Перейти до змісту

Поділіться рецептом домашнього вина з винограду


Anatoliy313

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

От ,мля, правду кажуть що ліпше інколи жувати.

Поясню для всезнайок, а розумні нехай вибирають самі.

Про мед це не моя забаганка, а сказано вумними людьми у котрих досвід за плечима, і ще в одному рецепті вичитано з совкової книжки, а мною перевірено.

Виноградний сироп це не розчин цукру у виноградному соку, а сік котрий піддають випаровуванню для підвищення вмісту природньої цукристості соку. Далі його використовують для добавки в сусло для підняття до потрібного рівня вмісту цукру.

Затратно, так. Але цукру з буряка чи тростини там нема. Винороби цукор не добавляють.

  • Відповідей 78
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Взяв 2 відра винограду, почистив, поставив відстояти добу, вижав,вийшло 7 літрів соку. Закинув 200 грам цукру на літр і додав 1.5 літри води.

виноград ось такий

1y1k66P7Mwg.jpg

Інші 2 відра пожмакав і поставив стояти днів на 4-5. в інеті так пише. інший смак має бути.

а тепер питання.

Чи треба і скілкьи треба давати води? Скільки відстоювати такий виноград в пожмаканому вигляді?

В інеті пише що якшо відстояти день то навіть з темног овинограду вийде світле вино)) Мені мало віриться та я спробував. гляну що вийде

Опубліковано

Потім ще раз добавляю 10% цукру і 10% води або забираю необхідну кількість рідини з пароварки

після цього треба знову ставити його бродити чи вино вже готове?

я робив якось вино.. смак такий - солодкий/кислий/терпкий.

чи позбудусь чогось з цього смаку якщо буду ставити бродити всю цю массу без віджимки?

Опубліковано

за раз навіть в кислий сік не варто давати більше 150 грам цукру( про що вже писали тут).

в бутлі де 100 грам цукру бродить сильно. а там де 200 відразу було кинуто- ледь ледь.

Опубліковано

а там де 200 відразу було кинуто- ледь ледь.

консервация получается..

-------------------------------------------

ПРОШУ ЖМЫХ С ВИНОГРАДА ОТДАВАТЬ МНЕ.

буду делать ЧАЧУ..

Опубліковано

а там де 200 відразу було кинуто- ледь ледь.

консервация получается..

-------------------------------------------

ПРОШУ ЖМЫХ С ВИНОГРАДА ОТДАВАТЬ МНЕ.

буду делать ЧАЧУ..

так так. відкрив і попробував. такий сироп же як і тиждень тому. прийшлось долити води і закваски. бо бачу діла не буде)

про жмих треба було писати мені тиждень тому як я це все вижимам і ставив. коли питав тут поради. нажаль вже все викинув давно.

  • 2 тижня потому...
Опубліковано

побродило днів 5 і рукавичка впала.. чог отоді пишуть що бродити має 20 днів?

Може йому холодно?

Опубліковано

Наприклад в 10 літрах сусла буде 2,5 кг цукру(власний з винограду+ доданий), дріжджі перетворюють його на спирт та вуглекислий газ,який і надуває рукавичку.На початку бродіння газу багато, бо багато цукру і дріжджів, потім меншає і цукор і кількість дріжджів, бо їх вбиває утворений спирт.

Ну і температура впливає на швидкість і тривалість реакції.

Так що газу виділяється все менше і менше.

Це нормально.

Тепер треба приділити максимально увани, щоб не попадало повітря у бутель.

Опубліковано

Зараз в процесі відтискання соку (сьогодні 3-тій день ) стояння пожмаканого винограду.)))) іде процесс

  • 11 місяців потому...
Опубліковано

Третий день – вино не бродит.

Процесс. Собрал виноград. Что за сорт – не знаю. Сладко-кислый. Промыл. Раздавил. Залил в 5-ти литровую кастрюлю. Добавил 150г. сахара. Размешал. Воду не добавлял. Накрыл крышкой, в которой маленькая дырочка (для пара). Поставил на балкон. Прошло три дня. До сих пор находится в первоначальном состоянии. Правда есть одно "но": жидкость стала похожа на «сироп», по вкусу – сладкий. Запах – как виноградный сок. Где прокололся? Можно что-то предпринять? Или смело запить водой это «вино»? )))

P.S. В деревне (в Приднестровье) делал точно по такому же рецепту (там все так делают) и все получилось. Объем был примерно на 2 ведра. Кастрюля стояла на улице и через три дня я сливал уже по ведрам.

Опубліковано

Может. А еще дырочка в крышке... Но сегодня я ее скотчем залепил. Кастрюлю на кухню перенес. Но мне кажется, что сироп в нормальную жидкость уже не превратится.

Опубліковано

Попробуйте зняти будь-які кришки, накрити марлею. Так потримати 2-3 дні в теплі. Тоді процес повинен стартувати. Вся причина в відсутності доступу повітря, тому і не почався процес бродіння. Як тільки забродить (через 2-4 дні), тоді можна ставити кришку з водою.

Опубліковано

Якщо виноград рожевий крупний, то він набагато гірше бродить, ніж дрібний синій, краще додати ще пивних дріжджів.

Опубліковано

Третий день – вино не бродит.

Процесс. Собрал виноград. Что за сорт – не знаю. Сладко-кислый. Промыл. Раздавил. Залил в 5-ти литровую кастрюлю. Добавил 150г. сахара. Размешал. Воду не добавлял. Накрыл крышкой, в которой маленькая дырочка (для пара). Поставил на балкон. Прошло три дня. До сих пор находится в первоначальном состоянии. Правда есть одно "но": жидкость стала похожа на «сироп», по вкусу – сладкий. Запах – как виноградный сок. Где прокололся? Можно что-то предпринять? Или смело запить водой это «вино»? )))

P.S. В деревне (в Приднестровье) делал точно по такому же рецепту (там все так делают) и все получилось. Объем был примерно на 2 ведра. Кастрюля стояла на улице и через три дня я сливал уже по ведрам.

А навіщо мив???

От тому і не бродить

  • 3 тижня потому...
  • 1 місяць потому...
Опубліковано

Я роблю виногорадне вино так: обриваю немитий виногорад від гілочок, добре мну, залишаю у кастрюлі  на 3 суток (можна 1 раз перемішати якщо багато). Вижимаю сік, проціджую через марлю. До сцідженого соку додаю води із розрахунку 1:1 (1л соку:1л води), на кожні 1л соку (без води) додаю 300гр цукру (можна чуть менше хто любить несолодкі вина). Розливаю в бутлі, резинову перчатку наверх і в тепле місце (але не біля батереї чи пічки). Виробляється за 1,5-2 місяці.
Якщо маєте запас вина, то можна і в прохолодне місце. Воно виробляється довше зате смачніше і прозоріше.

Опубліковано

Я роблю виногорадне вино так: обриваю немитий виногорад від гілочок, добре мну, залишаю у кастрюлі  на 3 суток (можна 1 раз перемішати якщо багато). Вижимаю сік, проціджую через марлю. До сцідженого соку додаю води із розрахунку 1:1 (1л соку:1л води), на кожні 1л соку (без води) додаю 300гр цукру (можна чуть менше хто любить несолодкі вина). Розливаю в бутлі, резинову перчатку наверх і в тепле місце (але не біля батереї чи пічки). Виробляється за 1,5-2 місяці.

Якщо маєте запас вина, то можна і в прохолодне місце. Воно виробляється довше зате смачніше і прозоріше.

Хороший рецепт, але я порадив би змінити пропорцію сік-вода з 1-1 мінімум 2-1. В мене така пропорція складає від 2,5-1 до 3-1.  Вино з меншою концентацією соку втрачає оригінальність сорту винограду.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...