Перейти до змісту

У якому віці краще здати дитину в школу

ocean

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Хочеться почути відгуки, чи варто дитині іти в перший клас в неповних 6років? Як краще зробити для дитини?

Опубліковано

Все залежить від самої дитини, її розвитку і здатності сприймати навчальний матеріал. Це має визначати психолог і Ви.

Бачила приклади коли йшли і в неповних 6 і успішно навчались, а бувають випадки, що і в повних 6 дитині важко.

По сину бачила, що йому і в 6 рано було, а по дочці бачу, що в 6 буде не так важко.

За звичай, дівчатам дається легше, за моїми спостереженнями.

Особисто я проти введеної системи з 6-ти років, це створює багато труднощів для батьків з організацією навчання і навантаження на дітей.

Опубліковано

Я проти: 5 років - це ляльки-машинки-біганина, навіщо забирати рік дитинства, в теперішніх дітей воно і так коротке; дитина буде (імовірно) найменшою в класі - наслідки можуть різні бути, негативні теж.

Разом із сином в класі вчиться переросток, що пішов у 7 в школу - успішно вчиться, в колективі адаптований, копмлексів щодо "второгодніка" немає.

Опубліковано

Звичайно, все залежить від розвитку самої дитини. Підтримую Ласку - є діти, яким в 6 "вже-давно-пора", а є, яким в 7 "во-во-тіки-час-прийшов".

Це Ви повинні самі відчувати, як Ваша дитина сприймає інформацію, чи вистачає їй "усідчівості", чи витримає навчальний день в школі і т.д.

Моїй старшій виповнювалось 6 в листопаді (вчора ДН ;)), тобто також мало бути на 1 вересня або неповних шість, або на наступний рік вже під 7... Ми майже не вагалися і зачекали наступного року. Вчиться гарно, з однокласниками товаришує, тобто все нормально.

Моїй меньшій 6 виповнювалось в липні і в вересні ми з задоволенням віддали її в школу, бо бачили, як вона тягнеться вчитись біля старшої сестри. Вона вже вміла читати. То для чого було ще муторити її рік вдома. І не прогадали - вчиться нормально і з задоволенням вже четвертий рік :)

А є діти, яким явно ще не до школи. Я не хочу сказати, що вони якість дауни, загальмовані чи відсталі... Ні. Просто кожна дитина має свій момент розвитку. Дитинка може бути і кмітлива, і активна, але може ще не розуміти, що вже є якась відповідальність, що потрібно просидіти урок не заважаючи іншим, і т.ін. А може й просто важко сприймати процес навчання, тобто її ще потрібно трішки підготувати до школи, дати їй дорости...

Але в неповних 6 - це явно перебор.

Опубліковано

В мене діти "зимові" і ще не доросли до школи. Але вже настроєна на те, щоб хоч якось в міру своїх можливостей продовжити їм дитинство. Ми переважно йшли всі в школу в 7+ і ніякого дискомфорту зараз ніхто не відчуває. Розумію, що часи змінились, але планую здати своїх діток в школу в майже 7 років (6р.9міс), бо повністю згідна з тим, що

неповних 6 - це явно перебор
Опубліковано

Щодо 5-ти, то зрозуміло, що рано. Але ТС турбує питання неповних 6. Діти з датою народження до жовтня включно, здається, попадають під "призов", тобто психолог може дати добро. Тут постає уже вибір батьків. Часто буває так, що така дитина випускається з садочка і лишати ще на рік з новими вихователями і дітьми, це теж свого роду стрес.

Я поставала перед таким вибором, хоч синові було повних 6 років, але садочок, та ще й новий колектив ним відкидався, а лишати вдома не було з ким.

І до речі, бачила непоодинокі випадки, що і з 6 роками серед навчального року забирали і 7 приводили знову.

Опубліковано

Мої друзі віддали сина в неповних 6. Вчиться гарно, старається. Вже у третьому класі. Але дійсно це дуже індивідуально. Порадьтеся з кимось "зі сторони" - якщо дитина ходить в садок, варто поговорити з вихователями і садочковим психологом. Якщо в маленьку школу - з вчителями там. Все таки в них досвіду більше і вони можуть порівняти вашу дитину з іншими і оцінити рівень її соціалізації.

Якщо дитина готова до школи, не варто боятись її віддавати туди. Там в першому класі ще вистачає ігор на уроках, та і уроки перших пів року тривають максимум до 11 години.

Опубліковано

У мене син пішов майже в 7 (жовтневий), я бачила, що дитина була зовсім неготова у 6 до школи. Не було уваги,

концентрації, зібраності. Обрали маленьку школу, де навантаження невеликі і дитина вже буде мати уявлення, як це:

сидіти за партою, слухати вчителя, працювати на уроці.

Проте є такі дітки, до речі, переважно дійсно дівчатка, яким буде просто нудно сидіти вдома, чи в садочку. Вони цілком

готові до навчання. Єдине, що цьогорічна програма перешого класу вже ускладнена і треба бути готовим до цього.

Опубліковано

Если ваш ребенок не вундеркинд, то куда вам спешить?

Лучше отдать с 6-ти лет в "шестилетку", либо в обычную с 7-ми.

Опубліковано

А загалом, часто чую, що мами мусять звільнятися, брати відпустки за свій рахунок, щоб забирати дитину, годувати, покласти на денний сон, робити уроки в 1-му класі, постійно згадую приказку:

Дети, запомните! Кофе и Виски - это он. Оно - это говно и Министерство образования!!!

Опубліковано

Це тільки ви вирішуєте, ви ж знаєте свою дитину найкраще. Поговоріть з вихователями в садочку, як дитина поводить себе на заняттях. Але я так розумію, що у вас постає питання йти в школу в 2013 або в 2014 році. Це ще майже рік попереду. Ще дитина досить багато навчиться і подоросліша. за цей час. Моєму старшому в грудні буде 6, але він вже рік як вміє читати по дорослому, писати, додавати, віднімати і багато чого іншого. Але в школу не пішов, бо не попадав по віку, та ми й не намагалися туди попасти. Ще хай трохи пограється в садочку і вдома.

Опубліковано

Особисто я пішов у 5 років)))

10 вересня д.н. стало 6. Зараз ні каплі не жалкую,адже дитина добре все схоплює доки маленька.

Погоджуюсь с попереднім постом, від вас залежить, чи ваша дитина готова чи ні. ЗІ мною займалась бабуля повсякденно. З особистих досягнень можу відзначити, що табличку множення я знав до школи.

Вибір за вами

Опубліковано

Як пояснити дитині що треба вчитись добре? Включиш телевізор, депутати три слова грамотно не можуть зв'язати, половина з них взагалі школу закінчили аби як.

Нас то в садочку вчили всьому, і в школу хто пішов з мого "потоку" то всі вміли читати не по складм, вміли рахувати, навіть вишивати вчили.

А так думаю 7 років це оптимальний варінт.

Опубліковано

Як пояснити дитині що треба вчитись добре?

Особистий приклад і поменше телевізорів. Для дитини в такому віці батьки - найбільший авторитет \якщо не упустили нічого раніше\

Опубліковано

Назва теми супер...

Дуже багато залежить від вчительки, ну і від класу.

Хоча моя думка, що в неповних 6 рано, варто йти в неповних 7 і далі.

Опубліковано

Навыки - это далеко не все, что необходимо. Умение читать и писать, знание языков не показатель, что ребенок готов к Школе. О готовности вам должен сказать психолог.

У меня есть пример из жизни. Девочка-вундеркинд, феноменальная память, художественный талант, в 1.5 года знала политическую карту мира на память, все страны.

Естественно мама сдала ее в обычную школу в 6 лет. Она была неусидчива, рассеяна. Учителя маялись. Хоть она и вросла, втянулась со временем, общая мотивированность у нее не созрела, а с годами вовсе атрофировалась. Оценки были хорошие. После школы поступила в один ВУЗ, кое-как дотянули год, отчислили. И так три раза в три разных ВУЗа. Поступала без труда, а учиться воли нет. Девченке уже за 20-ть. Отлично ориентируется в новых технологиях, владеет языками, английским, японским, талантливо рисует. Но выучиться не может, подрабатывает по случаю, часто меняет работы, или совсем без работы сидит.

К любой деятельности должна сформироваться внутренняя мотивация, тогда она пойдет на пользу.

Опубліковано

Думаю, якби в школі вчителі не давали б спуку дітям, питали би кожного на кожному уроці, і самі вчителі любили свої предмети, то зі школи пам'ятаються вчителі тільки ті, які іпали на кожному уроці.

І від батьків теж залежить, якщо батькі нормально з дитиною по займаються, без криків по типу "ти що олень, як ти таке не розумієш", нехай спочатку 1000 разів пояснять що й куди, то далі проблем з навчанням в дити точно не буде.

А якщо віддавати дитину в 5 років, чи 6, нехай в дитини буде дитинство, а то в основному батьки хочуть похизуватися, мол мій (моя) пішов в 5 років, от дивіться яка розумна дитина, а ваш бовдур по в 7 пішов.

І якщо ви мріяли все життя грати на скрипці, то це ще не значить що ваша дитина буде на ній грати :)

Опубліковано

Думаю, якби в школі вчителі не давали б спуку дітям;

які іпали на кожному уроці.

Интересное у вас, наверно, было школьное детство

Дичайше извиняйсь за оффтоп

Опубліковано

Як пояснити дитині що треба вчитись добре? Включиш телевізор, депутати три слова грамотно не можуть зв'язати, половина з них взагалі школу закінчили аби як.

На таких примерах тоже можно учить. Я своих учила, что не все взрослые поступают разумно. А чтобы не делать таких глупостей, надо учиться :)

Опубліковано

Було нормально, бо знав що будуть питати точно і халява не пройде, і тому ще більш завзятіше приходилось вчити предмет. Тому вдячний тим вчителям які вимагали більше, і занижували спеціально оцінку щоб було, ще більше стимулу вчитись.

Дитина не розуміє, що їй це треба, і потім пригодиться, а це тільки розуміє коли закічнує школу.

Опубліковано

Я посміявся з слова "здати" дитину в школу, вона що товар? А так я сам пішов в 5 років в школу, вчилося нормально,дискомфорту не було, заекономив майже рік життя, в університет вступав коли було 16 і "не жалуюсь" як кажуть. Своїх дітей не маю(ранувато), але якшо мав би то "здавби".

Доречі "здати" мене в школу сам попросив у мами, тобто мені самому цікаво було піти, а так можна й в дитини запитати чи вона хоче цього, звісно якщо розуміє що таке школа.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...