Перейти до змісту

ставлення компанії HP до української мови

Соромітник

Рекомендовані повідомлення

301120_2605565875743_552693185_n.jpg

от такого листа отримала людина від компанії НР.

Навіть не знаю як на це відреагують інші, але я в наш магазин замовляти продукцію НР поки не буду. Нехай продають в ті 13 регіонів.

мене якби не відсутність калинової на сайті образила (так було завжди і всіх влаштовувало) - а сама відповідь... зверхня і недолуга

поцупив з фейсбука:

Отримав ось таку відповідь від Hewlett Packard. Отже, HP офіційно повідомило, що не вважає українців достойними мати свою мовну версію їхнього сайту, як серби, угорці, словаки, поляки і ще десятки інших націй світу.

Більше того, хп вважає, що ми повинні бути вдячні за російську мову, бо ж у нас в країні виродки з 13 регіонів визнали цю мову регіональною, а якщо нам хочеться читати ще якоюсь, то ми повинні задовільнитись англомовною версією.

Якщо Ви, як і я, вважаєте, що таким ставленням Hewlett Packard дискримінує українців та нав'язує мільйонам моїх співвітчизників чужі для нас російську та англійську мови, діючи, по-суті, як загарбник - ігноруйте продукцію HP у всіх її проявах!

Кожна копійка сплачена за ноутбук, принтер, або картридж українофобів в хп йтиме не підтримку компанії, яка зневажає українців, тож прошу поширити цю інформацію серед Ваших друзів та знайомих, аби ми разом могли зменшити українофобські потуги хьюлет пакард.

Автор: Oleh Khavruk. Оригінал

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Білл Хюлетт і Девід Паккард, курва, і вони каліфорнійські москалі....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ХП звісно не вірно чинить.... але як не крути проблема в нашій країні є... 13 регіонів йопт...

Вони нас бачать мабуть як Білорусів... хіба ж є сайнт на білоруській....нафіга якшо є російською...

Але з іншого то боку потенційних україновмовних клієнтів то у них більше ніж тих самих угорців чи словак.... дивно... мб їм просто влом чомусь...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Відповідь написана з російського представництва ХП, у кращих традиціях шовінізму.Але цікаво, що про це думає головний офіс?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

відповідь прийшла з НР

а з раші чи з параші - неважливо

компанії такого масштабу повинні нести відповідальність за своїх працівників.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну от, нормальна реакція, кілька нормальних магазинів Західної України зроблять такий висновок, продажі якогось там чувачка, відповідального за регіон впадуть, тоді компанія буде щось думати. Тобто, якщо для вас це важливо, ви робите певний крок, а тоді буде якась реакція. Так просто поважати нашу мову ніхто не буде

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Прикро, бо симпатизую ноутам цієї фірми :( . Але імхо ми самі винні, навіть обговорення закону про двомовність, і визнання російської регіональною...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хлопці ви флеймите, і вам навіть ліньки перевірити. Hp бздить, 13 "регіонів" ніяких немає

9 областей - http://tyzhden.ua/News/58585

Висновок - HP шукало тільки приводу щоб ввести язик, і їм насправді пофігу яка там мова в реальності, тому що навіть з прийняттям мовного закону, регіонів де користуються українською все рівно більше.

Чому так сталось - думаю відповідь очевидна, тому що головний офіс віддав керівництво над Україною в москву.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я от за такий прагматичний підхід, як в Соромітника. Є українська мова, яка для мене рідна, яку я люблю і поважаю. Я хочу, щоб вона була єдиною державною, щоб вона якомога більше поширювалася, щоб була сильною мовою, в т.ч. на рівні комерції. Тому, як споживач, я надаю перевагу тим компаніям, які поважають таку мою думку. Раз нас, такий споживачів, багато, значить ми дійсно робимо цю мову важливою в очах тих міжнародних корпорацій, який що українська, що словенська один хрєн.

От Рошен затупив, люди помітили, Порошенко сказав, що всьо, так не має бути, бо реально відчуває втрату бабла.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну от, нормальна реакція, кілька нормальних магазинів Західної України зроблять такий висновок, продажі якогось там чувачка, відповідального за регіон впадуть, тоді компанія буде щось думати. Тобто, якщо для вас це важливо, ви робите певний крок, а тоді буде якась реакція. Так просто поважати нашу мову ніхто не буде

Нормальні магазини так не зроблять, бо нормальні магазини хочуть заробляти гроші, а рядовим споживачам в переважній більшості пофіг що на сайті немає підтримки української мови, чи може ви наведете багато прикладів іменитих брендів, на сайті яких є підтримка української мови ?

Так що, не треба робити з мухи слона, прикро звичайно, але не треба так до цього ставитись, наче НР нищить нашу мову.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я тобі кажу - докажи.

Докажи, що це фейк, і я поверну всі постиі переміщу тему у флейм, а допоки не докажеш, ВСІ наступні пости - в треш!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

оффтоп: останнім часом помічаю у багатьох темах, що основна позиція nd_ бути категорично проти постів Соромітник-а. І зовсім несуттєво про що топік..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Соромітник - це великий камінь.

на який найшла така коса, як nd_

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нормальні магазини так не зроблять, бо ногрмальні магазини хочуть заробляти гроші, а рядовим споживачам в переважній більшості пофіг що на сайті немає підтримки української мови, чи може ви наведете багато прикладів іменитих брендів, на сайті яких є підтримка української мови ? Так що, не треба робити з мухи слона, прикро звичайно, але не треба так до цього ставитись, наче НР нищить нашу мову.

оффтоп: нас завжди відносили до РФ бо ми нічого не робимо щоб нас ідентифікували як державу.

Але річ не в підтримці мови, а в ставленні. Так, мені не подобається що нема на сайті української, але чесно кажучи я не користуюсь російською версією бо локалізації завжди гірші за оригінал. І я не писав що НР - лайно бо немає нашого сайту. Тема почалася з недбалої відповіді якогось клерка, який (чи яка) все ж представляє компанію НР.

понеслось :)ipress.ua

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тема почалася з недбалої відповіді якогось клерка, який (чи яка) все ж представляє компанію НР.

Ну так це зовсім інша справа, що недолуга криворука коза, що представляє НР, не знає як привильно відповісти :), і своїм пісьмом скомпроментували НР :)

а те що "панєслась", так нехай, тролів нємєрянно є ))), а от те що багато українськиї компаній немають сайтів на рідній мові, так то нікого і не хвилює...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тю. Я вже роки 3 принципово не продаю хюлетовських ноутів, через їхну виключну глюкавість і % приходу в сервіс...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я нічого крім флешок Аш Пі не замовляю - але обіцяю за таке ставлення перестати їх замовляти на склад. І інші бренди нормально продаються.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Завтра чекатимемо вибачення панянки Самойленко за таке "непорозуміння".

Бо не куплених кількатисяч ноутів HP в користь Dell - зроблять компанії бяку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

трохи дивно від вас читати такі повідомлення народ!!!

звідки відповідь прийшла? з представництва ХП в Москві, а є представництво ХП в Києві? тепер зробіть висновок, чи взагалі є в Україні бізнес, який напряму безпосередньо

працює з Європою не маючи головного офісу в москалів? чому ввели російську регіональну? щоб бізнес російський розумів і не перекладав свої документи на українську,

а український бізнес щоб був регіональним представником основних офісів на північному сході.

по будівництву було, коли в 2005-2007 роках починали таскати з польщі будівельні товари, ставали регіональними представниками з заходу, а зараз все плавно майже перекочувало

на схід і пн-сх.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

пост, що прислав мені пан Black

Компанія «Х’юлетт-Пакард» працює в Україні понад 15 років для задоволення потреб наших Замовників, підрозділи компанії працюють в Києві та інших містах на території України. Ми з глибокою повагою ставимося до всіх наших Замовників всюди в 170 країнах світу, де ми працюємо. Ми дуже серйозно ставимося до відгуків наших Замовників про нашу діяльність.

Компанією «Х’юлетт-Пакард» розпочато підготівельні роботи з розробки україномовної версії нашого офіційного веб-сайту www.hp.com та україномовної версії наших сторінок в соціальних мережах. Незабаром ми зможемо надати детальнішу інформацію щодо наших намірів.

З повагою,

Сергій Савенко,

Голова Представництва НР в Україні

ВЛасне, це майже те, про що я казав кількома постами вище:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 року потому...
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...