Перейти до змісту

помирають рибкі

Bitalik

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

усім привіт .

маю біду почали пропадати рибкі ,а почалось з того що прийшовши додому побачив що забився фільтр і припинилась подача повітря я бистро все привів до ладу поміняв трішки воду рибкі вже доходили до загибелі але ще жили ,під час цього я замітив що 1 рибка пропала .Десь через 30хв рибкі почали почувати себе набагато краще по їхньому вигляду .

пройшло 2 дні достав ще 5 рибок(

чи може це продовжуватись тим що не було повітря тоді ,чи може причина в чомусь іншому ??допоможіть бо рибок жалко

маю акваріум 70л багато рослин температура 25-27

2 гупіка почувають себе дуже добре

2 скалярії теж здорові

і десь 10-12 невеликіх принцес бурунді -вот вони пропадають(

Опубліковано

Термін використання акваріуму?

Воду міняти кожні 2 тижні приблизно третину.

Фільтр чистити в міру забруднення, приблизно за 5 днів до заміни води, але ніяк не разом з заміною води.

Воду відстоюю сутки, добавляю пом*якшувач і від грибка. При заміні доливаю невеликою кількістю щоб не було різкого перепаду температури.

post-23702-0-74947400-1389000460_thumb.j

post-23702-0-41747400-1389000466_thumb.j

Опубліковано

1 рибка пропала

достав ще 5 рибок(

2 гупіка

2 скалярії теж здорові

десь 10-12 невеликіх принцес бурунді

В тебе жили 22 рибки в 70л(70л мінус грунт+рослини+декорації=60л)? Без компресора? Ти туди ще креветок хотів?

Опубліковано

рибкі маленькі 10-12 це було всього,разом 14-16 рибок креветок хотів в інший акваріум

воду міняю 1 раз в тиждень в два ,компресор разом з фільтром а замінив воду щоб поскоріше рибкі отримували повітря ,чищу фільтр кожен тиждень просто не замітив що він пагано качає зранку а у вечері було пізно коли прийшов

акваріу запущений 1-2 місяці все було добре тільки ця біда з повітрям

Опубліковано

Фільтр не потрібно чистити часто або без необхідності. В ньому збирається велика кількість корисних бактерій. Ви них просто вимиєте, а це не є гуд. Потрібен мінімум місяць (4-5 тижнів), щоб в акваріумі налаштувалась потрібна атмосфера (з*явились бактерії і т.д. ) При цьому має бути включений компресор (постійно), підтримуватись температура води, освітлення... Фільтр промивати у воді з акваріуму в окремій посудині. Запустити *свіжий* акваріум не так просто, як здається.

Ще бачив продаються бактерії для швидкого запуску, але я не прихильник такого. Все має бути природним шляхом.

Удачі вам.

Опубліковано

Ви них за 1-2 дні не реабілітуєте, якщо вони взагалі відійдуть. Судячи по собі, теж було в новому акваріумі, коли починав цим займатись, готуйтесь до гіршого(

Опубліковано

Починати акварiумне життя треба з найбiльш витривалих рибок, тих же гуппi наприклад. Коли навчитеся все робити правильно й наберетесь досвiду, тодi вже й можна буде бiльш примхливих рибок заводити, iмхо

Опубліковано

Вибачаюсь, що вліз у Вашу тему.

Купив соміка крабчатого. У магазині ніби був нормальний, плавав. Коли привіз додому (віз у авто у відрі), то при зануренні у акваріум він чомусь просто вспливає догори і лежить, але дихає. Лежить так уже 2 день. Коли його легенько торкнути, тоді він починає плавати. Після 10 секунд плавання знову іде догори. Ще замітив, що він чомусь пливе боком. Як думаєте, можливо йому чимось допомогти ?

Опубліковано

акваріумом займаюсь десь 2- 3 рокі знаю що і як починати

маю і гупікі і такі і скалярії

почитайте вище там все написано що почалося все через те що не було подачі повітря десь від 5 до 10 годин

вроді зара плавають але якісь заторможені трішки)

Вибачаюсь, що вліз у Вашу тему.

Купив соміка крабчатого. У магазині ніби був нормальний, плавав. Коли привіз додому (віз у авто у відрі), то при зануренні у акваріум він чомусь просто вспливає догори і лежить, але дихає. Лежить так уже 2 день. Коли його легенько торкнути, тоді він починає плавати. Після 10 секунд плавання знову іде догори. Ще замітив, що він чомусь пливе боком. Як думаєте, можливо йому чимось допомогти ?

я думаю це може бути через переїдання (ну це моя думка )в мене колись золота рибка жила і дуже переїдала ну я не знав вона їла я кормив ,і після того вона всплила до верху я не знав прийшлось її спустити (а рибка була на лодошку дорослої людини тобто велика ,через деякій час дізнався про переїдання ,а лікування цього дуже просте лише не кормити 1-3 дня і все

Опубліковано

Проблема у тому, що сомик у мене ще не їв. (я цього не бачив) він завжди лежить і все. Коли торкнеш його він пливе на дно, а потім як труп піднімається догори.

Опубліковано

25-27 може зависока температура, в теплій воді гірше розчиняється кисень. А для стабільной подачі кисню купи собі аератор.

Опубліковано

Маю акваріум 190л з рибками та рослинами, зараз десь до 40 (більшість попугайчики (Pelvicachromis pulcher, Pelvicachromis kribensis)). Компресора вже більше двох років взагалі немає. Все як у природі, фільтр Fluval 205 - 400 л./год. качає. Нормальну пораду можуть дати в магазині "Декоративна рибка", що навпроти 4 школи.

Риби помирають час від часу, останніх років 3-4 рибок не додавав. Воду міняю 1 раз в місяць 30 відс. разом з промивкою паралонової "мочалки" на вході фільтра (більше ніж на фото), сам фільт за 5 років вскривав 2 рази. Зарахунок цього мікрофлора у середині фільтра ніколи не порушувалась, сам фільтh практично чистий.

Проблема не там, проблема в біосфері акваріума, якщо кисню мало, риби під верхом плавають і все.

post-3019-0-79682300-1389038825_thumb.jp

Опубліковано

Ну риби плавали тоді і задихались але останні 2 дні все будо добре але достав 5 рибак якщо не більше повітря хватає бо плавають по всьому акваріумі але якійсь вялі

Опубліковано

Сомик вспливав по моїй вині....... Йому було мало кисню. Включив подачю кисню більше і все, він пішов до дна та шукає собі їжу. Я вже думав, що йому .....

Опубліковано

Bitalik, що з аміаком і нітритом?

Якщо акваріум настільки залежав від подачі кисню, значить крім удушья в риб, подушились і бактерії. От вони і травлять рибу. Раджу підміни (можна декілька днів підряд - орієнтуватись по рибі), обов"язково з сифонкою, промити мочалку - там теж багато дохляка може бути.

Принцеси люблять чисту воду, особливо чутливі в дитинстві, тому перші і дохнуть.

Саша Иванов, FMC - антибіотик широкого спектру дії, додавання його при кожній підміні призводить до того ж, до чого і приймання антибіотика людиною - придушення дії імунутету. Крім того, якщо ви так боїтесь "вимити бактерії" з мочалки фільтру, навіщо їх травити антибіотиком?

Andreyxxx, цікаво, але скоріше всього при перевозці, або пересадці сомика, йому пошкодили один з плавців, або придавили плавальний міхур. За декілька днів пошкодження просто "заросло" і риба повернулась до своєї нормальної поведінки.

Для довідки: крапчатий сом може дихати атмосферним повітрям, при цьому він тільки спливає, хапає повітря і пірнає назад. Його порог чутливості до кисню доволі високий, коли крапчаті починають хапати повітря вся інша риба вже давно задихаєця.

Опубліковано

keepo, тільки після початку застосування цього антибіотика в моєму акваріумі настало щастя. За останніх місяців 9-10 жодної мертвої рибки, тому і капаю по 2 каплі при кожній заміні.

Опубліковано

keepo, тільки після початку застосування цього антибіотика в моєму акваріумі настало щастя. За останніх місяців 9-10 жодної мертвої рибки, тому і капаю по 2 каплі при кожній заміні.

Система повинна бути максимально природньою, зі всіма плюсами та мінусами. З бактеріями, в"єтнамкою і т.д. Якщо постійно вбивати антибіотиками все живе, що ми не бачимо, рано чи пізно цей "пістолет" вистрелить і буде просто капец. Не можна чистити все спиртом, капати антибіотики і т.д. Акваріум, це не вода з рибками, це ціла ЕКОСИСТЕМА, занадто складна і ніжна. І ця "ніжність прямо пропорційна до об"єму води, тобто чим менше води, тим все складніше і навпаки і дуже багато факторів впливу.
Опубліковано

Якщо в акві живі рослини, то додаткова подача повітря не потрібно, лише світло в достатній кількості. Рослини самі не слабо виділяють кисень. В себе дуже часто спостерігаю як з рослин виходить повітря, прямо ниточкою. Підмінюйте воду і чистіть дно.

Опубліковано

Якщо рослин багато, то вночі, коли рослини сплять і самі дихають киснем, а фотосинтез не йде, без компресора рибасикам, равликам, бактеріям і іншим мешканцям буде не дуже комфортно.

Опубліковано
капаю по 2 каплі при кожній заміні

дозування 1мл/100л води, який об"єм акваріума? стандартна капля - 0,1-0,15мл, 2 каплі на 20-30л води, далі ці ліки не діють.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...