Перейти до змісту

задимівся вінт. мікруха вмерла?

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

задимівся вінт. мікруха вмерла?

коротко - WD 80

задимівся конкретно - з димом і запахом.

додаю пару фоток.

і шо делать?

питу - щось ще можна зделать?

p.s. можливо по іронії долі, можливо це ні до чого - нормальних паро місяців до того (може яких пів-року) цей вінт позичав перекидати мікросхему до іншої ведехи - інфу підняти. Казали, типу ніц не вийшло. Зараз мій так...

Виглядає, ніби загальна тенденція ~ 5 років відпрацював - оновляй парк.

Або може й цими маньоврами допомогли трошки...

В кого які думки з цього приводу?

post-6640-0-21103700-1331541724_thumb.jp

post-6640-0-05944200-1331541730_thumb.jp

post-6640-0-52742800-1331541736_thumb.jp

Опубліковано

Для початку непогано було б зняти плату і глянути на те ще задимілось, може повезло і повилітали супресора з перегорянням запобіжних резисторів, якщо такі є там.

Опубліковано

озвучу вслух те, що, впринципі і так проглядалось між рядків:

- якщо хтось поремонтує - відповідно вартість ремонту + пиво (за реанімацію померлого пристрою).

- домовимось по ціні - якщо вдасться запустити вінт - переглянути інфу, що там була - вродь ніц важливого, але мало-лі...:)

- можливий продаж вінта - на експерименти юним технікам:))

Опубліковано
Для початку непогано було б зняти плату і глянути на те ще задимілось, може повезло і повилітали супресора з перегорянням запобіжних резисторів, якщо такі є там.

може))

Lisovic, ти цим займаєшся/займався? краще, щоб туди ліз більш досвідчений "фахівец", ніж я. так і серед моїх фігурних шестигранних немає тої викрутки, яка би підійшла.

Опубліковано

Зі зворотньої сторони плати може бути отака картина.

Драйвер двигуна, горить вхлам з характерним запашком, найчастіше від поганих БЖ, а особливо китайських external usb-ide-sata перехідників

3IN2JTYX.jpg

Опубліковано

і?...

- і піпец?

чи: - і берем нужну запчасть і попередньо випаявши стару паяєм нову?

чіфтек БЖ у мене. прада з ide-sata перехідником.

але перед цим був такий собі гембірд...

Опубліковано

Геморой заочно не лікують.

Треба як мінімум зняти плату, а далі дивитися. (доречі, якщо немає зірочки Т-9, легко викручується звичайною, плоскою 2 мм викруткою)

Варіантів смерті, більше ніж 1-2

Опубліковано
Треба як мінімум зняти плату, а далі дивитися. (доречі, якщо немає зірочки Т-9, легко викручується звичайною, плоскою 2 мм викруткою)
підійшов столовий ніж))
скінь но марку WD, піду пошукаю, начебто десь було пару розібраних таких вінтів
що ж я напишу: то шо на фото вже є:

WD800

s/n: WCAM9A724058

Enhanced IDE Hard Drive

WD Caviar SE

Drive Parameters:

LBA 156301488

80.0 GB

MDL: WD800JB - 00JJC0

Date: 08 SEP 2005

DCM: DSCAYTJAA

WD P/N: WD800JB-00JJC0

Опубліковано

Вигорів драйвер SMOOTH L6283 1.3. Типова проблема (((. Як правило, ця мікросхема тягне за собою ще пів плати. Якщо дуже потрібна інформація, то оптимальним варіантом буде знайти підходяща плату від іншого HDD і вже на неї перепаяти ПЗУ з цієї плати. Відновлювати рідну плату проблематично.

Опубліковано
оптимальним варіантом буде знайти підходяща плату від іншого HDD і вже на неї перепаяти ПЗУ з цієї плати.

просто перекинути мікросхему з вінта такої ж моделі - це наваіть на короткий час не дасть доступу до інфи? потрібно перепаювати?

Опубліковано

Що куди "перекинути"?

Якщо просто поставити іншу плату електроніки на цей HDD, то можливі варіанти поальшого розвитку подій. Є мікросхема ПЗУ, в якій зберігаються таблиці адаптації. З даними від чужого HDD твій вінт може зовсім не запуститися, а може й запуститься і вдасться вичитати деяку інформацію. Можливі й проміжні варіанти.

Опубліковано

Есть аналогичный винчестер с аналогичной проблемой :)

Пробы запустить его с другими платами не получались.

Может кто-нибудь помочь, например, перепаяв то самое ПЗУ?

• 3 місяця потому...
Опубліковано

Маю такі контролери, можу допомогти

099-335-10-72 Олександр

...йепти, арХЄолог :D

може і тобі колись знадобитьсь якийсь контроллер від 20 до 250 маю майже всіх виробників, дзвони

Опубліковано

може і тобі колись знадобитьсь якийсь контроллер від 20 до 250 маю майже всіх виробників, дзвони

маю САТА-шну 80-ку Самсунг. На тижні матиму його в руках. Напишу детальніше маркування.

Опубліковано
Маю такі контролери, можу допомогти 099-335-10-72 Олександр

ти зможеш мені поремонтувати вінт?

• 2 тижня потому...
Опубліковано
Маю такі контролери, можу допомогти 099-335-10-72 Олександр

ти зможеш мені поремонтувати вінт?

Ні я ремонтом вінтів не займаюсь ,але з контролером якщо такий в мене є допомогти можу

• 3 місяця потому...
Опубліковано

щоб не створювати нову тему.

панове, застукав samsung 80G sp0822n

при увімкненні декілька разів клацає. біос довго думає і не визначає.

ваші думки, це механіка чи електроніка?

якщо другий варіант, чи є у когось плата, щоб спробувати витягти фотографії?

post-3982-0-67252300-1350885108_thumb.jp

Опубліковано

Чисто для власної статистики і цікавості.

Поділіться вдалими випадками успішного злиття даних з вінта - переставивши мозх PCB з ідентичного донора.

Ну а если необходимость в восстановлении данных все же возникла — обращайтесь к специалистам. Кустари, они же «сисадмины за все», они же «компьютерщики широкого профиля», со многими случаями справиться не смогут, а вот добить диск — это запросто. Вот недавний пример из жизни. Жесткий диск не определяется в BIOS. Дилетант вооружается отверткой-звездочкой и переставляет на пациента плату с исправного диска-близнеца, после чего получает уже два трупа. Оказывается, так делать было нельзя: взаимодействие ПЗУ на плате и модулей «служебки» на пластинах гораздо сложнее, чем думал горе-ремонтник.

Записки ремонтника: за долгую жизнь!

Опубліковано

хей! де всі специ ділись?

може бути і те і те, точно скаже діагностика

телефон в підписі

Чисто для власної статистики і цікавості.

Поділіться вдалими випадками успішного злиття даних з вінта - переставивши мозх PCB з ідентичного донора.

На вінтах невеликої ємкості (1-160 ГБ) при відповідному підборі донора результат майже завжди успішний.

Та хотілось вкотре наголосити, що в сучасних вінтах такі маніпуляції тільки шкодять.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...