Перейти до змісту

Б/в-шний будинок, на що звертати увагу щоб не набратись неприємностей.

galinakravchuk29

Рекомендовані повідомлення

Вітаю!

Запланували покупку будинку на вторинному ринку. Передбачається, що будинку буде 20-30-40 років. На що звертати увагу в такому будинку, щоб потім "не было мучительно больно" що недобачили якісь недостатки?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Фундамент,ст1ни,перекриття, комун1кац11.

Дал1 зручност1,д1лянка,сус1ди, до1зд.......

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

будинки будують або з метою продати або з метою жити. нам попався перший(

в результаті мали замазані тріщини в стіні, весна\осінь затоплений підвал (будинок стояв посередині дороги-вулиці і до нас вниз стікало все), купу битого скла\цегли\каміння на городі і "дуже" приємних сусідів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Фундамент,ст1ни,перекриття, комун1кац11. Дал1 зручност1,д1лянка,сус1ди, до1зд.......

Іншими словами - на ВСЕ! :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

будинки будують або з метою продати або з метою жити. нам попався перший(

в результаті мали замазані тріщини в стіні, весна\осінь затоплений підвал (будинок стояв посередині дороги-вулиці і до нас вниз стікало все), купу битого скла\цегли\каміння на городі і "дуже" приємних сусідів.

Просто шок! нехай це будуть найбільші проблеми у вашому житті..

Фундамент,ст1ни,перекриття, комун1кац11.

Дякую. Мабудь, треба запрошувати спеціаліста для цього?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мабудь, треба запрошувати спеціаліста для цього?

Бажано. В іншому випадку лотерея...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мабудь, треба запрошувати спеціаліста для цього?

Бажано. В іншому випадку лотерея...

Щиро дякую за підтримку і поради у двох форумах.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

не варто купувати квартиру/будинок зі свіжим ремонтом. Під ним стільки "цікавого" ховають (цвілість, тріщини і т.д.) Варто подивитися уважно підвал, кладову та інші підсобні приміщення. До них, як правило, "косметика" не доходить, але вони можуть повідати багато цікавого про увесь будинок.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Прорахунки будівельників приховує штукатурка,кухарів- майонез, лікарів- земля...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вітаю!

Запланували покупку будинку на вторинному ринку. Передбачається, що будинку буде 20-30-40 років. На що звертати увагу в такому будинку, щоб потім "не было мучительно больно" що недобачили якісь недостатки?

а ви сідали просто з калькулятуром і не рахували скількі то грошей треба на ремонт і тд і тп....

Звісно купуючи готовий будинок (б/у) зекономиш багато часу... але це спочатку

20-30-40 років будинок.... хммм

1) Фундамент має бути без тріщин, без всяких пошкоджень (принаймні ззовні)

2) Підвал (якщо є) має бути сухий, не вонючий

3) Підлога (стяжка) но тут і індику понятно чим рівніша тим краще

4) Стіни стіни мають бути рівними, тобто під рівень будинки 40 літньої давності не будували... але всеж таки, звертайте увагу на плісінь та грибок!

5) Проводка, от тут саме цікаве! адже попередній власник не буде хвастатись шо в нього десь світла немає, чи десь вона перебита

6) Штукатурка, ну то не саме основне( ну я надіюсь шо ви ремонт хоть косметичний але будете робити) саме найкраще якшо стіні без нового ремонту, тоді легше побачити проблеми, не забуваєм про плісінь та грибок!

7) Стеля ну стеля має бути рівна, і біла :) суха і без грибка та плісняви!

8) Перекриття, перекриття саме найкраще видно коли піднятися на дах(чердак) і зірвать пару тройку досок, (підлоги чердака) і буде видно якій стан перекриття

9) Дах (криша) ну якшо брати хату 30-40 літньої давності то "ходовим" тоді була бляха і шифер, ну я на процентів 70-80 (якшо криша не міняна) впевнений шо її прийдеться міняти!

10) Стояк чи комен на нього також варто звернути увагу в якому він стані чи не "валиться"

11) З чого побудована хата цегла(селікатна,клінкерна, лицювальна) блоки (піно-шлако-ракушняк) чи дерев"яна,

12) Зовнішній вигляд , бо буває таке шо хата вроді би "крепка" але виглядає ужасно... на це тоже підуть гроші і не малі!

13) Столярка ну звичайно вікна і двері за 30-40 років прийдуть в негодність але якшо ви плануєте певний час не міняти столярку то на неї потрібно звернути увагу.

14) комунікації (вода електрика газ)

15) Котел чи колонка і його стан

16) Система опалення

17) Сантехніка та каналізація

18) Стан ванної кімнати та туалета (і чи взагалі вони наявні в будинку)

Це майже основна частина критеріїв за якими нада вибирать будинок.

П.С. тепер сядьте і підрахуйте скількі буде вартувати відремонтувати хатину, звичайно це дешевше і менш клопіткіше ніж побудувати свою, але коли будуєте самі то бачите шо де і як!

П.С.С. Брат недавно займався даним питанням(купівлею хати також дивився в сторону "старіших хатинок") я з ним майже 25 хат об"їздив, обдивився, обстукав, обнюхав, обкулупав, обходив і тд і тп.

І мій брат дійшов висновку шо краще ше грошей підсобирає але побудує свою і по свому проекту і таку як він захоче!

Адже дім будується під кожну сім"ю персонально, тобто одному удобніше шоб вікна виходили на "васток" і вхід в будинок був зі сторони вулиці а іншому навпаки...

Тут багато нюансів...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Skorpio76, 100%! Дякую!

Прорахунки будівельників приховує штукатурка,кухарів- майонез, лікарів- земля...

:D :D :D !!!
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Певний висновок про стан електропроводки можна зробити, якщо розкрутити 1-2 розетки, які були у найактивнішому використанні попереніх господарів помешкання.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

HelloBoy,

ВАУ! Оце та-ак! Оце-то дякую велику-уще!!!!!!!!!!!

Роздрукуємо Ваш спіч і поїдем хати дивитиь :)

Нажаль, у нас поки немає часу і сил будуватись, і тому вимушені купити старий будинок :(,

зробим косметику. Згодом купимо новий.

Певний висновок про стан електропроводки можна зробити, якщо розкрутити 1-2 розетки, які були у найактивнішому використанні попереніх господарів помешкання.

По цьому питанню в мене є 1 козир - вітчим, який спеціалізується на цьому.

Дякую! Я йому підкажу, мо не знає такої фішки!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

HelloBoy,

ВАУ! Оце та-ак! Оце-то дякую велику-уще!!!!!!!!!!!

Роздрукуємо Ваш спіч і поїдем хати дивитиь

Нажаль, у нас поки немає часу і сил будуватись, і тому вимушені купити старий будинок ,

Ще одина дуже хороша порада, перед тим як ви хочете оглянути хатинку (яку надивились) спочатку я би вам рекомендував завітати до сусідів 2-3, попитати шо до чого, якого походження хата, як вона будувалась, хто в ній жив і тд і тп!

Чим більше інформаціїї ви збирете про хатинку, тим менше "неувязок" буде виникати після придбання і впродовж експлуатації будинка.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще одина дуже хороша порада, перед тим як ви хочете оглянути хатинку (яку надивились) спочатку я би вам рекомендував завітати до сусідів 2-3, попитати шо до чого, якого походження хата, як вона будувалась, хто в ній жив і тд і тп! Чим більше інформаціїї ви збирете про хатинку, тим менше "неувязок" буде виникати після придбання і впродовж експлуатації будинка.

До цього я б і не додумалась, дякую!

Може дасте координати хат, які Ви бачили. Правда, мені в межах міста. (А Галя - балувана :))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нажаль, у нас поки немає часу і сил будуватись, і тому вимушені купити старий будинок :(,

От цього я взагалі не зрозуміла...

Мені, для прикладу, більше подобається варіант: купити стару хату з однією-двома жилими кімнатами, можна й сторічну, аби ще кілька років протягнула)))). Мати ділянку, жити і будуватись.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

От цього я взагалі не зрозуміла...

Мені, для прикладу, більше подобається варіант: купити стару хату з однією-двома жилими кімнатами, можна й сторічну, аби ще кілька років протягнула)))). Мати ділянку, жити і будуватись.

Більшість знаходять покупця на своє житло, тоді пересиляються в орендоване житло, а коли продали - будуються і після завершення будівництва пересиляються в свій новий будинок.

Для чого купувати старе житло, якщо планується нове?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для чого купувати старе житло, якщо планується нове?

От чесно, не зрозуміла: це питання до мну, чи до ТС?
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Більшість знаходять покупця на своє житло, тоді пересиляються в орендоване житло, а коли продали - будуються і після завершення будівництва пересиляються в свій новий будинок. Для чого купувати старе житло, якщо планується нове?

Воно і правильно. НОВЕ ПЛАНУЄМО РОКІВ ЗА 3-5. Як заробим на небюджетне :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...