Перейти до змісту

Нотатки мобілізованого


Профессиона́л

Рекомендовані повідомлення

Ведіть на facebook щоденник...

За прикладом -

незнаю чи буде можливість писати далі, поки напишу:

День 1.

повістка на 11.00. прийло 10 чол. з Луцька та району. дехто вже такий як треба.

нас супроводжує майор. чекаєм автобус з Володимира. поки нема автобуса, мужикі квасять всторонці.

автобус приїхав в 14.30. в автобусі 6 чол з Володимира і 7 чол з Ківерец в супроводі також майораь... дехто вже тоже такий як треба.

прощання з рідними, перекличка, вказівка майорів, що ніякого спиртного ніззя, з подальшим реготом на весь автобус... поїхали.

мужикі з Володимира продумані - смага в півторачці з-під мінералки викликала спрагу у всій задній частині пазіка.

в 16.30 доїхали до Рівного. насторожує, що майори ніхєра незнають кудою і куда саме їхать. вісять з кимось на телефоні.

добралися в частину, де ще стояло з десяток аналогічних автобусів.

Звучить команда ізалишити всі речі в пазіку і йти в штаб, ставати в чергу за зарплатними карточками. Команди пообідати не було. в штабі дохіріща мобілізованих з різних областей - північний оуруг. враження що попали в витверезник. тверезих можна порахувати на пальцях. :D

година очікувань і всі отримали приватбанківські картки. чекаємо в черзі на протигази. поки майори щось вирішують в штабі, з автобуса виноситься все горюче, яке без закуски крадькома допивається на перекурах.

в 20.00 отримали протигази і пішли на розподіл по батальойонам.

комісія каже потрібні водії, механіки, бухгалтера і санітари. всі інші нах не потрібні. таких серед нас було 7чол.

кароч щоб хтось не получив пи@ди, в нас забирть протигази і виводять на вулицю. де матерно обговорюється Кузькіна мама і день кохання. упущу деталі.

22.00.чекаємо поки видадуть військову амуніцію.

23.00. їдемо на полігон. Майори відчуваючи загрозу получить пі@ди, дозволяють бухать в автобусі, виправдовуючись що це рівненський військомат ах@єл, вони не при ділах. кароч ті хто в формі зганяли по горюче, яке не відразу вийшло купить... хулі- північ. доречі форма реально аху@нна. аж заздрість взяла, що не ми в ній.

в 1.00 сімох бійців провели за КПП як братів усім автобусом.

2.00. 16 чел. і 2 майора відправились на Луцьк. по дорозі ще затарились гочим. майори відключились за Клєванню.

в 3.00. розмістились в казармі військомату в луцьку. дехто квасив до ранку інші вирубились.

в 7.30. знову відправився боєць за горючим.

в 9.30 прийшов капітан сказав що забирає всіх в Володимир в 14 бригаду. йо@нув пів кружки і пішов вирішувать з воїнкомом.

в 10.30 прийшов підполковник 6 тєл відправив додому виписавши повістку на 24.02.сказав що рівненським воїнкомам дали моральної конкретної пі@ди, тому

інші повторно готуються на Рівне. :D сидимо в казармі, чекаємо автобус.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • Відповідей 340
  • Створено
  • Остання відповідь

мда, я не служил, но я думал если призовут на случай войны, то это будет другая армия :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

з телефона трохи незручно писати, тому прошу вибачення за помилки. Ну і адмінам зручніше перемістити в окрему тему.

День 2

ще напишу що я з кумом самі тверезі, майже не пили, а то не те подумаєте.:)

прийшло ще з десяток луцьких мобілізованих з родичами. щось там знімало ІСТВ і волинські новини. один з вчорашніх дав інтерв'ю...

дочекалися автобуса в 14.00. одне тєло заснуло в казармі. ст.лєйтенант розбудить не зміг.

в Рівне поїхало 9ро вчорашніх і десяток нових луцьк-експресом.

по дорозі вже ніхто не пив. навіть ніде не зупинялись. заїхали за годину.

сьогоднішнім видали зарплатні карточки.

вже 3годину в штабі чекаємо видачу 'слоників'

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

:_35:

Прошу мої аплодисменти автору не вважати за "бажання зірвати мобілізацію". *троллфейс*

текст забрав до себе у фб.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

день 2 ч.2

отримали протигази. на відміну від 1дня, лікар передивився кожну медичну карту і кожного спитав про скарги. 1.чол не пройшов.

в спортзалі також відчувалось інше ставлення. Все-таки хороші ліки Пропі@дон:)

Видали військові квитки на руки, всіх оперативненько розприділили по батальйонам, видали аху@ну амуніцию. хотіли видати чеські берци, спитав чи є канадські - є... без проблем видали. амуніція просто бомбезна.

Всіх повезли на полігон. кароч 3-й батальойон рулить :) Лейтенант з маршруткою і особистими речами мобілізованих поїхали в Луцьк.

Новобранців зібрали в актовому залі, сказали, що сьогодні розмістити нема де, тому вечеряємо і ночуємо в актовому залі, паралельно заповнюючи документи на особові справи.

вже назбиралось приблизно 100 чол. хтось спить, хтось крадькома бухає, хтось заповнює документи, а хтось набирає текст на телефоні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пишіть по можливості, дуже цікаво читати саме від хлопців з нашого міста. Ну і, звичайно, хай поряд з вами завжди будуть удача і Ангел-охоронець

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

День 3.

зазвичай я стриманий і терплячий але не сьогодні. цей день був ну пздц емоційним.

кароч по-порядку: мені вдалося подрімати на стільчику 2 годинки в залі клубу. кумові більш повезло - з 4 годинки його ніхто не чіпав. в 5 ранку зал був майже повним. за ніч приїхало ще з 200 чол. зібрали тобто построїли два батальйони на вулиці. 40 хв писали списки. холодно -12. в берцах на морозі чомусь потіють ноги в берцах.

в 6.00 з частини пішим ходом і з речами відправились в містечко полігону. нарахував 65 жилих палаток на 25-30 ліжкомісць. ще не великі казарми є, кухня, медпункт. все виконано в стилі часів 2світової. усі палатки зайняті раніше мобілізованими, майже немає вільних місць. розмістити нас просто нема де. Нас з речами построїли на вході в містечко, де ми простояли до 10.00.

Сказати що ми замерзли - це нічого не сказати. Офіцери нічого конкретного не говорять. повний хаос. речі лежать встороні, взяти нема можливості. нас навіть покормити забули. за два дні ніразу не вдалося нормально поїсти. В10.00 якась добра душа з погонами наказала дати хоча б гарячого чаю, дай Бог йому здоров'я, а пізніше розприділитися по палаткам, щоб хоть трішки зігрітись. хто наш ротний і взводний ніхто й досі не знає.

зранку на построєнії один чувак стояв і раптом впав, піна з рота, судороги, посинів... для мене був шок... офіцери спокійно неспіша реагували, а я реально думав що чуваку пздц. забіжу наперід. таких випадків на моїх очах сьогодні було 7, а по словах солдат взагальному 15. пояснили: чуваки були в запої, а сьогодні не похмелились, тому виникає такий приступ. зі сторони ппц страшно, чувакі синіють на очах, з рота піна і кров та ще й не дихають. Пізніше сіх забрала швидка.

з 10.00 за 300 метрів шмаляє артилерія... міномети, гради... чути в стороні автоматні черги з АК. круть.

все портять непонятки з подальшими діями. ніхто нічого незнає.

в палатці, де ми грілись, добровільно накололи троха дров... пацани сказали що реально нам замутить 2 ліжкомісця, розібравши стелаж і навівши в кутку трішки порядок. від нєфіг дєлать так і зробили. пацани десь замутили доски, гвозді. питання стало за матрасами. переговорив з офіцерами - всі мароз...

кароч ми тоже забили болт і пішли з пацанами обідать. правильно зробили, бо наказу про обід нам ніхто так і не віддав.

після обіду постройка 30 хв пробують порахувать скільки кого є... списків ніяких не мають. всім все пох. через 30хв розійшлись по палаткам.

цілий день мучить питання - нах. нам зараз дали повістки? почекайте 15днів щоб попередники відучились і мобілізуйте на заміну... а так 100чел в повітрі, нема де присісти чи прилягти. змінити носки... голодні, холодні і х.з де і як ночувать...

троха капітана по 3 батальйону нагрузив щоб хоча б 2 матраса видав. сказав що з Хмельницька мають привезти в 2 ночі і не тільки нам, а й іншим, бо будуть дві додаткові палатки ставити

ми з пацанами пішли повечеряли, 3-й взвод втемноті дотягує палатки. пацани з палатки, де ми гріємся десь підмутили матрас з подушкою. сиджу сушу берси, не далеко на вулиці взриваються снаряди, літають трасировані пулі, мерзнуть хлопці, рубаючи дрова і чекаючи нових палаток, буржуйок, матрасів і бензину до бензопили, яку подарили волентери, або хоча б напильника, щоб нагострити ''дружбу''. Скоріш за все знову ночуватимуть в актовому залі. Дуже обіно за таке разпі@дяйство

День 3.

зазвичай я стриманий і терплячий але не сьогодні. цей день був ну пздц емоціональним.

кароч по-порядку: мені вдалося подрімати на стільчику 2 годинки в залі клубу. куму більш повезло - з 4 годинки його ніхто не чіпав. в 5 ранку зал був майже повним. за ніч приїхало ще з 200 чол. зібрали тобто построїли два батальйони. 4 на вулиці. 40 хв писали списки. холодно -12. в берцах на морозі чомусь потіють ноги. в 6.00 з частини пішим ходом з речами відправились в містечко полу. нарахував 65 жилих палаток ще казарми є, кухня, медпункт. все виконано в стилі часів 2світової. усі палатки зайняті раніше мобілізованими. розмістити нас просто нема де. з речами нас построї на вході в містечко де ми простояли до 10.00. сказати що ми замерзли - це нічого не сказати. Офіцери нічого конкретного не говорять. повний хаос. речі лежать встороні, взяти нема можливості. нас навіть покормити забули. в 10.00 якась добра душа з погонами наказала дати хоча б гарячого чаю, дай Бог йому здоров'я, а пізніще розприділитися по палаткам щоб хоть трішки зігрітись. хто наш ротний і взводний я ніхто й досі не знає.

на построєнії один чувак впав, піна з рота, судороги, посинів... для мене був шок... офіцери спокійно неспіша реагували, а я реально думав що чуваку пздц. забіжу наперід. таких випадків на моїх очах сьогодні було 7, а по словах солдат взагальному 15. пояснили: чуваки були в запої, а сьогодні не похмелились, тому виникає такий приступ. зі сторони ппц страшно, чувакі синіють на очах, з рота піна і кров та ще й не дихають. усіх забрала швидка.

з 10.00 за 300 метрів шмаляє артилерія... міномети гради... чуть в стороні автоматні черги з АК. круть.

все порттять непонятки з подальшими діями. ніхто нічого незнає.

в палатці, де грілись, накололи троха дров... пацани сказали що реально замутить 2 ліжкомісця, розібравши стелаж і навівши в кутку трішки порядок. від нєфіг дєлать так і замутили. пацани десь замутили доски, гвозді. питання стало за матрасами. переговорив з офіцерами - всі мароз...

кароч ми тоже забили болт і пішли з пацанами обідать. правильно зробили, бо наказу про обід тоже ніхто не віддав.

після обіду постройка 30 хв пробують порахувать скільки кого є... списків ніяких всім все пох. через 30хв розійшлись по палаткам.

цілий день мучить питання - нах. нам зараз дали повістки? почекайте 15днів щоб попередники відучились і мобілізуйте на заміну... ай кароч бардак.. 100чел в повітрі, голодні, холодні і х.з де і як ночувать...

троха капітана по 3 батальйону нагрузив щоб хоча б 2 матраса видав. сказав що з Хмельницька мають привезти в 2 ночі і не тільки нам, а й іншим, бо будуть дві додаткові палатки ставити

ми з пацанами пішли повечеряли, 3-й взвод втемноті дотягує палатки. пацани з палатки, де ми гріємся десь підмутили матрас з подушкою. сиджу сушу берси, не далеко на вулиці взриваються снаряди, літають трасировані пулі, мерзнуть хлопці, рубаючи дрова і чекаючи нових палаток, буржуйок, матрасів і бензину до бензопили, яку подарили волентери. ну і ппц як обідно за таке разпі@дяйство в штабі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мда..... Тримайся чувак,тримайся!! Не то слово обідно!! ще ваще якийсь великий піз...ц!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо вже тут бардак, а що буде на передовій - взагалі складно вгадати....

читайте Швейка - там написано. Я серйозно.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

День 4

нарешті виспався. трохи прохолодно було під ранок без покривала але терпимо. Інші спали або по черзі, або на місцях пєчніків. В палатці 2 буржуйки і до кожної з них цілодобово почергово приставлений солдат... дрова рубати, підносити, підкладати, слідкувати за теплом і пожежною безпекою. вчора випадково один торкнувся ногою, штанам пофіг а на нозі серйозний опік.

в 7ранку в горрдок прийшли нові бійці - ціла рота :)

Нас не взяли на полігон, сказали, раз нема матрасів значить не поселені, а бомжів на полігоні не треба.

Матраси, подушки і покривала привезли в 9.00. построїли біля машин. годину дивилися як їх розгружають, по 5раз перераховують і перегружають на іншу машину. вона забрала більшу частину матрасів, всі ковдри і половину подушок... напевно хтось раніше нас приїхав і довше чекає. 13матрасів не вистачило, подушок ще більше.

приїхали палатки, дрова, доски. тут до 4000бійців. машини розгружаються за 30сек. :) водій відкриває борт, прикурює цигарку, 2затяжки і закриває борт :)

хотів скинути кілька фоток - ніфіга не получається... мережа то є то нема. на борду не загружає -тупо вісне або час очікування проходить...

Всією палаткою скинулися на бензин, сокиру і всяку дрібноту. Один чувак кожен день привозить замовлення на десятки тисяч... бізнес йопт.

Цілий день нас ніхто не напрягав... самі різали, рубали, складали, робили лежаки, ставили палаткі. новачки котилки чистили від солідолу, як ми вчора... в деяких солідол можна ложкою чірпати... тирса, туалетний папір... ополіскування гарячою водою і чистенький.

після обіду нарешті прийшов ротний. відмітив собі тих хто не давав присягу народу України і тих хто не отримав якоїсь амуніциї. ще сказав що завтра зранку отримаємо автомати і підем на стрільби і пропав.

Кухня зашибісь... такими темпами і розкабаніти можна. :)

день пройшов на позитиві. єдине що напрягає - мокрі берси... х.з як їх висушити.

post-23021-0-91903200-1424201638_thumb.j

post-23021-0-96020600-1424201855_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

оО якимось чудом фотка загрузилась... це черга на обід, тут нема тих хто на полігоні. з ними можна більше години чекати...

по кілька раз пробую відправляти, тому що про помилки повідомляє... деколи задвоєння получаються. прошу модераторів підправляти, якщо є можливість.

post-23021-0-55492500-1424205479_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

хотів скинути кілька фоток - ніфіга не получається... мережа то є то нема. на борду не загружає -тупо вісне або час очікування проходить...

зьома, гоу у фб! ;) Тебе там чекають МАСИ! :)

вибачте, але ЯК цей текст перегукується з Чапеком по своїй смисловій навантаженості!

Я в шоці!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Друже, коли пройде романтика на рахунок побуту , а так станеться за тиждень-два - дзвони 099 3070083. Або дружині(мамі, сестрі) дай номер. Шкарпетки, труси, викрутка, пасатіжи, запальничка.... стільки взнаєш про життя - сам в шокє :)))

Тримаю для вас міні-піч для приготування їжі, але то вже як обустроїтесь хоч трішки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в берцах на морозі чомусь потіють ноги в берцах.

бєрци з гортексом. треба правильні носки, щоб було не більше чим 60% хб.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тримаю для вас міні-піч для приготування їжі, але то вже як обустроїтесь хоч трішки.

дякую, але навряд вона тут знадобиться. краще на схід хлопцям віддайте.

єдине що нам дійсно потрібне - палатка на 15чол.

з дня на день розселення має бути по взводах.. Ротний наказав двоярусні лежаки робити. це буде пздц. не дай Бог конструкція не витримає... або черговий завтикає і буржуйка задимиться...

День 5.

зранку зібрали два батальйони на показові стрільби. стріляли з гранатометів, мінометів, зенітної установки, танка, піонів і градів.. Зробив висновок, що якщо попасти в зону ураження

ніфіга не спасе. після полігону видавали новенькі АК. Ми їх чистили аж до обіду.

Автомати видавали по спискам з штабу. нарешті появилась можливість перевіряти присутність в строю.

після обіду в повній амуніції пішли на полігон. проходили смугу перешкод, лежали в окопах, над якими їздив БМП. Якщо раніше я вважав що в хорошій фізичній формі, то на полігоні зрозумів що я явно переоцінював свою фіз. підготовку. :)

на полігоні будь-який офіцер може кинути взривпакет, хто його побачить першим повинен викрикнути ''граната'' зробити 2-3кроки від неї і залягти на землю. Так підготовлюють до спонтанних вибухів... взривпакетів, димових шашок, ракет, впринципі усіх патронів та снарядів не жаліють...

після полігону болять м'язи ппц. прийшли в розположення на кінець вечері.

в 21.30 надумали всіх построїти і зробити пофамільну перевірку. по-ходу в нас 10 лижніків. причому трьох з них получили АК.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Коли побачив цифру 4000 і фото палаток - перше ж побутове питання "а куди вся ця гвардія в туалет ходить?"

Друге питання - чи забороняють повідомляти про місцезнаходження, дзвонити рідним, взагалі розголошувати інфо про навчання, атмосферу тд тп

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

інету вчора не було. та й сон вирубив в 23.00 тому пишу сьогодні.

День 6.

кожну ніч на полігоні проходять нічні стрільби. в 6 ранку ще стреляли з зеніток по сигнальним ракетам.

в розположені вже майже всі тверезі :)

після сніданку видали каски і сапьорку. пішли на полігон. відпрацьовували розвідку, захват противника. взвод проти взводу. викидали два ящики взривпакетів і димових шашок.

далі відпрацьовували кидки учбових гранат. самим потрібно було зібрати детонатор і кидати з окопів... граната видає два взрива, чуть голосніше петарди. але запальник пальці може відірвати. один після запалу, інший за 4 секунди. кидали поки не задовбались.. я разів з 30. пішло 1,5ящика запалів. Сказали, що завтра будемо кидати бойові та й взагалі завтра цілий день і ніч стрельби заплановані.

після обіду сталася прикрість. Носили дрова і один чувак випадково скинув бревно мені на ногу. я був в шльопках, кароч розхєрачив великий палець.

відвели мене в санчасть, до хірурга черга ппц.

хтось з опіками, хтось нирки простудив, мозолі натер, розсік брову. Поки стояв в черзі, привезли 2х чуваків з перемотаними головами. сказали що сиділи в бліндажі, і на голови впало бревно.

поговорив з хірургом поки він заашивав пальця... порадив мені взагалі не ходити в берсах. розказав що все медзабезпечення тримається на волонтерах. тай так видно хоть і частина, умови польові. покульгуючи потопав в палаткове містечко 1,5км.

х.з чи попаду завтра на полігон... в берси не влізу.

в містечку волонтери привезли сигарети, дрова в мішках, багато хавчика... все проходить через капітана. х.з чи все дістанеться солдатам.

з 22.00 підмінив топніка, чергую біля буржуйок.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Коли побачив цифру 4000 і фото палаток - перше ж побутове питання "а куди вся ця гвардія в туалет ходить?"

Друге питання - чи забороняють повідомляти про місцезнаходження, дзвонити рідним, взагалі розголошувати інфо про навчання, атмосферу тд тп

нажаль фотки не грузяться.

розказую:

туалет це адовий треш... короче представте навес або сарай довжиною 30м, в якому вириті два окопи вдоль стін з шиферу, на ці 30м. Окопи накриті досками з отворами для цього діла. і ніяких перегородок.

користуватися телефоном не забороняють. що не можна розголошувать також ніхто не казав, правда вчора дали втик за те що фоткав на полігоні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

туалет це адовий треш... короче представте навес або сарай довжиною 30м, в якому вириті два окопи вдоль стін з шиферу, на ці 30м. Окопи накриті досками з отворами для цього діла. і ніяких перегородок.

Це ще не треш. Треш мені в квітні прислали.

yb.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.




×
×
  • Створити...