Перейти до змісту

Табачник викине зі шкільного курсу предмет "історія України"?

electric

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 67
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

«В выпускных школах Израиля ученики сдают два обязательных экзамена по истории: первый — часть «алеф». Он полностью посвящен еврейской истории и истории антисемитизма. Гораздо более интересен второй экзамен — часть «бет». Он посвящен так называемой «всеобщей истории». Таким значимым государствам как, например, СССР, Польше, Франции, США, посвящено всего четыре вопроса. Два вопроса на общую тему и два на тему, так или иначе связанную с евреями. Например, что должен знать ваш ребенок о США как одной из самых крупных держав XX столетия: «Оправдались ли ожидания еврейских иммигрантов в США, касающиеся будущего их детей?»

А если речь заходит о Германии или странах Северной Африки? Тогда «мировая история», которую дети изучают в израильских школах, почти полностью игнорирует эти государства. Вся история Германии и стран Магриба исчерпывается собственно еврейскими бедами и несправедливостью по отношению к евреям. Помимо еврейского контекста, Марокко, разумеется, не имеет никакой истории. Германии в принципе не существует вне истории Холокоста. История государства Израиль присутствует в пяти экзаменационных вопросах из двадцати одного.

Из вышеперечисленного и так уже понятно, о чем идет речь. Согласно курсу истории, утвержденному Министерством образования, евреи — единственный народ в мире, который ненавидят и преследуют. Серьёзные исторические события, не имеющие отношения к евреям, не упоминаются вообще. Или рассматриваются только через еврейскую призму, которая почти всегда является призмой жертвы.

Один комедийный актер, Джеки Мэйсон сформулировал в свое время содержание всех еврейских праздников: «Нас пытались уничтожить. Мы выжили. А теперь давайте покушаем». Уроки истории в школах Израиля выглядят точно также. Но без еды»

Таки ви хатите у европы или на секундочку у израель?

Опубліковано

Ким будуть діти, якщо їх не вчити яскраво видно на прикладі яничарів.

І в школу не ходи.

Тож тепер Табачнік виховує янучарів, а ти за це?

Вчити дітей ніхто не забороняє. Думати, що від кількості годин залежить освіченість дитини - оце і є яничарство.

Я за те, щоби люди інколи включали голову і старались хоть щось зрозуміти.

Опубліковано

О як можна словами фіглювати.А хіба в нас діти не вчать вже дві іноземні мови.Російська з 5 го класу.

Ну а як українську знають, то вчорашній топік про скаргу почитати треба Табачніку.

Опубліковано

А що треба включити, щоб зрозуміти, що без уроків історії і відповіного виховання ураїнські діти перестають бути українцями.

Лєзла па лєсніце і упала с драбіни.

Ось що виходить після такої ,,освіченості,,

Опубліковано

А що треба включити, щоб зрозуміти, що без уроків історії і відповіного виховання ураїнські діти перестають бути українцями.

У мене питання.. просто для повної картинки.

Тобто ти за переписану на український лад історію.. аби тільки вона була правильно підритушована по національній заточці. Для повного формування "українця"? Я правильно зрозумів?

Опубліковано

Все цілком логічно та зрозуміло.

Хтось справді небайдужий, що має доступ до проектів наказів МОіНМС, повідомив ЗМІ.

Люди підняли хвилю незгоди. Т.Д. злякався.

Чув у новинах, що було блокування хакерами сайту міністерства.

Але якщо копнути глибше, то влада просто вивчає реакцію суспільства на болючі питання.

У той же час ніхто не збирається вирішувати екологічні та соціальні проблеми.

Опубліковано
Чув у новинах, що було блокування хакерами сайту міністерства.

Цитую укрбаш: Сьогодні, 19 лютого 2012 року в соц. мережі об"явили про атаку на сайт Табачника на знак протесту проти його реформ щодо освіти. За 50 хвилин до атаки, сайт уже був закритий. Боїться, сцуко! :D

Опубліковано

У мене питання.. просто для повної картинки.

Тобто ти за переписану на український лад історію.. аби тільки вона була правильно підритушована по національній заточці. Для повного формування "українця"? Я правильно зрозумів?

Для повного виховання українця потрібна не підретушована, не заточена , а правдива історія. з перемогами та поразками, з обєктивним розбором причин та наслідків.

Щоб майбутні українці знали, що Батьківщина не забуде і не залишить жодного свого сина чи дочку.

Щоб могли знайти своє достойне місце в світі.

Опубліковано
правдива історія. з перемогами та поразками, з обєктивним розбором причин та наслідків

Ні, синку, це фантастика (с)

Опубліковано
Щоб майбутні українці знали, що Батьківщина не забуде і не залишить жодного свого сина чи дочку. Щоб могли знайти своє достойне місце в світі.

Тут хлопці з Канади передали +100500 цьому посту

ЗІ бля, я б це повідомлення закріпив, щоб стібатись на рахунок усіх "не забуде" та "достойне місце"! Але дика кількість стьобного контенту тупо померла навіть без стьобу :(

Опубліковано

н...да... Сумно читати цю полеміку...((... ну можуть люди жити без батога ''старшого'' брата....

Сумно, це коли людина думає, що раз в школі зменшують години для викладання історії, то її дитина буде менше знати цю історію. Разом з тим ніхто не забороняє самому вчити свою дитину або навчити свою дитину самостійно здобувати знання. Але ж у людей в голові совок - і раз заборонили школу, то діти 100% будуть неучами, правда?

І сумно ще коли дитину народили, виростили, а виховать забули. Школа не виховала, бо така школа, а сам не виховав, бо - "Табачник заборонив виховувать дітей", правда?

да невже? Ну так давай заодно скоротим математику (калькулятори ж є), іноземну (словників повно) ну й заодно все інше, щоб діти ходили 2 дня на тиждень... "Ніхто не заборяняє самому вчити"? У вас діти є? Якщо є, в школу ходять? А чому?, вдома б всьому навчили самі....

В мене совок? "школу заборонили, діти будуть неучами?" так, будуть!! Бо, якщо ви й досі не знаєте таке елементарне, то почитайте.....(( це в пігмеїв шкіл не має і їм добре....

Опубліковано

Теперішня школа,зрештою як і радянська. дає знання, але не вчить як їх застосовувати.

Не вчить елементарним поняттям економічної самостійності, підприємництва ,розвитку.

І ніяка інформатика тут не допоможе.

Але навіщо Табачніку дійсно освічені люди, коли в Україні ще так багато неподіленого.

Опубліковано

да невже? Ну так давай заодно скоротим математику (калькулятори ж є), іноземну (словників повно) ну й заодно все інше, щоб діти ходили 2 дня на тиждень... "Ніхто не заборяняє самому вчити"? У вас діти є? Якщо є, в школу ходять? А чому?, вдома б всьому навчили самі....

В мене совок? "школу заборонили, діти будуть неучами?" так, будуть!! Бо, якщо ви й досі не знаєте таке елементарне, то почитайте.....(( це в пігмеїв шкіл не має і їм добре....

"Це, походу, мав бути удар нижче пояса, але ти навіть не знаєш, як ти промахнувся."

Діти - є, в школу - не ходять. Тому що я вчу їх сам. Всьому.

У вас совок в голові. Натуральний, витриманий. Ви берете речі неважливі і зводите їх у ранг культу. А речі важливі ігноруєте.

І, так, ви вгадали, я досі не знаю елементарного. А ви подумайте ось над чим - на який рівень розрахована шкільна програма? вам треба, щоб ваші діти лишались на тому рівні?

Опубліковано

То пропагуєте відкритість до усього світу, а тут замикаєте дитину на власних поглядах. Щось не в"яжиться.

Визнаю, видно що книжки ви читаєте, але погодьтеся, що краще коли дитина матиме можливість дивитися на світ не лише крізь призму ваших поглядів.

Сподіваюся ви просто неточно висловилися. І диті не ходять у школу, тому що не досягли шкільного віку.

Опубліковано

На жаль ніяк неможливо, щоб усі батьки вчили дітей самі.має бути налагоджена система.

Треба готувати дітей ,що в сьогоднішньому світі все менше постійного, в тому числі і роботи, і слід вміти швидко перекваліфіковуватись ,також вміти налагоджувати роботу в нових командах, бо зараз все більше набирають працівників не на постійно, а на якийсь конкретний проект.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...