Перейти до змісту

Про Інвайти, або механізм регулювання порядку на Борді.

Plum

Рекомендовані повідомлення

Було б добре у правилах дати визначення поняття манібеку

А чому правила форуму повинні влазити між покупцем і продавцем і щось для них обумовлювати чи давати визначення? Задача форуму -- звести зацікавлених людей між собою, і правила форуму працюють лише до того часу, поки ці люди не сконтактувались один з одним напряму. Далі форум перестає існувати, далі працюють господарські стосунки між людьми і регламентувати їх може лише совість і чинне законодавство України. І поняття манібеку чи взагалі його присутності/відсутності кожен вирішує сам, за домовленістю з зацікавленою стороною.

Будь-які операції з купівлі/продажу бувших у вжитку речей в незнайомих людей апріорі є ризикованими і тут є два варіанти -- (1) покупець йде на ризик і купує з рук, після чого він захищений лише власною уважністю і везінням, або (2) покупець не йде на ризик і купує в магазині, після чого він захищений законодавством.

Топікстартеру не повезло, його "кинули". Він створив топік, щоб поставити інших потенційних покупців до відома (проінформований -- озброєний) що, на його особисту думку, продавець недобросовісний. На цьому дискусію варто було б закінчити, бо всі подальші вияснення стосунків стосуються лише продавця і покупця. Зрештою, ніхто ж не завадить тому ж stalin11 завтра зареєструвати нового користувача, якогось lenin1917, і далі продавати неякісний товар довірливим покупцям і кожен, хто купує з рук, має розуміти, що "грає в рулетку", а форум чи його адміністрація не несуть жодної відповідальності за таких недобросовісних продавців і обманутих покупців.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 58
  • Створено
  • Остання відповідь
інвайтодавачу - ворн. другий ворн = бан.
І шо, kmd тоже банити чи Торіка?

Інвайт просить "агнец смиренный" а продавати буде Сталін-диктатор чи ще якийсь мазафака! так що ... .

Я ЗА інвайти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І шо, kmd тоже банити чи Торіка?

...а вийде забанити? :_09:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

EleKtrik, А сам то, як вважаєш? ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ви собі просто не уявляєте яка культурна, надійна, чистенька, привітна стане борда...

Перед введенням правил барахолки точно так само думали, роздаючи банхамери модераторам :) Ну і тобі нагадать, скіко у зіберса було віртуалів? Інвайти не вихід.

...а вийде забанити?

Це буде тріллєр!

кмд банить торіка, торік ламає БД, зносить все і банить командора, командор.... уххх, як представлю!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я проти iнвайтiв , бо 99% пересiчних користувачiв не знають й не хочуть знати, що то таке, а якесь *пiдле чумидло* всерiвно пролiзе, якщо поставить це за самоцiль, а якщо й *розумне пiдле чумидло* то постарается зразу пару тройку персiв зарегати, двома кине, а третiм спокойно сидiти буде

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І лише електрик легким порухом рубильника може враз відключити всіх.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Торік вже вводив фічу - неможливість писати в барахолці до 10 постів, нагадати скіко кіпішу було? В день по три теми "А ЯКОГО ХРЄНА???!!!"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну і забити болт на барахолку і форум в тому числі теж не вихід.

Потрібен якийсь механізм регулювання.

Забанили акаунт - та по* - створю новий. Цей забанили - ну і шо? Ще накрпапаю. І так безкінечно.

Банити по ІР - не вихід. В кого укртелеком.... Ладно ДГ. а решта...

+ хтось пише з роботи, з дому, з мобільного, з інтернет кафе...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зробити як на аукро, пыдтвердження акаунту по адресы проживання, и той хто пройшов пыдтверджеення щоб мав позначку типу перевырено)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

адреса проживання - це вже збір персональних даних, за що у нас є закон і відповідальність у випадку розголошення.

Воно адміністрації треба?

з.і. якщо ввести процент від кожної продажі на користь форуму - отоді, можливо, і буде бажання кардинально щось міняти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

адреса проживання - це вже збір персональних даних, за що у нас є закон і відповідальність у випадку розголошення.

Воно адміністрації треба?

з.і. якщо ввести процент від кожної продажі на користь форуму - отоді, можливо, і буде бажання кардинально щось міняти.

А вписати в Правилах "Особи, які погодились із Правилами Форуму надають добровільну повну й безумовну згоду на обробку Одержуючою стороною/Передавальною стороною своїх персональних даних з метою забезпечення виконання зобов'язань в обсязі й у рамках визначених Законом України "Про захист персональних даних".
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а вписати, а потім ту базу зареєструвати, і навісити на себе можливість перевірки, а ще для цього реєструвати підприємця абощо, бо нафіка звичайній людині збирати персональні дані інших людей? Купа граблів.

Імхо барахолка це як оголошення в газеті. Редакція зобов"язана якось перевіряти наскільки правдива інформація в оголошенні?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тут тепер ведемо дискусію.

продовжу думку.

1) Або Інвайти або Без.

2) Якщо інвайти - відсіється автоботів трошки та тих, хто заради 1-го посту будуть регатися.

3) Буде відповідальність, хоч якась мінімальна.

Без інвайтів матимемо те, що маємо зараз по кільканадцять акаунтів у багатьох користувачів. Забанили - юзаємо інший. Вичислити, як я казав - хіба що датагрупівців. Або тих, хто не шарить особо і тупо спалиться.

Треба придумати ЯК заставити юзера цінувати свій акаунт на борді.

Може - жорсткіші міри покарання. Частіше не посто попереджати а ліпити РО чи БАН.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Збільшити Варн левел за певні порушення.

Матюк - +10 в варн левел. Оффтоп - +1. Флейм / зайвий Ап / флуд - +2, Образи учасників / перехід на особистості - +10

Рецидиви - множити на 2.

Без можливості амністії. Або ж за гпрну поведінку зняти 2-3 пункти. Стимул :)

Варн левел = 100 - Бан акаунта.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Адин на барде астанишся...:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Може - жорсткіші міри покарання. Частіше не посто попереджати а ліпити РО чи БАН.

Це про тих, хто спілкується.

Ті, які лише продають - навіть, може, не в курсі що є таке як РО або БАН.

Мова ж починалась з продавців-кидал.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Oksana04, там теж вистачає в барахолці і матюків, і оффтопу і флейму і чого тільки. Якщо брати до уваги Торгівлю лише, тоді її варто винести як окремий форум в складі Борди.

Адин на барде астанишся...
Нє вєрю.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тобто тема про інвайти ваащє, а не для того щоб непорядні не кидали, продаючи?

Oksana04, там теж вистачає в барахолці і матюків, і оффтопу і флейму і чого тільки.

Якщо я матюжусь, реагуючи на чиїсь закиди - не значить, що я хочу когось натянути)

В "Книзі скарг" якось не з"являються теми: мене обматюкали/образили, не спілкуйтесь з ним, а лише мене кинули - не купуйте у нього.

Далі в цій темі спробую просто читати. Бо я як погана свекруха))) Знаю, що погано, а як зробити добре - не знаю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А може, дійсно, в барахолці дозволити публікації тільки в тому випадку, якщо людина додає аттачем скан свого ідентифікаційного коду з П.І.Б.? :)

Це важко буде віднести до поняття "база персональних даних". Та й навіть якщо викрутити це під базу - то в будь-якому випадку, вона формується не при здійсненні підприємницької діяльності.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

копії цих ідентифікаційних роздаються наліво і направо,
- ага, любий кредитний експерт в любому куточку любого магазину (особливо техніки)
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не погана, як на мене ідея з підтвердженнями, якщо наприклад знайомий з адміністрацією, отримуєш позначку, або якщо вдало реалізуєш товар, тобі ставлять + в карму "барига", щоб можна було відсіяти добросовісних продавців і покупців.

На рахунок індифікації, людей, можна просити фотографію людини, з розкритим паспортом на першій сторінці з фото, на зразок практики вебмані. якось так. Ха що буде ще одна позначка, аля "підтверджений"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а шо заважатиме прикрутити лєвий?

а хто як перевірить?

Якщо я буду щось купувати в когось - просто попрошу паспорт, студентський квиток чи інший документ, щоб звірити ПІБ у викладеній довідці.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо я буду щось купувати в когось [не знайомого / вперше] - просто попрошу паспорт,
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Збільшити Варн левел за певні порушення.

Матюк - +10 в варн левел. Оффтоп - +1. Флейм / зайвий Ап / флуд - +2, Образи учасників / перехід на особистості - +10

Рецидиви - множити на 2.

Без можливості амністії. Або ж за гпрну поведінку зняти 2-3 пункти. Стимул :)

Варн левел = 100 - Бан акаунта.

а можна мені зняти варен левел ?

Заметка добавлена 12 лютого 2007 - 18:58

Увеличен уровень предупреждений За матюки в форумі :angry:

я вже за пять років виправився.:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...