Перейти до змісту

Як ви ставитесь до автостопу? ОПИТУВАННЯ

Forever Autumn

Рекомендовані повідомлення

У зв*язку з деякими "двіженіями" мені потрібно опитати чесний люд про те, як вони відносяться до автостопу.

Голосувалку не роблю, бо вона без коментарів, та й процентне співвідношення мені нецікаве.

Прошу вас, шановні, відпишіться у коментарях:

Що ви знаєте про автостоп?

Чи їздити колись самі стопом? І чи були у вас цікаві історії подорожей? Як далеко ви заїжджали?:)

Для водіїв:

Чи підбираєте ви стопщиків? І Чому?

Ну ніби поки що все. Дякую.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зазвичай підбираю.

Причини бувають різні: нудьга в дорозі, бажання допомогти, бажання заробити додатково паро карбованців.

Якоїсь чіткої тенденції кого брати нема - цікаві співрозмовники бувають незалежно від статусу та доходів і віку, так як і кралі які можуть проїхати 70 км за "дякую", а то й без нього.

З.І. зимою беру попутників рідко, так як це додаткова відповідальність за чиєсь життя і далеко в значно більшій мірі залежить не від мене порівняно з іншими порами року.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чи їздити колись самі стопом?

хотів, невзяли :)

втекла маршрутка після 23,00, як наслідок довелося топати 12км,

на протязі всієї дороги спиняв з товаришом авто -

один фіг неспинялись, чи то боялись зупинятись,чи то пора була пізня, темно, хз короч..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

кралі які можуть проїхати 70 км за "дякую", а то й без нього.

а ти не пробував їм озвучувати свої сподівання на карбованці чи «дякую» ДО посадки, може б тоді і менше розчарувань було?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

не зовсім моє, але колега на роботі, вертаючись з Бреста в Луцьк віз сюди автостопера. Відповідно по дорозі розбалакалися. Автостопер сам з Санкт Петербургу, і кожен рік цілу відпустку мандрує автостопом. Об"їздив майже всю Європу, в той момент направлявся у Львів. Казав що 20-25 днів такого мандрування йому по витратах обходться 150-200 євро. Найпростіше з водіями фур - ті без проблем зупиняються автостоперам, дозволяють поспати у спальному відділенні авто, нагодують...Максимум що йому доводилося за весь "стаж" таких мандрівок голосувати на дорозі, бо ніхто не підбирав - це півтори доби. На такий вид подорожей лише одиниці наважуються - бо надто все туманно, нічого не визначено, у всьому себе треба обмежувати, та й доволі ризиковано

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

кралі які можуть проїхати 70 км за "дякую", а то й без нього.

а ти не пробував їм озвучувати свої сподівання на карбованці чи «дякую» ДО посадки, може б тоді і менше розчарувань було?

Не пробував і не збираюсь робити цього в подальшому.

Адекватна людина розуміє, що додатковий пасажир це додаткові витрати і на пальне і на знос деталей і т.п.

Власне це мізерна ціна за розуміння того, що за людина перед тобою.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сам завше підберу попут(ницю), як що бачу що потребує, на гроші (чи іншу форму вдячності) ніколи не сподіваюсь. Однак більшість водіїв не те, що просто ігнорують потенційних попутників, то ще й об"їжджають демонстративно... Сам кілька разів потрапляв в таку ситуацію, що приходилось ніжками топати кілька кілометрів з багажем, і ніхто не зупинився...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як ви ставитесь до автостопу?

Люблю почитать як конопля подорожує...

37036291.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Колись підібрав двох білорусів з Рівного до Луцька. В того, що спереду сидів, ноги довгі були, і він мені кришку під бардачком якимось чином зірвав, і не признавався... а я їх ще по Луцьку повозив - до замку... ну, та то не біда - вчепив я її потім назад.

Підібрав по дорозі на Київ якусь панянку, яка їхала роботу шукати. То вона мені так присіла на вуха, що я був не радий.

З Івано-Франківська колись з суду їхали, і до нас напросився представник протилежної сторони. Як від нього тхнуло потом, бе-е-е...

Грошей ніколи ні з кого не брав.

А останнім часом ніколи не беру автостоперів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Беру по можливості автостоперів в тільки світлу пору доби, але все-таки оцінюю людину по зовнішньому вигляду чи варто зупинитися чи ні.

В темну пору, напевно б, не зупинився, але не тому, що впадло, а тому що як подивишся, що останній час в країні робиться, то реально стрьомно. Береженого як говориться.

Спитав в тата, в нього досвід водіння набагато більший, то він каже, що раніше автостоперів активно підбирав, люди були привітніші і добріші.

А зараз практично не бере, час не той, люди не ті. Звичайно, є культурні і привітні, але все рідше і рідше.

Був випадок їхали з товаришем з Рівного, перед нами якийсь бусик їхав, під’їжжаємо до з/д переїзда... і тут перед бусом закривається шлагбаум о_О І тут до буса виходять 3 чувака, щось там говорять, один сідає і їде далі. Варіант автостопа взагалі прикольний, але ж було 10 вечора)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в мене був не автостоп класичний, але три роки майже щоденно (крiм недiлi та канiкул) вiдьiздив в Рожище на навчання та назад , тобто 50км щодня, були всiлякi машини й всiлякi люди, але колись з цим було трохи простiше. Сам пасажирiв беру вкрай рiдко, в основному тому, що рiдко iзжу, а якщо й iзжу то майже завжди не один, а в мене в бусi тiльки два пасажирських мiсця

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Колись добирався автостопом з Полтави в Київ,голосував години 3.Розраховував на якусь Газель або дальнобой,зупинилась Audi80.завіз за дякую.Сам беру доволі часто попутчиків,в основному за дякую.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дві історії:

Колись знайомі з Київа вирішили помандрувати по Європі, така собі весільна подорож, переліт Київ-Варшава, а далі автостопом проїхали майже всю Європу, доїхали чи то до Італії, чи то до Франції і назад до Варшави, БЕЗКОШТОВНО. Прикольно.

Сам колись їхав в Київ, в 9.00 треба було бути на місті, планував виїхати в 2-3 часа, але посварився з дружиною і поїхав десь опівночі. На виїзді з Луцька парочка зупиняє, зупиняюсь, дивлюсь, ніби нормальні (не бухі, адекватні), дєвушка питає "А ви часом не в Київ”, кажу сідайте, прощебетали мені всю дорогу, але без напряга, сказали що в маршрутці мість не було, студенти, навчання і т.д. і т.п. Було сподівання підзаробити по тарифу маршрутки, але а Київі попросили стати біля метро КПІ, сказали дякую і вийшли, абломчік вийшов з підробітком, я подумав що не дуже і хотілося тих заробітків. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Був один цікавий випадок років сім тому. Не зовсім "автостоп", але все ж. Початок березня, вулиці тонуть в неймовірній кількості талих снігів, йде дощ, я, мокрий "до нитки", блукаю неосвітленою вулицею Лазо в пошуках одного адресу. Жодної живої душі і грама світла. Зупиняється біля мене Mercedes GL, опускається скло: "Молодой человек, Вы что-то ищете?". Я навіть уже не пригадую, я більше злякався чи зрадів. Відповідаю, що шукаю таку-то адресу. Голос з вікна: "А что там находится?". Я відповів. На що мені: "Я знаю где это. Садитесь, подвезу." Не знаю чому, але я сів. В салоні спереду сиділо двоє габаритних чоловіків, один з них курив сигару, а я стрьомно примостив свою мокру дупу (поки блукав, пару раз втратив рівновагу до горизонтального положення) на заднє сидіння з світлої шкіри. На мить я пожалкував про свій вчинок. Але мене, як і обіцяли, підвезли під самі двері. Я подякував і на тому історія закінчилась.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кілька років тому познайомились з хлопцем і дівчиною - поляками. Вони, не знаючи жодного слова ні українською, ні російською, подорожували по нашій країні автостопом - на канікули відпочити поїхали))) Розповідали, що об"їхали дуже багато і їм сподобалось)))

Був період коли і я часто їздила автостопом - і круті тачки підвозили, і в ЗІЛі каталась на 6-му місяці вагітності))))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Доводилось іноді зупиняти автомобілі, коли автобуса з села, де я працюю, не було. Але останній раз до такого "шумахера" підсів, що після цього тричі оцінюю, чи варте воно того.

А якщо коли-небудь буду мати свій автомобіль, підвозитиму тільки знайомих, був випадок у житті, коли тато ледь втік від грабіжників

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І сам їздив, і інших підвожу :-)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кілька років тому познайомились з хлопцем і дівчиною - поляками. Вони, не знаючи жодного слова ні українською, ні російською, подорожували по нашій країні автостопом - на канікули відпочити поїхали))) Розповідали, що об"їхали дуже багато і їм сподобалось)))

Був період коли і я часто їздила автостопом - і круті тачки підвозили, і в ЗІЛі каталась на 6-му місяці вагітності))))

Ото везучі, курва маць, ті поляки оказались, бо я польською, як рідною, шпрехаю, а так би вони по Ковелі дооовго совались :)

Хоча да, кумедні, я би отако не ризикнув, не знаючи мови подорожувати...

Сам, будучи студентом, постійно автостопом їздив додоми. Всяко бувало, іноді і пішкарусом приходилось добиратись, но в основному адекватні люди попадались. За проїзд завжди платив по ціні автобусного квитка. Толі толєрантний такий, толі наглості не вистачало сказать просто "дякую"...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я років десіть тому вертаючись з Кийова підібрав посеред лісу двох панянок і такий собі гордий їду додом, А глуш така була - до найближчого лісничого пів ночі йти! Їхали собі, транділи... І я за своєю наївністю не понів, шо дівчатам тра було дєнєг дать насправді, і те, шо я їх підвіз до Луцька - вапщє ацтой - ні тобі мінєта, ні "всьовключєносексвтрайом"... в общєм я лохом справжнім оказався, ну не панімаю я тих їхніх намьоків. Висадив їх на кільці на початку Рівненської, одна питає: "Тєбє что, дєнєг жалко?" а я не зрозумів тої любові, полинув вдаль, за горизонт, до жінки. Бо в жінки і борщ, і сєкас, і нема дурних питань про гроші.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не раз доводилось у відрядження по області кататись. Коли підвозив - давали гроші, якось і рука не тягнулась їх брати, а тим паче від "сільських" людей.

ПС. Таки виховання батьківське даремно не пройшло.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як їздив, а їздив дуже багато по всій Волині, то завжди брав попутчіків, правда, в основному дівчат чи жіночку яку з дитиною, і тільки в світлу пору доби. Їздив багато і підбирав не за гроші а просто шоб не було скучно їхати самому а то й просто щоб підвезти. Іноді міг підібрати і мужичка якого, але - тільки добре оцінивши людину по зовнішньому вигляду, чи варто зупинятися чи ні. Скажу зразу, гопоті (сіро чорні спортивні костюми з білими полосками) - не зупинявся, не підбирав і не буду зупинятись! Чи зупинятись чоловікам чи ні - за звичай оцінюю по зовнішньому вигляді і одягу. Коли їдеш - на це є тільки секунда-дві. Тому основні критерії чи зупинятись мужичку якому чи ні - акуратна стрижка, охайно чисто вдягнений, світлі брюки або акуратно виглажена світла сорочка... якщо такі голосують - завджи підбирав чи підберу. В общім, за звичай, з такою людиною є про що поспілкуватися, і в свому виборі попутчіків, за 12 років, ще ніколи не помилився!

Цим самим інколи користуюсь і сам, поки що з попутками везе. Останній час потрібно було змотатись туди-сюди на Білоруську таможню "Піща" що за Шацьком - попутками зїздив і вернувся за 6 годин, причому попуток поміняв 3-4 в одну сторону, більше 10 хвилин не зупиняв... на свому авто мені би зайняло 4-5 годин і 300грн. на бензин (машина тоді була, але не хотів палити стільки бензину, тому спочатку хотів поїхати автобусом, але він був такий переповнений, що я вирішив не сідати а зупинити попутку)... Всім платив гроші як за проїзд на автобусі, один чоловік даже категорично відмовився від грошей. Також, роки два назад, в Устилузі на Українській стороні підсів до Поляків - провезли через таможню і підвезли аж до Любліна на автовокзал!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я обычно подбираю попутчиков, по деньгам... в глубине сознания - хотелось бы деньжат, но с другой стороны если скажут "спасибо" то им и на этом спасибо будет. Как-то так.

З.Ы. когда еду со своей семьей, не подбираю, мало ли, а когда сам то без проблем.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 4 місяця потому...

Підійму тему.Навесні вертався з відрядження додому,з Дубровиці.Звернувши з бетонки на Колки,в Маюничах,підібрав голосуючого чоловіка,який їхав з заробіток,з Києва(мав при собі Київський торт).Повертався він в село Мала Осниця,зі сльозами,в нього горів будинок.Як підїхали то вже не було,що гасити.Можливо в кого є контакти благодійного фонду І.Єремеєва(його округ)можливо чим допоможуть.Я не зацікавлена особа,просто часто там проїзджаю,а господарство простоює пусткою,в селах люди бідні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...