Популярний пост Panterka22 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 10:56 Популярний пост Поділитися #1 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 10:56 Ностальгія чомусь заставила мене підняти цю темку. Якось гуляв просторами павутини, і потрапив на сайт, де вибираєш місто України і тобі показує який у місті є громадський транспорт, рухомий склад, схему маршрутів. Так я взнав про нові маленькі міста де повністю занепав громадський транспорт.. наприклад місто Вуглегірськ де з 7 тролейбусів залишилось тільки 2, або ж місто Антрацит де з 19 тролейбусів залишилось 5, яскравим прикладом занепаду в Україні електротранспорту є місто Дзержинськ. Про це місто ціла історія, яка закінчилась, скажімо, не дуже добре: І ось мені стало цікаво почитати про Луцьк. Місто у якому проживає більше 205 тис. осіб (+ студенти з Вол. Волинська та інших міст Вол. області).Офіційно Інвентарний парк пасажирських тролейбусів станом на 01.01.2010 складає 77 тролейбусів, 2 з яких службових. Але не будемо себе обманювати... Зайдемо на сайт ЛПЕ: Отже, ЛПЕ нам офіційно повідомляє що щодня в день виходить 41 з 59 "живих" тролейбусів. Так, живих, саме живих, але.. вони помирають від розумних "вершин" Луцька.. про що я маю на увазі, це про те що тролейбуси живі, вони лише трішки не робочі (десь шини, десь диски, десь мотор, десь двері..) але самі по собі вони живі, і вони можуть їздити, якщо прикласти трішки зусиль. А тепер, реальна кількість тролейбусів в день які їздять: Це відповідь засновника сайта ЛПЕ. 8-9? нехай це брехня. Припустимо що 20ть. А тепер прості підрахунки: 3 тр. на 1/1а, 3 тр. на 2/2а, 2 тр. на 8, 2 тр. на 9, 2-3 на 5, 3 на 12, 3 на 4/4а, 1 на 3, 1 на 7. Це реальні підрахунки, 22 тролейбуса, нехай 23 (можливо привид десь ходить). 23 тролейбуса з яких 3-4 щодня з'їжджає. Тобто 20 тролейбусів - це реальна цифра. Більшість людей міста користуються маршрутними таксі, так як щоб сісти в тролейбус, дивлячись на їх реальну кількість потрібно чекати від 15 до 35-40 хвилин.. про час пік я просто мовчу. І мерія здивована чому занепад електротранспорту. Вихід - звичайно, підняти ціни Ні. Це не вихід. За останніх 4 роки списано близько 20-ти (!!!) тролейбусів які перебувають в чудовому стані. Наприклад тролейбус №170 А ось яким він був колись: Таких тролейбусів багато. Вони абсолютні цілі, вони не розбиті, вони не попали в аварії, не перекинулись. Просто рук прямих немає в ЛПЕ. До чого я це все пишу, просто міська рада наша, не дуже розумна.. і серце болить. Я розумію, ЛПЕ винне тим що там постійно крадуть гроші, Міс. Рада винна тім що повісила на ЛПЕ цей КИТАЙСЬКИЙ НЕПОТРІБ та Лізинг від автомобільного заводу Богдан. Років через 10, у нашому місті залишиться стільки тролейбусів, як і в місті Вуглегірськ, чи Дзержинськ. Отямтесь!!! Який аеропорт у Луцьку за 100 млн. грн за держ кошти, який стадіон за 50 з лишнім млн, яка реконструкція проспекту Волі за 10 млрд. грн???! (можливо трішки путаю цифри, з пам'яті). Яка привокзальна площа, який кінотеатр.. Люди, схаменіться! Спочатку потрібно провести в міст адекватні реформи які покращать життя людей, комфорт в місті. Буде збільшуватись чисельність населення. Ну не може бути щоб місто с 200 тис. людей було повністю на маршрутках. Багато емоцій, не дуже культурних слів переповнюють мої думки, але невже з такими податками які ми сплачуємо, які здирають з ваших зарплат, з ваших стипендій та кишень не можна виділити наприклад тих 10 мільйонів нещасних на відновлення цих 20-ти тролейбусів які списані за останні 4-ри роки.. Люди.. як мені соромно за наше місто. Ми заздримо Рівному, тому що Рівне розвивається швидше чим Луцьк, ми їздимо в метро, ми їздимо в Львів коли є можливість у побудові власного аквапарка, Луцьк місто з великими можливостями але з маленькими мізками вершин наших. Потрібно такі проекти які повернуть кошти, а не в які вклади ради якоїсь винагороди (грамоти місту і так далі).. ніяке ми не європейське місто, за що мені і соромно. ЛПЕ та Міс. Рада спираються на велику кількість пенсіонерів.. супер, зробіть транспортну реформу, витісніть маршрутки з міста, особливо цей китайський непотріб. Моя матір, моя бабушка, та інші розуміють що саме пенсіонери тянуть електротранспорт на дно (заздалегідь кажу що не маю бажання когось образити)., дійсно це так. Але можна зробити пільгові квиткі, дітки ж їздять по 50 копійок та студенти, діти не працюють, але оплачують. Пенсіонери отримують пенсію, яка б вона мізерна не була, але навіть по 30-40 копійок з кожного пенсіонера, да нехай 50 копійок, 100 поїздок в місяць це 50 грн. Мін. ук. 1073 грн - 50 = 1023 грн, я не думаю що 50 гривень сильно спасе наших людей похилого віку. А електротранспорт не буде йти на дно, куди його так і тяне.. Це думка моя, думка моїх знакомих, батьків.. але майже завжди коли я сідаю і тролейбус (окрім 12-го маршруту), 80% пенсіонерів.. і ви дивуєтесь чому тролейбусів все менше і менше, ні, закупляти нові не вихід, вихід їх ремонтувати та утримувати за рахунок народа, а не держави, а держава повинна сприяти щоб народ міг їх утримувати. Одним словом, я вважаю що в місті потрібно провести транспортну реформу, а саме: 1) Навести порядок в ЛПЕ, виперти того хто обкрадає 622 працівників уже багато років.. 2) Всі тролейбуси повинні корсувати виключно в центрі міста (так як більшість фірм, базарів, підприємств зосереджені саме в місті а не на львівський та в районі ЛПЗ). Що я маю на увазі, тролейбуси повинні ходити виключно як 15-ки ну старий варшавський жд вокзал це само собой, та по одному тролейбусі можна на гараджу, на лівську, бендеалі, на 40-вий, та на цукровий. Пенсіонерам буде достатньо, моя думка. Маршрутки ж повинні сполучати крайні райони міста з центром, а по центру мешканців нашого чудового міста мають возити саме тролейбуси.. Так і вигідно буде, і електротранспорт в місті буде жити та збільшуватись, і комфорт покращиться. І проголосити можна буде місто яке дійсно готове приймати туристів і місто буде мати чим їх возити (тролейбусами з великою історією).. І життя РЕАЛЬНО покращиться (особисто для мене - 100%, але я думаю і про інших). Знаю що багато написав, вибачте, наболіло. Написав все що думаю, і впевнений це все вірно, і можливо.. я не покидаю надію що хтось до цього прислухається... Поважаю Вінницю та Львів, хочу поважати і любити усім серцем Луцьк! Це моя перша стаття, тому прошу вибачення якщо щось не так. З повагою, ваш Пантерчик 10 Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Bit Опубліковано 22 Березня, 2012 в 11:04 Поділитися #2 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 11:04 в принципі, в чомусь ти правий. взагалі я, як правило, їжджу маршрутками, бо так швидше. але от у Києві тролейбуси цілком актуальний транспорт! коли треба доїхати до метро-тролейбус. коли відносно недалеко їхати з одного району на інший-тролейбус. там вони відносно часто курсують і відносно швидко їздять. а для Луцька, тролейбуси великуваті. у нас взагалі дуже зжате місто по площі і по ширині вуличок, а тролейбуси дуже громісткі. тому вони дуже повільно їздять. а через малий попит на них серед непільгових категорій людей (робочі люди, молодь), то вони ще й рідко їздять. вигідніше маршруткою. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Panterka22 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 11:14 Автор Поділитися #3 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 11:14 Я розумію, сам користуюсь маршрутками в більшості випадків.. але не має так бути. Має бути вибір, чи почекати 5 хвилин на тролейбус, ну нехай 10 хвилин, чи сісти на маршрутку і дібратись на 10 хвилин швидше. Враховуючі такі маршрутки по велечині як 9а (червоні), 16-ки чи 15-ки тролейбуси довші на один два метрика.. а вулички, я був у багатьох містах, повір, Луцьк хоч місто і зжате, але ось з вуличками та дорогами не дуже великі проблеми. Я був у 2011 в Кам'янці Подільському, там геть усі вулички як у нас біля старого базара (одна смуга вперед, одна назад). І там тільки маршрутки, 60% з яких - утюжки. Ясно що там місто менше, і населення... але.. звісно у нас також є не достатки але я думаю що це не заважає розвивати громадський транспорт та збільшувати його попит серед мешканців міста а не на оборот.. це особисто моя думка.. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
arimantaras Опубліковано 22 Березня, 2012 в 11:19 Поділитися #4 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 11:19 Ось чудова стаття в тему http://www.volynnews.com/news/society/troleybusy__dlya_pilhovykiv/ 1 Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Panterka22 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 11:24 Автор Поділитися #5 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 11:24 Ось чудова стаття в тему http://www.volynnews...lya_pilhovykiv/Дійсно в тему, +1. Там дуже цікаві коментарі. реально якщо провести транспортну реформу міста обсяги авт. перевезень скоротяться вдвічі на користь тролейбусів, а пенсіонерам оплачувати проїзд по 50 копійок реально не проблема, не повний ж обсяг, і їм приємно і лпе добре. Так у нас місто побудовано файно, що тролейбусам не обов'язково їздити у всі куточки (бендеалі, цукровий, гаразджа, лісництво) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
lilechka Опубліковано 22 Березня, 2012 в 11:33 Поділитися #6 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 11:33 а для Луцька, тролейбуси великуваті. у нас взагалі дуже зжате місто по площі і по ширині вуличок, а тролейбуси дуже громісткі.Не погоджуюсь! Вузькі у нас вулиці лише у старій частині міста, але там зробили односторонній рухВізьмемо для прикладу Ялту - невелике курортне місто. Вулиці там набагато вужчі, чим у нас, а тролейбуси - основний транспорт. І всі задоволені! Але є одне але...курсують вони там значно частіше, ніж у нас 1 Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Panterka22 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 11:41 Автор Поділитися #7 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 11:41 Я впевнений що більшість Лучан з радістю би користувалися тролейбусами, просто нам не дають цієї можливості...І це було б дуже актуально для влади адже скоро вибори 1 Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Terrable Опубліковано 22 Березня, 2012 в 11:52 Поділитися #8 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 11:52 і я, як правило, їжджу маршрутками, бо так швидше.Я стараюсь ездить великом везде, и когда погода позволяет, потому что маршрутками долго с 40-ого до МКС ехать. У маршруток средняя скорость 15-20 км/час (засекал и высчитывал), а если ехать великом до средняя скорость 20-30 км/час, ну и плюс маршрутки часто бывают забитыми. Да и маршруток после 21:00 не особо много ездит...Это все мое ИМХО.А по теме троллейбусов, да, везде пенсионеры, они никуда не торопятся на остановках, их никто не выгонит за опоздание на работу из-за того что троллейбус ждали, вот поэтому они ждут любой на остановках и едут бесплатно. А сделали б по 50 копеек проезд, и Луцкому депо было бы выгоднее, и машин на маршруте было б больше, и спокойно можно было б зайти в троллейбус, а не втискиваться как сосиска в тесте, из-за того что много пенсионеров, которые хотят бесплатно ехать. За 50 копеек не каждый пенсионер поедет в троллейбусе, а те, кто поедет, будут приносить прибыль депо.И вообще, дожились, это должны были продумать политики, а не мы на форуме предлагать и обдумывать идеи поднятия Луцкого депо.... им некогда... 1 Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Panterka22 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 12:12 Автор Поділитися #9 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 12:12 (змінено) И вообще, дожились, это должны были продумать политики, а не мы на форуме предлагать и обдумывать идеи поднятия Луцкого депо.... им некогда...Їм це нащо? у них мерси, бехі, кортежі.. хто-хто а вони точно ніколи не будуть їздити тролейбусамивсе залежить від нас, якщо нам це потрібно ми це доб'ємосяа взагалі, все правильно написав, я саме це і хотів донести до громади Змінено 22 Березня, 2012 в 12:14 користувачем Panterka22 Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
lilechka Опубліковано 22 Березня, 2012 в 12:13 Поділитися #10 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 12:13 Для мене велосипед також основний вид транспорту Але є ситуації, коли його використання викликає незручності (несприятливі погодні умови, дрес-код, відсутність місця парковки (а вірніше місця, де б його можна було безпечно залишити). Отож, доводиться користуватись громадським транспортом. Основними причинами того, чому є рідко користуюсь тролейбусами є: 1) великі інтервали руху, 2) пенсіонери з сумками, яких багато, як вранці, так і ввечері (я розумію, що і їм треба кудись їхати, але...) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Panterka22 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 12:18 Автор Поділитися #11 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 12:18 Ось наприклад ще один тролейбус списаний 25.01.2012 №147, колись часто катався у ньому... ех.. до речі, подивитись який і коли тролейбус списаний можна подивитись тут http://lpe.at.ua/index/inventarnij_spisok/0-57 де рисочка під номером там є фото 1 Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Volyniaka Опубліковано 22 Березня, 2012 в 12:20 Поділитися #12 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 12:20 Так у нас місто побудовано файно, що тролейбусам не обов'язково їздити у всі куточки (бендеалі, цукровий, гаразджа, лісництво)Так у нас місто побудовано файно, що тролейбусам не обов'язково їздити у всі куточки (бендеалі, цукровий, гаразджа, лісництво) Чому ти жодного разу 33-й не згадав? Певно там живеш? З іншого боку пенсіонерів там, мабуть, найменше, так що туди тролейбусів взагалі направляти не варто... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
lilechka Опубліковано 22 Березня, 2012 в 12:28 Поділитися #13 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 12:28 А яка доля тролейбусів після списання? Так у нас місто побудовано файно, що тролейбусам не обов'язково їздити у всі куточки (бендеалі, цукровий, гаразджа, лісництво)Так у нас місто побудовано файно, що тролейбусам не обов'язково їздити у всі куточки (бендеалі, цукровий, гаразджа, лісництво) Чому ти жодного разу 33-й не згадав? Певно там живеш? З іншого боку пенсіонерів там, мабуть, найменше, так що туди тролейбусів взагалі направляти не варто... Що ж там того Луцька?! Якихось 41.6 км² Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Panterka22 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 12:31 Автор Поділитися #14 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 12:31 Живу на Відродження, де курсує 1, 9, 2 та 8. Після списання, хм.. я бачив 3 фотографії, де: 1) здають на метал; 2) використовують як дачний гараж/будиночок дачний масив "Ровесник" і цей красень уже не виїзджає (не списаний) http://transphoto.ru/vehicle/12701/ ми трішки відходим від теми Було б непогано провести якусь акцію (тільки мирну) разом з працівниками ЛПЕ, це також до речі в їхніх інтересах Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Panterka22 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 12:36 Автор Поділитися #15 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 12:36 Що ж там того Луцька?! Якихось 41.6 км² хм.. заглянув у вікі.. так. виходить населення виросло 213,1 тис. (1 січня 2012) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Skorpio76 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 13:13 Поділитися #16 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 13:13 (змінено) Висловлю свою думку:1. За моїми спостереженнями досить часто, тролейбусом можна швидше дістатися ніж маршруткою. Маю на увазі той випадок, коли на зупинці одночасно є можливість сісти у тролейбус чи маршрутку. Проблема в іншому - дійсно тролейбуси ходять дуже рідко.2. З пільговиками теж є приклади досить мудрих рішень. Перший варіант: кожен пільговик має право, скажімо на 10-15 безкоштовних поїздок (для цього видавати спеціальні квитки). Понад цю кількість - на загальних підставах. Другий варіант: скористатися правом пільгового проїзду можна лише не у години пік. У години пік діяти мають єдині тарифи. В такому випадку тисняви через пільговиків у салонах не буде. Найркаще поєднати п1+п.2.3. Я особисто користуюся і маршрутками і тролейбусами. Справа навіть не у намаганні зекономити 1 грн, а просто бачу, що з центра на Відродження тролейбусом, якщо він є на зупинці, можна дістатися швидше. Та й міський транспорт (для конкуренції) варто підтримувати.Але велика проблема у тому, що я не знаю, чи можна розраховувати на тролейбус. Тобто, нажаль я можу лише здогадуватися / наіятися, що тролейбус буде і буде він не пізніше, ніж через 5-7 хвилин. Якби я, знав точно, що очікування буде не надто довгим, то користувався б маршрутками менше.4. Для більшості лучан працездатного віку (які є основними пасажирами маршруток), для того що б пересісти на тролейбуси, потрібно, по-перше, ОПРИЛЮДНЕНИЙ І ЧІТКИЙ графік руху тролейбусів. По-друге, нормальні умови проїзду (чистий, не переповнений салон, не хамливий та не тупий кондуктор). З другим, я думаю, пасажири згідні трішки зачекати, але не довго. Якщо громада помітить поступові зміни на кращі, частка ЛПЕ у пасажироперевезеннях зросте. І зросте саме за рахунок непільгових категорій. Змінено 22 Березня, 2012 в 13:14 користувачем Skorpio76 3 Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Panterka22 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 14:58 Автор Поділитися #17 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 14:58 (змінено) 1-ий варіант з пільговиками - потрібно ставити якісь штуки щоб рахували ці поїздки (або це має входити в обо'язки кондуктора). Взагалі нормальні ідеї і їх потрібно реалізовувати..300 переглядів, 15 відповідейВисловлюйте будь-ласка свої думки, не соромтесь Змінено 22 Березня, 2012 в 15:00 користувачем Panterka22 Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Skorpio76 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 15:18 Поділитися #18 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 15:18 Можна винаходити свій "велосипед", а можна використати європейський досвід. Там, по-перше, в багатьої країнах єдиний квиток на увесь громадський транспорт (метро, автобуси, тролейбуси, трайваї - Прага). По-друге, квиток вибивається. Але не так примітивно, як в нас, дірочки, а як в касовому автоматі, прописується час купівлі (пробиття) квитка. Діє цей квиток певний визначени час - годину, дві, і т.д. По-третє, немає десятків маршрутів, які проходять по кожній вулиці. Наприклад, у Будапешті на вулиці поблицу ТЦ Плаза проходить всього 2 маршрути: 1 тролейбус і 1 автобус. Але ходять машини як годинник і не переповнені. Де потрібно, пасажир собі пересідає. Розумію, що механізми непрості, але іншого варіанту як запроваджувати їх немає. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Panterka22 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 15:26 Автор Поділитися #19 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 15:26 (змінено) Я ось подивився всі списані тролейбуси 2009-2012 року, близько 20-25, 5 з них ще можна 100% врятувати.. в одного наприклад у 2008 році щось с колесом, вчасно не відремонтували, 2009 під дощом, потім снігом.. так ще 2 роки.. видно що щось пробували робити але не вийшло. Постоїть так ще 2-3 рочки і повністю стане ржавий.. шкода, дуже шкода і сумно. Змінено 22 Березня, 2012 в 15:27 користувачем Panterka22 Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Terrable Опубліковано 22 Березня, 2012 в 15:28 Поділитися #20 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 15:28 а можна використати європейський досвід.Та нее, тут битва владельцев маршруток за более прибыльный маршрут, все хотят больше заработать, а то все одинаково будут зарабатывать, гг, ни интересно им наверное такой вариант будет. Хотя, кто знает ) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Panterka22 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 15:40 Автор Поділитися #21 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 15:40 хм.. є ідеядо 21.00 створю відео Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Panterka22 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 15:58 Автор Поділитися #22 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 15:58 та Списані у 2012 році із-за того що вони просто не використовувались.. невже їх не можна перемонтувати, але навіщо, коли можна закупити китайський непотріб... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
bohgdan Опубліковано 22 Березня, 2012 в 16:21 Поділитися #23 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 16:21 ЦитатаИ вообще, дожились, это должны были продумать политики, а не мы на форуме предлагать и обдумывать идеи поднятия Луцкого депо.... им некогда...тут я з Вами не згідний, політикам до проблем рядових громадян немає ніякого діла, якраз проблеми які турбують людей самі ж люди і повинні доносити до політиків. Зверніть увау на відсоток Громадських організацій в Україні і за кордоном і Ви усе зрозумієте. А з тих ГО що у на є необхідно ще вдмінусувати ГО які є чиїмось політичними проектами. ГО в усьому світі доносять потреби та проблеми звичайних громадян до політичних еліт та відстоюють їх інтереси. Я ні в якому разі не хочу агітувати Вас у яксь політичні проекти але допоки самі громадяни не будуть зацікавлені у своєму ж добробуті, ніхто нічого для нас не зробить за власною ініціативою. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Terrable Опубліковано 22 Березня, 2012 в 16:25 Поділитися #24 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 16:25 ніхто нічого для нас не зробить за власною ініціативою.Та их даже если и просить никто ничего не сделает, только если митинг устраивать, то может быть. По хорошему они не могут... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Panterka22 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 18:43 Автор Поділитися #25 Опубліковано 22 Березня, 2012 в 18:43 Хто може допомогти викласти відео на YouTube? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь
Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити обліковий запис
Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!
Реєстрація нового користувачаУвійти
Вже є акаунт? Увійти до системи.
Увійти