Masia Опубліковано 3 Квітня, 2015 в 13:19 #101 Опубліковано 3 Квітня, 2015 в 13:19 вже писала в темі про ОЛХ, але напишу ще сюди номер 0938386374!!!!!!!!!!!!! Аферюгі
keepo Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 09:57 #102 Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 09:57 Читаю ось тут різні історії і не думав, що зі мною таке може трапитись...Так ось, в мене сьогодні намагались "вкрасти номер" Подзвонили з закритого номера і представились відділенням Київстар з Миколаїва Запитали як довго я користуюсь цим своїм номером і сказали, що до них звернулась людина, заявляючи, що це її номер і хоче його відновити В мене ж попросили підтвердити, що номер мій і відповісти на кілька запитань по даному номеру Я у свою чергу запитав, як вони можуть підтвердити те, що вони з Київстара і сказав що стороннім людям подібної інформації не повідомляю У відповідь на мене практично накричали, щось типу: "якщо не надасте нам інформації, через півгодини заблокуємо номер!" Сказав "до побачення" і поклав трубку Будьте обережні! Як мені сказали в СП "Київстар" (куди я одразу ж після цього зателефонував): "Наші співробітники ніколи з подібними запитаннями не телефонують, підтверджувати дані має людина, яка хоче номер відновити" доволі ломово працюють схема зазвичай трохи тоньша: - обов"язково має бути карта не прив"язана до контракту (куплена сімка в магазині без документів) - роблять декілька дзвінків на ваш номер і або щось "ліве" питають, або просто кладуть слухавку - кидають на мобільний рахунок 5-10-30 грн з термінала далі ломляться в сервісний оператора і кажуть, що згубили телефон. На запитання хто дзвонив - дають оті "ліві" номера, з яких до вас дзвонили. "Згадують" що поповнили грошенята на рахунку і називають суму. А далі уже діло шарму і везіння - знаю що так забирали в народу номери будьте обережні!
Zevs_Isver Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 10:01 #103 Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 10:01 далі ломляться в сервісний оператора і кажуть, що згубили телефон. На запитання хто дзвонив - дають оті "ліві" номера, з яких до вас дзвонили. "Згадують" що поповнили грошенята на рахунку і називають суму. А далі уже діло шарму і везіння - знаю що так забирали в народу номери будьте обережні! а якщо номер зареєстрований в "май.київстар" - повинно ж трохи допомогти? чи "девачкі" на таке не звертають уваги і "відновлюють" карту?
nickel Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 10:03 #104 Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 10:03 доволі ломово працюють схема зазвичай трохи тоньша: - обов"язково має бути карта не прив"язана до контракту (куплена сімка в магазині без документів) - роблять декілька дзвінків на ваш номер і або щось "ліве" питають, або просто кладуть слухавку - кидають на мобільний рахунок 5-10-30 грн з термінала далі ломляться в сервісний оператора і кажуть, що згубили телефон. На запитання хто дзвонив - дають оті "ліві" номера, з яких до вас дзвонили. "Згадують" що поповнили грошенята на рахунку і називають суму. А далі уже діло шарму і везіння - знаю що так забирали в народу номери будьте обережні! Оператор не питає "хто дзвонив", а питає "кому дзвонили". Тому шахраї лише маякують на той номер, який намагаються "угнати" і чекають коли ти сам передзвониш. З цієї причини я перестав передзвонювати на "маяки" з чужих номерів.
swmarmalade Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 10:07 #105 Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 10:07 далі ломляться в сервісний оператора і кажуть, що згубили телефон.Невже до цього часу в сервісних центрах операторів не має камер відеоспостереження які могли б допомогти встановити їх особу?
rrid Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 13:17 #106 Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 13:17 далі ломляться в сервісний оператора і кажуть, що згубили телефон.Невже до цього часу в сервісних центрах операторів не має камер відеоспостереження які могли б допомогти встановити їх особу?проблема швидше не в камерах, а в окремих недобросовісних працівниках сервісних центрів операторів.і сервісним центром зазвичай є відмінна від оператора стільникового зв'язку юридична особа, яка представляє оператора по дилерському договору.
FunTom Опубліковано 8 Квітня, 2016 в 12:25 #107 Опубліковано 8 Квітня, 2016 в 12:25 Сьогодні пробували розвести на 300 грн Схема не нова, але зазвичай шахраї були з Росії та і підхід був дуже грубий Написала в ВК знайома, зразу ж здогадався що "ломанули", але вирішив побачити що з того вийде: Після пропозиції занести гроші - зразу ж оффлайн і повидаляли всі відправлені повідомлення (знайома каже що бачить тільки те що їй відписували) Одна жертва таки знайшлась... Так що будьте обережні!
Zheny@ Опубліковано 9 Квітня, 2016 в 10:19 #108 Опубліковано 9 Квітня, 2016 в 10:19 On 25.03.2015 at 17:31, bublik007 сказано: Дякую за відповідь, просто, перший раз чую, щоб намагались вкрасте саме номер. З цього починалося. 3 рази звонять з різних номерів. Потім йдуть в мтс і кажуть, вкрали телефон і картку. Для відновлення чітко називають 3 останні номера і вуаля - номер ваш! А з ним і Приват24 і все решта.
Deemon Опубліковано 9 Квітня, 2016 в 10:35 #109 Опубліковано 9 Квітня, 2016 в 10:35 14 хвилин тому, Zheny@ сказано: А з ним і Приват24 і все решта. як це реалізувати тільки з старим\новим номером?
Saddy Опубліковано 9 Квітня, 2016 в 10:35 #110 Опубліковано 9 Квітня, 2016 в 10:35 15 минут назад, Zheny@ сказал: 3 рази звонять з різних номерів потрібно вказати не три останні вхідні дзвінки, а три останні вихідні дзвінки, дату, суму поповнення (з цим простіше)
Zheny@ Опубліковано 9 Квітня, 2016 в 10:49 #111 Опубліковано 9 Квітня, 2016 в 10:49 10 хвилин тому, Deemon сказано: як це реалізувати тільки з старим\новим номером? Я навів приклад. Ніякої конкретики. Просто коли є сервіси з прив'язкою до номеру, то деякі можуть опинитися в руках зловмисників. 11 хвилин тому, Saddy сказано: вказати не три останні вхідні дзвінки, а три останні вихідні дзвінки Можу помилятися, але 27 хвилин тому, Zheny@ сказано: З цього починалося. Це не зараз - а кілька добрих років тому. Зараз і Приват ускладнив авторизацію. І моб. оператори ускладнили процедуру відновлення номеру.
Saddy Опубліковано 9 Квітня, 2016 в 10:55 #112 Опубліковано 9 Квітня, 2016 в 10:55 В 14.04.2015 at 13:07, swmarmalade сказал: Невже до цього часу в сервісних центрах операторів не має камер відеоспостереження які могли б допомогти встановити їх особу? вже давно для відновлення номеру треба паспорт.
Deemon Опубліковано 9 Квітня, 2016 в 11:28 #113 Опубліковано 9 Квітня, 2016 в 11:28 37 хвилин тому, Zheny@ сказано: Я навів приклад. Ніякої конкретики. Просто коли є сервіси з прив'язкою до номеру, то деякі можуть опинитися в руках зловмисників. Тоді я скажу, що цим бородам байкам - 100 лєт в обєд, бо вже купу часу, як введена подвійна аутентифікація, котрольні\секретні запитання і т.д.
Zheny@ Опубліковано 9 Квітня, 2016 в 11:41 #114 Опубліковано 9 Квітня, 2016 в 11:41 10 хвилин тому, Deemon сказано: Тоді я скажу, що цим бородам байкам - 100 лєт в обєд, бо вже купу часу, як введена подвійна аутентифікація, котрольні\секретні запитання і т.д. Я саме це й намагався сказати. Просто ми одне одного не зрозуміли. Я вів мову про те, що способи викрадення номерів телефону існують давно. Там Бублік здивувався, що вперше чує про викрадення номерів. А я кажу,що саме з цього почалося. Уже потім було "Альо, мама, я в міліції! Привези 2К у.о..." Цілі, для яких крадуть - питання третє. ЩО це дасть крадію - четверте.
nickel Опубліковано 9 Квітня, 2016 в 13:20 #115 Опубліковано 9 Квітня, 2016 в 13:20 2 часа назад, Saddy сказал: вже давно для відновлення номеру треба паспорт. 1, Номер Київстар можна замінити поки ти спиш, якщо телефон виключаєш на ніч. 7 годин і запий свій номер холодною водою. Ти просто не слідкуєш за трендом. Послуга "Самостійна заміна СІМ" 2, Те що описує Женя відбувається приблизно так: маякуть з невідомого номера, якщо передзвонюєш, то залишається ще з двох номерів так зробити і зловмисники знатимуть три вихідні дзвінки з твоїх номерів. А коли передзвонюєш, то вони можуть щось спитати по твоїх оголошеннях, чи позвати Васю і вибачитись, що помилилися номером і т.д. Варіантів безліч.
Saddy Опубліковано 9 Квітня, 2016 в 13:29 #116 Опубліковано 9 Квітня, 2016 в 13:29 12 минуты назад, nickel сказал: Ти просто не слідкуєш за трендом читай уважно матчасть - YYYYYY – 19 цифр ICC-коду або 8 цифр PUK1 вашої старої SIM-карти де ж взяти ці дані? так що цей метод не пройде) принаймні не так просто як ти описуєш
nickel Опубліковано 9 Квітня, 2016 в 13:34 #117 Опубліковано 9 Квітня, 2016 в 13:34 Не вникав. Дійсно не так просто, але й паспорта не треба.
Saddy Опубліковано 9 Квітня, 2016 в 13:40 #118 Опубліковано 9 Квітня, 2016 в 13:40 ок. але цей метод діє лише для київстар, і лише при наявності коробки/паперів від старої сімкарти - актуально для екстразаміни в разі необхідності перейти на інший формат сім - із звичайної на мікро/нано сім і нема бажання обрізати карту. або ж якщо стара сімка пошкодилась і не працює. в інших операторів для заміни сімки в сервісному центрі/центрі обслуговування треба паспорт.
Nana Опубліковано 20 Квітня, 2016 в 15:07 #119 Опубліковано 20 Квітня, 2016 в 15:07 Старе, як світ..... Зранку прийшла СМС: я виграла Фольксваген. Посміялася, забула. Але глянула знову - "...зайдіть на сайт http://www.avtopalace.com.ua/stock.html". Зайшла, подивилась, подзвонила (мала трохи часу). Дійсно - виграла машинку Ф Поло. Лишилося тільки перекинути їм на картку 1% від вартості (заг. ціна - 350 тис.) Навіть передзвонили - коли заплатите? Засміялася, що десь я про таке читала, навіть сума така ж - 3500 грн. (Хтось десь заплатив і побіг в місцевий автосалон за машиною......) Кинули трубку. Лишилася я без Поло....))))))))))))
flashmax Опубліковано 20 Липня, 2016 в 11:59 #120 Опубліковано 20 Липня, 2016 в 11:59 черговий розвод: з вашої карти хочуть зняти кошти, щоб відмінити потрібно щось кудись послати.... номер з якого дзвонили +380999608131 (напевно зеки балуються) людина не звертається до вас по імені, не знає які карти банків у вас є. тупо наговорює безліч слів, щоб заплутати.
bosuy Опубліковано 22 Липня, 2016 в 04:57 #121 Опубліковано 22 Липня, 2016 в 04:57 Була неприємна історія Вчора зателефонували на рахунок поїздки в Польщу. Спочатку домовились що буде поїздка з Луцька до Варшави, узгодили ціну, замовнику підійшло все. Через годину часу, перезвонює замовник і каже:" ви знаєте нас треба забрати зі Стрия", на що відповів:"та ні,в Стрий ніхто не поїде по вас, хочете сідайте на маршрутку і приїжджайте до Луцька,а там далі поїдем у Варшаву". Чолов'яга пом'явся , "та я б приїхав але остальні не хочуть, скільки буде коштувати щоб ви нас забрали і завезли??" Порахувавши і назвавши космічну для декого суму в 200 злотих, замовник погодився, домовились що виїдем по них о 19:00 з Луцька. Перед виїздом перезвонює знову замовник і каже:" ви знаєте, у Львові мій друг продає зварювальний апарат, і нам він в польщі буде дуже потрібен, чи не могли б ви його нам забрати , а ми вже розрахуємся з вами?!" На щастя вже колись була спроба подібного розводу, коли замовник в останній момент відключив телефон перед цим просив йому поповнити рахунок бо в нього машина зламалась, тому пославши культурно куди по далі, лишились в дома при своїх кровних. Телефонні номери з яких дзвонили:+380682558437 та +380684538624 Надіюсь комусь допоможе не попастися на гачок!!!
SunSeth Опубліковано 23 Жовтня, 2016 в 07:56 #122 Опубліковано 23 Жовтня, 2016 в 07:56 25 minutes ago, Itzamna said: піймали з коноплею І головне, що знають такі нюанси з твого особитого життя ))
Oli Опубліковано 23 Жовтня, 2016 в 07:58 #123 Опубліковано 23 Жовтня, 2016 в 07:58 https://www.cybercrime.gov.ua/pereviriti-informatsiyu
Адміністратори serega Опубліковано 23 Жовтня, 2016 в 08:59 Адміністратори #124 Опубліковано 23 Жовтня, 2016 в 08:59 Не чекайте від оператора адекваної відповіді бо ніколи її не отримаєте на таке технічне запитання. Перехват СМС, підміна номерів цілком можлива, шукайте інеті опис роботи міжоператорського протоколу SS7, наскільки він незахищений і скільки вже з'явилось спеціального обладнання на ринку для використання недосконалості того протоколу. Перші лінки в пошуку: https://habrahabr.ru/company/pt/blog/305472/https://habrahabr.ru/company/pt/blog/237981/https://xakep.ru/2016/04/19/ss7-congressman-hack/ І в догонку, шукайте на будь-якій мові щось типу: "NIST спеціалісти не рекомендують використовувати SMS для двуфакторної аутентифікації"
Prot Опубліковано 23 Жовтня, 2016 в 09:13 #125 Опубліковано 23 Жовтня, 2016 в 09:13 1 час назад, Itzamna сказал: ... я до оператора, як це можливо, оператор підтверджує - з мого номера вихідних дзвінків не було... Надо было родителям к оператору и запросить с какого номера им звонили
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.