Перейти до змісту

Цифрове телебачення Т2 Луцьк

oldman

Рекомендовані повідомлення

Живлення в тюнері: off

ставиться звичайний металевий штекер.

я в себе вмикав, бо без живлення не працювало.

для того і ставиться металевий штекер щоб можна було отримати живлення від тюнера.

Симетризатор і підсилювач – це різні речі. Напругу на антену з симетризатором подавати НЕ МОЖНА!!!

Металевий штекер, як і будь-який інший звичайний, ставиться для того, щоб мінізувати втрати сигналу на комутації в сепараторі (фільтрі, який розділяє сигнал з антени і напругу від БЖ). Тобто, на штекері від китайського блока живлення можуть бути втрати сигналу. Вони непомітні, коли сигнал з антени з підсилювачем достатньо сильний, а коли слабкий – це також може мати значення.

Крім того трапляються штекери з вмонтованими сепараторами, котрі можуть мати власний паразитний резонанс через неправильну розводку доріжок на монтажній платі, що псує якість цифрового сигналу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є перевірена інформація, що цифрове телебачення в Луцьку і найближчих селах нормально приймається на польську антену, не дивлячись на те, що це не антена а шматок лайна. Єдина умова - замінити підсилювач на симетризатор 300-75 Ом, ну і відповідно блок живлення тоді не потрібний. В цих підсилювачів в купі з паршивими блоками живлення надто вже високий коефіцієнт шумів, бідолашні тюнери з ним не справляються.

Оригінальна назва "польської" антени – ASP-8. Без підсилювача вона має пасивний коєфіцієнт підсилення 12–13.5 dB залежно від зразка. Навіть якщо ви придбали дешеву підробку, з грамотним підходом її все-одно можна налаштувати на пасивне підсилення близьке до заявленого.

У кого ці антени працюють погано або взагалі не працюють – в основному у цьому винні самі користувачі.

Мінусом антени є великий кут елевації і широка полоса пропускання, що в умовах міста може приймати більше завад.

Однак, якщо вам потрібно вести прийом з кількох передавачів, тоді великий кут елевації може бути плюсом.

Для прийому цифрового ТБ "польська" антена повинна бути суто дециметровою.

Тобто вона повинна мати не такий:

ASP-8-300x300.jpg

а ось такий вигляд:

record_220684112.jpg

а ще краще такий:

1237287768.gif

Наявність метрових вібраторів лиш послаблює прийом в ДМВ діапазоні та порушує загальне узгодження антени.

Щодо широкополосних підсилювачів, то цифрове ТБ у Луцьку з ними погано працює або не працює взагалі не через високі рівні шумів, а через перевантаження потужним аналоговим сигналом і наявність багатьох паразитних завад.

Ці самі антени з тими ж підсилювачати нормально працюють на значній віддалі від міста.

На значній вістані від передавача доцільно використовувати підсилювач, але рівень його шумів бажано, щоб не перевищував 1,7 dB. Також дивіться, щоб не було перепідсилення сигналу, воно може дати цілком протилежний ефект.

У Луцьку на "польській" антені для прийому цифрового ТБ замість підсилювача доцільно використовути симетризатор на ферритовому кільці з вхідним хвильовим опором 300 Ом. Його ще називають узгоджуючою платою.

h_1413906482_3024964_3400f40c4e.jpg

Є ще симетризатори на полосковий лінях

1307260268_www.satsis.info_2011-06-05_105023.jpg

plata.jpg

Але в цьому випадку вони можуть не дати бажаного результату.

Симетризатор на ферритовому кільці можна виготовити самому із зіпсованого підсилювача від "польської" антенни. Потрібно акуратно паяльником або ножем зняти з підсилювача всі радіодеталі (окрім ферритового кільця) та припаяти перемичку між виходом трансформатора (входом підсилювача) і контактом роз’єму підключення центральної жили кабеля.

h_1413909396_5730033_4b9e2cef25.jpeg

Багато де в місті цифрове ТБ на таку антену буде працювати з балкону або вікна квартири. В деяких випадках потрібно буде поставити антену на дах будинку.

Змінено користувачем Sefirot
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще добавлю що багато що залежить від кабелю. Старий чорний треба викидати...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Старий чорний треба викидати...
пропонуєте старий чорний радянський військовий кабель викидати? Жесть. :_06: Даний кабель набагато кращий за китайське барахло яке продають на базарі.
Оригінальна назва "польської" антени – ASP-8.
автор! Не має назви в тієї антенни! китайці все, що завгодно напишуть за ваші гроші! Конструкція такої решітки була описана ще в журналі Радіо в 70-тих чи 80-тих роках минулого століття, правда, здається без вусів. Такі решітки були в багатьох іменитих брендів, але поляки/китайці здешевили до не хочу ... Основна вада таких сушарок окрім самозбуджуючого підсилювача, широка діаграмма направленності.
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Оригінальна назва "польської" антени – ASP-8.
автор! Не має назви в тієї антенни! китайці все, що завгодно напишуть за ваші гроші!

Antena ASP-8 z symetryzatorem

Змінено користувачем Panek
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

пропонуєте старий чорний радянський військовий кабель викидати? Жесть. Даний кабель набагато кращий за китайське барахло яке продають на базарі.

В мене такий кабель був, мідна жила ну дуже тоненька, я не міг навіть ізоляцію зняти щоб не пошкодити її, і він весь був потрісканий від часу. Поміняв на наш одеський білий - то небо і земля. Новий має в разів 4 грубшу мідну жилу, і набагато якісніший.

Тому підтримую - старий кабель потрібно викидати (якщо його стан поганий), він тоненький і міг вже десь перегнутись та потріскати. Новий кабель дуже хороший.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Antena ASP-8 z symetryzatorem
http://www.locuscom....45&ELEMENT_ID=5

Серия экстра (сетка) L 330.09 Основний зміст: "китайці все, що завгодно напишуть за ваші гроші!" Коли будете в Одесі побачите як припливають дані антенни, навіть маркування немає, а продавці вже замовляють різні наліпки. На Караваєвих дачах бачив і SONY і Philips і АТ і ТА з однією, вома а то й трьома цифрами в маркуванні.

Де в Ротхаммеля чи в Шпіндлера вказано, що антенна маркується як ASP-8 .... ?

andrik_w, це був не військовий кабель! Розкрию вам таємницю мідний кабель лише магістральний, да і використовувати повністю мідну жилу не бачу сенсу. Шкільний курс фізики згадуємо. Старі радянські кабелі якраз і товсті, а те, що клепали коли Союз розпадався і на початку 90-их років на Україні, то це не кабель, а барахло.

На цьому дискусію припиняю.

Змінено користувачем H.265
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

це був не військовий кабель

А у всіх поголовно військовий? Той що я купив дуже доброї якості, тому не потрібно судити по конкретному вашому випадку як загальне явище.

А товщина мідного кабелю говорить про його міцність. Так як майже завжди кабель кріпиться не жорстко, і вітер його коливає, і чим він тонший то скоріше перегнеться і його цілісніть порушиться, з усіма витікаючими наслідками.

Змінено користувачем andrik_w
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ця антена сертифікована за кордоном за назвою ASP-8. Кому дуже цікаво, можете самі знайти цю інформацію на імпортних сайтах :).

Виробники, які дотримуються стандартів, використовують саме цю назву: Dipol ASP-8 (Польща), Emos ASP-8 (Чехія) та ін. Тому й антени їхнього виробництва коштують дуже недешево.

Дешеві клони Philips, Locus та інші, які виготовляються на автоматизованому виробництві, використовують гірші матеріали, однак намагаються дотримуватись схематики. Вони не такі вже й погані, але не дотримуючись стандарту, не можуть використовувати назву ASP-8.

Ну і звісно є досить низькоякісні підробки, де не дотримуються навіть загальних розмірів. Тут можуть мати відмінність навіть різні зразки одного і того ж виробника.

Чому на них можуть бути присутніми наліпки відомих брендів і чому вони потрапляють на наш ринок – це питання до відповідних контролюючих органів, які утримуються за наш з вами рахунок.

У вітчизняній літературі авторитетних авторів ви дійсно не знайдете опису цієї антени, так само, як і не знайдете опису багатьох інших антен і навіть деяких тих, які мають радянські ГОСТи. У деяких книжках по антенах можна знайти опис лише схожої антени, але це не та.

Повторю ще раз. Якщо ви маєте навіть підробну "полячку", то з мінімальним розумінням справи її все-таки можна привести до більш-менш пристойного робочого стану й нормально приймати цифрове ТБ. Для Луцька такої антени достатньо.

Правда, є й кращі антени, але це уже інша тема.

Щодо антенних кабелів. Основними їхніми параметрами є хвильовий опів і коефіцієнт затухання сигналу. Кабель повинен бути 75 Омний з товстою центральною жилою, добре екранований (покриття опліткою бажано 90%, під опліткою – фольга). Навіть хороші кабелі відомих виробників мають 0,3 dB затухання на 1 метр. В гірших і дешевих кабелів це затухання більше. Чим більша довжина кабеля – тим більші втрати сигналу з антени.

Сьогодні випускають кабелі значно кращі від радянського РК-75. Іша технологія виготовлення. Але разом із тим трапляється й китайський низькоякісний товар.

Старі радянські кабелі варто замінити на нові навіть по тій причині, що гарантійний термін їхньої служби – 8 років, після якого погіршуються їхні характеристики.

Телевізійні кабелі сьогодні є як білого, так і чорного кольору. Чорні призначені для зовнішнього монтажу, вони мають відповідну ізоляцію. Білі кабелі є як для монтажу зовні, так і всередині приміщення. Якщо ви придбаєте кабель, призначений для монтажу в приміщенні і

будете використовувати його на зовнішній антені – прослужить він значно менше.

Телевізійний кабель не повинен мати зайвих метрів, а при монтажі – значних перегинів.

І щодо підсилювачів. Не всі вони збуджуються і далеко не всі погані. Навіть серед старих зразків є моделі, які дають хороший результат і недорого коштують.

Крім того до цих та інших антен сьогодні випускаються уже нові моделі підсилювачів з хорошим підсиленням, низьким рівнем шумів і з відповідними фільтрами.

przedwzmacniacz-antenowy_4706.jpg

pidsilyuvach_aln-187_0.jpg

Але це зовсім окрема тема.

• +1 4
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я от подумую колись спробувати отаку штуковину

http://www.aliexpress.com/store/product/DVB-T2-Receiver-Geniatech-PT360-Watch-DVB-T2-DVB-T-TV-on-Android-Phone-Pad-USB/311331_32262380990.html

Цікаво, буде тягнути хоч щось вбудована антена, чи ні :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Старі радянські кабелі якраз і товсті, а те, що клепали коли Союз розпадався і на початку 90-их років на Україні, то це не кабель, а барахло.

Товстий - це був РК-150, а РК-75 такий же по товщині, як і сучасні. Я не кажу про тонкі.

Але практично всім радянським телевізійним кабелям вже давно кирдик, тим більше зовнішнім.

Є й винятки.

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

було би непоганно написати що і де краще купувати, сьогодні ще раз пройшовся у всіх все різне і ціни теж... симетризатори, підсилювачі та кабелі.

надивився кабель одні кажуть що китай інші що то польський, ціна та сама...

думаю ще в "Ратекс" зайти.

написати би:

кабель- січення 1мм, ціни від 9грн або вказати марки.

підсилювач- pae 65ts чи swa 6000/6t.

симетризатор- тут якість однакова.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ТРЕТИНА ВОЛИНІ ВЛІТКУ МОЖЕ ЗАЛИШИТИСЯ БЕЗ ТЕЛЕБАЧЕННЯ

http://www.volynnews.com/news/society/tretyna-volyni-vlitku-mozhe-zalyshytysia-bez-telebachennia/

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якби в Любешові поставили такий передавач як у Ковелі на 60-70 км, то покриття відразу стало б на 90-95%, а за одне і добряча частина Білорусі дивилася б укр канали :D

У поляків досить потужні передавачі біля кордонів, то чому ми не можем такий поставити?

Змінено користувачем charlie
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для запитання де купляти тюнер - придбав за 367 грн. World Vision T55 в магазині 4tv.in.ua, з передплатою, все пройшло чітко.

І наступне питання в мене - отже є тюнер, тепер треба антена, вже я питався, але так і не зрозумів, в мене 4 поверх на 33 кв. писали мені можна просту антену.

Але так не хочу вникати - можливо хтось в Луцьку купував десь, якусь модель, та задоволений напишіть мені де придбати, можливо у когось лишня б/у?

З шокуючою повагою

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в мене 4 поверх на 33 кв. писали мені можна просту антену.

Треба реально пробувати, починаючи з простої і шукаючи місце max прийому.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

то чому ми не можем такий поставити?

"Где деньги Зин...?" :)
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кароче розказую, купив тюнер WV T55, взяв саму просту антену "йолку" став по-серед кімнати і зловив всі 39 каналів.

Все б добре але зловив тікі в одній точці - в когось є міркування, і чомусь напрямок на Ковель????

Інші напрямки крутив як міг не взяло, стояти посередині кмінати тоже не вихід.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

стояти посередині кмінати тоже не вихід.

Я бачив в однієї людини: посеред кімнати на розтяжках з ниток висить антена - в інших місцях прийому немає.

Чоловік хоче ловити з кімнати, то і ловить. Але краще пошукати для антени інше місце, на даху, наприклад...

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І наступне питання в мене - отже є тюнер, тепер треба антена, вже я питався, але так і не зрозумів, в мене 4 поверх на 33 кв. писали мені можна просту антену.

Але так не хочу вникати - можливо хтось в Луцьку купував десь, якусь модель, та задоволений напишіть мені де придбати, можливо у когось лишня б/у?

У мене і на Зміїнці і біля ЦУМу стоять ось такі антени - http://shop.mtk.com....op/UID_254.html

Направлеі на Підгайці - прийом стійкий.

img254_65929_big.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Otto Kreer,

Саме таку і я брав, але чомусь на Ковель взяло!??? На троянду направляв з молоді????? на підгайцях тікі 7 каналів взяло

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мало щоб була антена - потрібно і правильно її налаштувати, для цього потрібно спєца (якщо в самих не получається).

На 99% проблем із цифровим ТВ виникає через неправильне налаштування та не вміння вияснити причину слабкого сигналу.

В кого не виходить самостійно зверніться до фахівця і ваша проблема вирішиться швидко і на довго.

Ще раз повторюю - навіть польська (сама дешевша в цій темі) при правильній настройці стабільно показує (навіть на відстані більше 30км. від Луцька, не говорячи вже про сам обласний центр.).

Не розумію за що платити по 200-300грн. за антену, коли можна купити польську (60грн.) і послуга майстра (30-50грн.).

і чомусь напрямок на Ковель

А як це Ви виявили? Вікно виходить на Ковель?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

andrik_w,

Так вікно на ковель!

І я не хочу платити 200 грн. але наразі поки я не налаштував собі Т2, майстра тре!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так вікно на ковель!

І я не хочу платити 200 грн. але наразі поки я не налаштував собі Т2, майстра тре!

Якщо хочете кімнатний варіант антени то не знаю що Вам порадити - до Ковеля далеко, краще якщо є вікно на Луцьк.

А найкраще антену розмістити на даху або закріпити за вікном ззовні приміщення (там прийом сигналу кращий ніж всередині).

Уточніть на якому Ви поверсі і чи є в напрямку Підгаєць якісь перешкоди (висотки і т.п.)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

andrik_w,

4 поверх, вікно є на підгаці, Перешкоди є - інші будинкі

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...