Перейти до змісту

Зовнішнє утеплення будинку: потрібні поради та виконавці

Skorpio76

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Швидкий перегляд розділу не дав бажано результату, тому створюю нову тему.

Отже, вирішено утеплити ззовні квартиру. Потрібні поради та координати надійних майстрів.

Квартира розташована на 3-му поверсі. Цікавить, які матеріали (пінопласт, клеюча суміш та інше) краще використати? Скільки вартує така робота (напевно за 1 кв м)? Скільки коштує оренда будівельних риштувань? На які технологічні нюанси необхідно звернути увагу (зокрема, що б не гнили стіни)?

Опубліковано

почитайте про "точку росы". І ще, була дуже гарна тема на форумі про будівництво, зокрема про те, з чого будувати будинок (матеріали) і про те, чим утеплювати.

Спілкувався із будівельниками, щодо утеплення стіни, то сказали що пінопласт - нє. Саме через те, що він може змістити точку роси в середину квартири, таким чином мокрітиме стіна.

Опубліковано

Щоб не створювати нову тему: мене цікавить утеплення будинку піноізолом чи чимось іншим (тобто заповнення проміжку між стінами). Наскільки воно ефективне? Буду вдячний за консультацію від спеціалістів.

Р.S. Приватний будинок 11м на 11м.

Опубліковано
...Спілкувався із будівельниками, щодо утеплення стіни, то сказали що пінопласт - нє. Саме через те, що він може змістити точку роси в середину квартири, таким чином мокрітиме стіна.
Дивні ті будівельники... Для будь-якої стіни з будь-яким утеплювачем легко робиться розрахунок і підбором товщини "точка роси" зсувається в утеплювач. Пінопласт - повністю нормальний утеплювач, просто підібрати необхідну товщину виходячи з матеріалу і товщини стіни, а не ліпити, як сусід каже, бо "в нього так зробили"

Щоб не створювати нову тему: мене цікавить утеплення будинку піноізолом чи чимось іншим (тобто заповнення проміжку між стінами). Наскільки воно ефективне?...

Дивлячись як змурований будинок. Якщо багато "містків холоду", то ефекту буде мало. Та й взагалі, саме краще утеплення - повне зовнішнє.

А ще кажуть, що в перестінках той піноізол розсипається в труху через кількість там років :) Повторю - КАЖУТЬ ;) Я сам не бачив, не стверджую.

...Отже, вирішено утеплити ззовні квартиру. Потрібні поради та координати надійних майстрів.

Квартира розташована на 3-му поверсі. Цікавить, які матеріали (пінопласт, клеюча суміш та інше) краще використати? Скільки вартує така робота (напевно за 1 кв м)? Скільки коштує оренда будівельних риштувань? На які технологічні нюанси необхідно звернути увагу (зокрема, що б не гнили стіни)?

Бачив на днях хлопці робили таке квартирі на другому поверсі будинку № 14 по вул. Мазепи. Там з однієї сторони перепад рельєфу такий, що вийшло як 3-й поверх (від землі)... То вони там на тросах з даху висіли. Клеїли пінопласт і обштукатурювали. Під'їдь, зайди в квартиру, розпитай... Думаю, поділяться координатами тих майстрів. А може ті хлопці ще там дороблюють...

post-8369-0-51677500-1346662588_thumb.jp

Опубліковано
Отже, вирішено утеплити ззовні квартиру.

а якщо взяти термос, залишити утеплення тільки посередині, а верхню та нижню частину утеплення зняти, термос ефективно виконуватиме свої функції?

Опубліковано
Отже, вирішено утеплити ззовні квартиру.

а якщо взяти термос, залишити утеплення тільки посередині, а верхню та нижню частину утеплення зняти, термос ефективно виконуватиме свої функції?

абсолютно невдале порівняння.

В нашого "термоса" якраз верх і низ присутній (квартири 2-го і 4-го пов.), а збоку утеплення нема.

Опубліковано
Спілкувався із будівельниками, щодо утеплення стіни, то сказали що пінопласт - нє. Саме через те, що він може змістити точку роси в середину квартири, таким чином мокрітиме стіна.

Тут, тут і тут, а взагалі щей отут спілкувались будівельники, так що с приводу пінопласту - спірно...

Про точку роси влучніше спілкуватись коли йде мова про вибір як утеплювати стіну - ззовні чи зсередини. ТС так питання не ставить, напевно тому, що йому і так відомо що при зовнішньому утепленні, хоч, вибачте, гівном, точка роси зміститься в потрібну сторону.

Опубліковано
абсолютно невдале порівняння

звичайно не вдале)) багатоповерховий будинок розташований у вакуумі й на нього діють інші закони ))

В нашого "термоса" якраз верх і низ присутній (квартири 2-го і 4-го пов.), а збоку утеплення нема.

й стіни не промерзають?

Опубліковано
абсолютно невдале порівняння

звичайно не вдале)) багатоповерховий будинок розташований у вакуумі й на нього діють інші закони ))

й стіни не промерзають?

не розумію суті запитання. Що ти хочеш ним сказати?
Опубліковано

Уточнюю умови: будинок цегляний, біла цегла. Не можу сказати, що дуже теплий (інакше питання не поставало б). Варіант запросити хлопців, що працюють за способом промислового альпінізму (на мотузках з даху) розгялдався, але думаю для третього поверху варіант з ришутванням буде дешевший (надіюсь). Бачив у будинку на Воїнів Інтернаціоналістів у стіні, яка утеплена якісь типу вентиляційні отвори. Не можу зрозуміти що це таке і навіщо? Хочеться зробити раз і добре.

Опубліковано

Уточнюю умови: будинок цегляний, біла цегла. Не можу сказати, що дуже теплий (інакше питання не поставало б). Варіант запросити хлопців, що працюють за способом промислового альпінізму (на мотузках з даху) розгялдався, але думаю для третього поверху варіант з ришутванням буде дешевший (надіюсь). ... Хочеться зробити раз і добре.

робити так, як і задумали - пінопласт. Просто, швидко і ефективно. Тільки пінопластом перекрити хоча б на пів-метра вище і нижче перекриття вашого поверху, тобто "захопити" стіни квартири зверху і знизу від вашої. Товщину пінопласту можна було б радити знаючи товщину вашої стіни... Ну, думаю, 5-10 см (чим товстіше - тим на більший мороз :) наскільки кошти дозволять)

А риштовка чи з канати - то вже вам вирішувати по ціні.

...Бачив у будинку на Воїнів Інтернаціоналістів у стіні, яка утеплена якісь типу вентиляційні отвори. Не можу зрозуміти що це таке і навіщо? ...
бійниці для оборони ;)

А якщо серйозно - навіть не знаю... Єрунда якась.

• 2 тижня потому...
Опубліковано

які розцінки на таку роботу?

100 грн.м2 з вишки (поклейка, армування, грунтування, структура, фарбування)

і 80 грн. м.п. відкоси вікон.

З риштування - 80грн. м2 і 60 грн. м.п відкоси, додатково оплачується установка (30 грн. м2)

розбирання (20грн.м2) риштуваннь.

0959080246 - Антон, давно цим займається...

• 11 місяців потому...
Опубліковано

Апну тему.. правда мова піде про утеплення не квартири а будинку.

Так от.. оскільки для мене зараз це актуально.. то прошу порад по утеплення фасаду будинку....

Що на даний момент хочеться вияснити...

1. Де краще купити пінопласт "десятку", якого виробника.. і на що треба звернути увагу.. потрібно приблизно 20 (плюс, мінус) квадратів. (а мож і 60...)

2. На що краще монтувати пінопласт .. на піну чи на розчин..?

3. Як краще наносити піну.. або розчин.. тобто мається на увазі.. чи є зміст наносити їх по контуру листа окремими плямами чи замикати контур по краях.. і наносити додаткові плями по центру.

Розповіли мені таку технологію... поділюся і запитаю поради у бордівчан...

Пінопласт кріпиться до стіни на окремі плями не замикаючи контуру... "бються грибочки".. підганяється все щільно.. наноситься армована сітка.. штукатуриться .... і головна родзинка технології.. під дахом і біля цоколя робляться через кілька метрів невеличкі продихи, а оскільки пінопласт буде кріпитися на окремі плями... то повітря зможе циркулювати між утеплювачем і стіною.

На мою думку... великого охолодення стіни не буде, бо продихи будуть малі і стіна буде дихати.. відводячи вологу через ті самі продихи.... що не може не радувати.)

Що думаєте з цього приводу?

Опубліковано

Пінопласт кріпиться до стіни на окремі плями не замикаючи контуру... "бються грибочки".. підганяється все щільно.. наноситься армована сітка.. штукатуриться .... і головна родзинка технології.. під дахом і біля цоколя робляться через кілька метрів невеличкі продихи, а оскільки пінопласт буде кріпитися на окремі плями... то повітря зможе циркулювати між утеплювачем і стіною.

На мою думку... великого охолодення стіни не буде, бо продихи будуть малі і стіна буде дихати.. відводячи вологу через ті самі продихи.... що не може не радувати.)

Що думаєте з цього приводу?

Я саме так і робив, Зиму перестояло... Проблем ніяких............

• 1 рік потому...
Опубліковано

Поновлю тему, оскільки минулого року питання невдалося вирішити.

Поділіться суб"єктивними враженнями про те, наскільки тепліше стало у помершканні після зовнішнього утеплення.

Які поточні ціни?

• 4 тижня потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...