошу прощения за сегодняшнюю задержку, я обещал написать раньше, но... некоторые жизненные обстоятельства иногда сильнее нас.

Однако, приступаю.

Сразу уточню - сегодня будет много текста. Будет минимум, 2, а может , и 3 - 4 части. Я буду писать их в зависимости от наличия времени.

Мне не удалось (опять-таки, из-за некоторых обстоятельств) упорядочить мысли в голове. Возможно, будет немножко сумбурно. Но я постараюсь написать так, чтобы было понятно всем...

Это будет не очередной Сценарий. Сценариев больше не будет. Я уже понял, что простая озвучка некоторых мыслей .. может их материализовать. Я просто объясню, что происходит.

Да. Будет немного политики. СОВСЕМ немного. Только "для связки текста".

Итак.

Часть 1. Миром правят деньги

Думаю, не ошибусь, если скажу, что всех сейчас волнуют две мысли:

1. Когда закончится война.

2. Что будет с экономикой Украины.

И если на первый вопрос ответ неоднозначен, то по второму, думаю, у всех уже сложилось устойчивое мнение. А именно: Украине ничего не светит, экономика Украины рушится, причем, рушится окончательно и бесповоротно.

Не хочу никого переубеждать, лишь прошу вспомнить немного истории. А именно: разгром Германии в первой мировой войне, создание Веймарской республики, голод и нищету немцев. И что было потом...

Иногда идея, даже ошибочная, может сплотить народ. Однако, думаю, до этого (полного разрушения) все же не дойдет.. . Хотя... всех изо всех сил пытаются убедить именно в этом. Задайте себе простой вопрос: а ЗАЧЕМ? Зачем сейчас вестники апокалипсиса изо всех сил пытаются похоронить - и Украину... и ее экономику... и ее валюту?

Войны никогда не происходят просто так. За политическими лозунгами, громкими словами и призывами всегда стоят Деньги. Большие мешки с деньгами. А в последние годы - даже не мешки, а лишь записи на счетах...

Я не собираюсь вести историю "от Авраама" - иначе мне дня не хватит. Вступление окончено :) Теперь - по сути.

То, что мы наблюдаем сейчас, - приход очередного Мегаолигарха к власти. Не обязательно занимать трон должность Президента, чтобы править страной. То, что мы наблюдаем сейчас, - это крушение старых "богов" и приход на украинский (да и не только на украинский) Олимп новых. Если хотите - войну Титанов со старыми Богами ... Войну больших денег с еще большими.

На фоне новостей с фронта , количества погибших и пораненых... на фоне похорон, с такой помпой транслируемых по "самому патриотичному каналу" ТВ... совсем незаметно проскакивают сообщения о реприватизации и приватизации крупнейших объектов. Всех слишком заболтали грядущей приватизацией земли - отличный отвлекающий маневр, чтобы не заметили, КУДА на самом деле направлен основной удар. Именно потому, что о ней так много говорили, я сделал вывод, что цель - не в этом.

Новый "спаситель Украины"... ее экономики... ее банковской системы... одной рукой дергающий за ниточки , к которым привязано руководство НБУ, а также... да-да... наш Президент и его окружение... герой Майдана, бросивший огромные деньги на его поддержку... и с лихвой получивший их назад в виде рефинансирования...

Я не буду называть имени, да? :) Всем ведь понятно, о ком сегодня пойдет речь?

Продолжение следует...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Таке враження , що людина жила в іншій країні чи в інших "реаліях"? Долар по 2 грн? А багато людей його могли собі купити?

Я жив, як і більшість мого оточення в той час: не бідував, але і не жирував. Можливо, причина у молодому віці і здоровому пофігізмі у той час. А про вас таке враження, що Ви десь у концтаборі у той час були, а винен у тому я особисто.

Навіть не знаю чи порадіти за вас, що ви біди в 90-ті не бачили, чи позаздрити вам, вагаюсь у виборі.

Що буде з грошима - питання нагальне! Чи багато ви зможете купити баксів по 40-50 грн/штуку? І теж мабуть будете казати, що все ж є на полицях. А платоспроможніть є? Вона теж зростає серед населення? Скоро буде так, як колись - купували тільки необхідне і продукти харчування. Воно ж до того йде, знову вчитель буде отримувати 40доларів в місяць, бо ж йому платять не по курсу і почнеться ...

П.С. Відчуваю прийдетьтся викидати газове опалення і ставити пічки-грубки назад у будинки, бо ж як буде оплатити ту ціну газу, що нам готують "слуги народу"? Хто про це задумується?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...П.С. Відчуваю прийдетьтся викидати газове опалення і ставити пічки-грубки назад у будинки, бо ж як буде оплатити ту ціну газу, що нам готують "слуги народу"? Хто про це задумується?

А ніхто. Проскакують ж у темі що якщо підняти ціну на 280% то ми дойдемо до справедливої європейської ціни. То фігня що зарплата як у Африці.

До речі, сьогоднішній курс гривні мені нагадує курс російського рубля до долара, який був рік назад (приблизно). Ось тільки зарплати у росії ніфіга такими не були. Були відчутно більші.

Як тепер вижити пенсіонерам? зараз вже плата за квартиру в районі 600-1000грн. (дивлячись яка площа), для них вже непідйомна. А далі?

Чи зможуть бордівчани платити по 15000-2000грн. квартплати? Це ж, мля, по європейських "справедливих" цінах?

Коротше, за що боролись на те й напоролись...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо взяти дві крайності, то для більшості це був тотальний дефіцит всього, стояння в чергах по пів дня

Все було, дєнєг тількі не було. Ти з 80-ми переплутав.

Моя дитина 93 "року випуску" і на рахунок все було - чергу за молоком займала щ 5-30 ранку, на мікрорайон привозили 2 ящики півлітрових пляшок (в ящику 20 пляшок), на рахунок грошей - допомогу по догляду за дитиною отримувала 5-40 , а пачка "Малиша" коштувала 2-80 (пачки вистачало на 2 дні). Жили за рахунок натурального господарства (бабуся в селі). Зарплата в моїх батьків була 5 доларів, і ту не платили по півроку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Моя сестра теж 5 грн в місяць отримувала на дитину, я добре пам*ятаю це знущання і теж купувала спеціальну суміш бо молока у неї було, щоб самій годувати. Чиста правда! підписуюсь під кожним словом! Ще одна порція страшилок для лякливих.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

del

Змінено користувачем Дід Майдун
  • -1 3
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так, як це не прикро, та ведуть країну наші "поводирі" до загального зубожіння! В аптеці ціни чому високі - долар росте! Лимони, апельсини, банани - долар зріс! Крупи українські чому дорожчають - бо долар виріс, а всі хочуть жити добре! Так це абсурд, але в нас так було і буде.

Разом з доларом ростуть наші негаразди, це просто зараз не дуже помічаємо, бо відволікаємось на схід, мовляв: "нам ще гріх жалітись, он у людей житла не має і хлопці наші гинуть, та й взагалі.." А насправді, що ж відбувається насправді? Я людина ніби й не жорстока, та іноді думаю варто таки було б повернути смертну кару! Тоді б вони сцуки боялися б хоч трохи, знали б, що так не минеться! А в нас - розвалив країну - ну й фіг з ним! обікрав людей - і що ви мені зробите!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

SashaOn, викладай продовження, як з цим жити?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

самі популярні купюри у валютчиків були 1 і 2 долари. коли я була вагітна у 92 році - найбішою моєю мрією була шоколадка, яких за зарплату моєї мами можна було купити аж дві, ще можу згадати весільні салони в яких можна було купити предмет розкоші - зубну пасту (в магазинах був тільки зубний порошок, а паста на базарі коштувала 25 рублів, в салоні - 5). моя перша зарплата у 95 році була 4 мільйони, цього вистачало щоб заплатити за садочок, добратись на роботу і на хліб-сметану. одну сосиску ділили на двох дітей (мою дитину і мого молодшого брата). одяг шила-вязала з маминих запасів, або перешивала зі старих речей. єдине що було добре - це молодість. не дай боже знов пройти цей шлях. не знаю кому було добре в 90-х.

• +1 3
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хто не зрозумів, мова в дописі про Порошенка і Коломойського.:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Гуляла така фраза між молодими : "Якби нам знання, то в 90-ті можна було озолотитися!" Воно може й так держпідприємства, землі і ще багато чого за безцінь можна було прихапнути, але ...

От тепер ми дорослі, мабуть повинні бачити більше власних вигод у такій ситуації, та щось не видно їх, може то тільки мені не видно, хто їх бачить не хай поділиться.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Гуляла така фраза між молодими : "Якби нам знання, то в 90-ті можна було озолотитися!" Воно може й так держпідприємства, землі і ще багато чого за безцінь можна було прихапнути, але ...

От тепер ми дорослі, мабуть повинні бачити більше власних вигод у такій ситуації, та щось не видно їх, може то тільки мені не видно, хто їх бачить не хай поділиться.

Ця фраза почала гуляти не саме в ті часи, а після них. Тобто, люди вже бачили як все скінчилось, що почало рости в ціні і як, які товари і професії користувались попитом. А зараз..зараз ми не знаємо що буде завтра, через місяць, наступного року..тому люди бояться діяти, далі тримають гроші в руках.

А власні вигоди у формі крадіжок і криміналу - вигідні завжди і всюди для себе, от лише таким займатись не правильно і не раджу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В понеділок будемо бачити 32-33грн/$

далі буде....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я фігею вже купівля 31 - продаж 33 :0156:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Розповім я вам казочку шановні читачі цієї теми, а чи правда це чи ні - вирішувати вам... :D

Біжить у понеділок чи десь на наступній неділі П'ятачок біля Нацбанку. Раптом чіплається за бровку і Баба-а-а-ах!

- Що це, цікаво знати так бабахнуло? Не міг же я один стільки шуму наробити?!

- Це гривня знову впала... - соромливо відповість Гонтарєва.

Ось і казочці кінець, гривню жалко - їй п...ць!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...