Перейти до змісту

Флейм на тему зарплат у луцьку.

Misto3G

Рекомендовані повідомлення

Бийвітер, ти не в першій темі про блатних і про простих пишеш. Отже, пунктик є:-) красной нітью ця фігня проходе через твою творчість:-)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 207
  • Створено
  • Остання відповідь

То все брєд, спорити про зарплату,кожен сам вибирає за скільки йому самому продавати (себе) тобто свій час, да-да постарайтесь підійти до цього з іншого боку, що саме ти рахуєш за скільки продати свій дорогоцінний час для роботи. Ну а надалі, тут як душа забажає,комусь досить 1500 а комусь і 8000маловато.Так що самі подумайте чи правильно ви використовуєте свій безцінний час, беріть за нього стільки, скільки самі хочете, МАЛОВАТО! ну вибачте самі виноваті, а брати багато, чи вистачить у вас часу на життя?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

byiviter, чи повинна людина, яка навчалась 5 років в ВУЗі і платила за навчання, мати можливість за витрачені кошти, отримані знання і навики отримувати плату більш пристойну? Таку, яка б давала можливість нормально харчуватись, вести здоровий спосіб життя, придбати меблі, побутову техніку, придбати авто, житло в кредит, завести сім'ю і дітей, відпочити влітку? Якщо ви підете в басейн то відвалите 400 грн в місяць, спортзал 200-300 грн. Щоб жінка народила нормально - треба дати на карман, влаштувати дитину в садочок - треба дати на карман, потім на ремонт, в школу теж саме, в універі - викладачам, отримати закордонний паспорт - заплатити в фонди. Кругом вас обдеруть такі ж самі з зарплатою 1500 грн, але мінімальною владою. Треба пам'ятати, що ми продаємо свою працю, а роботодавці платитимуть більше лише тоді, коли не зможуть знайти на ринку праці людей, які працюватимуть за копійки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Толік, якщо з 13 років ставлять неправильний діагноз дитині і лікують хз від чого. Батьки не мають за що полікувати дитину, бо ще одну слабу мають. А потім виявляється, що то був рак, і не відомо скільки ти поживеш. Золотий час свій втратив через неправильне лікування, здоров'я підірване, можливості здобути вищу освіту тепер примарні, групу інв велика імовірність, що заберуть, бо не будуть все життя людині в якої руки-ноги і голова більш-менш працюють платити 1100 грн в місяць, бо на пенсію виходити прийнято після 65, то про що мені писати? Я не п'ю, не курю, а здоров'я моє вкрала ця система. То про що мені писати?

Чорний, так-так, на все є права, на все є права, але не забувайте і про вічне.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не можу тебе судити, бо не був на твоєму місці, та й доля твоя нелегка. І твоє право вибрати цю роль і бити на жалість. Але навряд чи це те, що піднесе тебе.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я не б'ю на жалість, лише застерігаю осуджувати. Бо бувають і гірші ситуації в людей.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Запитай в себе: а що ти вмієш таке, за що б хтось дав хоча б копійку? і комусь воно було б треба?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Он я на баяні граю, обчислювальну техніку непогано знаю, за станком працював на Шуберті 2 роки, тепер на Мотор влаштувався, але порівняно із справжньою вартістю здоров'я - навіть якщо я сто років цим всім зароблятиму - мені не вистачить полікуватися.

Це як в тій приказці: "Что имеем не храним потерявши плачим".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Колись у нас на фірмі представників HR від хедофіса спитали, яким чином визначається розмір зарплати від роботодавця (у нашому конкретному випадку)? Відповідь була простою: вивчається статистика ринку праці у регіоні і береться середньостатистична зарплата по даній посаді і +- 5-10% виплачується така ставка. Кому не подобається той може шукати іншу контору.

Так само і про початок теми, зрозуміло що 1500грн для зарплати малувато. Але ніхто ж не примушує. Є і інші фірми, хто заважає вибирати? Чи може немає з чого вибрати?

Коли перестануть люди йти на такі зарплати взагалі, тоді й буде щось мінятись. Але роботодавець в умовах кризи навряд чи буде піднімати зарплату, особливо якщо на таку посаду буде конкурс. І буде миритись з тим що люди довго не працюють на такій посаді, особливо якщо ця посада не буде вимагати великих знань та вмінь.

У наших сучасних умовах і 3000 не такі вже великі гроші, але для Луцьку це непогана зарплата на яку треба працювати. І навряд чи роботодавець буде пропонувати ці гроші за просто так

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та здоров"я взагалі безцінне. В мене знайома в Італії вже на 10 день після операції на підшлунковій була змушена стати до роботи, щоб оплатити лікування, а ти кажеш... Життя не справедлива штука і не дай бог комусь ще захворіти і дай бог тобі одужати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Cитуйовіна на ринку праці зараз така, що навіть на 1500 повно бажаючих "з вулиці".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

шкода що ніхто з них на борді не сидить... тут всі дописувачі в темах про роботу точно впевнені що 4000 - то для лохів...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

До речі, податки по офіційній мінімалці обходяться роботодавцеві мінімум 600грн, або й більше, якщо врахувати витрати на бухгалтерію.

Питання хто винен в низьких зарплатах. Дві сторони медалі. Першу ми вже обговорили - багато чого залежить від нас і від наших навиків виживання в кризових суспільствах типу нашого.

Друга сторона медалі - мала кількість робочих місць - це вже наша влада з її корупцією і неможливістю швидкого якісного вирішення простих питань. В кожну дірку в колесі сотні чиновників заздалегідь запхають палочку і помаленьку за ваші гроші і час, будуть поважненько, надувши щічки її витягувати. Іноземцю ці всі процедури даються вкрай важко. В світі не пресують інвесторів, їх ласкають, пестять, як єдиних рятівників. Думаю що власники Кромберг і Шуберт, якби мали змогу вернути час, заріклись щось будувати в Україні. І ще б скоротилось 2000-2500 робочих місць. З них випили стільки соків, стільки вони переплатили, що будь кому з своїх партнерів будуть до кінця життя забороняти сюди потикатись.

Якби не владне свавілля, біля Луцька збудувалось б десяток таких заводиків, щоб різко підняло оту мінімалку. Але дурнів з грошима мало, тільки Кромберг і Шуберт ну і ще пару з компанії. На всіх їх не вистачило. За це дякуємо владі. Є ще й місцевий інвестор, але його обмаль і він жорстко зав'язаний на владу. Хто не зав'язаний, той просто не буде мати можливості створити робочі місця, бо дозволи, перевірки, штрафи і арешти виб'ють грунт з під будь-кого. А бізнес має приносити прибутки не лише чиновникам, але принаймі й власнику.:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Скажу як бувший найманий працівник і теперішній роботодавець:

якщо вам справді треба гроші, ви і на 1500 підете без питань, якщо крутите носом, значить гроші вам ще не дуже потрібні, якщо ж ваша робота вартує більшого - вам ці гроші обов"язково заплатять. Я ще не бачив спеціаліста, якому заламували руки і платили за роботу 50% від її вартості. А за халтуру і оплата відповідна.

Хочете вчитись - є часи навчання в вишах, зараз, благо і армію відміняють, після вишу повчитись можна і пожити на зйомній кімнаті в гуртожитку і похарчуватись комплексними обідами з "салюту" за 12грн. Можливостей - вагон. Та і з сім"єю змінити кардинально профіль діяльності можливо, хоча доволі важко і довго:

я в час кризи з зарплати в 800$ відразу "впав" на 200 і це з річною дитиною на зйомній квартирі. І справа, якою я зараз професійно займаюсь (а на той час була моїм хоббі) приносила мені на початках меньше 20$ в місяць. І працювати доводилось за будь-які гроші, аби набратись досвіду і побачити "кухню" з середини. І в Росію на заробітки їздити, щоб капіталу трохи заробити. І за останні 4,5 роки відпустки більше 3-х днів я не мав, а субота і неділя робочі останніх 4 роки. І спати доводилось по 2-3 години на добу тижнями. Тягав каміння і листове скло. Але я знав за що працював, а не нив, що мені зп не підходить.

Шановні працівники: ви варті більшого - так заробіть більше. Жоден тверезо мислячий роботодавець не відпустить працівника, який приносить дохід - це просто безглуздо. А платити вам більше ніж ваша робота коштує - дурість.

для прикладу:

- покладіть плитку на стіну самі

- побудуйте будинок

- налаштуйте сервер в невеликій компанії

- запустіть акваріум вартістю в декілька тис.$

- зремонтуйте своє авто

- ітд

важко? не вмієте? значить будете платити людям, які вміють і зроблять це за вас (причому вартість роботи будуть визначати вони), а якщо вашу роботу може зробити середньостатистичний одинадцятикласник, то ціна їй відповідна :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Бідний Кромберг, з того горя, аж вирішили розширятися. І через надмірну турботу про долю Українського народу вже подали запит на пошуки ділянки під будівництво ще одної черги виробничих площ у місті Луцьку. І через надмірні побори місцевої влади чомусь рейтинг Луцького заводу К енд Ш є одним з передорвих (входить в трійку кращих) з усіх підприємств даної компанії. Ай я яй як мені їх шкода ))))))))) працівники КендШ скиньтися по 100 гривень зі своїх 1500...2000грн на порятунок підприємства, а краще витупіть з акцією на пр. Волі на захист свого роботодавця.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Keepo, можна в школу і в універ не ходити, а зразу вчитись класти плитку. Ті 1500 грн можна мати в день. Інтелектуальна праця в нас не котирується, а робочі професії оплачуються добре.

Цього року клеїли мені шпалери, 100 кв.м - 1000 грн (2 дні), покладка плитки в коридорі і камня на паркан, 9000 грн десь за 10 днів. На роботі я стільки не отримував. І не скажу, щоб на роботах, на яких я працював я був загружений під саму завязку, але краще було б так - тоді день швидше проходить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Black, знайди вакансії від Сиромітника в розділі "Робота". Там вроді 2шт було по 4000грн кожна, веб-програмування ітд. а є ще дизайн, SEO ітд.

Мене досі смикають писати форми для магазинів на Аукро, при тому, що я це останній раз робив років 5 тому...

Укладку плитки я написав, як приклад для якого необхідні певні знання і навички, так само, як і для інших занять з того списку ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сиромєтатєль в мене є в асьці, але я роботу не шукаю, хіба що щось справді стояще. Просто виразив свою думку тут, тема ж у флеймі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну це просто щоб ти не сумнівався, що інтелектуальна праця у нас теж цінуєця :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4000 - це теж не фонтан при нинішніх цінах. Можна десь знайти таку роботу, щоб за рік-два я міг піти в салон і без напряга купити нову Ауді, наприклад? Як звичайна людина? Я ж не кажу, що хочу Бентлі. А то в нас виходить,що рабовласники їздять на Лексусах, а працівникам рабам платять по 1000-4000 грн, за які і ланос не купиш. В нас немає середнього класу, це повинні бути люди з ВО, спеціаліст повинен могти купити собі такі речі, як я писав. А в нас переважно олігархи і ніщеброди.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Йдіть спати, завтра чи то вже сьогодні на роботу рано вставати:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Keepo, можна в школу і в універ не ходити, а зразу вчитись класти плитку. Ті 1500 грн можна мати в день. Інтелектуальна праця в нас не котирується, а робочі професії оплачуються добре.

Цього року клеїли мені шпалери, 100 кв.м - 1000 грн (2 дні), покладка плитки в коридорі і камня на паркан, 9000 грн десь за 10 днів. На роботі я стільки не отримував. І не скажу, щоб на роботах, на яких я працював я був загружений під саму завязку, але краще було б так - тоді день швидше проходить.

Як на мене, то різниця в тому, що ті хто клеїв шпалери і клав камінь/плитку - були вільнонаймані, а ти "ходив" на роботу за зарплату. Як казав Ромаха, до фахівців своєї справи завжди черга і вони, при бажанні, таки "куплять ауді в салоні", на відміну від "не надто завантаженого роботою фахівця високоінтелектуальної професії". :_02:

А щоб день проходив швидко - спробуй попрацювати сам на себе у тій сфері, в якій спеціалізуєшся. Разом і дізнаєшся, чого ти насправді вартий в грошовому еквіваленті. Без образ :_02:

П.С. І спеціаліст таки може купити собі такі речі, як ти писав, якщо він, звісно, спеціаліст.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

П.С. І спеціаліст таки може купити собі такі речі, як ти писав, якщо він, звісно, спеціаліст.

покажiть хоть одного спецiалiста (не бiзнесмена, не працюючого на брата, кума, свата) найманного працiвника, який без напряга може за рiк два купити нову аудi, в радiусi 100км навколо Луцька. Цiкаво було б на нього просто подивитись :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4000 - це теж не фонтан при нинішніх цінах.

Тобі вже 33, ти звик працювати сам на себе і навчився так заробляти і навіть нішу собі знайшов. Заробляєш зараз більше ? Я от щось не впевнений що за твої навички веб-інженерії хтось 4000 заплатить. То без образ, просто маю таку підозру бо знаю тебе давним давно. На реальній роботі це рівень троха вище студента, просто досвіду непотрібного маєш більше.

В Луцьку верстальщики мають і 6к і 10к і більше на локальних фермах. Так, їх небагато. Зате багато тих хто хоче мати 10к зарплати при тому що ціна його знать максимум 2к. І нереальна проблема знайти тих хто може працювати на 10к. А платити готові всі роботодавці... було б кому.

Помітив ще одну рису сучасної молоді - я працюю так, як ви мені платите. Тобто, йолопу навіть не доходить, що йому не заплатять більше якщо він не покаже що на більше здатен. Всі хочуть щоби їм платили 1кілобакс і тоді вони "снєзойдут" до того щоб виконати роботу в потрібному обсязі якісно і вчасно. Але більшість роботодавців через це проходили і знають що то не працює.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Соромітник, ти б за всіх роботодавців не розписувався... А то тебе послухати, всі роботодавці - Дартаньяни... ну ти зрозумів ; )

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...