Перейти до змісту

Допоможіть у виборі ОС

Portegue

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Досить нестандартна ситуація. Маємо в наявності декілька офісних ПК не першої свіжості, (Celeron D 1,6 - 3,0 / 1-1,5 DDR2).

Порадьте, будьласка, ОС, яка використовує найменьше ресурсів CP та RAM. Задача ПК заключається в роботі з великою кількістю вкладок (10-15), все інше - не потрібно.

Варіанти:

1. Win XP Game Edition - буду пробувати сьогодні
  2. Хакінтош 10.2/3/4.x версії - кажуть, просто літає навіть на древніх 3-х пеньках.
  3. Щось на базі Лінукс - щось максимально просте, просто щоб працювати в браузері. Правда, не знаю який саме дистрибутів найменш ресурсоємний.

Одним словом, буду радий будь-яким порадам, дякую.

Опубліковано

XP Game edition - +1, сам пробував - літає.З плюсів - 210 Мб дистрибутив, літає з авастом останньої версії, ставиться за 15 хв) З мінусів - Тільки немає підтримки ВайФай (лан працює норм)

Опубліковано

Юзерам удобней ХР-юша... ИМХО... Да и зачем извращаться со всякими Гамер-эдишн, когда на такой машине и нормальная ХР будет стабильно работать.. .Вопрос только в лицензии...

Опубліковано

XP Game edition - +1, сам пробував - літає. Тільки немає підтримки ВайФай (лан працює норм)

В мому випадку лише LAN. Така підійде, чи порадиш якусь конкретну?

Юзерам удобней ХР-юша... ИМХО... Да и зачем извращаться со всякими Гамер-эдишн, когда на такой машине и нормальная ХР будет стабильно работать.. .Вопрос только в лицензии...

Працювати буде вдома (до ліцензії немає діла), працювати за ПК буду сам, ніяких незручностей відчувати не буду (робота тільки в браузері).

ХП вже стоїть, чиста СП3. Нарікань немає, але знаю, що може працювати і швидше, адже інші функції просто не використовуються.

Опубліковано

Я цю й використовував, поки не перейшов на 7) Рекомендую)

В самого стояла з 2008 по 2009, знайомий з нею. Дякую за пораду.

Опубліковано

Kubuntu 12.10

Як на мене то вона буде заважка для даних пк... як не як KDE досить вимогливе і вимагає наявності досить продуктивних комплектуючих і хорошої відеокарти... Імхо

Опубліковано

Рано чи пізно в ТС виникне постеба в використанні програм чи ігор для вінди (що гєморно в лінуксі навіть через емулятор) - ІМХО.

Опубліковано

Ні, в ТС такого питання не виникне. Це робочі ПК, і на них взагані нічого крім блокнота та браузера (дуже бажано щоб Гугл Хром) запускатись не буде. Ні звука, ні відео, ні т.п. Тому і готовий на екстримально "легкі" білди різних платформ ОС :)

Опубліковано

Якщо тільки інтернет, то можна і лінукс, плюс в тому що можна обійтись без антивіруса, яку версію, то вже більше діло смаку я б рекомендував Ubuntu.

Якщо вінду, то ІМХО саме краще звичайну чисту корпоративку а потім самому повідключати непотрібні служби, аніж ставити кимось порізану збірку а потім розбиратись з глюками.

Опубліковано

Як на мене то вона буде заважка для даних пк... як не як KDE досить вимогливе і вимагає наявності досить продуктивних комплектуючих і хорошої відеокарти... Імхо

ТС дані відяхи не вказував)) можливо і заважка.

у мене на ноуті Р4 2,6, ОЗУ 512 ДДР-333, відео Нвідіа 5200 64мб - таки б памяті не помішало до 1 гіга. а так працює собі

Опубліковано

А чого ніхто Zver-а не згадав?

Дякую, але трішки не те. Це повноцінна Windows XP, а мені треба мінімум функціоналу і ресурсоємності )

ТС дані відяхи не вказував)) можливо і заважка.

у мене на ноуті Р4 2,6, ОЗУ 512 ДДР-333, відео Нвідіа 5200 64мб - таки б памяті не помішало до 1 гіга. а так працює собі

Відео якесь інтегроване, назву точну не скажу :)..

Опубліковано

Якщо на базі Linux - то Lubuntu (http://lubuntu.net/, середовище LXDE жре меньше ресурсів ніж Gnome 2 і KDE 4) або Xubuntu (http://xubuntu.org, середовище XFCE теж легше за Gnome і KDE 4)

Опубліковано

если только интернет,то я б попробовал chrome os

Теж думав над цим... Не вкурсі, як в неї з "прожерливістю" ЦП і оперативки? Хоча, вона оптимізована під роботу з браузером, а це великий +.

Опубліковано

если только интернет,то я б попробовал chrome os

Теж думав над цим... Не вкурсі, як в неї з "прожерливістю" ЦП і оперативки? Хоча, вона оптимізована під роботу з браузером, а це великий +.

А я думаю, що не обійдеться без проблем з драйверами, дивлячись на список підтримуваного обладнання

Опубліковано

XP Game edition - +1, сам пробував - літає. Тільки немає підтримки ВайФай (лан працює норм)

В мому випадку лише LAN. Така підійде, чи порадиш якусь конкретну?

Працювати буде вдома (до ліцензії немає діла), працювати за ПК буду сам, ніяких незручностей відчувати не буду (робота тільки в браузері).

ХП вже стоїть, чиста СП3. Нарікань немає, але знаю, що може працювати і швидше, адже інші функції просто не використовуються.

Піде)) Ти ж тільки браузером користуватимешся
Опубліковано

Що тут думати? Win XP SP3 форева, і ніяких самопал збірок.

А щоб браузер літав, ставте стару Мозіла (саме Мозілла! Не фарфокс!) або Seamonkey (та сама мозілла, але новіша)

Опубліковано

Що тут думати? Win XP SP3 форева, і ніяких самопал збірок.

А щоб браузер літав, ставте стару Мозіла (саме Мозілла! Не фарфокс!) або Seamonkey (та сама мозілла, але новіша)

XP форева, то є да) Але на рахунок старої мозілли не впевнений, будуть проблеми з плагінами. На хрюсі відмінно літає хром з безкоштовним адблокером з гугл маркету (не відволікає жодна нав'язлива реклама)

З.і. Офтоп та анекдот в тему: запускаю браузер. колонки в половину, але в 23:00 думаю це вже гучно. ЗВУК РЕКЛАМИ! БІЙКА! ГРОХОТ! ВИБУХИ! ЛІТАКИ! Ага, здогадайся де саме, якщо відкрито 30 вкладок)))))) Гра нанивається "Піймай мене") А адблокер цю хрєнь блокує)

Опубліковано
Хакінтош 10.2/3/4.x версії - кажуть, просто літає навіть на древніх 3-х пеньках.

Якщо ТС задає такі питання то це означає, що поняття зеленого він не має про ОС взагалі (скільки якій ресурсів потрібно при роботі). Нікого не хочу образати, в першу чергу ТС, але Хакінтош версій 10.2/3/4 вплоть до 10.4.5 (включно) ні на інтел ні на АДМ не встановлючався і на "древніх 3-х пеньках" без нормальної підтримки SSE2 та SSE3 працювати нічго не буде (це так для загального розвитку).

ТС до Вашого відома на вашій конфі ПК буде нормально все працювати з відкритими 10-15-ма "вкладками", якщо ви не будете використовувати при цьому хром в наш час є багато інших браузерів в яких можна відкривати "вкладки" (надісь я правильно зрозумів про вкладки). І в загальному краще поставити чисту ХР і не гемороїтись з усім іншим.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...