Перейти до змісту

В каком районе нашего города лучше жить( или каждая лягушка хвалит свое болото))

Arven Rivendell

улицы, районы, Луцк  

170 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Прошу на "лягушек" не обижаться...фраза, думаю, всем известная. В связи с недавней переменой места жительства, стало интересно, в какой же части города лучше, комфортнее живется, наверное в каждом районе свои плюсы и минусы, интересно ваше мнение.

Опубліковано

Г-Артемовського: до роддому і з роддому пішки, рядом "Савана", стадіон, чого ще треба :_07:

приєднуюсь. Грушевського. Тихо, спокійно, затишно.

Опубліковано

Живу на Львовской! Вода холодная всегда, горячую выключают на 10 дней летом, батареи горячие, продовольственные магазины есть, стоянка рядом, заправки не далеко, в садик ребенка устроить реально, маршруток много и часто.

Вся изюминка Луцка в его компактности!

Опубліковано

Жив тільки на Володимирській і на ДПЗ. Тому вибирав лише між цими варіантами, іншого не "пробував", тому не оцінюю. На ДПЗ в мене в будинку: два продуктових магазини, перукарня, відділення банку, поштове відділення. Зовсім поруч ще два продуктових магазини, в радіусі 5-10 хвилин пішки: ринок, дві аптеки (одна цілодобова), декілька різних банків, три супермаркети, промислові магазини, школа, дитсадок, училище, стоянка, навіть поліклініка і т.д. На Володимирській відділення банку відкрили тільки недавно, аптеки довгий час не було взагалі, зараз ніби кіоск є, пошти немає, школи немає, ринку немає, взагалі за будь чим треба "їхати в місто" - улюблена фраза жителя околиці

:)

Єдина перевага Володимирської - цілодобові магазини, з чотирьох три торгуютьт вночі, на ДПЗ - це проблема, лише один, до другого далеко йти, як з Володимирської на Львівську, тому незачьот.

ДПЗовський ЖЕК об'єднали з Володимирським, не знаю добре це чи ні, але на ДПЗ літом травичку косять, зимою сніг навіть з тротуарів зчищають. Володимирський ЖЕК такого не робив.

п.с. Ну і ще одне: друзі дитинства залишилися на Володимирській, на ДПЗ нікого не знаю

п.с.2 В обох мікрорайонах відсутні місця відпочинку, типу адреналіну, зоопарку, атракціонів. За розвагами таки треба "їздити в місто".

Опубліковано

ви мене вибачте, але ДПЗ і львівську в одну категорію включити - це взагалі треба не знати де воно таке є. Львівська - це переважно приватний сектор, а ДПЗ - це заводський спальний район. Так що не проголосую. А я взагалі узагальнив би спочатку прихильників спальних районів і приватного сектору - я за друге))

Опубліковано

та да, в центре неплохо - все рядом. а если жить еще и в "исторической застройке", в центре центра, то весьма просторно. критических минусов пока не нашел.. я в центре родился, почти все детство тут прошло, часть сознательной юности, тут позже и жилье себе приобрел - ничуть не жалею. если и съезжать куда, то только за город, в частную застройку, но возвращаясь иногда, чтобы почувствовать "цивилизацию" :ok2:

Опубліковано

druid +1

Ще один +, ібо реальні мої плюси закінчились...

По темі.

Дитинство моє пройшло не в Луцьку, тому про це ніц сказати не можу)

В Луцьку живу з 98го року.

Перших 5 років - 6й гуртожиток (Кравчука, 36). Все супер.

Автостанція через дорогу - сумки з дому не треба далеко тягнути. Вікна кімнати "дивились" на автостанцію - за перший місяць вивчила весь розклад автобусів (з 6ї ранку і до самого вечора) на всі напрямки. За другий - звикла до шуму. З третього - вже не помічала.

Варшавка, недалеко тоді було й до ринку "Ювілейний" і взагалі тоді для студента - 5км - не круг))) та й маршрутки близько.

Далі 3роки - Соборності 37б. Вже працювала, тому сумки були не такими важкими))) Звуки автостанції змінились дзвонами церкви. Інше - практично аналогічно. Величезним плюсом було те, що я жила на 7му поверсі - дуууууже часто тоді фотографувала небо.

Потім до 2010 - пр-т Волі, 31. Центр - цим все сказано))) Все є: аптеки, магазини, перукарні, банки, маршрутки і т.д. До того ж це не самий центровіший центр - тому все тихо і спокійно. АЛЕ 3й поверх, вікна виходять у двір, перед самими вікнами величезні дерева - як мені тоді не вистачало неба!.. Хоча і до цього звикла)

Ліричний відступ)))

До вступу в ВДУ ніколи раніше не була в Луцьку. На другому курсі сусідка по кімнаті запросила мене на весілля і попросила поїхати з нею на ДПЗ запросити ще її тітку. Луцьк я тоді ще знала поганенько. Сіли біля Троянди в тролейбус і поїхали на ГПЗ. Мало того, що повільно і довго так ще й дивлюсь - місто закінчилось - поля... Я почала уточняти, чи тітка дійсно живе в Луцьку. Вона сказала, що так і через трошки знову за вікнами з"явились багатоповерхівки - ДПЗ))) Для мене це довший час був край світу)

І ось з серпня минулого року живу в приватному секторі на Гнідаві. Виявляється - не край світу))) - і теж все відносно близько. Про переваги приватного сектору в межах міста, думаю, писати не треба.

Мені було комфортно в свій час у всіх тих районax, в яких я жила.

Вибачайте за "багато букв")

Опубліковано

ви мене вибачте, але ДПЗ і львівську в одну категорію включити - це взагалі треба не знати де воно таке є. Львівська - це переважно приватний сектор, а ДПЗ - це заводський спальний район. Так що не проголосую. А я взагалі узагальнив би спочатку прихильників спальних районів і приватного сектору - я за друге))

Опрос составляла по своим соображениям, всем не угодишь."Не знати де воно таке є",кому-нибудь другому скажете, я на ГПЗ прожила 5 лет, на Львовскую часто забредали, чтоб разнообразить маршрут, когда гуляли с ребенком.Частный сектор и там и там имеется, как и все остальное и оба района рядом, в моей когнитивной карте эти два района в одной группе.

Опубліковано

Частный сектор +1

Хлев с курями, летняя кухня с мешками муки,сахара, круп, гараж для авто + 4 велосипедов, ЛЬОХ(!!!) с картошкой и закрутками, собака в вольере, два кота - шо еще для счастья надо? :) До ЦУМа на велике 15 минут, до "Варшавки" - 5, до парка - минута ходьбы .

Опубліковано

из всех городов, в которых я жила, Луцк - самый удобный и комфортный. Он не самый красивый и не самый культурный. Он просто - удобный. Как бы отчаянно и бесповоротно его не покидала, всегда возвращалась обратно с охотой и облегчением

Опубліковано

а теперь я скажу как приезжий. без всякого юмора. В детстве я знал Луцк только как рынок, стадион, театр и всякие концерты. Теперь, по немногу я начинаю любить Луцк. Проспект Грушевского, Перемоги...переулки, к сожалению,не такие как в Ровно, но привыкнуть можно.

Опубліковано

Гетто, если брать угол наклона, то возможно. во всем же остальном - город-побратим и во многом копия. говорю, как человек, который провел там немало времени. Ровно - город более компактный, а в Луцке, imho, больше простора, хоть и нерационально используемого - но это к лучшему.

вообще, хочешь покурить "Ровно vs. Луцк : взгляд из Киеверец" - создай отдельную тему. это и совет и предупреждение.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...