Перейти до змісту

Топ-10 книжок, які найважче читати

Dream

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Починаючи з 2009 року двоє кураторів сайту The Millions, не шкодуючи сил і часу, досліджували читацькі ідіосинкразії – і ось нарешті їм вдалося скласти список найбільш непролазних книг в історії світової словесності.

Це десятка книжок – це «10 літературних Еверестів, піднявшись на які, ви миттєво відчуєте свою інтелектуальну перевагу над середньостатистичним homo sapiens»; найскладніші зі складних; крем-де-ля-крем літератури, у якої немає читачів; книги, «читання яких викликає істотні ускладнення – в силу їх довжини, хитромудрого синтаксису, непрозорого стилю, структурної незвичайності або загального дивацтва, а також незвичних експериментальних технік або абстрактності ».

Топ-10:

1. «Найтвуд» Джуні Барнс.

2. «Казка бочки» Джонатана Свіфта.

3. «Феноменологія духу» Георга Гегеля.

4. «На маяк» Вірджинії Вулф.

5. «Клариса» Семюеля Річардсона.

6. «Поминки по Фіннегану» Джеймса Джойса.

7. «Буття і час» Мартіна Хайдеггера.

8. «Становлення американців» Гертруди Стайн.

9. «Королева фей» Едмунда Спенсера.

10. «Жінки та чоловіки» Джозефа МакЕлроя.

Друг Читача

А яка Ваша "найважча" прочитана і так і не прочитана книжка? :) Я колись, років 10 назад спробував "Замок" Кафки читати - стомився десь на третині )

Опубліковано

"Війна і мир". Так і не прочитана, так і не осилена. Не зачепила. Скільки потім було прочитано літератури, але до цієї книги так і не повернулася.

Опубліковано

"Війна і мир". Так і не прочитана, так і не осилена. Не зачепила. Скільки потім було прочитано літератури, але до цієї книги так і не повернулася.

мене в ній "кумарило" тоді, ще в школі, величезне засилля французької мови в першому томі - замість того щоб читати по тексту мусиш читати переклад знизу сторінки.

Опубліковано

100%

А ще ця "епічність", мені і через стільки років однаково здається претензійною. То лише моя думка.

Дякую за тему, до речі))) Я тепер знатиму, які вершини брати))))))

Опубліковано

"Собор" Гончара (школа, клас 10-11). Читав, читав, дочитав (домучився) правда. Зараз спитаєте про що книжка? А не скажу.

Пям"ятаю два моменти: 1- по тексту фігурувала машина "Москвич" (якщо не помиляюсь), 2- "сцена" в грузовому авто (головна героїня з кимось...тойво... ).

Опубліковано

Таких книг у мня много, недопрочитанных и заброшенных, выделю только лишь одну, которую очень хотел прочитать и понять, но не судьба. Не фатило мозгов, а потом и перехотелось её понимать...

Фрэнсис Бэкон. Великое восстановление наук. Новый Органон

Опубліковано

А ще (про)читав Д. Карнегі "Как приобретать друзей и оказывать влияние на людей".

Сподобалась, але в мене склалось таке враження, згодом, якщо дотримуватись отих всіх правил його, то по тобі почнуть"їздити", вилізуть на шию і будуть "ногами матиляти". "Вдарили по одній щоці - підстав другу" - це не для нашого часу.

Дотримуючись тих правил - тяжко буде...

Опубліковано

а мені Война і мір пішла хорошо. саме був захворів, мав купу часу:)

Гру в Бісер Гессе не подужав. при чому закинув ще на перших сторінках.

Обломова не подужав. Навіть не пам"ятаю чий перший розділ домучив. А інші книги, які не дочитав, не запам"ятались. Зараз можу закинути книгу за браком часу, хоча й цікава була, і йшла хорошо.то усілякі клопоти, а найгірше- торнет

Опубліковано

Одна справа важко читається, а інша - важко сприймається. Щодо сприйняття, то з таких остання в мене була Іздрика «AM™».

Але я вперто її дочитала, не люблю кидати почату справу :D

Опубліковано

"Війна і мир". Так і не прочитана, так і не осилена. Скільки потім було прочитано літератури, але до цієї книги так і не повернулася.

+1

Чесно починала читати декілька разів. Терпіння вистачало на кілька сторінок. Прочитала критику - здала - забула.

Зате нелюбимий багатьма роман "Майстер і Маргарита" перечитала разів з 5ть)

Опубліковано

Переглядаю повідомлення і розумію, наскільки все індивідуально: хтось читає і захоплюється, а інший плюється :) .

"Війну і мир" читала 2 рази, більше я тащилась тільки від епічної "Саги про Форсайтів". Зараз розумію, що то у мене часу вільного було забагато, любила я в дитинстві та юності книжки перечитувати.

Але коли говорити про книжки, які не йдуть, перше, що я згадую - "Сто років самотності" Маркеса. Люди, як ви це читаєте? :) Я навіть до сотої сторінки добралась, а далі - ніяк. На другому місці - "Жизнь насекомых" Пєлєвіна, тут, як я розумію, треба спочатку щось чарівне покурити :D .

Опубліковано

На все треба настрій і "правильне сприйняття". Тоді ВіМ, Собор чи Маркес ідуть як теща під лід діти в школу.

Опубліковано

Але коли говорити про книжки, які не йдуть, перше, що я згадую - "Сто років самотності" Маркеса. Люди, як ви це читаєте? :) Я навіть до сотої сторінки добралась, а далі - ніяк.

+ 1 :)

А ще Жан Поль Сартр "Тошнота"

Опубліковано

Таких книг у мня много, недопрочитанных и заброшенных,

тобі прастітєльно - в тебе їх ваапщє багато ;)

а найгірше- торнет

+1111адин!

Опубліковано

я сейчас ваапше никаких книг не читаю, тырнет - наше всё!! :_09: а... вспомнил, ещё в школе ниасилил Стендаля, Красное и чёрное. Единственное непрочитаное сочинение со всего списка (большого) для внекласного чтения 10 класса :0159:

Опубліковано

а... вспомнил, ещё в школе ниасилил Стендаля, Красное и чёрное. Единственное непрочитаное сочинение со всего списка (большого) для внекласного чтения 10 класса :0159:

а як на мене "Червоне та чорне" досить цікава книга, трохи затянуто там все, але дочитав до кінця

Опубліковано
Але коли говорити про книжки, які не йдуть, перше, що я згадую - "Сто років самотності" Маркеса. Люди, як ви це читаєте?

Олеся, я майже напам'ять знаю, якщо що, перекажу)))

по темі: "Отверженные" Гюго не пішли мені...

Опубліковано

"Червоне і чорне" теж сподобалось читати

"Війну і мир" не осилив. Банально нудно читати.

"Дон Кіхот" теж. Я розумію що твір побудований на алегоріях, але швидко втомився від маразму в книзі

Опубліковано
"Дон Кіхот" теж. Я розумію що твір побудований на алегоріях, але швидко втомився від маразму в книзі

Читав 2 роки назад цей варіант (скорочений переклад з 1935 року) - пішло як має бути.

Опубліковано

Милорад Павич. "Хазарский словарь". Занадто фасмагорично. Але ще не втрачаю надії :)

Опубліковано

Війна та мир - точно двояка книга......

1 том читав ледве домучив

2 та 3 тома пішли на ура... дуже сподобались та на родному диханні

а от 4 том читав-читав та не осилив

Навіть на поличці 1 та 4 тома замусолені, а 2 і 3 як новеньки...

Теж нелюблю кидати як почав - але тут...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...