Forever Autumn Опубліковано 16 Травня, 2013 в 17:05 #1 Опубліковано 16 Травня, 2013 в 17:05 У зв*язку з деякими "двіженіями" мені потрібно опитати чесний люд про те, як вони відносяться до автостопу. Голосувалку не роблю, бо вона без коментарів, та й процентне співвідношення мені нецікаве. Прошу вас, шановні, відпишіться у коментарях: Що ви знаєте про автостоп? Чи їздити колись самі стопом? І чи були у вас цікаві історії подорожей? Як далеко ви заїжджали? Для водіїв: Чи підбираєте ви стопщиків? І Чому? Ну ніби поки що все. Дякую.
MrVes Опубліковано 16 Травня, 2013 в 17:14 #2 Опубліковано 16 Травня, 2013 в 17:14 Зазвичай підбираю.Причини бувають різні: нудьга в дорозі, бажання допомогти, бажання заробити додатково паро карбованців.Якоїсь чіткої тенденції кого брати нема - цікаві співрозмовники бувають незалежно від статусу та доходів і віку, так як і кралі які можуть проїхати 70 км за "дякую", а то й без нього.З.І. зимою беру попутників рідко, так як це додаткова відповідальність за чиєсь життя і далеко в значно більшій мірі залежить не від мене порівняно з іншими порами року.
amadey777 Опубліковано 16 Травня, 2013 в 17:26 #3 Опубліковано 16 Травня, 2013 в 17:26 Чи їздити колись самі стопом? хотів, невзяли втекла маршрутка після 23,00, як наслідок довелося топати 12км, на протязі всієї дороги спиняв з товаришом авто - один фіг неспинялись, чи то боялись зупинятись,чи то пора була пізня, темно, хз короч..
SunSeth Опубліковано 16 Травня, 2013 в 17:27 #4 Опубліковано 16 Травня, 2013 в 17:27 кралі які можуть проїхати 70 км за "дякую", а то й без нього.а ти не пробував їм озвучувати свої сподівання на карбованці чи «дякую» ДО посадки, може б тоді і менше розчарувань було?
vampirich Опубліковано 16 Травня, 2013 в 17:28 #5 Опубліковано 16 Травня, 2013 в 17:28 не зовсім моє, але колега на роботі, вертаючись з Бреста в Луцьк віз сюди автостопера. Відповідно по дорозі розбалакалися. Автостопер сам з Санкт Петербургу, і кожен рік цілу відпустку мандрує автостопом. Об"їздив майже всю Європу, в той момент направлявся у Львів. Казав що 20-25 днів такого мандрування йому по витратах обходться 150-200 євро. Найпростіше з водіями фур - ті без проблем зупиняються автостоперам, дозволяють поспати у спальному відділенні авто, нагодують...Максимум що йому доводилося за весь "стаж" таких мандрівок голосувати на дорозі, бо ніхто не підбирав - це півтори доби. На такий вид подорожей лише одиниці наважуються - бо надто все туманно, нічого не визначено, у всьому себе треба обмежувати, та й доволі ризиковано
MrVes Опубліковано 16 Травня, 2013 в 17:32 #6 Опубліковано 16 Травня, 2013 в 17:32 кралі які можуть проїхати 70 км за "дякую", а то й без нього.а ти не пробував їм озвучувати свої сподівання на карбованці чи «дякую» ДО посадки, може б тоді і менше розчарувань було?Не пробував і не збираюсь робити цього в подальшому.Адекватна людина розуміє, що додатковий пасажир це додаткові витрати і на пальне і на знос деталей і т.п.Власне це мізерна ціна за розуміння того, що за людина перед тобою.
xforester Опубліковано 16 Травня, 2013 в 17:34 #7 Опубліковано 16 Травня, 2013 в 17:34 Сам завше підберу попут(ницю), як що бачу що потребує, на гроші (чи іншу форму вдячності) ніколи не сподіваюсь. Однак більшість водіїв не те, що просто ігнорують потенційних попутників, то ще й об"їжджають демонстративно... Сам кілька разів потрапляв в таку ситуацію, що приходилось ніжками топати кілька кілометрів з багажем, і ніхто не зупинився...
Dream Опубліковано 16 Травня, 2013 в 18:13 #8 Опубліковано 16 Травня, 2013 в 18:13 Як ви ставитесь до автостопу? Люблю почитать як конопля подорожує...
Yarchik Опубліковано 16 Травня, 2013 в 18:14 #9 Опубліковано 16 Травня, 2013 в 18:14 Колись підібрав двох білорусів з Рівного до Луцька. В того, що спереду сидів, ноги довгі були, і він мені кришку під бардачком якимось чином зірвав, і не признавався... а я їх ще по Луцьку повозив - до замку... ну, та то не біда - вчепив я її потім назад.Підібрав по дорозі на Київ якусь панянку, яка їхала роботу шукати. То вона мені так присіла на вуха, що я був не радий.З Івано-Франківська колись з суду їхали, і до нас напросився представник протилежної сторони. Як від нього тхнуло потом, бе-е-е...Грошей ніколи ні з кого не брав.А останнім часом ніколи не беру автостоперів.
Arden Опубліковано 16 Травня, 2013 в 18:36 #10 Опубліковано 16 Травня, 2013 в 18:36 Беру по можливості автостоперів в тільки світлу пору доби, але все-таки оцінюю людину по зовнішньому вигляду чи варто зупинитися чи ні.В темну пору, напевно б, не зупинився, але не тому, що впадло, а тому що як подивишся, що останній час в країні робиться, то реально стрьомно. Береженого як говориться.Спитав в тата, в нього досвід водіння набагато більший, то він каже, що раніше автостоперів активно підбирав, люди були привітніші і добріші.А зараз практично не бере, час не той, люди не ті. Звичайно, є культурні і привітні, але все рідше і рідше.Був випадок їхали з товаришем з Рівного, перед нами якийсь бусик їхав, під’їжжаємо до з/д переїзда... і тут перед бусом закривається шлагбаум о_О І тут до буса виходять 3 чувака, щось там говорять, один сідає і їде далі. Варіант автостопа взагалі прикольний, але ж було 10 вечора)
MANJAK11 Опубліковано 16 Травня, 2013 в 18:55 #11 Опубліковано 16 Травня, 2013 в 18:55 в мене був не автостоп класичний, але три роки майже щоденно (крiм недiлi та канiкул) вiдьiздив в Рожище на навчання та назад , тобто 50км щодня, були всiлякi машини й всiлякi люди, але колись з цим було трохи простiше. Сам пасажирiв беру вкрай рiдко, в основному тому, що рiдко iзжу, а якщо й iзжу то майже завжди не один, а в мене в бусi тiльки два пасажирських мiсця
sobchuk30k Опубліковано 16 Травня, 2013 в 20:48 #12 Опубліковано 16 Травня, 2013 в 20:48 Колись добирався автостопом з Полтави в Київ,голосував години 3.Розраховував на якусь Газель або дальнобой,зупинилась Audi80.завіз за дякую.Сам беру доволі часто попутчиків,в основному за дякую.
DAndy Опубліковано 16 Травня, 2013 в 21:00 #13 Опубліковано 16 Травня, 2013 в 21:00 Дві історії: Колись знайомі з Київа вирішили помандрувати по Європі, така собі весільна подорож, переліт Київ-Варшава, а далі автостопом проїхали майже всю Європу, доїхали чи то до Італії, чи то до Франції і назад до Варшави, БЕЗКОШТОВНО. Прикольно. Сам колись їхав в Київ, в 9.00 треба було бути на місті, планував виїхати в 2-3 часа, але посварився з дружиною і поїхав десь опівночі. На виїзді з Луцька парочка зупиняє, зупиняюсь, дивлюсь, ніби нормальні (не бухі, адекватні), дєвушка питає "А ви часом не в Київ”, кажу сідайте, прощебетали мені всю дорогу, але без напряга, сказали що в маршрутці мість не було, студенти, навчання і т.д. і т.п. Було сподівання підзаробити по тарифу маршрутки, але а Київі попросили стати біля метро КПІ, сказали дякую і вийшли, абломчік вийшов з підробітком, я подумав що не дуже і хотілося тих заробітків.
MaestroA Опубліковано 16 Травня, 2013 в 22:04 #14 Опубліковано 16 Травня, 2013 в 22:04 Був один цікавий випадок років сім тому. Не зовсім "автостоп", але все ж. Початок березня, вулиці тонуть в неймовірній кількості талих снігів, йде дощ, я, мокрий "до нитки", блукаю неосвітленою вулицею Лазо в пошуках одного адресу. Жодної живої душі і грама світла. Зупиняється біля мене Mercedes GL, опускається скло: "Молодой человек, Вы что-то ищете?". Я навіть уже не пригадую, я більше злякався чи зрадів. Відповідаю, що шукаю таку-то адресу. Голос з вікна: "А что там находится?". Я відповів. На що мені: "Я знаю где это. Садитесь, подвезу." Не знаю чому, але я сів. В салоні спереду сиділо двоє габаритних чоловіків, один з них курив сигару, а я стрьомно примостив свою мокру дупу (поки блукав, пару раз втратив рівновагу до горизонтального положення) на заднє сидіння з світлої шкіри. На мить я пожалкував про свій вчинок. Але мене, як і обіцяли, підвезли під самі двері. Я подякував і на тому історія закінчилась.
erica Опубліковано 17 Травня, 2013 в 05:00 #15 Опубліковано 17 Травня, 2013 в 05:00 Кілька років тому познайомились з хлопцем і дівчиною - поляками. Вони, не знаючи жодного слова ні українською, ні російською, подорожували по нашій країні автостопом - на канікули відпочити поїхали))) Розповідали, що об"їхали дуже багато і їм сподобалось))) Був період коли і я часто їздила автостопом - і круті тачки підвозили, і в ЗІЛі каталась на 6-му місяці вагітності))))
Tarzanych Опубліковано 17 Травня, 2013 в 05:19 #16 Опубліковано 17 Травня, 2013 в 05:19 Доводилось іноді зупиняти автомобілі, коли автобуса з села, де я працюю, не було. Але останній раз до такого "шумахера" підсів, що після цього тричі оцінюю, чи варте воно того.А якщо коли-небудь буду мати свій автомобіль, підвозитиму тільки знайомих, був випадок у житті, коли тато ледь втік від грабіжників
Orin Опубліковано 17 Травня, 2013 в 14:51 #17 Опубліковано 17 Травня, 2013 в 14:51 І сам їздив, і інших підвожу :-)
mix_forever Опубліковано 17 Травня, 2013 в 15:50 #18 Опубліковано 17 Травня, 2013 в 15:50 Кілька років тому познайомились з хлопцем і дівчиною - поляками. Вони, не знаючи жодного слова ні українською, ні російською, подорожували по нашій країні автостопом - на канікули відпочити поїхали))) Розповідали, що об"їхали дуже багато і їм сподобалось))) Був період коли і я часто їздила автостопом - і круті тачки підвозили, і в ЗІЛі каталась на 6-му місяці вагітності)))) Ото везучі, курва маць, ті поляки оказались, бо я польською, як рідною, шпрехаю, а так би вони по Ковелі дооовго совались Хоча да, кумедні, я би отако не ризикнув, не знаючи мови подорожувати... Сам, будучи студентом, постійно автостопом їздив додоми. Всяко бувало, іноді і пішкарусом приходилось добиратись, но в основному адекватні люди попадались. За проїзд завжди платив по ціні автобусного квитка. Толі толєрантний такий, толі наглості не вистачало сказать просто "дякую"...
difoto Опубліковано 17 Травня, 2013 в 17:57 #19 Опубліковано 17 Травня, 2013 в 17:57 Я років десіть тому вертаючись з Кийова підібрав посеред лісу двох панянок і такий собі гордий їду додом, А глуш така була - до найближчого лісничого пів ночі йти! Їхали собі, транділи... І я за своєю наївністю не понів, шо дівчатам тра було дєнєг дать насправді, і те, шо я їх підвіз до Луцька - вапщє ацтой - ні тобі мінєта, ні "всьовключєносексвтрайом"... в общєм я лохом справжнім оказався, ну не панімаю я тих їхніх намьоків. Висадив їх на кільці на початку Рівненської, одна питає: "Тєбє что, дєнєг жалко?" а я не зрозумів тої любові, полинув вдаль, за горизонт, до жінки. Бо в жінки і борщ, і сєкас, і нема дурних питань про гроші.
bodia88888 Опубліковано 17 Травня, 2013 в 18:21 #20 Опубліковано 17 Травня, 2013 в 18:21 Не раз доводилось у відрядження по області кататись. Коли підвозив - давали гроші, якось і рука не тягнулась їх брати, а тим паче від "сільських" людей.ПС. Таки виховання батьківське даремно не пройшло.
Waver Опубліковано 18 Травня, 2013 в 09:31 #21 Опубліковано 18 Травня, 2013 в 09:31 Як їздив, а їздив дуже багато по всій Волині, то завжди брав попутчіків, правда, в основному дівчат чи жіночку яку з дитиною, і тільки в світлу пору доби. Їздив багато і підбирав не за гроші а просто шоб не було скучно їхати самому а то й просто щоб підвезти. Іноді міг підібрати і мужичка якого, але - тільки добре оцінивши людину по зовнішньому вигляду, чи варто зупинятися чи ні. Скажу зразу, гопоті (сіро чорні спортивні костюми з білими полосками) - не зупинявся, не підбирав і не буду зупинятись! Чи зупинятись чоловікам чи ні - за звичай оцінюю по зовнішньому вигляді і одягу. Коли їдеш - на це є тільки секунда-дві. Тому основні критерії чи зупинятись мужичку якому чи ні - акуратна стрижка, охайно чисто вдягнений, світлі брюки або акуратно виглажена світла сорочка... якщо такі голосують - завджи підбирав чи підберу. В общім, за звичай, з такою людиною є про що поспілкуватися, і в свому виборі попутчіків, за 12 років, ще ніколи не помилився!Цим самим інколи користуюсь і сам, поки що з попутками везе. Останній час потрібно було змотатись туди-сюди на Білоруську таможню "Піща" що за Шацьком - попутками зїздив і вернувся за 6 годин, причому попуток поміняв 3-4 в одну сторону, більше 10 хвилин не зупиняв... на свому авто мені би зайняло 4-5 годин і 300грн. на бензин (машина тоді була, але не хотів палити стільки бензину, тому спочатку хотів поїхати автобусом, але він був такий переповнений, що я вирішив не сідати а зупинити попутку)... Всім платив гроші як за проїзд на автобусі, один чоловік даже категорично відмовився від грошей. Також, роки два назад, в Устилузі на Українській стороні підсів до Поляків - провезли через таможню і підвезли аж до Любліна на автовокзал!
Terrable Опубліковано 20 Травня, 2013 в 16:25 #22 Опубліковано 20 Травня, 2013 в 16:25 Я обычно подбираю попутчиков, по деньгам... в глубине сознания - хотелось бы деньжат, но с другой стороны если скажут "спасибо" то им и на этом спасибо будет. Как-то так.З.Ы. когда еду со своей семьей, не подбираю, мало ли, а когда сам то без проблем.
sobchuk30k Опубліковано 12 Жовтня, 2013 в 16:23 #23 Опубліковано 12 Жовтня, 2013 в 16:23 Підійму тему.Навесні вертався з відрядження додому,з Дубровиці.Звернувши з бетонки на Колки,в Маюничах,підібрав голосуючого чоловіка,який їхав з заробіток,з Києва(мав при собі Київський торт).Повертався він в село Мала Осниця,зі сльозами,в нього горів будинок.Як підїхали то вже не було,що гасити.Можливо в кого є контакти благодійного фонду І.Єремеєва(його округ)можливо чим допоможуть.Я не зацікавлена особа,просто часто там проїзджаю,а господарство простоює пусткою,в селах люди бідні.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.