Перейти до змісту

ДАІ влаштувала конкурс на знак «За кермом літній водій». Фото

Dream

Рекомендовані повідомлення

ДАІ влаштувала конкурс на знак «За кермом літній водій». Фото

19 липня 2012 о 15:23

Jd7R8Y.jpg

У Дніпропетровській області проходить конкурс на кращий розпізнавальний знак «За кермом літній водій». Його у червні оголосила ДАІ області.

Прес-служба відомства опублікувала на своєму сайті ескізи поданих на конкурс робіт.

«Переможець може розраховувати на заохочувальний приз», — пообіцяли даішники і закликали надсилати далі свої роботи.

Причиною проведення конкурсу прес-служба ДАІ Дніпропетровської області назвала зацікавленість громадськості проблемою літніх водіїв за кермом.

01a16e7-1342430656-vkoviy-znak-anatoliy.jpgАргументація відомства така:

«На відомчому сайті управління ДАІ проводиться опитування: Чи вважаєте Ви за доцільне щоб літні водії розміщували на своєму авто відповідний розпізнавальний знак „За кермом літній водій“ аби привернути увагу інших?

Опитування показало, що 85,7% респондентів вважають, що це питання потребує уваги. До Державтоінспекції надійшли макети відповідного знака, який, на думку учасників дорожнього руху, інформував би інших водіїв, що за кермом літній водій, та він розраховує на більш уважне до нього ставлення».

e9bbcd7-1342430638-old-man-driving.jpg

Прес-служба також закликає "доєднатися до громадського обговорення, залишити свій голос в опитуванні та підтримати ініціативу, можливо за вашої підтримки в Правилах дорожнього руху України з’явиться новий розпізнавальний знак «За кермом літній водій».

a840044-2.jpg

fd29cd5-1342430601-znak.jpg

ridna.ua

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 55
  • Створено
  • Остання відповідь

якась туфта(ескізи) я б запропонував в червоному трикутнику намалювати Радянський знак якості. а чо нє?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

лучше бы сделали знак "за рулём мудак"

p.s. о, стишок получился

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

певно, тамошнім даішникам більше нема чим зайнятись...

Толку з такого знаку аж нічого.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Там ще такий ескіз є:

1343290440_andrey-ezhonkov.jpg

Щось з "Кама-Сутри"?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якби не дата на сайті ДАЙців (16-07-2012, 12:25), то подумав би, що це першотравневий прикол.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

як на мене, то хєрня не варта уваги (я про "ідею" ДАІ)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ок, припустимо, що знак прийняли. то я тепер що - повинен усюди давати дорогу цим авто зі знаком, всупереч законам ПДР??? а туфелька на шпильці в червоному трикутнику прийнято ДАІ??? але ж усі знають, що за кермом водійка. і якщо вона створює аварійну ситуацію на дорозі, то їй це сходить з рук, бо в неї наліпка з відповідним знаком? а інші наліпки (з різними малюнками чи надписами), які наклеєні на авто, вони теж мають пріоритети?

сподіваюсь, ви розумієте хід думки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

http://www.youtube.com/watch?v=3jlrRa52ZGA

За кермом ГАЗона водій років 50-60. Правло "я танк". Порушення пункту 13.4.

Я думаю треба не тільки знак ліпити, треба ще щоб вони проходили тест на адекватність поведінки на дорозі і заново здавали екзамени ПДР.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...За кермом ГАЗона водій років 50-60. Правло "я танк". Порушення пункту 13.4.

Я думаю треба не тільки знак ліпити, треба ще щоб вони проходили тест на адекватність поведінки на дорозі і заново здавали екзамени ПДР.

:) ну ти ж розумієш, що твоє відео до теми не має відношення :)

А дядько на ГАЗоні просто все життя, певно, пропрацював на КамАЗі, і звик, що в нього завжди перевага ;) і для нього на дорозі перешкод не буває. А може просто вже ледве набрав крейсерську швидкість і зупинятись не може :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну ти ж розумієш, що твоє відео до теми не має відношення
Правда? А я думав ця тема стосується літніх людей за кермом і попереджувального знаку про можливу небезпеку.
А може просто вже ледве набрав крейсерську швидкість і зупинятись не може
Ну да 30км/г це якраз вона, ага.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

SysR, ти 131-м ЗІЛ-ом їздив? Чи ГАЗ-оном? Сумніваюся. так от - для нього ця швидкість справді крейсерська. Ящо ще врахувати. що той ЗІл чи ГАЗ років так в двічі старший за тебе!

Те, що мужик правила порушив, то це одне, а те, що для нього такі як ти - на модних / нових / дорогих / і не дуже машинах - сцикуни. Які, на його, думку, взагалі не мають права їздити за кермом.

Ну, але то таке. Як на мене - такий знак є пригніченням чи що, якось воно так ну не знаю. Не правильно. Згадаю слово - напишу. Швидше - образливо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Те, що мужик правила порушив, то це одне, а те, що для нього такі як ти - на модних / нових / дорогих / і не дуже машинах - сцикуни. Які, на його, думку, взагалі не мають права їздити за кермом.

Не зрозуміла, це що, привід такий для виправдання порушення ПДР?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

для нього такі як ти - на модних / нових / дорогих / і не дуже машинах - сцикуни. Які, на його, думку, взагалі не мають права їздити за кермом.
В любому випадку це не привід порушувати ПДР.

І взагалі ти на авто за кермом їздиш?

Як на мене - такий знак є пригніченням чи що, якось воно так ну не знаю. Не правильно.
Є 2 знаки: 3 крапки на жовтому фоні і візок на жовтому фоні, чому це не має бути пригніченням в такому випадку?
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не зрозуміла, це що, привід такий для виправдання порушення ПДР?

Не думаю. Але привід посумніватись, чому сам не пропустив, є. Хоча б з поваги за вік.. авто! Не водія. Я такою вантажівкою їздив, знаю, як в ній легко розганятись, маневрувати. Легковушка проти неї - вертка мушка. І досвіду у такого водія більше, ніж мені років. І ІМХО чудак на букву "М" той, хто запаркувався на повороті на тротуарі, через нього все сталось.

По темі: знак "літній водій" ІМХО пригнічує, принижує.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не думаю. Але привід посумніватись, чому сам не пропустив, є. Хоча б з поваги за вік.. авто! Не водія. Я такою вантажівкою їздив, знаю, як в ній легко розганятись, маневрувати. Легковушка проти неї - вертка мушка. І досвіду у такого водія більше, ніж мені років. І ІМХО чудак на букву "М" той, хто запаркувався на повороті на тротуарі, через нього все сталось.
От ти то вже куди?

Ти ж такий же водій як і Женя, як ви можете говорити про ситуацію на дорозі коли ви з нею не зішовхуєтесь?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Cotja, чомусь я й не сумнівався, що ти станеш захищати SysR-а.

1) Де в моєму пості його виправдання? (обом питання відповідь)

2) Ні, за кермом не їжджу.

3)

3 крапки на жовтому фоні
- глухий (глухонімий) за кермом (знаю). Це застереження для тих, хто їде позаду такої людини. Щоб не сигналили- він все одно не почує. Інвалід є інвалід, у них зазвичай, немає педалей в авто - все керування виключно із рульової колодки. Це також застереження - щоб знали, що йому потрібно перемістити руки із одних ричагів на інші, а не ногами гальмувати і переключати передачі - це уповільнює процес водіння.

SysR, Сергію, як давно ти став такий модний воділа? Говориш, ніби сам їздиш за кермом 20 років!!!

І ще питання - свої правоворушення теж на Ютуб викладаєш? Аль сцикотно?

Тільки не потрібно казати - що ти не порушуєш ПДР!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Zheny@, він сам в стані ;) А от ті твої 2 речення складно трактувати інакше.

До чогось ти їх таки написав ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Уточни, які саме 2 речення? Я їх тут багато написав.

Процитуй, бажано.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вже цитувала, знімай час від часу ногу з середньої педальки ))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сергію, як давно ти став такий модний воділа? Говориш, ніби сам їздиш за кермом 20 років!!!
Тобі заздрісно? В любому випадку більше як нічого, і досвіду в мене більше щоб говорити про щось на дорозі, не 20 років але і не 2 дні, і набридло мені хамство на дорозі як мажорів так і всіляких зламків з виглядом "я танк".

Да і ПДР я періодично перечитую коли бачу порушення інших, для того щоб самому не забувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

SysR, забий... Наш народ на такі випадки завжди має ряд відмазок. Наприклад: "А ти шо, так ніколи не їздив?"

Або "Да, а ти зафоткай такого на лексусі чи на інфініті, побачимо, чи викладеш відео з ним!"

А є ще категорія людей, які порушуючи закон і мораль, починають репетувати: "Та я тобі в батьки годжуся!"

В твоєму випадку - взивають до старості водія і машини... смішно. Старим машинам, які ледь їдуть, розсипаючись на частини, взагалі не місце на дорогах. Але ж наш народ завжди знайде виправдання собі подібним.

Це - щодо викладеного відео.

А в рамках онтопа... Якось їхав зі знайомим на його досить потужній іномарці по трасі на Львів. Раптом ми почали плестися зі швидкістю 40-50 км/год, їдучи за якимось "Москвичем". На моє питання, чому ми не обганяємо, знайомий зібрався з духом, на безпечній відстані обігнав "Москвича", сигналячи йому і моргаючи дальнім світлом, а потім розповів мені, що за все життя мав кілька ДТП, винуватцями яких були пенсіонери в "Москвичах". Так і каже: якщо в "Москвичі" їде дід, та ще й в кепці, та ще й подавшись уперед і обнявши кермо - я відразу отримую порцію адреналіну.

Ой, мені зараз почнуть розказувати про повагу до старших людей... Як казав герой одного роману, пережовуючи курку, котра померла своєю смертю, "я уважаю старость, но не в жаренном и не в варенном виде". Трохи перефразовуючи - слід поважати старість, але не тоді, коли ця старість стане причиною чийогось каліцтва чи смерті. Але чомусь саме на машинах пенсійного віку з такими ж водіями поворотники або не працюють, або настільки тьмяні, що їх не видно. А навіщо поворотники, якщо їдеш з одного краю села в інший?

Ось що каже гугл:

1nun.jpg

Йдемо далі.

В мене є інша знайома, яка багато років їздить на автомобілі. Але не знімає знак "У". Каже, що так простіше.

Знак "туфелька" не звільняє водія транспортного засобу від відповідальності, але спрощує життя і йому, й іншим водіям. Так само знак, який означає старість, теж дав би змогу іншим водіям зрозуміти, що від водія з таким знаком не варто чекати миттєвої реакції, що водій може забути включити поворотник, що водій може мати погіршений зір чи слух і т.п. ІМХО, знак цілком і повністю нормальний, більше того - якраз і спрямований на повагу до старості.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Cotja, дівчинко, не варто старшим дядям хамити. І не потрібно мені вказувати, що робити, і тоді я не буду казати, куди кому йти! Домовилися?

SysR, ні не заздрісно. Ні грама.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...Є 2 знаки: 3 крапки на жовтому фоні і візок на жовтому фоні, чому це не має бути пригніченням в такому випадку?

Тому що це - необхідні знаки. Перший - як казав Женя + для ДАІшника, і другий - дає дозвіл відступати від деяких пунктів ПДР.

А знак "ДІД за кермом", дійсно, крім образи власнику більше нічого не добавить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...