Перейти до змісту

Російська митниця зупинила весь український імпорт

Ko3bMa

Рекомендовані повідомлення

Чи може нашій промисловості також відмовитись від кацапського російського газу, тим саме поховавши її?

месье имеет свой заводик?

или ТВ очень хорошо промывает мозг?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 112
  • Створено
  • Остання відповідь

Не скромне питання - що мені робити з жінкою, вона корінна росіянка... про тещу я навіть згадувати не буду - бо пропозицій мабудь купу напідказуєте :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Andrew_Best, Повторюсь, але спитаю Вас також: Ви вже вимкнули в себе газ? Привезли дрова до себе, або вугілля?

Чи може нашій промисловості також відмовитись від кацапського російського газу, тим саме поховавши її?

А товари... в основному в нас все Китай, а ті, що йдуть під російським штрих-кодом, тов основному зроблені західними технологіями, а у Росії зібрані...

У нас на комуналку йде газ власного видобутку( якщо вірити деяким політикам з телевізора). Якщо то правда, то росгаз нехай Фірташа болить і Ахметова. Якщо неправда, то треба негайно позбутись того ярма і переходити на вугілля, дрова, вітряки, сонячні батареї і інш.

На рахунок не купувати російське - навіть важко сказати чим я користуюся або бачила в магазинах хоч один їхній товар (крім корчів на 4-х колесах).

post-18624-0-70344600-1382798652_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не скромне питання - що мені робити з жінкою, вона корінна росіянка... про тещу я навіть згадувати не буду - бо пропозицій мабудь купу напідказуєте :)

любовь зла

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

При чому тут це, любіться! )) Ви запитайте росіян на сході як вони відносяться до Росії, вони вам скажуть. Тут ніхто не каже міняти відношення до людей а до держави, і те що я вище пишу "кацапи" ніяким чином не хочу образити жодного росіянина! я називаю так систему, структуру

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

месье имеет свой заводик?

или ТВ очень хорошо промывает мозг?

Ні, не так. Просто знаю що таке виробництво. І скільки буде потрібно коштів щоб перейти на інший вид енергії з газу.

Andrew_Best, Повторюсь, але спитаю Вас також: Ви вже вимкнули в себе газ? Привезли дрова до себе, або вугілля?

А товари... в основному в нас все Китай, а ті, що йдуть під російським штрих-кодом, тов основному зроблені західними технологіями, а у Росії зібрані...

У нас на комуналку йде газ власного видобутку( якщо вірити деяким політикам з телевізора).

В країні є ще виробництво (принаймі поки що) яке вимагає енергію. Газу власного видобутку просто не вистачає

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У нас на комуналку йде газ власного видобутку( якщо вірити деяким політикам з телевізора). Якщо то правда, то росгаз нехай Фірташа болить і Ахметова. Якщо неправда, то треба негайно позбутись того ярма і переходити на вугілля, дрова, вітряки, сонячні батареї і інш.

Поки що наша держава у цьому не зацікавлена, і ніякого субсидування, чи податкових пільг немає за перехід на соняшну енергію. Хоча справа повільно (все ж таки нашим можновладцям хоч щось доходить у їх голови) почала зрушуватись з місця, наскільки я знаю має бути так званий зелений тариф за електрогенерацію.

Питання щодо дров, вугілля це просто смішно. Це може підійти для будинку (якщо збудовано склад під паливо). Можливо переобладнати котельні. Але що робити, наприклад, квартирам з автономним опаленням?

І на це все потрібні м'яко кажучі величезні гроші. яких в Україні просто немає.

Від російського газу не можуть відмовитись країни євросоюзу, які набагато багатше ніж ми...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Всі такі впевнені в тому, що власного газу не вистачає, ото мозги промили - назавжди напевне.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

всьо, не буду купувати чай greenfield)) :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я одного не зрозумію.... навіщо опалювати газом будинкі і гріти ним же гарячу воду? це по перше не розумно! по друге дуже дорого!

в нас 4 АЕС ... от і будем гріти воду електроенергією... лісів також хватає, при розумному використанні у нас взагалі не має бути проблем з лісом... вугілля буре, кам"яне.. шо хоч є... та щей і сланцевий газ до всього!

п.с. я взагалі не розумію наших політиків.. в нас уранові руди є.... технології виробництва з урану від твел до ядерної зброї є... тількі чьогось ті твели ми закупляємо в рашкі....

так якого милого ми маємо купувати газ якій вартує чорт знає яку ціну? і щей якби з нього ми шось виробляли (з природного газу можна дуже багато чого робити а не тупо палити його шоб тепло було) а то тупо палим...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Поки що наша держава у цьому не зацікавлена, і ніякого субсидування, чи податкових пільг немає за перехід на соняшну енергію.

Будучи цьогоріч в Євпатрії був здивований більша половина новозбудованих будинків - готелей оснащені сонячними панелями, і в багатьох випадках на дві сонячні сторони, Так що не тільки держава має бути зацікавлена а й люди повинні почати рахувати свої гроші і хоч інколи думати наперед. А народ наш совок привчив що держава завжди повинна бути винна , забудьте про це ..... не ті часи ... а то тому квартиру.... тому пільги.... кому ще щось потрібно в чергу до держави !!!)))))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я одного не зрозумію.... навіщо опалювати газом будинкі і гріти ним же гарячу воду? це по перше не розумно! по друге дуже дорого!

в нас 4 АЕС ... от і будем гріти воду електроенергією... лісів також хватає, при розумному використанні у нас взагалі не має бути проблем з лісом... вугілля буре, кам"яне.. шо хоч є... та щей і сланцевий газ до всього!

п.с. я взагалі не розумію наших політиків.. в нас уранові руди є.... технології виробництва з урану від твел до ядерної зброї є... тількі чьогось ті твели ми закупляємо в рашкі....

так якого милого ми маємо купувати газ якій вартує чорт знає яку ціну? і щей якби з нього ми шось виробляли (з природного газу можна дуже багато чого робити а не тупо палити його шоб тепло було) а то тупо палим...

Центральне опалення, треба переробляти котельні, ставити янші типи котлів, треба інвестиції і не малі. Тобто місцева влада повинна бути зацікавлена.

Автономно на електроенергію (якщо це квартира) не перейти ніяк. Та й коштуватиме це дорожче ніж газ. Принаймі поки що по існуючих тарифах.

Поки що наша держава у цьому не зацікавлена, і ніякого субсидування, чи податкових пільг немає за перехід на соняшну енергію.

Будучи цьогоріч в Євпатрії був здивований більша половина новозбудованих будинків - готелей оснащені сонячними панелями, і в багатьох випадках на дві сонячні сторони, Так що не тільки держава має бути зацікавлена а й люди повинні почати рахувати свої гроші і хоч інколи думати наперед. А народ наш совок привчив що держава завжди повинна бути винна , забудьте про це ..... не ті часи ... а то тому квартиру.... тому пільги.... кому ще щось потрібно в чергу до держави !!!)))))

Ви знаєте скільки коштуватиме сонячна панель? Власники готелів досить багаті люди, вони можуть собі таке дозволити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

http://ecost.lviv.ua/ua/solar.htm не такі то вже й космічні кошти якщо чесно.... А як же ОСББ???? ну звичайно якщо й надалі все робити через сраку як в нашій державі то воно так і буде. Доречі цікаво в скількох будинках ЖЕК цьогоріч хоть щось робив , ??? Зате проїхавшись по пр.Відродження побачив гарну багатоповерхівку з написом ОСББ . І гроші в людей знайшлися ... просто вони перестали оплачувати роботу тих дармоїдів в яких завжди мало коштів, і які ніколи нізащо не відповідать, я думаю якби ми і всю зарплату відавали їм, вони всеодно кричали мало .... От так приблизно і в державі сидять собі , змінювати нічого не бажають і мріють про совок і про перший зароблено -вкрадений мільйон ....)))
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Власники готелів досить багаті люди, вони можуть собі таке дозволити.
Як добре що ми хоть всі знаєм хто скільки заробляє і як йому дались ці кошти .....
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Electronshik, насправді всі "газожрущі" підприємства в нас давно приватні. Ми всі чудово знаємо господарів цих підприємств. І чогось мені здається, що якщо ця ситуація протриває трохи довше - наш олігархат просто змушений буде виколупувати свої денюшки з офшорів і швиденько вкладати їх в модернізацію своїх підприємств. Ну щоб вони стримували свої газові апетити ...

А простим жителям України заради себе ж, треба потопити буржуйки паркетом, або брати кредит і купувати вітрогенератори/сонячні батареї і через 10 років зажити як люди. Або до кінця своїх днів в лайні жити і дітям того лайна ще лишити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По перше, не зрозуміло чий газ нам продає Ерефія, бо свій вже потроху закінчується, нових родовищ не розроблюється. Я підозрюю що туркменський. Якщо б природній газ був визначальним в розбудові державності, то на світі б зараз було тридцять а не триста держав. Ерефія його нам не дарує, а продає за найдорожчою ціною в світі. Ціною настільки завищеною, що нам цей газ вигідніше перекупляти в Угорщини і т.д.

Ще пару слів на рахунок автопрому РФ. Їх машинки справді їздять швидко і економно, спокійно перевалюють 130-140 км/год з мінімальним споживанням. Але станьте ззаду такого пурчика і чи довго протримаєтесь, а з вихлопної євро-4,5 запаху бензини не відчувається зовсім. Через це в дуже багато місць Європи на своїй красуні ви не доїдете без встановлення додаткової системи фільтрування, яка погасить і динамічність і економність.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...А простим жителям України заради себе ж, треба потопити буржуйки паркетом, або брати кредит і купувати вітрогенератори/сонячні батареї і через 10 років зажити як люди. Або до кінця своїх днів в лайні жити і дітям того лайна ще лишити.

Якщо у Вас власний будинок, або ви його збираєтесь будувати, то можна закласти у проект котел на тверде паливо.

Вітрогенератор чи соняшні панелі чи теплові насоси, потужності, щоб повністю замінити опалення газом, обійдуться дуже недешево. Не всякий може собі дозволити вкласти більш ніж п'ятдесят штук зелені на таке.

А власникам квартир не перейти на таке чисто технічно. Електроопалення буде дуже дороге при існуючих тарифах. І потрібно буде повністю переробляти проводку будинку, щоб забезпечити квартири необхідною потужністю. А якщо це стане масовим, то необхідно буде збільшувати потужності підстанцій, замінювати лінії електропередач, тощо. Це дуже великі гроші, а нашій владі простіше заборонити таке, як у ситуації з автономним опаленням у багатоповерхівках.

І ще одне. Якщо ви живете у багатоповерхівці, де ви будете ставити вітрогенератор? Або соняшну панель? Та й яку займе площу соняшна панель, щоб повністю відмовитись від опалення?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

http://ecost.lviv.ua/ua/solar.htm не такі то вже й космічні кошти якщо чесно....

Фігасе не космічні. За 230 Вт 3692 грн. Геть нічого.

Якщо робити просто світло то це ще може буть. Але якщо робити повну заміну, включно з опаленням, де будуть потрібні в залежності від площі від 10 кВт то таке задоволення дуже недешеве.

Щк й розмір немаленький в них...

Плюс ще інвертори та акумулятори.

У ЄС соняшна енергетика досить нехіло субсидується державою. І тому там їх ставлять. В нас поки що справа далі зеленого тарифу, не йде.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...А простим жителям України заради себе ж, треба потопити буржуйки паркетом, або брати кредит і купувати вітрогенератори/сонячні батареї і через 10 років зажити як люди. Або до кінця своїх днів в лайні жити і дітям того лайна ще лишити.

Вітрогенератор чи соняшні панелі чи теплові насоси, потужності, щоб повністю замінити опалення газом, обійдуться дуже недешево. Не всякий може собі дозволити вкласти більш ніж п'ятдесят штук зелені на таке.

Хто Вам сказав таку дурню?

Буквально вчора мала розмову з фахівцями які займаються вітрогенераторами, так як серйозно задумуємось над встановленням. На наш будинок(100 м 2), вітряк який забезпечить будинок електрикою(включаючи опалення) обійдеться + - 10 000 у о.

Але бачу що Вам те все що тут говорять до одного місця. Тому дякую за увагу. Цілуйте далі дупу пукіну, грійтесь його газом і переконуйте всіх на форумі що без матушкі расєї нам кабздець...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є газ чи нема, вже потрібно впроваджувати енергозберігаючі технології, і в цьому в першу чергу має бути зацікавлена держава. Газ то звичайно добре, але з кожнім роком він буде тільки дорожчати і "кабздець" все одно рано чи пізно настане, але від нас буде залежати будемо ми до цього готові чи ні. Росія вже повним ходом використовує свій газ для економічного і політичного тиску на нашу країну, а після побудови обхідних маршрутів то і взагалі можлива ситуація що Росія перестане поставляти нам газ, десь так серед зими, і що тоді будем робити панове без їх "дешевого" газу?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Буквально вчора мала розмову з фахівцями які займаються вітрогенераторами, так як серйозно задумуємось над встановленням. На наш будинок(100 м 2), вітряк який забезпечить будинок електрикою(включаючи опалення) обійдеться + - 10 000 у о.

З "зеленою енергією" в масштабах одного будинку, не все так просто, як здається, вітрогенератори в наших краях не є досить ефективними, щоб це було єдине джерело енергопостачання. Перхід на автономні джерела енергії вимагають і повної зміни системи енергоспоживання як будинку так і у нашій голові. І використовувати таку енергію для прямого нагріву води, а тим паче опалення будинку, це дуже дорого і неефективно. Для опалення потрібно буде використовувати теплові насоси в купі з ефективною теплоізоляцією будинку. Але і при таких умовах потрібно буде мати резервну систему опалення, щоб в морозну безвітряну ніч (яких в наших краях зимою може бути багато) не залишитись без освітлення і опалення.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хто Вам сказав таку дурню?

Добре, це ціна генератора з інверторами, акумуляторами? Я так розумію що ми хочемо опалення мати весь час взимку, а не тільки тоді коли буде вітер? І скільки часу буде автономність системи коли вітру не буде? А на вулиці буде -20...-30? Чи будете ганяти дизельгенератор? Чи топити дровами?

Цікаво також габарити цього пристрою, шумність (так-так саме шумність, в мого одного знайомого, який ставив таку систему були неприємності з сусідами через шумність вітрогенератора).

Дуже добре якщо у Вас є СВІЙ БУДИНОК, і, певно, шматок землі, де можна розмістити цей чудо девайс. А у мене квартира, і що мені робити? Ставити цю дуру на дах не вийде ніяк (у моєму випадку це просто технічоно нереально).

На жаль компактного ядерного реактора. який би вирішив би питання автономності квартири, будинку, тощо, просто не існує.

Вибачте, сильно відхилились від теми. :_08:

Повірте я не проти якщо наша країна зможе відмовитись від російського газу. Як на мене це повинно бути метою у енергетиці номер один. Але я не хочу щоб це було як у тій приказці: назло бабусі відморожу вуха.

Тепла хочуть всі. особливо коли на вулиці мороз, і замерзати точно ніхто не хоче.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

... а після побудови обхідних маршрутів то і взагалі можлива ситуація що Росія перестане поставляти нам газ, десь так серед зими, і що тоді будем робити панове без їх "дешевого" газу?

Колись Міллер сказав що "если украинская гтс национальное достояние то ее место в музее". Схоже що ці слова починають втілюватись у життя, коли наш Азіров починає вести мову про часткову консервацію ГТС через її незаповненість газом.

Простий розрахунок пропускної здатності північного та південного потоків та білоруської гтс показує відсутність потреби у нашій гтс, і наша гтс справді може стати металобрухтом через надвеликі амбіції наших тупорилих політиків що з опозиці що від влади...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

після побудови обхідних маршрутів то і взагалі можлива ситуація що Росія перестане поставляти нам газ, десь так серед зими, і що тоді будем робити панове?

ситуація з розряду нереальних. Незалежно від кількості обхідних газопроводів, поки ми платитимемо за газ, Росія нам буде його поставляти. Ми досить непоганий ринок збуту щоб добровільно від нього відмовлятися :) Та й навіть якщо держава Україна збанкрутує - газ ми матимемо: його ми отримуватимемо в борг, що б потім розрахуватися якщо не незалежністю то потрібною Газпрому чи державі Росія українською власністю.

І ще. Хто вам сказав що ціни на газ та нафту будуть лише рости? Цілком можлива ситуація що вони почнуть падати. Це ринок... Так що може бути таке що років скажімо так через п'ять-десять Газпром буде вмовляти Україну купувати його газ доларів так за 80 за "тищу" кубів ... :) Все може бути ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...