Перейти до змісту

Я пам'ятаю

zaHARE

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Зверніть увагу на русло Стиру між двома мостами( Ковельська та Шевченка). Русло ідеально пряме. Але так було не завжди.

Раніш русло вигиналося серпом.

А знаєте де проходило старе русло? Коли виходите з "Нової лінії" , зверніть увагу на великий обрив навпроти навколо автостоянки. Ось це і є залишки старого русла.

Берег почало підмивати, і була небезпека, що і завод, і культосвітнє училище річка з"їсть.

А славнозвісна рятувальна станція була якраз на узбережжі річки.

Ще в дитинстві мене дивувала ця реліктова споруда. Так далеко від річки...

• Відповідей 248
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Зверніть увагу на русло Стиру між двома мостами( Ковельська та Шевченка). Русло ідеально пряме. Але так було не завжди.

Раніш русло вигиналося серпом.

А знаєте де проходило старе русло? Коли виходите з "Нової лінії" , зверніть увагу на великий обрив навпроти навколо автостоянки. Ось це і є залишки старого русла.

Берег почало підмивати, і була небезпека, що і завод, і культосвітнє училище річка з"їсть.

А славнозвісна рятувальна станція була якраз на узбережжі річки.

Ще в дитинстві мене дивувала ця реліктова споруда. Так далеко від річки...

Ще постійно затоплювало 3-тю школу (нині там Інститут мистецтв на Ковельській, от і меліоратори змінили русло, зробивши Залив)

....

А там, де був старий "залив" - ("апендикс" для барж, біля мосту на Шевченка), дуже класно ловилась риба на, так звану, "перетяжку" (потрібно було двоє) - бралось 2 спінінги і з"єднувались волосінню, а по-середині опускалась ("стрибала") наживка (як правило коник-стрибунець). Наживку опускали й піднімали над поверхнею - окуні й головель ловились - будь здоров!

Опубліковано

Вибачаюсь, якщо повторюсь (принаймні я не помітив) - Навпроти Центрального пляжу був паром, на лівий берег Стиру ( 2 копійки - переправа); працював там однорукий дядько (зрештою він і користувався однією рукою, щоб спеціальним дерев"яним захватом хапатись за трос і перетягувати паром на інший берег вистачало і однієї руки).

Неодноразово, після пляжу, переправлявся на інший бік і йшов до бабусі на Гнідаву, через луг, стежками, між пасовищами й "електоропастухами" (були такі - обмежені дротами, з незначною напругою, ділянки, де паслась худоба).

Опубліковано
А на меморіалі було круто, солідна форма і зі зброєю. Пригадую один з нашої зміни так надихався біля вогню (вітер був в його сторону), що втратив свідомість і рухнув лицем на плитку.

Схожа ситуація була і в нас. Довелось стояти в досить сильний вітер. Вітер був такої сили що затушив "вічний вогонь". Один товариш надихався і впав. В той день "почесну варту" зняли і всіх відпустили додому. Дорогою додому ми знову ж проходили через меморіал. І побачили що вітром зірвало фрагмент обеліску - гілку (зблизька вона здалась нам тоді досить серйозних розмірів). І лежить вона поруч "вічного вогню". Це мала бути моя зміна, і на цьому місці мав би якраз стояти. "Повезло" - тільки й сказав один з однокашників.

p.s. Я ще тоді і фотографував ці всі дійства для шкільної стінгазети.

Опубліковано

Ну і нашумівшу аварію пригадуєте?

а що це за аварія?

Якщо не помиляюсь, то це трапилось на мосту біля автозаводу.

Цікаво було б взнати подробиці тієї аварії, це ж як тролейбус пробив бордюр і огорожу мосту?! Просимо пані Людмилу!
Опубліковано

Тоді ходило багато небилиць. З того що чула, то так, трапилось це на Рівненській. Причини, чому водій наїхав на огорожу мені невідомі.

Зі слів тата, він зачепившись повис, не рухнув до низу і це врятувало пасажирів, які успішно евакуювалися через задні двері. Ніхто не постраждав.

Поговорювали, що водій втік з місця дтп і що знайшли його через 2 тижні.

Опубліковано

Тоді ходило багато небилиць. З того що чула, то так, трапилось це на Рівненській. Причини, чому водій наїхав на огорожу мені невідомі.

Зі слів тата, він зачепившись повис, не рухнув до низу і це врятувало пасажирів, які успішно евакуювалися через задні двері. Ніхто не постраждав.

Поговорювали, що водій втік з місця дтп і що знайшли його через 2 тижні.

Наскільки пам"ятаю, тролейбус їхав в сторону центра ще зранку. Було слизько і водій не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну, пробив бетонну бордюру, металеві перила і завис , уткнувшись мордою, як на фото. Витягнули тролейбус в другій половині дня. Я тоді ще працював на автозаводі, то бачив повислий тролейбус.

Опубліковано

Вчорашній вечірній сніжок навіяв спогади про свято зими,яке регулярно проводилось в нашому парку.

Стовп намащений чимось слизьким,на версі якого висіли чоботи,шампанське,одного разу самовар.І відчайдухи,які шкрябались по тому стовпі бодай що-небудь ухопити.Натовп зівак,які підтримували сміливця вигуками і підколками.

Катання дітей і дорослих на кінних санях. Фірман в теплім кожусі.Шашлик,пиріжки і гарячий чай по всьому парку.І гарні продавщині в росписаних хустках і червоних чобітках.

Снігова фортеця,яку потрібно було взяти приступом,але тебе закидували просто таки градом сніжок.

Показові занурення моржів в ополонку.

Кучкування компаній по всьому парку,які співали пісні,як народні так і естрадні.

Настільки щире і веселе було це свято,згадав аж настрій покращився. :smile3:

Опубліковано

І скульптури зі снігу пригадались,які були на центральній алеї.Сніг для них звозили зі всього міста

Опубліковано

пішла тема про парк. Згадалось, як колись ,на центральній алеї , зі снігу та льоду вирізали величезні фігури. Можливо, величезними вони тоді здавалась тільки мені, тоді ще маленькому хлопчику?

Хтось пам"ятає про ці фігури?

Опубліковано

пішла тема про парк. Згадалось, як колись ,на центральній алеї , зі снігу та льоду вирізали величезні фігури. Можливо, величезними вони тоді здавалась тільки мені, тоді ще маленькому хлопчику?

Я пам'ятаю,але от чи на свято якесь їх робили чи просто так,не згадаю.

Якось ще в парку був льдовий будиночок,складений з вирізаних в Стирю брил.

Опубліковано

Було таке. Мій брат учився у художній школі (вона тоді знаходилась в будинку, в якому зупинявся Петро I), і учні школи робили такі скульптури з снігу.

Опубліковано

На днях десь натрапив на фото снігових скульптур(можливо на форумі) Наскільки памятаю їх робили на "день зими" десь у лютому.На місті ,де зара "Диво"(колись там були дві великі клумби на яких підприємства міста мали маленькі клаптики землі і садили там квти) будували великий сніговий замок а по всьому парку були скульптури вирізані з кубів снігу висотою 2,5-3 метри. Памятаю як їх робили, ставили великі деревяні ящики і екскаватором накидали сніг і трамбували, Причому сніг ніби (точно не памятаю) збирали прямо з вулиць, він був значно чистіший ніж тепер і його збирали, а не так як зара

Опубліковано

Вчорашній вечірній сніжок навіяв спогади про свято зими,яке регулярно проводилось в нашому парку.

Стовп намащений чимось слизьким,на версі якого висіли чоботи,шампанське,одного разу самовар.І відчайдухи,які шкрябались по тому стовпі бодай що-небудь ухопити.Натовп зівак,які підтримували сміливця вигуками і підколками.

Катання дітей і дорослих на кінних санях. Фірман в теплім кожусі.Шашлик,пиріжки і гарячий чай по всьому парку.І гарні продавщині в росписаних хустках і червоних чобітках.

Снігова фортеця,яку потрібно було взяти приступом,але тебе закидували просто таки градом сніжок.

Показові занурення моржів в ополонку.

Кучкування компаній по всьому парку,які співали пісні,як народні так і естрадні.

Настільки щире і веселе було це свято,згадав аж настрій покращився. :smile3:

А в Хмельницькому до сих пір таке проводять, звісно, якщо сніг є, називається свято руської зими.

Опубліковано

В приміщенні колишнього "Ланцелота" на Відродження раніше був магазин спорттоварів "Динамо".

Там чекали певно з місяць доки привезуть ковзани і по великому "блату" таки дістали їх. Клас мабуть другий-третій, і я в своїх в білосніжних ковзанах в морозний вечір з татом і мамою під руки. Ех, щасливе дитинство :)

Опубліковано

Если мне память не изменяет, были еще одни спорттовары, правда недолго, назывался магазин "Турист"(вродь), там где сейчас "Ельдорадо" на Воли.

И были еще такие "культовые" магазины в Луцке (после ЦУМа, конечно): "Силует", "Обнова" и "Взуттєвий". Иногда, получив аванс, или зарплату, мама тянула нас рейдом по этим точкам. Как же я ненавидела этот шопинг. Но спорттовары любила.

Опубліковано

Магазину "Ельдорадо" на воллі вже нема але там вселився якийсь "Едельвейс" (по дизайну геть схожий на "Ельдорадо") а покупці пропали разом з "Ельдорадо" , чомусь.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...