Перейти до змісту

Вояж-люкс, шалені чебурахи і т.д. Психологічний тренінг.


romaxa11

Рекомендовані повідомлення

Вирішив підняти дану темку тут, бо обов'язково ж хтось знає якихось шоферів чи керівників даних чи подібних контор.

Багато катюсь по Україні: на Захід, Схід, Південь, їздив також в Крим. Мій бусик розвиває оптимальну швидкість 100-110км/год в межах яких я люблю проходити 1000-1400км/добу. Так от ніде крім напрямку Київ-Луцьк я ще не переганявся з рейсовими маршрутками. Бо це просто нонсенс, щоб водій який везе битком набитого клієнтами буса переганявся по трасі на швидкості до 130км/год. (були у мене такі випадки, причому часто драйвінг відбувається в ночі). Під час таких перегонів здоров'я в бусиків на довго не вистачає і динаміка падає, починаються обгони в межах населених пунктів, де аси сміливо нарізають сотню кілометрів. Питання: чи проходять водії даних категорій хоч якийсь психологічний тест на профпридатність? Чи ведуться якісь консультації з психологами (чи ще краще з психіатрами) на тему "комплекс неповноцінності і як з ним жити, контроль власних амбіцій під час рейсів, усвідомлення відповідальності за безневинні душі клієнтів і т.д.? Старався нікого не образити, але з моїх спостережень проведення психологічних консультацій хоча б з новачками пішло б на користь такому бізнесу (зменшення видатків на капремонти двигунів, задоволені убезпечені клієнти і т.д.)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я давно зрозумів, що вони включають фільми на двд, щоб пасажири не стрімались, коли маршрутка летить 120-140)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не переживай, не довго тим ковбойским автобусам їздить залишилось, не помню з якого числа але в цьому році заборонять перевозить пасажирів переобладнаними вантажними бусами на пасажирські на відстань більшу за 150км.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

romaxa11, якщо вони такі швидкі, чому б тобі просто їх не пропускати вперед? Постає питання: і в кого з двох комплекс, якщо жоден не хоче поступитися іншому?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо прошерстити два топіка, цей і цей на предмет Ромахиних постів, то з них дуже добре видно, що цей "правильний" чувак насправді свідомий і регулярний порушник ПДР, який основну свою відмазку бачить у тезі "всі нарушают - і я нарушаю!"

Але спробую проаналізувати перший пост:

Теза номер раз:

Мій бусик розвиває оптимальну швидкість 100-110км/год

Теза номер два:

Так от ніде крім напрямку Київ-Луцьк я ще не переганявся з рейсовими маршрутками. Бо це просто нонсенс, щоб водій який везе битком набитого клієнтами буса переганявся по трасі на швидкості до 130км/год. (були у мене такі випадки, причому часто драйвінг відбувається в ночі).

Одразу ж виникає питання: а нафіга тобі, з твоєю "оптимальною швидкістю" 110-110 км/год влаштовувати перегони (можливо, навіть виступаючи їх ініціатором?) з маршрутками?

Теза номер три:

Питання: чи проходять водії даних категорій хоч якийсь психологічний тест на профпридатність? Чи ведуться якісь консультації з психологами (чи ще краще з психіатрами) на тему "комплекс неповноцінності і як з ним жити, контроль власних амбіцій під час рейсів, усвідомлення відповідальності за безневинні душі клієнтів і т.д.?

Моя думка: ні, Ромаха. В більшості випадків їх набирають з таких, як ти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Про які психолгічні тести, про які консультації з психологами ви говорите? Вони навіть належної перевірки у мед працівника перед виїздом у рейс не проходять. Водіїв беруть з вулиці. Основними критерєм є те, що б він здавав побільше виручки та хоч трохи шарив у техніці. Психологічне здоров"я та відсутність проблем з алкоголем - ніхто до уваги посправжньому не бере.

Пригадую кілька неприємних епізодів з поїздок на Київ.

Перший епізод. Приблизно років п"ять тому. Перевізник "Л-Е". Виїзд був вночі. Під час посадки пасажирів (коли вже було 50-70 % пасажирів) один телепень з шумної компанії водіїв вияв, що згубив мобільний телефон. Не довго думаючи почав наїзджати на пасажирів, що хтось забрав телефон з заднього ряду сидінь, де він випав під час сну. Відбулося виганяння на вулицю усіх пасажирів з салону на вулицю (була зима, йшов мокрий сніг). Телефон (покоцаний зламок) був знайдений у багажному відсіку, куди він сам впав, коли той телепень спав. Потім виявилося, що водій загубив документи на машину, точніше забув їх в офісі чи .... у панянки, до якої заїзджав на сеанс кохання перед поїздкою. Поїздка на офіс з повним салоном пасажирів (від Троянди на Червоного Хреста) виявилася безрезультатною. Їхати до панянки не захотів (чи було далеко, чи не хотів "засвітити" рибне місце, а можливо її чоловік був вдома). Тому ми втратили десь 1 годину, які потім наганяли у на зимовій дорозі. В Київ прибули живі-здорові точно за графіком.

Ще кілька типових епізодів під час посадки в Київі. Дуже часто посадку реєструють дуже некультурні бидловаті тіпи з "відбитками" місць позбавлення волі на хфейсі та в манері спілкування, або мадами сільськувато-шлюховатої зовнішньості з жахливою поліською, переповненою суржиком, мовою. А вже як послухаєш теми розмов між ними - примітивізм жахливий.

Щоправда це окремі епізоди. Досить часто усе відбувається спокійно і культурно. Інколи водій попадається культурний, ввічливий, допомагає пасажирам з валізами, вітається першим і т.д.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

romaxa11, паршивий вброс. І мене цікавить наступне: що тебе найбільше непокоїть, те, що вони возять людей на швидкості 150км/год, чи те, що ТИ їх не можеш обігнати?

Профпридатність і тести опустимо, як недоречні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вставлю і я 5 копійок. Водійський стаж у мене малий ( роки зо три), але за цей час я зробив висновок, що найбільші хами і порушники - це водії бусів. Ніхто більше не лізе обганяти в населеному пункті, коли я їду 70-75 км\год, перетинаючи при цьому всі суцільні, ніхто більше не висовується зліва чи справа на перехресті, перекриваючи своїм "сараєм" весь огляд і різко стартуючи з місця. Він же спішить, йому ж треба, навіть поворот включити часу немає.

В Києві вчився і зараз часом їздю, в основному маршрутками. Ніколи мені в них не було страшно, і ніколи не помічав таких порушень, як описав вище.

Так що проблема напевно в тобі, Ромаха, не дає тобі спокою те, що тебе хтось обганяє, от і починаєш сипати словами розумними, "я ангел, а їм тренінг треба психологічний". Правила повчи і попустися трохи.

П.С. Все імхо, вірю, що на бусах їздять і порядні водії.....просто не бачив таких ніколи.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...