Перейти до змісту

Флейм на тему зарплат у луцьку.

Misto3G

Рекомендовані повідомлення

Тобто мій київський колега за такі ж продажі отримує відсотків на 50 більше.

то їдьте до Києва тоді.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 207
  • Створено
  • Остання відповідь

є цілих три варіанти:

- їхати в Київ;

- перейти на більш високооплачувану роботу тут;

- лишитися і в робочий час писати на борді замість того шоби працювати.

... перші два варіанта - для більшості не варіанти бо вимагають щось робити,

P.S.: хоча, якщо почати щось робити - то може і їхати нікуди не тра...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

роботодавець платить гроші і замовляє музику

Арфы нет - возьмите бубен!

Пофіг, що бубен ти тримаєш перший раз в житті, а на арфі віртуоз :)

з рештою, для музиканта що арфа, що бубен - все інструменти. Просто на освоєння піде трошки часу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Думаю пару, щоб заробити на квартиру це не 2-3, а 4-5 (сам фрілансив, кажу з досвіду. Хоча, можливо, я мілко плавав)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Поки працював "на ставці" - мав час писати на борді, зараз працюю на себе, то в робочий час навіть ніколи читати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

досить цікаво читати це все вище описане, ризикну вставити і свої 5 копійок.

От якби тоді власники заплатили більше (не кажу в два рази), то і мотивація, я думаю збільшилася б. А так ви побачили, яка ситуація була, і наступного разу ви і не особливо будете зацікавлені в збільшенні продуктивності.

досить суперечливо. Якось я наступив на ці грабл (як керівник як лох, що доводив що така посада отримує мало коштів), і тепер схильний вірити деяким дослідженням, які показують що мотивація робітника збільшується на досить короткотривалий період з підняттям зарплати. На жаль не скажу джерело цієї інформації, але впевнився на власному прикладі. Робітник спочатку задоволений, але десь місяця через 3-4 сприйймає це як належне, і при цьому жаліється що йому мало платять.

Помітив ще одну рису сучасної молоді - я працюю так, як ви мені платите. Тобто, йолопу навіть не доходить, що йому не заплатять більше якщо він не покаже що на більше здатен. Всі хочуть щоби їм платили 1кілобакс і тоді вони "снєзойдут" до того щоб виконати роботу в потрібному обсязі якісно і вчасно. Але більшість роботодавців через це проходили і знають що то не працює.

Абсолютно згоден. У своїх ситуаціях сам це спостерігав, коли приходять з дуже завищеними вимогами до зарплатні, але при цьому не те що досвіду, навіть базових знань нуль. І дуже ображаються коли їм таким гарним просто відмовляють...

Я впевнений не-замінимих нема.

Повністю згоден! Як казав один з наших керівників " И отряд не заметит потери бойца"

До речі читав один цікавий урок з англійської, де приводився текст про одну з американських корпорацій. Її босс, як тільки помічав що людина стає незамінною, негайно її звільняв...

Я впевнений не-замінимих нема.

але є такі, заміна яких може виявитися троха "болючою"

Фірма, особливо якщо це виробництво, то є система. І якщо ця система зав'язана на якийсь один ключовий елемент, то є невірно. Людина може піти, захворіти, померти врешті решт! І що зупинятись фірмі, виробництву? Так, це може бути болючим, але не повинно бути смертельним.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У нас, в нашій країні ще мало говорять про кадрову кризу (наскільки мені відомо такі теми піднімались у наших північних сусідів, росіян). Стає проблематично найти кваліфікованого працівника на технічні спеціальності. Досить низька кваліфікація випусників вузів (вибачте, я звичайно немаю на увазі всіх). Але я пам'ятаю, які питання задавали мені, коли мене приймали на роботу, і які питання я вимушений був задавати, коли мені потрібно було найти когось на таку ж посаду. І чесно кажучі, я був досить сильно шокований низьким рівнем знань людей. які приходили на співбесіду, і при цьому крутили носом, чуючи про рівень зарплати...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вже другий раз тут Маньякові ставлять, як приклад високооплачуваних працівників, фрілансерів. Давайте вже розставим всі крапки на "І". Хто такий найманий робітник - це робітник у якого є один роботодавець. А фрілансер - це підприємець який надає певні послуги різним роботодавцям, тобто бізнесмен, а в наших реаліях це ще й бізнесмен, який скоріше за все не платить податків.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не буває гавно-роботодавців, бувають гавно-люди і гавно-робітники, які не вміють іти на компроміс.

А "кидали" до гавно-роботодавців зовсім-зовсім не відносяться?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І чесно кажучі, я був досить сильно шокований низьким рівнем знань людей. які приходили на співбесіду, і при цьому крутили носом, чуючи про рівень зарплати...

Так може той "рівень зарплати" був такий, що нормальний поважаючий себе спеціаліст на таке б не повівся, от і приходила всяка шушера, що думали, що на таку зарплату і вимоги будуть відповідні ;)

Ну якщо в районі 3000 мало, і на запитання по електроніці людина не знає як відрізнити на схемі резистор від реле, то я думаю що подальші коментарі зайві...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Романтики.... (с)тато

:)

А по темі, для тих хто хоче... більшого: на дозвіллі почитайте біографії заможних/відомих людей.

Дуже прояснює ситуацію ))))

імхо)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

людина не знає як відрізнити на схемі резистор від реле,

Та що там резистор і реле, була у нас на 5-му курсі (коли пішла спеціалізація) одна дівчина, яка перейшла на мобільний зв'язок з поштового (де була відмінницею). То на прохання викладача намалювати індуктивність вона намалювала конденсатор. І це при тому, що поштовикам теж викладали більшість наших предметів (а у нас була пошта), тільки дещо скорочено. Та дівчинка таки працює в компанії мобільного зв'язку, займається бумажною роботою :)

3к грн - ніби непогана ЗП, хоча який там у вас електронщиків рівень зарплат, не знаю

На жаль через таких відмінників та відмінниць багато хто, і я в тому числі, досить зневажливо ставляться до наших дипломів. Просто коли доходить до реалу то немає нічого, але у дипломі одні п'ятірки!

Звичайно, що коли будь-хто приходить у фірму, на виробництво, тощо приходиться довчатись. Усіляких нюансів хватає, але ж ніхто не буде вчити з нуля теорії, яку людина мала б знати у тому ж вузі. Людину неможливо навчити читати Кобзар, якщо вона не знає абетки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вже другий раз тут Маньякові ставлять, як приклад високооплачуваних працівників, фрілансерів. Давайте вже розставим всі крапки на "І". Хто такий найманий робітник - це робітник у якого є один роботодавець. А фрілансер - це підприємець який надає певні послуги різним роботодавцям, тобто бізнесмен, а в наших реаліях це ще й бізнесмен, який скоріше за все не платить податків.

Нікель, імхується мені з цього приводу так. В топіку ведеться дискусія про зарплати в Луцьку з двох позицій: робітника і роботодавця. З однієї сторони питання «ви ачпуєлі, самі на лєхусах, а я ауді за годік-два даже купіть нє могу» «А чого ж так мало?», а з іншої сторони відповіді «спєрва добєйся» «Працюй, рости, розвивайся, і все з часом буде». А тут ще й фрілансери свої 5 копійок – «впєрьод на вольниє хлєба, і всьо поймьош» «Мало? Покинь «дядю», працюйте на себе!». Так хто ж такі ці «бізнесмени-шабашники» з кучою бабла, і на чиїй стороні барикад вони :_02: ?

Щодо бізнесменів. Глобально всі ми «бізнесмени». Ми продаємо найдорожче, що в нас є - свій час і здоров’я – за гроші. І цілком природне бажання людини обміняти якомога менше свого часу і здоров’я на якомога більшу суму. І в усьому світі в одних це вдається краще, ніж в інших. Факторів, що мають вплив, дуже багато: знання, вміння, зв’язки, знайомства, везіння…

Щодо фрілансерів. Погоджусь з твердженням, що «фрілансер - це підприємець працівник, який надає певні послуги різним роботодавцям». Тобто наймається на виконання певної роботи для інших, а отже він теж найманий працівник, тільки з додаванням «вільно-». Ось їздить тітонька по місту і надає послуги по прибиранню хатинок заможним лучанам. В моєму розумінні вона вільнонайманий працівник, самозайнята особа, фрілансер, ну але ж ніяк не бізнесмен в контексті «бізнесу по-українськи» (хоча глобально так, бізнесвумен :_02: ).

Ось такі в мене крапки над і.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

мы зарабатываем столько сколько стоим (с)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

мы зарабатываем столько сколько стоим (с)

Если вы не в состоянии себя продать - абсолютно не важно, сколько вы стоите (с) Йа.

Є в мене знайомий, познайомився по інету з моєю давньою подружкою і приперся в Луцьк аж з Алтайського краю, там продав свою власну(!!!) майстерню столярну з потрохами , а тут на перший час влаштувався столяром - двері робити. Чувак (без всяких БЕ) - столяр від бога, працював стамескою скоріше, ніж інші працівники ручним фрезером(натурально, не п*№":джу!) Так склалося, що подружка(а нині жінка його) продала дідову квартиру, однокімнатну на вокзалі, а гроші вклалися у станок з ЧПУ деревообробний. Хто в тємі - стіл 2,5 м. довжиною, шпіндель 2,2 кВт з водянкою, за станок(який він з нуля сам зібрав!!!) давали на старті чи то 15 чи 20 кілобаксів. Результат - стоїть, пилиться.... одне замовлення на місяць.

Я для себе поняв, що по рекламних агенціях виробникам треба з шоколадкою ходить, і з коньяком. Я на рекламу себе тратив набагато більше часу, ніж на собствєнно виробництво, а в результаті получав замовлення від "знайомих знайомих знайомих", які до того щось в мене робили.

Рєклама - двігатєль торговлі. Правда, Моторолка? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

дадада

Як не ви, то вас)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Досить низька кваліфікація випусників вузів (вибачте, я звичайно немаю на увазі всіх).

А в нас в Луцьку чомусь в ВУЗах навчають? 95% того, що вивчають - це непотрібне лайно, а те що справді потрібне, того й викладачі не знають, бо якби знали, то не сиділи б там на хабарях, а працювали. Програма застаріла, не адаптована зовсім під нинішній розвиток техніки і ринки. Чи зможе випускник нашого технічного ВУЗу розробити сучасний двигун, чи процесор до мобільного телефону, чи навіть написати толкову софтину під Андроїд чи iOS, чи станок з ЧПУ розробити? Єдиний вихід - це самоосвіта, а реальних потрібних знань учбовий заклад не дає.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так хто ж такі ці «бізнесмени-шабашники» з кучою бабла, і на чиїй стороні барикад вони ?

Оскільки хорошим бізнесом є лише той який розвивається то я б сказав що фрілансери - це ті хто перелазять з однієї сторони барикади на іншу. Тобто теперішній фрілансер спочатку працював на дядю, вчився, зараз працює на себе а в майбутньому найме собі працівників.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

давали на старті чи то 15 чи 20 кілобаксів. Результат - стоїть, пилиться.... одне замовлення на місяць

Він що, придурок, вибачте на слові? Чого не продати і зробити ще один і його також продати і не паритись тими малими замовленнями, а перейти в машинобудування. Це капец якийсь. Твоє покликання в тому, чим ти корисний іншим. Якщо його столярка нафіг нікому не потрібна, а станки купують, значить покликання - станки. Доля дає шанс, розумний може за це вхопитись і вижити, а талановитий бовдур просре і час і можливості. Імбрулія в одній пісенці, що мене сьогодні заділа співає:

Illusion never changed into something real

Перебуваючи в своїх ілюзіях не прогавте посилів реальності :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я перейшов з фрілансу на фулл-тайм. Тобто з позиції так би мовити "бізнесмена" на позицію того хто працює "на дядю (Сема)".

Щоправда теж віддалено. Програмую з дому, але 40 годин в тиждень стабільно.

І ні про що не жалію.

Висновок лише один: кожен тип роботи хороший по-своєму. Там більше вільного часу, там грошей платять і т.п.

P.S. Хто там писав про ухилення програмістів від податків - нічого подібного, все чесно виплачую, 5% і ПФ

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

хочу висловити і свою думку на рахунок роботи зп.

на даний момент я студент 4 курсу і це незеважає мені працювати ( вільне відвідування )

на першому курсі я напевно я і усі дума і гадав що буду потрібен на ринку праці як спеціаліст проте протягом навчання я якто кажуть обтесався, поповнив свої знання корисною для мене інформацією і навіть став задоволений що уже 3 курси закінчив)

після иретього курсу виріши себе зайняти якоюсь роботою і по збігу обставин влвштувався на Богдан моторс за свій вчинок нітрохи не шкудую оскільки там для себе окрім ще однієї спеціальності здобьув купу досвіду, навчився себе організовувати здобув купу нових знайомих.

після прочитання даного топіка зрозумів те чого не можуть осилити випускники вишів:

1) так ми живемо в Україна і цим все сказано

2) люди самі себе заганяють у тупик своїм незнанням і просто нехотінням

3) навіть у Луцьку можна заробити невиходячи навіть з дому

4) саме головне заробляють всі АЛЕ одні знають свою "ціну" і знають як себе реалізувати а інші чекають з неба манни у вигляді 4к/міс

для себе я зробив висновок що чом краще про тебе відгукуються як про спеціаліста який робить свою роботу то і своя самооцінка буде вища і логічно ти якщо ти справді спеціаліст то і зможеш себе реалізувати

до прикладу зараз займаюсь улюбленою справою а зарплата ніби додаток паралель навчаюсь ще декільком спеціальностям оскільки в наш час потрібно вміти все що б не платити за кожну дрібницю із мінімальноїі зп

прошу сьльно не критикувати бачення світу студента 4 курсу)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

можливо

Voronin10, якщо ти і на роботі так будеш писати, то тебе жде "велике" майбутнє.

можливо, а поки я вчусь вчусь і працюю над собою підвищуючи свій досвід)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А в нас в Луцьку чомусь в ВУЗах навчають? 95% того, що вивчають - це непотрібне лайно, а те що справді потрібне, того й викладачі не знають, бо якби знали, то не сиділи б там на хабарях, а працювали. Програма застаріла, не адаптована зовсім під нинішній розвиток техніки і ринки. Чи зможе випускник нашого технічного ВУЗу розробити сучасний двигун, чи процесор до мобільного телефону, чи навіть написати толкову софтину під Андроїд чи iOS, чи станок з ЧПУ розробити? Єдиний вихід - це самоосвіта, а реальних потрібних знань учбовий заклад не дає.

Досить вірно написано, я тільки б доповнив би таким: У Вузі зараз, на мою думку, повинні навчати принципам. Принцип, як працює електроніка, механіка тощо. Як правильно збудувати техпроцес, як побудувати мережу. прикладів можна наводити безліч.

Неможливо навчити людину строго під сучасні вимоги. Почнеш вчити, через 4-5 років ці вимогі вже застаріють, стануть іншими, більш жорсткими (як правило). І що далі? Чи буде потрібен такий вузькоспеціалізований випусник?

Потрібно щоб людина розбиралась у принципах. Якщо електронщик (по свому прикладу :)) то треба щоб знала як працювати з вимірювальними приладами, вміти читати та складати схеми, знання логіки, раідоелектроніки, комп'ютера тощо. Неможливо осягнути усі ньюанси певного виробництва, з чим зіткнешся. Але такого і не вимагають (у більшості випадків). Але такий універсал досить швидко може зрозуміти даний процес (звичайно якщо захоче, якщо націлений на результат не працюючи просто тупо від зміни до зміни а далі хоч вовком траву їси).

Не святі горшкі ліплять. Не гуру пишуть програми. Треба просто зробити перший крок. У чомусь. Покласти першу цеглину, спаяти першу плату, написати першу програму, поставити першу вінду, зробити перше блюдо, зварити перший швелер, виточити першу деталь, запроектувати перший механізм. скласти перший фінансовий звіт і тому подібне Але при цьому не робити з під палки, а розуміти що ти робиш сам на себе, на свій досвід. І гроші потім тебе знайдуть...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не обовязово працювати на дядю, можна зразу після ВУЗу стати фрілансером.

Далеко не всі так можуть. Не всі народжуються лідерами. Колись навіть читав про такий собі дитячий тест про те хто ви: чи капітан, чи штурман, чи матрос? Дехто не може уявити над собою начальника бо він сам собі керівник. А декому навпаки треб щоб над ним хтось був, щоб за нього відповідав. ставив йому конкретні завдання. Люди дуже різні.

Уявіть собі виробництво де всі є керівниками :0141::0159::_36: Звичайно, якщо Ви можете самі на себе пахати, самі себе кормити, самі собі ставити завдання, то Вам не потрібен керівник, дядя, директор, потрібне підкреслити. Але є люди, і таких багато, які будуть дуже кваліфіковано працювати,виконувати свої обов'язки на відмінно, їм будуть казати що на них все тримається, але! Вони ніколи не будуть керівниками, фрілансерами. І таку людину ставити керівником часто означає вгробити цю службу. Як десь в одній книжці вичитав: ця людина може бути оберштабвахмістром, але ніколи не буде унтерлейтенантом.

Просто мало хто собі знаходить мужність визнати що він не є капітан, а є штурман або матрос. Щеб пак, кожен хоче бути капітаном. :_30:

І на закуску, почитайте тут про досить повчальну історію (наскільки це може відповідати дійсності я не знаю, там не працював :)) про компанію нокіа...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не обовязово працювати на дядю, можна зразу після ВУЗу стати фрілансером. Саме так вчинив мій колишній однокласник - провчився у Кийові на юриста, але забив на то діло і зайнявся програмуванням

А як однокласника звати?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...