Перейти до змісту

Змазка підшипників в велосипеді. Хто чим змазує?

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

В загальному все зрозуміло з заголовку теми. Так як вирішив придбати змазку для підшипників, зацікавило питання, хто чим користується. В інтернеті думок багато і різних, хотілось би почути вашу думку.

Опубліковано

Ай та ладно? От з дитинства не люблю солідол, так як ним мазали все і ланцюги і підшипники, що з часом виявилось неправильним.

Доречі недавно перебирав старого велосипеда який провалявся в підвалі 3-4 роки, так ті вузли де був солідол було просто нереально відмити. Відмили його тільки керхером на автомийці, а який сморід був від нього, вам не передати. Ось це і поставило крапку на його використанні (але я не кажу що це погана змазка!). Я більше схиляюсь до змазок на тефлоновій основі, не користувався, але багато про них чув. Хтось мав справу з ними?

Опубліковано

Салом:

post-5408-0-30594600-1372438751_thumb.jppost-5408-0-80684100-1372438763_thumb.jp

Ай та ладно? От з дитинства не люблю солідол, так як ним мазали все і ланцюги і підшипники, що з часом виявилось неправильним.

Доречі недавно перебирав старого велосипеда який провалявся в підвалі 3-4 роки, так ті вузли де був солідол було просто нереально відмити. Відмили його тільки керхером на автомийці, а який сморід був від нього, вам не передати. Ось це і поставило крапку на його використанні (але я не кажу що це погана змазка!). Я більше схиляюсь до змазок на тефлоновій основі, не користувався, але багато про них чув. Хтось мав справу з ними?

Дарма ти так до солідолу ставишся! На сьогоднішній день це одна зі змазок, яка немає аналогів по своїм властивостям за свою ціну. Звісно є кращі зразки, але ціна за 100г буде, як за 10кг солідолу.

Солідол виготовлекий на основі мінерального базового масла і загущувачем на основі калькієвого мила. Яке в свою чергу є не перетворює змазку в лужний розчин при потраплянні в нього води, вірніш перетворює, але він в 3 рази менш активний ніж це відбувається з літолом.

Літол24 при потраплянні в нього понад 1-2% води стає корозійно активним, що недопустимо для велосипеда. Думаю інформацію по даній темі ви вже знайшли в неті?

На мою думку для підшипників велосипеда необхідно використовувати спеціалізовані змазки, які не вбирають воду. Тим більше 100грам цієї змазки вистачить на роки! в іншому випадку - солідол

Ще була дуже хороша змазка №158 (синя) на основі базового мастила МС20 (авіаційне), але її зараз випускає лише одне підприємство в Росії згідно тих ще ТУ, які діяли при СРСР. Зараз продають підфарбований літол під видом №158

Оригінальна "№158":

post-5408-0-34560600-1372440578_thumb.jp

Опубліковано
Super Web Grease и Xado "суперсмазка", а также практически любая качественная смазка для подшипников с вязкостью NLGI2 на любой сезон и NLGI3 на лето и для насыпных подшипников. на "Формуле" туба 400 грамм (хорошей польской) обойдётся гривен в 40, а хватит её на всю жизнь. солидол оставьте трактористам TPXQc.gif XXI век же на дворе…
Опубліковано

А хтось пробував змазку для автомобільних ШРУСів? По опису ця змазка ідеально підходить для велосипеда. Наприклад, реклама того ж Хадо

Опубліковано
Вчитайся в текст, дана змазка не для підшипників

Вот именно, вчитайся ;)

используется для всех узлов автомобиля (ступичные подшипники колес, шаровые опоры и шарниры, карданные соединения трансмиссии, подшипники помпы и генератора); применяется в узлах промышленной и бытовой техники (открытые зубчатые передачи, подшипники скольжения и качения, шестерни ручных шлифовальных машин, цепи и т.д.)

Опубліковано

Смазка для ШРУС рассчитана на экстремальные нагрузки, как сдвиговые, так и температурные - это раз. А два - все эти литолы и т.п. на основе лития, который в присутствии воды начинает активно реагировать с алюминием. Не сильно, но в экспериментах следы коррозии появлялись после двух-трех месяцев, так что, как говорится, лучше перебдеть и выбирать что-либо без лития или предназначенное для алю и его сплавов.

Опубліковано

Я собі заради експерименту каретку ШРУСом мазав десь рік назад. Після того проїхав близько 1500 км, поки все норм, їздив раз в болотах, і в дощ декілька разів. Скоро розберу, гляну як там підшипники... Втулки змазані літолом, х.з. може перезмазати чимсь підходящим для алюмінія? Є пару грам синьої змазки ще з радянських часів. Варто її застосувати для втулок?

Опубліковано

Є пару грам синьої змазки ще з радянських часів. Варто її застосувати для втулок?

Можеш, але на зиму вона негодиться.

Опубліковано

а що ви скажете на рахунок графітки?

на підшипники вона не дуже напевно. мазав собі нею штани передньої вилки. нарікань поки нема, не стікає, не вичавлюється, не сохне, не змивається, не гусне. а ще важко з рук змити і смердить добре.

Опубліковано
а що ви скажете на рахунок графітки?

мазав собі нею штани передньої вилки...

Ой. Валидолу мне... :)

Опубліковано

Oli, совсем всё не надо – там в составе есть раздражающие кожу компоненты, хотя поначалу скользить будет отлично :smile3:

если серьёзно, то смазывать подшипники силиконовой смазкой нельзя. эта смазка совершенно не держит нагрузку и к металлу практически не прилипает. а вот побрызгать в скрипучее седло или подседельный штырь можно. ещё на ноги вилки или шток амортизатора. пары трения пластик-пластик (шестерни, например) можно мазать такой смазкой.

Опубліковано

ггг...

если честно то подшипники мазал тоже ХАДО, но только цвет другой был.

а что удаляет скрипы и другое ето да, +нравится когда попшикаеш на диски с резиной (кстати сохраняет резину неплохо) заезжаем в лужу а вода и грязь просто сама сползает по колесу, прям как колесо-утка.

Опубліковано

когда смазываешь этой штукой резину или диски, то следи, чтобы не попало на тормозные колодки. в отличие от обычного масла, вымыть или как-то убрать силикон не получится (растворители типа бензина не берут, а температуру он держит > 200 градусов) – колодки будут скрипеть и плохо тормозить.

Опубліковано

Сьогодні пройшовся по базарі, так і нічого толкового не побачив, єдине над чим я ще задумався, це якась німецька змазка, синя по кольору, але її було дуже багато і я передумав брати.

Так що ось що я взяв, не думаю що це буде поганим вибором. як для мене, тільки що все змазав, зараз поїду провірю :)

hgtBd.jpg

NFPLc.jpg

P.S. Shkoder нажаль я так і не знайшов "Формулу". ходив кругом потрапив тільки в їх офіс, сказали що нічого не продають і нічого не знають

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...