Перейти до змісту

Для себе і на продаж.

romaxa11

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Ну і що? Прочитай ще раз цитату яку я навів- В Іспанії 80% хазяйств-банкрути! В Голандії та Греції землі також виснажені хімією і дешеві кредити їх не оживлять.Зараз Європу годує Польща,але там також акцент на хімію і скоро це дасться знати.

Україна,на мою думку,потрібна Євросоюзу,як власниця поки що не "вбитої" землі.

Стосовно примітивних тракторів,якби українці не були жлобами і заздрісниками,то могли б об'єднатися в міні-кооперативи для спільної покупки і володіння технікою,доїльними апаратами,охолоджувачами молока,овочесховищами і т.д.

Але спільно вони поки можуть лише бухать(перепрошую,що повторююсь).

Опубліковано

Наші аграрії розучились мислити,тому й працюють тяжко.В любому селі люди все роблять на хлопський розум,який вже в більшості деградований "совітськими" стандартами.Без образ,але то є факт. Наші селяни не хочуть вчитись новим-старим технологіям.Вони працюють навіть на власних господарствах по колгоспному.

Не всі і не завжди, але в більшості випадків так і є. Як і раніше було, на жаль.

Я кілька років тому взнав про пермакультуру і Запа Хольцера.який зробив революцію в фермерстві.Він навіть іноді приїзджає в Україну.

Мабуть коли наше селянство повернеться до технологій предків і перестане безмежно бухати,тоді й буде у них прибуток,а у нації здоров'я.

Хольцер вирощує продукти екстра-класу - для європейських фанатів-багатіїв. Пересічний європеєць не зможе дозволити собі жити тільки на таких продуктах.

Це раз.

Технології предків - ще буквально сто років тому зібрати з поля сто пудів жита чи пшениці з десятини - було мрією. Скільки людей може прогодувати Хольцнер з його 45га?

Якщо зараз всі посівні площі перевести на "технології" наших предків - через скільки місяців почнеться третя світова війна? Їжі на всіх просто не вистачить - це два. Тому від хімічних добрив та ЗЗР наша цивілізація відмовитись не може в принципі. А ідеї Хольцнера - для багатих екоентузіастів та тих, хто на них зароблятиме.

Щодо "для себе і на продаж" - то цього року багато картоплі, вирощеної "для себе", зігниє при зберіганні. Бо саме цього року склались сприятливі умови для розвитку хвороб картоплі. А без "хімії" картопля заражається, частина гниє ще на полі, частина - при зберіганні. І те, що одиниці "фермерів" можуть внести та обробити всіма препаратами (ще й вчасно) - дає поки більше "чистішої" від хімії продукції, але при несприятливих погодніх умовах - хворої продукції.

В "європах" окремо продається "звичайна" та "екологічно чиста" сільгосппродукція. Ціна відрізняється в рази. І якщо більшість їдять "звичайну" і при цьому середня тривалість життя 80 років - мабуть, не все так просто з "хімією".

Дитині до трьох років, поки в неї не сформована печінка - явно не варто перевантажувати продуктами з супермаркета, а варто переплатити за "домашнє". Собі - мабуть, стреси дають більше шкоди для організму, ніж продукти харчування.

Для тих, хто "як всі" вживає алкоголь - то шкода від картоплі "на продаж" буде просто мізерною, порівняно з впливом алкоголю.

Опубліковано

могли б об'єднатися в міні-кооперативи для спільної покупки і володіння

Як каже моя мама:"До спілки, тільки болячка добра".

Немає у нас таких понять як "спільне володіння". Або моє, або чуже. Все.

Але спільно вони поки можуть лише бухать

Правильно, бо поодинці бухають лише кончені алкоголіки...

Опубліковано

могли б об'єднатися в міні-кооперативи для спільної покупки і володіння

Як каже моя мама:"До спілки, тільки болячка добра".

Немає у нас таких понять як "спільне володіння". Або моє, або чуже. Все.

Того я й написав

якби українці не були жлобами і заздрісниками
Опубліковано

"для себе і на продаж" - знаю долбо??бів, які і для себе не шкодують "Перстижу" та іншої гидоти, мало чай з ним не пють ... да, жуки не їдять картоплі, але були випадки що свині після такої картоплі помирали.

А на рахунок цін, то тут не селяни винні, а перекупи, які зкуповують, а потім вдвічі дорожче продають, відсутній маркетинг в селі, а на базар, супермаркет ніхто селянина не пустить, бо там перекупи ... це стосується майже всієї продукції.

Також на рахунок ціноутворення, як може селянин вижити і розвиватись коли літра молока коштує (приймають молокозаводи) - 2 грн, а літр ДП - 10 ?

Опубліковано

сам же ж підтвердив шо в селі тяжче жити як в місті, і хто лінивіший чи хитріший втікає туди де легше.

Тебе читати добре вчили? Бо слова ніби-то читаєш, а речення не розумієш чи спеціально перекручуєш? ;)

В селі тому лайдаку працювати прийдеться на рівні з батьками, то воно втікає в місто, находить таку-сяку роботу і тягне з села (батьків) всі жили. А вони стараються, бо ж в українців є гарна традиція - догледіти дітей до їхньої пенсії. Маю таких прикладів безліч. І як "роботяга" позичає у своєї нареченої кредитку, щоб купити обручки, і як батьки влазять в борги, щоб весілля зробити на 300 чоловік, а сина купує на весільні гроші машину, замість того щоб допомогти батькам з боргів вилізти. Сам також в боргах, бо "присів" на гральні автомати + горілочка. Дружина сама тягне домашнє господарство, ростить дитину і ходить на роботу, щоб мати що їсти.

п.с. Хлопаки, щоб припинити цей холівар, поясню свій пост, який вас тут так зачепив. Ніхто не каже що в селі - халява, казалося, що й у місті люди важко працюють. Не всі, але й не всі у селі працюють, повірте знаю, надивився.

Опубліковано

Тоді вони перестали б бути українцями.

Бо ж українці винайшли вислови: "хата скраю", "в сусіда хлів згорів" і т.д.

Опубліковано

А на рахунок цін, то тут не селяни винні, а перекупи, які зкуповують, а потім вдвічі дорожче продають, відсутній маркетинг в селі, а на базар, супермаркет ніхто селянина не пустить, бо там перекупи ... це стосується майже всієї продукції.

Не нада ля-ля. Ніхто не заважає стати селянину поруч з перекупщиком на тому ж ринку біля Кромберга і самому продавати, а якщо якийсь і стає, то ціна чомусь така ж як і в перекупщика.

Опубліковано

Хольцер вирощує продукти екстра-класу - для європейських фанатів-багатіїв. Пересічний європеєць не зможе дозволити собі жити тільки на таких продуктах.

В нього унікальна продукція і в невеликих кількостях,та й в Європі небідні люди живуть.Але якщо такі господарства стануть масовими,то як раз за рахунок малозатратності продукція буде недорогою.

Технології предків - ще буквально сто років тому зібрати з поля сто пудів жита чи пшениці з десятини - було мрією. Скільки людей може прогодувати Хольцнер з його 45га?

Так.його господарство унікальне,але думаю з часом таких господарств стане багато й у нас.Ентузіасти є.І з часом мова буде й ти про 450-4500гектар.

Якщо зараз всі посівні площі перевести на "технології" наших предків - через скільки місяців почнеться третя світова війна? Їжі на всіх просто не вистачить - це два. Тому від хімічних добрив та ЗЗР наша цивілізація відмовитись не може в принципі. А ідеї Хольцнера - для багатих екоентузіастів та тих, хто на них зароблятиме.

Якщо посівним площам не давати відпочинку,не втілювати сівозміну,перестати культивувати монокультури ,не зменьшити внесення хімії,то ці площі з часом перестануть бути посівними і почнеться третя світова війна.

В "європах" окремо продається "звичайна" та "екологічно чиста" сільгосппродукція. Ціна відрізняється в рази. І якщо більшість їдять "звичайну" і при цьому середня тривалість життя 80 років - мабуть, не все так просто з "хімією".

Знову цитую Хольцера:

– В последнее время много говорится об экопродукции. Можно ли доверять наклейке «био» или «зеленая марка»?

– Нет!!! Ни в коем случае! Предприятия, которые себя рекламируют, как «эко» или «био», - просто профанация! Вот представьте: если 10 курей содержать на одном квадратном метре – это экологическое хозяйствование? Нет! Без гормонов такое хозяйство невозможно! Нельзя говорить об экологическом продукте в этом случае. На этом просто делают деньги, в это включены большие концерны, которые просто используют бренд «био». И используют крестьян, подавая их труды, как экологически чистый продукт. Но этого нет! Потому что крестьяне зависимы, и они обязаны соблюдать условия дотации, где четко прописано – что и как они должны делать. И там нет никаких чистых технологий!

Опубліковано

Тоді вони перестали б бути українцями.

Бо ж українці винайшли вислови: "хата скраю", "в сусіда хлів згорів" і т.д.

Ну майте нарешті гідність сказати: Я жлоб, Я заздрізник, Я бидло..... А то "вони" да "вони"... українці. Тіпа загалом самокритично, але ж в принципі не про себе любімого.

По темі - підтримую думку, що все-таки частіше прості люди вирощують тільки для себе, але із запасом. Якщо залишилося - продають. Сумніваюсь, що хтось свідомо ділить грядки, бо в принципі не знає, що і як вродить. А те, що обманюють при продажу - це жадібність і ніщо інше (яка до речі притаманна всім націям на цьому світі, а не тільки українцям). Ті, що систематично вирощують на продаж - це вже комерсанти, в яких хід думок складається з трьох цифр - вклав, отримав, заробив. Оті можуть труїти.

Опубліковано

Власне кажучи... є й люди які вирощують "на совість" та продають на базарі щоб заробити хоча б пару гривень онукам на гостинці чи собі на теплий одяг. Просто потрібно таких знати, завести "знайомства". В нас в країні знайомства і родина - далеко не останнє місце займають. Як на ринку "пощастить" ... базарна економіка... :_09:

Опубліковано

Не знав, де написати, напишу тут. :0151:

Де в Луцьку завтра можна купити свіжих смачних і корисних цукорок на вагу?

Опубліковано

Після 3 років базарного м'яса, взяв домашньої свіжини в друга - небо і земля, не порівняти. Такого заряду енергії і позитивних емоцій я давно не отримував.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...