Перейти до змісту

Вибір тихого блока живлення

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

В когось є досвід вибору акустично-комфортного блока живлення потужністю біля 500-550 ват? Хотілося б якісний, модульний, а шум при навантаженні ват до 300-350 щоб був практично взагалі відсутній (принаймні, біля 30 дБ). Ну і при піковому навантаженні щоб він теж не ревів як літак при зльоті, хоча і ясно, що геть безшумним може бути лише пасивний БЖ :)

Одна з важливих вимог -- повна сумісність з процами Intel Haswell і його розширеним вольтажем в sleep-режимі.

Поки дивлюсь в бік Cooler Master Silent Pro M2 520W, але на одному з форумів нарив, що він виготовляється не дуже надійним ОЕМ-виробником.

Опубліковано

безвентиляторный точно не хочешь?

а то я выбирал-выбирал, пробовал-пробовал всякие тихие, но остановился на "безвентиляторном", а кавычках написал ибо в нем всё таки есть вентилятор 60мм, но запускается он только когда блоку оч жарко :)

(у меня ни разу не получилось, как и у тестеров ixbt)

Опубліковано

В мене був колись безвентиляторний Silverstone (здається 350W) в HTPC машині -- нагрівався так, що страшно було його тронути.

До того ж, якщо БЖ буде в корпусі, який передбачає його нижню установку -- під відяхою -- то боюсь, що тій відясі може бути дуже-дуже не добре від такого сусіда :)

А ти про яку модель?

P.S. Глянув на Seasonic Fanless... ціна кусається -- вдвічі вища, ніж в "пропелерного" аналога :(

Опубліковано

а можна просто купити БЖ і заміни кулер на тихий (я особисто так і зробив. замінив на Xilence 120 мм який видає 1200 обретів при 20 дБ + світиться червоним :rolleyes:) Поки не підійду до системника то не чути, що він працює.

а взагалі щоб не шумів то треба подумати, як зменшити вібрацію бо із-за неї більше шуму ніж від кулерів (як я помітив останнім часом)

Опубліковано

p.s. открыл системник попробовать температуру - тёпленький

(при чём задний, он же единственны кулер в системнике крутится на 903 оборота)

Опубліковано

overclockers.ru його менше хвалять :(

Але всі хвалять пасивний Chieftec Smart GPS-500C

Ще два теста, які не хвалять такий Enhance: 1, 2

При чому не хвалять саме його "безшумність".

Опубліковано

у меня 2таких (один работает в режиме 24х7, наверное года 2, мож чуть больше)

вентилятор никогда не запускался, или если запускался то я не слышал

Опубліковано

Тихий, гучний... Я системний блок взагалі виніс в іншу кімнату (яка фактично не опалюється), і тепер там майже так само тепло, як і кімнатах, що повністю обігріваються радіаторами.

Хоча, раніше, після 6-тигодинної роботи за комп'ютером аж гуло в голові після вимкненя та було спекотно (за теплої погоди) біля блоку.

З плюсів можна відмітити відсутність теплового випромінювання, повну відсутність будь-якого шуму та збільшення простору під столом.

З мінусів: 10-тиметрова група кабелів (яка акуратно зв'язується) і, власне, витрати на сам кабель (біля 150 грн) та активний USB-хаб (40 грн). Також до мінусів слід віднести примусове зниження частоти оновлення екрану (з 75-ти до 72-х).

Таким чином я для себе вирішив проблему постійного шуму від [недорогих] комплектуючих ПК.

Опубліковано

.. Я системний блок взагалі виніс в іншу кімнату (яка фактично не опалюється), і тепер там майже так само тепло, як і кімнатах, що повністю обігріваються радіаторами.

Дякую за такий інформативний коментар, але я цікавився зовсім іншим. Винесенням системного блоку в інше приміщення і водяним охолодженням я грався ще році так в 2005, певно. Тому попрошу надалі не давати мені таких корисних порад, я ж ясно сформулював свою потребу в першому пості.

Опубліковано

Якщо фінанси дозволяють, то рекомендую Seasonic X-560, а краще х-660, до 20% навантаження кулер взагалі не запускається, мій друг взяв такий блок, дуже задоволений.

Опубліковано

щоб не шумів то треба подумати, як зменшити вібрацію бо із-за неї більше шуму ніж від кулерів

В мене зараз ось такий дуже важкий і надійний корпус з товстої сталі

13139_2-500x500.jpg

обклеєний зсередини звуко-віброізолюючими листами товщиною біля 10 мм, корпусні кулери закріплені на силіконових "пеньках", а не на гвинтах, корзини під жорсткі диски надійні, так що вібрація там відсутня абсолютно. Наступним, можливо, буде Cooler Master Silencio 650, хоча хотілося б щось схоже в mini-tower виконанні під Micro-ATX мамку.

Найбільш шумним джерелом звуку є відео-плата, але там варіантів щоб швидко+тихо дуже мало :(

Опубліковано

Був у мене раніше блок живлення, не памятаю модель, з термодатчиком, на 350 вт, приблизно такий

http://hard.rozetka.com.ua/fsp_qdion_qd300/p280362/

блок сам регулював і добавляв оберти при нагріву, процесор стояв Pentium D 920. І щоб не шумів я вирізав з протилежного боку від вентилятора ще один отвір під вентилятор 80 і заживив на 5 вольт, став блок працювати зовсім тихенько і як на диво повітря з блоку виходило ледь тепле.

Опубліковано

bormotuha, не хочу відкривати Америку, але регулювати оберти вентилятора вміють майже всі більш менш нормальні блоки, тільки не всі при цьому залишаються досить тихими.

Опубліковано

"Уровень шума данного блока питания — средний во всем измеренном диапазоне мощности. Таким образом, эта модель малопригодна для систем малой мощности со сверхнизким уровнем шума"

Опубліковано

Особисто в мене в системі стоїть повністю пасивний БЖ - якийсь FSP ZEN 400. Причому вже понад п'ять років, судячи з цього мого повідомлення. Тому я особисто за пасивні. Все одно в системі треба, щоб було пару вентиляторів - то краще їх добре налаштувати, щоб створювали рух повітря в тій частині корпуса, де БЖ.

Пригадую я свої поневіряння з безшумним системником... На жаль, зовсім без вентиляторів не обійтися, але при правильно підібраних і налаштованих кулерах їх майже не чути.

А з відяхою... якщо вона дозволяє вчепити на свій радіатор (хай навіть кустарно) якийсь "альтернативний" кулер, наприклад, 8-12 см від Noctua - можна істотно зменшити шум. Тільки то треба буде погратися добряче, але якщо є час і натхнення - то чом би й ні? :)

Опубліковано

Я собі заказав Corsair CX500 80+ Bronze (CP-9020047-EU) в понеділок привезуть .....заценю....відпишу якщо цікавить...

почитай....

http://www.fcenter.ru/online.shtml?articles/hardware/tower/34460#04

Опубліковано

Я собі заказав Corsair CX500 80+ Bronze (CP-9020047-EU) в понеділок привезуть .....заценю....відпишу якщо цікавить...

почитай....

http://www.fcenter.r.../tower/34460#04

Якщо вірити статті, там стоїть дешевий вентиль Yate Loon D12SH-12, який шумить, аж гай гуде. В моєму минулому Чіфтеку стояв такий. Мало того, що шумів, так ще й почав деренчати після 1 року використання, прийшлося замінити на інший.

Опубліковано

Пізно відмовляти :)

U5yma.th.jpg

з неділі буде решта комплектухи, тоді зможу щось сказати про шумність.

Хороший варіант. У мене самого такий, придбав місяць назад, коли повністю системник на новий замінив. Думаю, що не розчаруєтесь у виборі :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...