Перейти до змісту

А ты веришь?

Oksik

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

щодо Толстого, то я б на нього не спиралася, оскільки він так і до кінця свого життя не зміг зрозуміти, що таке віра та що можна, а що ні. його навіть церква відлучила )

Просто вбивчий аргумент. :_02: А тезою,що Ісус Христос- син теслі,взагалі можна поставити крапку на християнстві.

Мда Толстой не зміг зрозуміти,а Вам,Тетяно все ясно як білий день.Мабуть ви всю його публіцистику прочитали по цій темі?Я сумніваюсь,при чому дууууууже сильно.

• Відповідей 379
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Ваши посты выглядят как-то так

"Патамушта гладиолус!"-так выглядят ваши посты. :_04:

Никакой аргументации(конкретной с доказательной базой и формулами),никакой своей платформы бытия,никакого знания своей природы.

Уважаемый,ну хоть чего-то по теме подчитайте. Ваши ответы основываются на чужих суждениях и манипуляциях. Я прошел свой путь от фазы отрицания Божественного(причем очень убежденного)до фазы веры в божественное.Теперь продолжаю путь от фазы веры к фазе познания божественного. И все это через труды философов,мудрецов,мыслителей,святых,писания ит.д.

Потому как одной веры мало.

Например,большинство верит в демократию,но если бы они изучили принципы демократии,проанализировали,то поняли бы,что демократия,какой мы себе ее представлям-миф.

Опубліковано

щодо Толстого, то я б на нього не спиралася, оскільки він так і до кінця свого життя не зміг зрозуміти, що таке віра та що можна, а що ні. його навіть церква відлучила )

Просто вбивчий аргумент. :_02: А тезою,що Ісус Христос- син теслі,взагалі можна поставити крапку на християнстві.

Мда Толстой не зміг зрозуміти,а Вам,Тетяно все ясно як білий день.Мабуть ви всю його публіцистику прочитали по цій темі?Я сумніваюсь,при чому дууууууже сильно.

А чому мені не повинно бути ясно, як ви кажете? тому що я не вмію так писати як Толстой? :0157: і причому тут Ісус? і чому я повинна ставити крапку на всьому християнстві? є християнство, хай собі буде, є мусульманство, хай також буде, є буддизм, прекрасно. мені це не заважає. якщо люди хочуть у когось чи щось вірити, будь-ласка. якщо хтось шукає відповіді в квантовій фізиці - хай шукає. краще шукати, ніж просто їсти та працювати :) а щодо самого Толстого, то так, я достатньо прочитала про його життя і мені вистачило скласти картину про нього як людину, яка все життя боролася з матеріальними насолодами, прагнула змінити уклад в сім'ї, менше дивитися на "деревенских баб" та ін., але так і не зрозуміла, що треба було всього лише змінити своє мислення, свою свідомість, тоді б і Бога знайшов би в своєму серці...

Опубліковано

Например,большинство верит в демократию,но если бы они изучили принципы демократии,проанализировали,то поняли бы,что демократия,какой мы себе ее представлям-миф.

згiдний, повна демократiя це така ж утопiя як i комунiзм

Опубліковано

Як не дивно, атеїстичний світогляд багатьох дописувачів свідчить про їх приналежність до високоосвіченої "технічної інтелігенції"(от якби ж тільки не хамство) . Статистика:

Для сучасної західної цивілізації характерне падіння інтересу до релігії серед широких верств населення, особливо серед технічної інтелігенції. В розвинених країнах знижується відвідуваність храмів, зменшується кількість проведених обрядів, відбувається збільшення числа людей, які зараховують себе до агностиків або атеїстів, навіть у віруючих релігія втрачає своє панівне становище. Характерною у цьому відношенні є публікація відомим американським єпископом книги під назвою «Чому християнство має змінитися або вмерти: Єпископ звертається до віруючих» Як правило, в країнах з високими економічними показниками рівень релігійності відносно низький...

...Серед тих, хто припинив навчання в школі, не досягнувши п'ятнадцятиріччя, співвідношення віруючих підвищується до 65 %; ті з опитаних, хто вважав себе вихідцем із строгих сімей, більше схильні вірити в бога, ніж ті, чиї родини не мали строгих внутрішніх правил.

У 2007 році опитування, проведене Інститутом Соціальних Досліджень (США), показало, що найбільшою релігійною країною серед індустріально розвинених держав є США — 90 % стверджують, що вірять у бога, 60 % щодня моляться, 46 % щотижня відвідують храм (синагогу або мечеть). Частка активних віруючих в інших індустріально розвинених країнах значно нижча — 4 % у Великобританії, 8 % у Франції, 7 % у Швеції і 4 % в Японії.

На 2005 рік перше місце в списку 50 найбільш атеїстичних країн світу, складеному американським коледжем Пітцер, займає Швеція (45-85 % жителів є атеїстами). За нею йде В'єтнам (81 %), Данія (43-80 %), Норвегія (31-72 %), Японія (64-65 %), Чехія (54-61 %), Фінляндія (28-60 %), Франція (43-54 %), Південна Корея (30-52 %) і Естонія(49 %)...

...Опубліковане в 1998 році в журналі Nature опитування показало, що відсоток віруючих в особистісного бога або життя після смерті у США мінімальний серед членів Національної Академії Наук — тільки 7 % опитаних, у порівнянні з 85 % в усього населення Сполучених Штатів...Крім того, було відмічено зменшення числа віруючих з підвищенням рівня освіти. За інформацією Mensa Magazine, така зворотна залежність між релігійністю і освіченістю була встановлена в 39 дослідженнях, проведених з 1927 по 2002 роки.

P.S. Залишилось додати голосувалку, щоб точно знати хто ми і куда ми.

Опубліковано

"Патамушта гладиолус!"-так выглядят ваши посты. :_04:

Никакой аргументации(конкретной с доказательной базой и формулами),никакой своей платформы бытия,никакого знания своей природы.

Уважаемый,ну хоть чего-то по теме подчитайте. Ваши ответы основываются на чужих суждениях и манипуляциях. Я прошел свой путь от фазы отрицания Божественного(причем очень убежденного)до фазы веры в божественное.Теперь продолжаю путь от фазы веры к фазе познания божественного. И все это через труды философов,мудрецов,мыслителей,святых,писания ит.д.

Вы просите дать свое мировоззрение обустройства сего бытия, при этом читаете мнения других. Вы просите формул в том, что пока далеко за гранью современных знаний человека. Вы обвиняете меня в копировании чужих суждений, при этом опять таки просите меня внимать чужим писаниям. Вы обвиняете мои рассуждения в манипуляциях, хотя в своем посте вы уже их сделали несколько. Вы прошли путь от отрицания к принятию, но ваш путь основывался на тех же манипуляциях и мыслях тех же философов, мудрецов и прочих персоналий.

Да и сотни трудов самых мудреных мудрецов и философов никогда не дадут уверенности в том правильно ли выбран путь и с той ли стороны он начат. Вы переходите от фазы к фазам, но вот кто выбирает критерии готовности перехода, как вы узнаете что переход прошел.

Тобеж вера+ пару книжек философского характера и бац-левел ап, получи ачивку, новое умение и иди в новую локацию читать более умных философов которые укрепят твою веру и поднимут духовность до 90го уровня.Вот она формула веры и духовной карьерной лестницы.

Опубліковано

Вы просите дать свое мировоззрение обустройства сего бытия, при этом читаете мнения других.

Ну да, естественно прошу.Вы же имеете за основу какое-то мировозрение?Вот мне интересно узнать какое.Не обязательно придуманное Вами,но Вами принимаемое.В данный момент я принял то мировозрение,которое пока дает логичные ответы на мои вопросы и не имеет противоречий.

А мнение других для меня всегда важно,особенно если оно помогает мне развиваться, менять характер в лучшую сторону.

Вы просите формул в том, что пока далеко за гранью современных знаний человека.

Да не я прошу.Просто Вы противоречите самому себе.

Прежде чем доказывать отсутствие чего либо, в данном случае какие то каналы связи и внеземные силы шаманов, нужно доказать его существование, а что то в ваших постах я формул и схем не видел.

Если кто то скажет что марсиане существуют, то мне нету смысла доказывать обратное, так как оппонент не владеет доказательной базой.

Вы обвиняете меня в копировании чужих суждений, при этом опять таки просите меня внимать чужим писаниям.

Простите,я вас не обвиняю,я не прокурор))). Я имел ввиду,что если Ваши суждения основаны на суррогате типа "Духа времени" и проч.,то по крайней мере изучите мат.часть.Задайте вопросы автору или последователю.Не будет ли в ответах белых пятен,противоречий и т.д.

Вы обвиняете мои рассуждения в манипуляциях, хотя в своем посте вы уже их сделали несколько.

Приведите примеры моих манипуляций.Если таковые есть,я попробую обьясниться.

Вы прошли путь от отрицания к принятию, но ваш путь основывался на тех же манипуляциях и мыслях тех же философов, мудрецов и прочих персоналий.

Сомневаюсь,что источники информации у нас одинаковые.Да и круг общения тоже разный. Есть определенные правила по выявлению лжефилософов и лжемудрецов.

Да и сотни трудов самых мудреных мудрецов и философов никогда не дадут уверенности в том правильно ли выбран путь и с той ли стороны он начат.

Я имел удачу общаться с реальными мудрецами и отшельниками. Поверьте,они действительно следуют тому,о чем проповедуют. Они живут только милостью Бога(не путайте с личностями из ветки "Ничаво личного").И то счастье,умиротворение и силу,которые они излучают,подтверждает правильность пути.

Вы переходите от фазы к фазам, но вот кто выбирает критерии готовности перехода, как вы узнаете что переход прошел.

Есть определенные правила и признаки.Меняется характер,меняется взгляд на мир,людей.Меняется даже внешность.

Я здесь подробно не опишу.

Тобеж вера+ пару книжек философского характера и бац-левел ап, получи ачивку, новое умение и иди в новую локацию читать более умных философов которые укрепят твою веру и поднимут духовность до 90го уровня.Вот она формула веры и духовной карьерной лестницы.

Снова неправильные выводы.Поменяйте угол обзора.Чтобы что-то понять или чему-нибудь научиться,нужно занять положение ученика. Помните Сократа-"Я знаю то,что ничего не знаю"

Я желаю Вам счастья.

Опубліковано

Одна з категорій людей приходить у віру не від хорошого житя. Люди з психологічними проблемами чи страхами, фізичними вадами, приреченими хворобами та наркотичними залежностями шукають у своїх проблемах вихід. Людина психологічно слабка істота яка зачасту керується емоціями тому і шукає надію і тут цю надію так "солодко" пропагує нам релігія. Тому багато людей подаються в релігію шукаючи останній притулок у міфічній граалі релігійного спасіння. Людині простіше помолитися міфічним істотам для вирішення певної ситуації чим пошивилити ізвілінами. Людина боїться помилятися раз за разом і її страх приводить у релігію. Спираючи свої поразки і перемоги на свою віру. Нащо розбиратись? Бог дав бог забрав... (Ми всі чогось боїмося така уж наша природа але страх треба долати самому а неприкриватися міфічними помічниками.) Друга категорія релігійних пасажирів вступає у релігію під геноцидом батьків чи то оточуючих ще з дитинсва тобто з несвідомого віку і протягом життя йде з тою вірою яка глубоко вкорінилась у них. Третя категорія людей це люди сірою маси. Були часи після розвалу союзу як люди масово повалили у церку не усвідомлючи чого туда валять так сказать дань моді. Знаю людину яка була хритиянином но поплила за течією моди та подалась у буддизм, знаю людей які ходять у церкву по принципі бо всі то й і я.Такіх прикладів дані моди багато коли люди міняють свої погляди, смаки чи вірування під впливом соціуму.

Людина завжди буде шукати відповіді тому ми і відрізняємся від тварин. Релігія нам дає ці відповіді. Але не занадто вони прості і примітивні? Світ же набагато складніший! Ви скажете що все просте є геніальним. Тому і релігія є геніальним інструментом для реалізації людских надій.

Опубліковано

Хтось там говорив про пропаганду атеїзму. Вчора був на врученні дипломів у СНУ, чи як воно там тепер правильно зветься, і вгадайте, хто там першим виступав?

Всратись, щоб оце мені, 5 років назад свіжоспеченому математику духовний наставник давав напутнє слово? Це, по-вашому, суспільство рухається до атеїзму? Та у мене б мозок вибухнув слухати це після числення висловлень і предикатів другого порядку...

Блін, та ніхто ж не проти, займайтесь своїм христриянством вдома, нафіга лізти з цим у люди? Ніхто ж не ходить з пропагандою атеїзму до вас додому.

Опубліковано

Хтось там говорив про пропаганду атеїзму. Вчора був на врученні дипломів у СНУ, чи як воно там тепер правильно зветься, і вгадайте, хто там першим виступав?

Всратись, щоб оце мені, 5 років назад свіжоспеченому математику духовний наставник давав напутнє слово? Це, по-вашому, суспільство рухається до атеїзму? Та у мене б мозок вибухнув слухати це після числення висловлень і предикатів другого порядку...

Блін, та ніхто ж не проти, займайтесь своїм христриянством вдома, нафіга лізти з цим у люди? Ніхто ж не ходить з пропагандою атеїзму до вас додому.

Во имя интеграла, и косинуса и святого определ

http://www.topnews.ru/upload/news/2010/06/ad582048/ad582048_1.jpg
ителя матрицы третьего порядка.

Твои слова да Богу декану матфака в уши.

Вот вам святая иконка

ad582048_1.jpg

и молитва

Математический гений, создатель тупых вершин

От А до В путь полегче сверши,

И, заточив свой черный грифельный ус,

Снизойди до гипотенуз.

Даждь нам минус на минус,

косинус или синус,

не позволь зайти за пунктир,

подари транспортир,

чтоб рассчитывать градусы и следить за

тем, как острый угол в тупой превратится.

Смилуйся, еже еси, и позволь

Аксиоме назначить другую роль

чтоб параллельные прямые все же

Пересеклись, геометрический Боже.

Не введи нас в чужие координаты,

Но избави от черных квадратов.

Во имя Евклида и Лобачевского

Во имя опровержения веского,

Измени закон, ибо главная теорема

Давно недействительна. Ее тема:

«перемена слагаемых местами»

где сумма...,впрочем, думайте сами.

О спаситель, прояви свою благодать

Ту, что не потребовалось бы доказать.

Опубліковано

якщо брати низменнi людськi почуття то у вiруючих полюбому е перевага над атеiстами, бо ж так прикольно буде глянути на витянутi морди з квадратними очима щирих атеiстiв, коли виявится, що потойбiчний свiт таки iснуе :) , а от якщо того свiту нема, то атеiсти такого задоволення (подивитись на витянутi морди вiруючих) будуть позбавленi :) То так, гумор :)

Опубліковано

Звісно що у віруючих надія є якщо існує життя після смерті,от атеїстам хто дасть надію?!

Людина сама собі створює надію чи обирає об*єкт надії.

Кожен має вибір а от бажання має не кожен.

• 3 тижня потому...
Опубліковано

Людина сама собі створює надію чи обирає об*єкт надії.

Кожен має вибір а от бажання має не кожен.

добавлю: форма та умови життя кожної людини - є цілковито результатом її вибору та прийнятих рішень.

Опубліковано

Істин багато і всі вони суперечать одна одній. Кожний собі вибере ту, яка йому більше підходить. Мені, наприклад, не подобаються християнство і мусульманство. Зате цікавлюсь будизмом, шаманізмом, древнєслов"янськими релігіями.

В християнський рай я не попаду)), тай не хочу я туди.

• 2 тижня потому...
Опубліковано

В християнський рай я не попаду)), тай не хочу я туди.

"В раю лучше, но в аду знакомых больше" :_04:

кожен отримує те, що шукає. і те, на що заслуговує...

Опубліковано

madkot, а як же батьки хворих діток? чим вони заслужили таке горе?

а у книжках що пише - діти відповідатимуть за гріхи своїх батьків? чи ні?

тема непроста

Опубліковано

тобто по вашому кожні з тих батьків стільки нагрішили?

Християнській філософії важко відповісти на це питання. Зате просто будизму і індуїзму. КАРМА. Минуле життя було не зовсім праведне. Тому індійці такі фаталісти. Нічого не відбувається просто так.

Мій малий щось забагато став цікавитись богом. Паска, розмови і навіть молитви в садку, богобоязна бабуля... Провів з ним пару "політбесід". Пояснив йому теорію еволюції, розказав про інші релігії, ідею реінкарнації, деякі моменти з історії християнства і т.д., словом розширив горизонт. Розмов про бога поменшало. Розповідав йому про будизм, де поняття бога немає зовсім, де посмертна подорож людини цілком залежить тільки від неї..

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...