Перейти до змісту

А ты веришь?

Oksik

Рекомендовані повідомлення

щодо Толстого, то я б на нього не спиралася, оскільки він так і до кінця свого життя не зміг зрозуміти, що таке віра та що можна, а що ні. його навіть церква відлучила )

Просто вбивчий аргумент. :_02: А тезою,що Ісус Христос- син теслі,взагалі можна поставити крапку на християнстві.

Мда Толстой не зміг зрозуміти,а Вам,Тетяно все ясно як білий день.Мабуть ви всю його публіцистику прочитали по цій темі?Я сумніваюсь,при чому дууууууже сильно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 379
  • Створено
  • Остання відповідь

Ваши посты выглядят как-то так

"Патамушта гладиолус!"-так выглядят ваши посты. :_04:

Никакой аргументации(конкретной с доказательной базой и формулами),никакой своей платформы бытия,никакого знания своей природы.

Уважаемый,ну хоть чего-то по теме подчитайте. Ваши ответы основываются на чужих суждениях и манипуляциях. Я прошел свой путь от фазы отрицания Божественного(причем очень убежденного)до фазы веры в божественное.Теперь продолжаю путь от фазы веры к фазе познания божественного. И все это через труды философов,мудрецов,мыслителей,святых,писания ит.д.

Потому как одной веры мало.

Например,большинство верит в демократию,но если бы они изучили принципы демократии,проанализировали,то поняли бы,что демократия,какой мы себе ее представлям-миф.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

щодо Толстого, то я б на нього не спиралася, оскільки він так і до кінця свого життя не зміг зрозуміти, що таке віра та що можна, а що ні. його навіть церква відлучила )

Просто вбивчий аргумент. :_02: А тезою,що Ісус Христос- син теслі,взагалі можна поставити крапку на християнстві.

Мда Толстой не зміг зрозуміти,а Вам,Тетяно все ясно як білий день.Мабуть ви всю його публіцистику прочитали по цій темі?Я сумніваюсь,при чому дууууууже сильно.

А чому мені не повинно бути ясно, як ви кажете? тому що я не вмію так писати як Толстой? :0157: і причому тут Ісус? і чому я повинна ставити крапку на всьому християнстві? є християнство, хай собі буде, є мусульманство, хай також буде, є буддизм, прекрасно. мені це не заважає. якщо люди хочуть у когось чи щось вірити, будь-ласка. якщо хтось шукає відповіді в квантовій фізиці - хай шукає. краще шукати, ніж просто їсти та працювати :) а щодо самого Толстого, то так, я достатньо прочитала про його життя і мені вистачило скласти картину про нього як людину, яка все життя боролася з матеріальними насолодами, прагнула змінити уклад в сім'ї, менше дивитися на "деревенских баб" та ін., але так і не зрозуміла, що треба було всього лише змінити своє мислення, свою свідомість, тоді б і Бога знайшов би в своєму серці...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Например,большинство верит в демократию,но если бы они изучили принципы демократии,проанализировали,то поняли бы,что демократия,какой мы себе ее представлям-миф.

згiдний, повна демократiя це така ж утопiя як i комунiзм

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як не дивно, атеїстичний світогляд багатьох дописувачів свідчить про їх приналежність до високоосвіченої "технічної інтелігенції"(от якби ж тільки не хамство) . Статистика:

Для сучасної західної цивілізації характерне падіння інтересу до релігії серед широких верств населення, особливо серед технічної інтелігенції. В розвинених країнах знижується відвідуваність храмів, зменшується кількість проведених обрядів, відбувається збільшення числа людей, які зараховують себе до агностиків або атеїстів, навіть у віруючих релігія втрачає своє панівне становище. Характерною у цьому відношенні є публікація відомим американським єпископом книги під назвою «Чому християнство має змінитися або вмерти: Єпископ звертається до віруючих» Як правило, в країнах з високими економічними показниками рівень релігійності відносно низький...

...Серед тих, хто припинив навчання в школі, не досягнувши п'ятнадцятиріччя, співвідношення віруючих підвищується до 65 %; ті з опитаних, хто вважав себе вихідцем із строгих сімей, більше схильні вірити в бога, ніж ті, чиї родини не мали строгих внутрішніх правил.

У 2007 році опитування, проведене Інститутом Соціальних Досліджень (США), показало, що найбільшою релігійною країною серед індустріально розвинених держав є США — 90 % стверджують, що вірять у бога, 60 % щодня моляться, 46 % щотижня відвідують храм (синагогу або мечеть). Частка активних віруючих в інших індустріально розвинених країнах значно нижча — 4 % у Великобританії, 8 % у Франції, 7 % у Швеції і 4 % в Японії.

На 2005 рік перше місце в списку 50 найбільш атеїстичних країн світу, складеному американським коледжем Пітцер, займає Швеція (45-85 % жителів є атеїстами). За нею йде В'єтнам (81 %), Данія (43-80 %), Норвегія (31-72 %), Японія (64-65 %), Чехія (54-61 %), Фінляндія (28-60 %), Франція (43-54 %), Південна Корея (30-52 %) і Естонія(49 %)...

...Опубліковане в 1998 році в журналі Nature опитування показало, що відсоток віруючих в особистісного бога або життя після смерті у США мінімальний серед членів Національної Академії Наук — тільки 7 % опитаних, у порівнянні з 85 % в усього населення Сполучених Штатів...Крім того, було відмічено зменшення числа віруючих з підвищенням рівня освіти. За інформацією Mensa Magazine, така зворотна залежність між релігійністю і освіченістю була встановлена в 39 дослідженнях, проведених з 1927 по 2002 роки.

P.S. Залишилось додати голосувалку, щоб точно знати хто ми і куда ми.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Патамушта гладиолус!"-так выглядят ваши посты. :_04:

Никакой аргументации(конкретной с доказательной базой и формулами),никакой своей платформы бытия,никакого знания своей природы.

Уважаемый,ну хоть чего-то по теме подчитайте. Ваши ответы основываются на чужих суждениях и манипуляциях. Я прошел свой путь от фазы отрицания Божественного(причем очень убежденного)до фазы веры в божественное.Теперь продолжаю путь от фазы веры к фазе познания божественного. И все это через труды философов,мудрецов,мыслителей,святых,писания ит.д.

Вы просите дать свое мировоззрение обустройства сего бытия, при этом читаете мнения других. Вы просите формул в том, что пока далеко за гранью современных знаний человека. Вы обвиняете меня в копировании чужих суждений, при этом опять таки просите меня внимать чужим писаниям. Вы обвиняете мои рассуждения в манипуляциях, хотя в своем посте вы уже их сделали несколько. Вы прошли путь от отрицания к принятию, но ваш путь основывался на тех же манипуляциях и мыслях тех же философов, мудрецов и прочих персоналий.

Да и сотни трудов самых мудреных мудрецов и философов никогда не дадут уверенности в том правильно ли выбран путь и с той ли стороны он начат. Вы переходите от фазы к фазам, но вот кто выбирает критерии готовности перехода, как вы узнаете что переход прошел.

Тобеж вера+ пару книжек философского характера и бац-левел ап, получи ачивку, новое умение и иди в новую локацию читать более умных философов которые укрепят твою веру и поднимут духовность до 90го уровня.Вот она формула веры и духовной карьерной лестницы.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вы просите дать свое мировоззрение обустройства сего бытия, при этом читаете мнения других.

Ну да, естественно прошу.Вы же имеете за основу какое-то мировозрение?Вот мне интересно узнать какое.Не обязательно придуманное Вами,но Вами принимаемое.В данный момент я принял то мировозрение,которое пока дает логичные ответы на мои вопросы и не имеет противоречий.

А мнение других для меня всегда важно,особенно если оно помогает мне развиваться, менять характер в лучшую сторону.

Вы просите формул в том, что пока далеко за гранью современных знаний человека.

Да не я прошу.Просто Вы противоречите самому себе.

Прежде чем доказывать отсутствие чего либо, в данном случае какие то каналы связи и внеземные силы шаманов, нужно доказать его существование, а что то в ваших постах я формул и схем не видел.

Если кто то скажет что марсиане существуют, то мне нету смысла доказывать обратное, так как оппонент не владеет доказательной базой.

Вы обвиняете меня в копировании чужих суждений, при этом опять таки просите меня внимать чужим писаниям.

Простите,я вас не обвиняю,я не прокурор))). Я имел ввиду,что если Ваши суждения основаны на суррогате типа "Духа времени" и проч.,то по крайней мере изучите мат.часть.Задайте вопросы автору или последователю.Не будет ли в ответах белых пятен,противоречий и т.д.

Вы обвиняете мои рассуждения в манипуляциях, хотя в своем посте вы уже их сделали несколько.

Приведите примеры моих манипуляций.Если таковые есть,я попробую обьясниться.

Вы прошли путь от отрицания к принятию, но ваш путь основывался на тех же манипуляциях и мыслях тех же философов, мудрецов и прочих персоналий.

Сомневаюсь,что источники информации у нас одинаковые.Да и круг общения тоже разный. Есть определенные правила по выявлению лжефилософов и лжемудрецов.

Да и сотни трудов самых мудреных мудрецов и философов никогда не дадут уверенности в том правильно ли выбран путь и с той ли стороны он начат.

Я имел удачу общаться с реальными мудрецами и отшельниками. Поверьте,они действительно следуют тому,о чем проповедуют. Они живут только милостью Бога(не путайте с личностями из ветки "Ничаво личного").И то счастье,умиротворение и силу,которые они излучают,подтверждает правильность пути.

Вы переходите от фазы к фазам, но вот кто выбирает критерии готовности перехода, как вы узнаете что переход прошел.

Есть определенные правила и признаки.Меняется характер,меняется взгляд на мир,людей.Меняется даже внешность.

Я здесь подробно не опишу.

Тобеж вера+ пару книжек философского характера и бац-левел ап, получи ачивку, новое умение и иди в новую локацию читать более умных философов которые укрепят твою веру и поднимут духовность до 90го уровня.Вот она формула веры и духовной карьерной лестницы.

Снова неправильные выводы.Поменяйте угол обзора.Чтобы что-то понять или чему-нибудь научиться,нужно занять положение ученика. Помните Сократа-"Я знаю то,что ничего не знаю"

Я желаю Вам счастья.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Одна з категорій людей приходить у віру не від хорошого житя. Люди з психологічними проблемами чи страхами, фізичними вадами, приреченими хворобами та наркотичними залежностями шукають у своїх проблемах вихід. Людина психологічно слабка істота яка зачасту керується емоціями тому і шукає надію і тут цю надію так "солодко" пропагує нам релігія. Тому багато людей подаються в релігію шукаючи останній притулок у міфічній граалі релігійного спасіння. Людині простіше помолитися міфічним істотам для вирішення певної ситуації чим пошивилити ізвілінами. Людина боїться помилятися раз за разом і її страх приводить у релігію. Спираючи свої поразки і перемоги на свою віру. Нащо розбиратись? Бог дав бог забрав... (Ми всі чогось боїмося така уж наша природа але страх треба долати самому а неприкриватися міфічними помічниками.) Друга категорія релігійних пасажирів вступає у релігію під геноцидом батьків чи то оточуючих ще з дитинсва тобто з несвідомого віку і протягом життя йде з тою вірою яка глубоко вкорінилась у них. Третя категорія людей це люди сірою маси. Були часи після розвалу союзу як люди масово повалили у церку не усвідомлючи чого туда валять так сказать дань моді. Знаю людину яка була хритиянином но поплила за течією моди та подалась у буддизм, знаю людей які ходять у церкву по принципі бо всі то й і я.Такіх прикладів дані моди багато коли люди міняють свої погляди, смаки чи вірування під впливом соціуму.

Людина завжди буде шукати відповіді тому ми і відрізняємся від тварин. Релігія нам дає ці відповіді. Але не занадто вони прості і примітивні? Світ же набагато складніший! Ви скажете що все просте є геніальним. Тому і релігія є геніальним інструментом для реалізації людских надій.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хтось там говорив про пропаганду атеїзму. Вчора був на врученні дипломів у СНУ, чи як воно там тепер правильно зветься, і вгадайте, хто там першим виступав?

Всратись, щоб оце мені, 5 років назад свіжоспеченому математику духовний наставник давав напутнє слово? Це, по-вашому, суспільство рухається до атеїзму? Та у мене б мозок вибухнув слухати це після числення висловлень і предикатів другого порядку...

Блін, та ніхто ж не проти, займайтесь своїм христриянством вдома, нафіга лізти з цим у люди? Ніхто ж не ходить з пропагандою атеїзму до вас додому.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хтось там говорив про пропаганду атеїзму. Вчора був на врученні дипломів у СНУ, чи як воно там тепер правильно зветься, і вгадайте, хто там першим виступав?

Всратись, щоб оце мені, 5 років назад свіжоспеченому математику духовний наставник давав напутнє слово? Це, по-вашому, суспільство рухається до атеїзму? Та у мене б мозок вибухнув слухати це після числення висловлень і предикатів другого порядку...

Блін, та ніхто ж не проти, займайтесь своїм христриянством вдома, нафіга лізти з цим у люди? Ніхто ж не ходить з пропагандою атеїзму до вас додому.

Во имя интеграла, и косинуса и святого определ

http://www.topnews.ru/upload/news/2010/06/ad582048/ad582048_1.jpg
ителя матрицы третьего порядка.

Твои слова да Богу декану матфака в уши.

Вот вам святая иконка

ad582048_1.jpg

и молитва

Математический гений, создатель тупых вершин

От А до В путь полегче сверши,

И, заточив свой черный грифельный ус,

Снизойди до гипотенуз.

Даждь нам минус на минус,

косинус или синус,

не позволь зайти за пунктир,

подари транспортир,

чтоб рассчитывать градусы и следить за

тем, как острый угол в тупой превратится.

Смилуйся, еже еси, и позволь

Аксиоме назначить другую роль

чтоб параллельные прямые все же

Пересеклись, геометрический Боже.

Не введи нас в чужие координаты,

Но избави от черных квадратов.

Во имя Евклида и Лобачевского

Во имя опровержения веского,

Измени закон, ибо главная теорема

Давно недействительна. Ее тема:

«перемена слагаемых местами»

где сумма...,впрочем, думайте сами.

О спаситель, прояви свою благодать

Ту, что не потребовалось бы доказать.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо брати низменнi людськi почуття то у вiруючих полюбому е перевага над атеiстами, бо ж так прикольно буде глянути на витянутi морди з квадратними очима щирих атеiстiв, коли виявится, що потойбiчний свiт таки iснуе :) , а от якщо того свiту нема, то атеiсти такого задоволення (подивитись на витянутi морди вiруючих) будуть позбавленi :) То так, гумор :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А об'єми інформації у повідомленнях все більшають і більшають...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Звісно що у віруючих надія є якщо існує життя після смерті,от атеїстам хто дасть надію?!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Звісно що у віруючих надія є якщо існує життя після смерті,от атеїстам хто дасть надію?!

Людина сама собі створює надію чи обирає об*єкт надії.

Кожен має вибір а от бажання має не кожен.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...

я всегда верила во что нибудь связанное с гороскопами и экстрасенсами

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Золоті слова.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кожен має вибір а от бажання має не кожен.

добавлю: форма та умови життя кожної людини - є цілковито результатом її вибору та прийнятих рішень.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Істин багато і всі вони суперечать одна одній. Кожний собі вибере ту, яка йому більше підходить. Мені, наприклад, не подобаються християнство і мусульманство. Зате цікавлюсь будизмом, шаманізмом, древнєслов"янськими релігіями.

В християнський рай я не попаду)), тай не хочу я туди.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

"В раю лучше, но в аду знакомых больше" :_04:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"В раю лучше, но в аду знакомых больше" :_04:

кожен отримує те, що шукає. і те, на що заслуговує...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

madkot, а як же батьки хворих діток? чим вони заслужили таке горе?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

madkot, а як же батьки хворих діток? чим вони заслужили таке горе?

а у книжках що пише - діти відповідатимуть за гріхи своїх батьків? чи ні?

тема непроста

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тобто по вашому кожні з тих батьків стільки нагрішили?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тобто по вашому кожні з тих батьків стільки нагрішили?

Християнській філософії важко відповісти на це питання. Зате просто будизму і індуїзму. КАРМА. Минуле життя було не зовсім праведне. Тому індійці такі фаталісти. Нічого не відбувається просто так.

Мій малий щось забагато став цікавитись богом. Паска, розмови і навіть молитви в садку, богобоязна бабуля... Провів з ним пару "політбесід". Пояснив йому теорію еволюції, розказав про інші релігії, ідею реінкарнації, деякі моменти з історії християнства і т.д., словом розширив горизонт. Розмов про бога поменшало. Розповідав йому про будизм, де поняття бога немає зовсім, де посмертна подорож людини цілком залежить тільки від неї..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...