Перейти до змісту

Потрібна консультація по SSD

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Вибираю ноут.

Хочу потім в нього доставити SSD на 60 ГБ чисто під систему.

На що треба звернути увагу при виборі (наявність роз'ємів, слотів, і т.п.)?

Опубліковано

Ну якщо я не помиляюсь, потім ССД ставиться на місце ДВД привода і то треба буде докупити щось типу кармана для нього. Хоча мабуть є ноути спецлм для місця під ССД.

Можу помилятись.

Опубліковано

Купляєш ССД + оптибей для ХДД якого поставиш замість ДВД (при умові що ДВД привод в ноуті буде)

От і всьо

Опубліковано

Купляєш ССД + оптибей для ХДД якого поставиш замість ДВД (при умові що ДВД привод в ноуті буде)

От і всьо

Оце вже конкретніше. Дякую. А ОС з флешки встановлювати?

Опубліковано

А ОС з флешки встановлювати?

С флешки или с внешнего DVD привода подключенного через USB.

Опубліковано

От і всьо

Оце вже конкретніше. Дякую. А ОС з флешки встановлювати?

Канэшно. 5-10 і вінда встановлена

• 3 місяця потому...
Опубліковано

Бери щось з простих та доступних.

Я, наприклад, на ноуті вже рік юзаю Silicon power V60, а на робочому ПК - Kingston SSDNow V300 - в якості системних дисків.

Обоє 60ки, обоє підтримують SATAIII, мають гарантію 36 міс, "ресурсо-запас", згідно софтіни SSDLife - 8 років :)

В роботі приємні, безшумні, холодні, швидкі і не бсодять.

отак...

Опубліковано

Мене основне питання яке турбує - це який інтерфейс має бути в SSD диска: Sata 3.0, Sata 2, Micro sata, mSata і т.п.

Я так зрозумів, що вибравши з інтерфейсом Sata rev. 3.0, я точно не прогадаю?

Опубліковано

SATA III напевно усі сучасні 2.5 мають, вони сумісні вниз на SATA II.

В моєму випадку, я викинув ДВД привод, на його місце переселив штатний вінт у кедді-адаптері, а SSD відповідно на місце вінта.

Такий варіант більш практичний при подальшому апгрейді, атже 2.5" стане будь-куди, хоч декстоп, хоч HTPC, нетбук, лептоп і тд...

Опубліковано

Не треба спішити купувати ССД, в нуоті може виявитись слот під mSata, тоді і ССД під цей слот треба брати (ціни приблизно ідентичні з САТА3), і викідати з ноута нічого не прийдеться

• 2 місяця потому...
Опубліковано

Всім доброго вечора. Надумав придбати собі SSD диск на ноутбук. Але є деякі запитання, сумніви...

Вибрав собі на розетці ось цю модель, але деякі люди поставил під сумнів встановлення SSD.

1. Мало замітно пришвидшить роботу ноутбука.

2. Навряд він прослужить хоча б 5 років, оскільки SSD всього на декілька років призначені із за обмежень перезапису.

Немає наразі можливості та і сильного бажання оновлювати ноутбук, але хочеться швидшої його роботи і меншого навантаження.

Ноутбук hp6720s із додатокових х-ик озу 4гб, а не 2. Ноутбуком в основному користуюсь для роботи + інтернет (Робота пов'язана з інтернетом). Фільм якийсь раз в 1-2 місяці, загально фото, .... Загалом як так часто нічого не скачую, не записую,..

Чи варто брати? І буду Вдячний за відповіді на питання.

Опубліковано

2. Навряд він прослужить хоча б 5 років, оскільки SSD всього на декілька років призначені із за обмежень перезапису.

Міфи....

1) ДУЖЕ помітно пришвидшить роботу системи. Оскільки вінт, як правило, а особливо в нотіку, саме слабке місце. Бо 5400 об/хв.

2) Прослужить і більше.

- Вимкнути всякі Hiberfil-и та pagefile-и.

- перенести (по можливості) темпи де-інде (якщо вінт буде НЕ один). Можна на якусь мікрофлешку на 4-8 гіг. Її не шкода і чистити легко. + її ж можна використати для Суперфетч.

Опубліковано

Міфи....

1) ДУЖЕ помітно пришвидшить роботу системи. Оскільки вінт, як правило, а особливо в нотіку, саме слабке місце. Бо 5400 об/хв.

2) Прослужить і більше.

- Вимкнути всякі Hiberfil-и та pagefile-и.

- перенести (по можливості) темпи де-інде (якщо вінт буде НЕ один). Можна на якусь мікрофлешку на 4-8 гіг. Її не шкода і чистити легко. + її ж можна використати для Суперфетч.

А якщо не переносити, а звичайно користуватись? В чому взагалі оцінюється ресурс?

Пишуть в інтернеті - ресурс 6 років, 8 років, ...

Є варіант замість DVD-привода поставити ж.д., але взагалі думав ж.д. використовувати як переносний, купити карман.

Опубліковано

1. Якщо не геймер, не варто брати 120, 3\4 вінта буде вхолосту бовтатись, а тримати відео\музику\файло на такому носії - надто кошерно.

З власного досвіду юзання сабжів, 60-64 вистачає з головою (120 стоїть в НТРС і то, тому що дістався за приємну ціну).

2. Не варто заморочуватись на тему - А скільки років прослужить? Є, скажімо 36 міс. гарантії, от і термін протягом якого треба і ганяти носій по повній. А за цей час, вийде в продаж щось більш досконале\скоріше\дешевше\краще, оновиться власне залізо і тд.

3. Викинути DVD - правильне рішення, для файлозвалища - традиційний вінт, для ОСі і софта - твердотілий, прекрасний і практичний симбіоз.

Опубліковано

SSD прискорює не тільки роботу, а й час роботи від батареї, при чому відчутно так. А симбіоз SSD-HDD її зменшить.

Опубліковано

SSD прискорює не тільки роботу, а й час роботи від батареї, при чому відчутно так. А симбіоз SSD-HDD її зменшить.

hdd споживає аж 0,6-2.5 Вт, це ніщо в порівнянні з процом та матрицею.

Вдома у мене носії в нотбуці скомбіновані саме так, задоволений на 101%.

Звичайно коли стоїть питання максимальної автономної роботи, то вибір однозначно за SSD only

Опубліковано

1. Якщо не геймер, не варто брати 120, 3\4 вінта буде вхолосту бовтатись, а тримати відео\музику\файло на такому носії - надто кошерно.

З власного досвіду юзання сабжів, 60-64 вистачає з головою (120 стоїть в НТРС і то, тому що дістався за приємну ціну).

2. Не варто заморочуватись на тему - А скільки років прослужить? Є, скажімо 36 міс. гарантії, от і термін протягом якого треба і ганяти носій по повній. А за цей час, вийде в продаж щось більш досконале\скоріше\дешевше\краще, оновиться власне залізо і тд.

3. Викинути DVD - правильне рішення, для файлозвалища - традиційний вінт, для ОСі і софта - твердотілий, прекрасний і практичний симбіоз.

підпишуся під кожним словом.

Додам.

такі речі як дефрагментація, також стосуються ССД.

Додаткового охолодження не потребує. Вібрація відсутня в принціипі :)

Про все решту написав вище я і комради.

Опубліковано

Додам.

такі речі як дефрагментація, також стосуються ССД.

Додаткового охолодження не потребує. Вібрація відсутня в принціипі :)

Про все решту написав вище я і комради.

І оскільки гріється менше, відповідно і вентилятор охолодження крутиться повільніше, що знову ж таки підвищує час роботи від батереї.

Як не крути, SSD- це одні плюси, крім поки ціни, але й вона постійно падає.

• 3 місяця потому...
Опубліковано

я в свій час просто замінив HDD на SSD в ноуті не виймаючи привода. а "ампутований" HDD в карман на USB 3.0 і все супер.

Опубліковано

Після ССД вдома ноут на роботі хочеться стукнути, щоб швидше працював :_08:

я в свій час просто замінив HDD на SSD в ноуті не виймаючи привода. а "ампутований" HDD в карман на USB 3.0 і все супер.

Або в мережу (в мене по протоколу FTP на роутері TP-Link WR1043nd), правда значно повільніше

• 1 рік потому...
Опубліковано

Всім доброго дня!

У зв"язку зі моральною старісттю наявних 2 HDD по 500Гб в системі (Самсунги F3 i F2Eco), 6 і 5рік закінчуються відповідно зараз стою перед вибором що обрати на місце основного (системного) диску.

На компютері зберігаю особисту інформацію (сімейні фото відео, близько 40Гб), яка має бути надійно збережена. На сьогодні зберігаю її на 2 дисках, раптом що.

Тому виходить для системи і основних програм 40Гб + 40Гб особистої інформації. Взагалі то записую інформації дуже мало, комп для серфлення в інтернеті і кілька ігор, які вже не міняються 2роки. Швидкість роботи читання запису практично не цікавить, а ось швидкість доступу то так. А взагалі потрібна меганадійність!

Прошу «добийте» мене!

Зараз стою перед вибором, між Kingston SSDNow V300 120GB чи все ж таки пнутися на Samsung 850 Pro series 128GB.

Опубліковано

По надійності, дивись на кількість млн годин на відмову - чим більше, тим надійніше. І основний параметр зносостійкості ССД - кількість ЗАПИСАНОЇ інформаціїї на нього.

Але ССД під бекап то не розумно. Якщо "гавкне" вінт, то з нього хоч щось можна витягнути. Якщо гавкне ССД, то амба. А можна організувати ССД+хмара (OneDrive, наприклад). Тоді якщо накриється ССД, все лишеться на хмарі.

А по швидкості тобі підійде будь-який.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...