GunGrave Опубліковано 6 Квітня, 2012 в 14:14 #1 Опубліковано 6 Квітня, 2012 в 14:14 Купив я недавно роутер TP-Link TD-W8901G, настроїв, працюєбільш-менш стабільно, обриви зв'язку при звичайній роботі з інтернетом відбуваються, але з цим можна ще змиритись, відбуваються рідко. Але коли я запускаю торрент на скачку якогось, наприклад, фільму, спостерігаються часті обриви зв'язку. В чому може бути проблема?Щебула проблема із тим, щопри роботі торрента негрузились (дуже дуже помало) сайти. Цю проблему явирішив, змінивши деякі настройки торрента.
SOAD Опубліковано 6 Квітня, 2012 в 16:01 #2 Опубліковано 6 Квітня, 2012 в 16:01 що провайдеряка швидкіть інтернетуяка прошивка роутера
GunGrave Опубліковано 6 Квітня, 2012 в 17:17 Автор #3 Опубліковано 6 Квітня, 2012 в 17:17 що провайдеряка швидкіть інтернетуяка прошивка роутераДатагруп нічого неможе сказати.швидкість 5 мб/спрошивка : 3.0.1 Build 100901 Rel.23594 Судячи по сайту прошивка сама нова.
SOAD Опубліковано 6 Квітня, 2012 в 17:22 #4 Опубліковано 6 Квітня, 2012 в 17:22 що провайдеряка швидкіть інтернетуяка прошивка роутераДатагруп нічого неможе сказати.швидкість 5 мб/спрошивка : 3.0.1 Build 100901 Rel.23594 Судячи по сайту прошивка сама нова.ну з цього всього я можу сказати 2 варіанти1) попробуй в торенті обмежити кількість зєднань й вирубити антівірус2) можливо роутер криво настроєний
hyrurg Опубліковано 6 Квітня, 2012 в 17:25 #5 Опубліковано 6 Квітня, 2012 в 17:25 При норм. настройці роутера і торрента такої ситуації не повинно бути. Якщо інтернет ADSL то щось мені підказує що ваша лінія погана і звідси всі граблі. Ще, як варіант, якщо впевнені в лінії, можна передзвонити оператору і попросити переключити на інший порт. В самого на роботі були постійні обриви зєднання, передзвонив, змінили порт і все стало гуд.
GunGrave Опубліковано 6 Квітня, 2012 в 17:39 Автор #6 Опубліковано 6 Квітня, 2012 в 17:39 Обмеження кількості зєднань, здається, трішки помогло. Але розриви все ще є. А може таке бути, що через настройки роутера інтернет, при звичйному його користуванні, працює нормально, а саме в торренті глючить? я думав, що якщо інтернет добре робить при звичайному користуванні,то настройки роутера в нормі. хз. А які саме невірні налаштування роутера можуть спричиняти такіглюки в торенті?
bormotuha Опубліковано 6 Квітня, 2012 в 17:44 #7 Опубліковано 6 Квітня, 2012 в 17:44 В налаштуваннях торента обмеж віддачу не більше скільки вважаєте необхідним, а при потребі і закачки.
Zheny@ Опубліковано 6 Квітня, 2012 в 18:07 #8 Опубліковано 6 Квітня, 2012 в 18:07 відкотитися на старішу прошивку
GunGrave Опубліковано 6 Квітня, 2012 в 18:13 Автор #9 Опубліковано 6 Квітня, 2012 в 18:13 Ну, буду пробувати( дякую за поради
Zheny@ Опубліковано 6 Квітня, 2012 в 18:22 #10 Опубліковано 6 Квітня, 2012 в 18:22 ще можна виставити порт в роутері. типу 5010 (Прокинути порт в модемі на ІР твій) і той же порт вказати в настройках торрент-клієнта. Має допомогти.
GunGrave Опубліковано 6 Квітня, 2012 в 18:46 Автор #11 Опубліковано 6 Квітня, 2012 в 18:46 як не дивно, але торрент уже 2 години стабільно працює.ще можна виставити порт в роутері. типу 5010 (Прокинути порт в модемі на ІР твій) і той же порт вказати в настройках торрент-клієнта. Має допомогти.я не дужерозбираюсь якцевсеробити, тому, напевне, пробувати небуду. Боюсь, ше гірше нароблю. Тим не менше, дякую за пораду. Якщо почнуться знову обриви - буду і це пробувати.
Zheny@ Опубліковано 6 Квітня, 2012 в 20:08 #12 Опубліковано 6 Квітня, 2012 в 20:08 із старішою прошивкою ?
GunGrave Опубліковано 6 Квітня, 2012 в 20:15 Автор #13 Опубліковано 6 Квітня, 2012 в 20:15 блін, цілий день при звичайній роботі працювало все більш менш нормально. А зараз за 5 хвилин разі 5 переставали мигати лампочки АДСЛ і Інтернет на роутері, відповідно пропадав інет. І це продовжуєця і зараз. А ще, нензнати чого, ноутбук перестав підєднуватись до віфі ( віндоус не удалось подключится к тп-линк...), при тому, що я нічого не змінював ніде. хз що робити, і чого так почало глючити саме зараз. Скину фоти своїх настройок, може десь помилка.
GunGrave Опубліковано 6 Квітня, 2012 в 21:51 Автор #15 Опубліковано 6 Квітня, 2012 в 21:51 Поставив в налаштуваннях сетевої карти Получать ІР автоматично - інтернет почав працювати врроді нормально. Подивлючь чи не буде розєднань. Але чому тоді цілий день інтернет працював нормально на вручну вписаних данних на сітівусі, а десь біль 22-23 години почались сильні глюки, дуже часті розєднання, дууууже повільна швидкість (строрінки грузились по декілька хвилин)?
fog Опубліковано 6 Квітня, 2012 в 22:20 #16 Опубліковано 6 Квітня, 2012 в 22:20 Зараз простіше перейти до користування послугами кабельних операторів, ніж вирішувати проблеми з ADSL (якщо звичайно така можливість є)Перевірити можливість підключення можна тут, або тут.По темі:В налаштуваннях все вірно.Єдине, що можна зробити краще, так це обрати в налаштуваннях безпеки Wi-Fi не TKIP а AES,хоча після публікації на форумі парою на Wi-Fi у відкритому вигляді це не особливо допоможе.Якщо періодично починає блимати індикатор DSL то жодні маніпуліції з ІР адресами, або обмеженнякількості підключень у торрент клієнті не допоможуть.Стандартні рекомендації по ADSL:- скинути налаштування до заводських- налаштувати по новій, видаливши усі зайві профілі (актуально для tp-link)якщо не допомогло:- підключити модем без сплітера і відключивши стаціонарний телефонний апарат- налаштувати модем у режимі bridge та вписати провайдерські ІР адреси безпосередньо на комп'ютері- спробувати встановити інший модем (пам'ятається була така тема а там реплікаРаніше був звичайний моджем Зиксель, проблем з пропаданням инету небуло.- залишити заявку/заявки у службі підтримки провайдера і наполягати на приході майстраще можна виставити порт в роутері. типу 5010 (Прокинути порт в модемі на ІР твій) і той же порт вказати в настройках торрент-клієнта. Має допомогти.Дана маніпуляція спрямована на спрощення процедури upload.З появою підтримки UPnP у більшості роутерів, потреба у прокиданні портів для таких речей відпала.
GunGrave Опубліковано 6 Квітня, 2012 в 23:20 Автор #17 Опубліковано 6 Квітня, 2012 в 23:20 Зараз простіше перейти до користування послугами кабельних операторів, ніж вирішувати проблеми з ADSL (якщо звичайно така можливість є)Перевірити можливість підключення можна тут, або тут.Та я б із задоволенням перейшов би на любий інший провайдер, аби тільки не АДСЛ, алесуть в тому, що будинок новий, і доступний провайдер лише датагруп. Хоча можливо треба подзвонити до провайдерів і запитати про можливість підключенн ( хоча на сайтах пише, що нема можливості), оскільки сусідній будинок ( який являється ,по-суті, тим самим будинком що і мій, тільки мій 5 поверхів, а той 9. І одна стіна у нас спільна) обслуговують інші провайдери.Вертатись до датагруповського модема нехочеться, так як там немає не віфі, ні двох лан портів, а інтернет бажано мати на 2 компах. Але якщо нічого незміниться, всетаки перейду назад на нього.Налаштування роутера скидав, перенастроював безліч разів - нічого суттєво не допомагало.До провайдера, всетаки,ще буду додзвонюватись. Просто так не відстану)Ще попробую- підключити модем без сплітера і відключивши стаціонарний телефонний апарат- налаштувати модем у режимі bridge та вписати провайдерські ІР адреси безпосередньо на комп'ютеріТим не менше, дуже дякую.Доречі, цікавить ще одне питання. Чи можна до однієї телефонної лінії підключити два різних модеми? Тобто у мене в двох кімнатах є телефонні кабелі, сплітери. Якщо я ПК підключу через старий датагруповський модем ( щоб хоть на ньому стабільно працював інтернет),а в іншій кімнаті підключу до телефонної лінії тп-лінка суто для передачі віфі на ноут ( на ньому інтернет може глючити), чи буде це все працювати?
fog Опубліковано 7 Квітня, 2012 в 04:35 #18 Опубліковано 7 Квітня, 2012 в 04:35 Доречі, цікавить ще одне питання. Чи можна до однієї телефонної лінії підключити два різних модеми? Тобто у мене в двох кімнатах є телефонні кабелі, сплітери. Якщо я ПК підключу через старий датагруповський модем ( щоб хоть на ньому стабільно працював інтернет),а в іншій кімнаті підключу до телефонної лінії тп-лінка суто для передачі віфі на ноут ( на ньому інтернет може глючити), чи буде це все працювати?Працювати не буде.Хіба що налаштувати старий модем в режимі роутера, а TP-Link використовувати як точку доступу.
Адміністратори serega Опубліковано 7 Квітня, 2012 в 07:38 Адміністратори #19 Опубліковано 7 Квітня, 2012 в 07:38 вотСудячи з картинок, що показує Ваш модем на сторінці status adsl, якість підключення дуже погана.- SNR Margin: 6db - це дуже мало.Ледь помітно, в самому низу картинки- Line Attenuation "3x.x" - це затухання сигналу, цифра практично на "межі".При таких характеристиках підключення стабільного зв'язку не варто чекати.Оформлюйте заявку в службу підтримки.
ursa Опубліковано 7 Квітня, 2012 в 10:45 #20 Опубліковано 7 Квітня, 2012 в 10:45 Со вчерашнего дня на ДГ (кабель) наблюдается фигня с торрентом - тупо не хочет качать, хотя и сидов, и пиров показывает. Тест показывает такую картинку. Куда копать? До вчера всё было отлично, никто на компе ничего не менял. В течении часа может вдруг само пойти закачивать...
GunGrave Опубліковано 19 Квітня, 2012 в 17:25 Автор #21 Опубліковано 19 Квітня, 2012 в 17:25 Проблему вирішено. Залишив зявку на виклик датагруповських спеціалістів, приїхали, протестили мою мережу, не було пінгу ( чи щось таке)... в результаті зясувалось, що проблема була в тому, що згорів якийсь там порт в їхньому щитку. За 5 хвилин замінили його і всі проблеми з інтернетом зникли. Всім дякую. =)
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.