Перейти до змісту

Ревізор рекомендує

Diss

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Мені цікавий такий момент: кафе, ресторани, готелі - це приватна територія. Яким чином там може відбуватися відеозйомка без дозволу/згоди власника / адміністрації.

Не зовсім так.

Всі заклади комусь належать, без питань.

Але в той же час наявні в Луцьку ресторани-кафе-готелі-бари не є клубами "закритого типу". Для початку наведу одну статтю Цивільного кодексу України:

Стаття 633. Публічний договір

1. Публічним є договір, в якому одна сторона - підприємець взяла на себе обов'язок здійснювати продаж товарів, виконання робіт або надання послуг кожному, хто до неї звернеться (роздрібна торгівля, перевезення транспортом загального користування, послуги зв'язку, медичне, готельне, банківське обслуговування тощо).

2. Умови публічного договору встановлюються однаковими для всіх споживачів, крім тих, кому за законом надані відповідні пільги.

3. Підприємець не має права надавати переваги одному споживачеві перед іншим щодо укладення публічного договору, якщо інше не встановлено законом.

4. Підприємець не має права відмовитися від укладення публічного договору за наявності у нього можливостей надання споживачеві відповідних товарів (робіт, послуг).

У разі необгрунтованої відмови підприємця від укладення публічного договору він має відшкодувати збитки, завдані споживачеві такою відмовою.

5. Актами цивільного законодавства можуть бути встановлені правила, обов'язкові для сторін при укладенні і виконанні публічного договору.

6. Умови публічного договору, які суперечать частині другій цієї статті та правилам, обов'язковим для сторін при укладенні і виконанні публічного договору, є нікчемними.

Це означає, що раз суб'єкт господарювання взяв на себе обов'язок продавати молоко або наливати пиво - то він зобов'язаний це робити всім і кожному, хто за це заплатить. Тому будь-які анотації в меню деяких кафешок і ресторацій про те, що "адміністрація залишає за собою право відмовити клієнту в обслуговуванні, не пояснюючи причини" - це порушення.

Але йдемо далі.

Отже, вхід для всіх вільний. В т.ч. для людей з камерою. Дійсно, на дверях деяких закладів можна побачити знак, що зйомка заборонена. Цей знак означає прохання власника "Будь ласка, не знімайте тут, бо я цього не бажаю!" Якщо ж хтось почне знімати, то все, що може власник, або уповноважена ним особа - це підійти, і спонукати припинити зйомку. Якщо треба - то не лише вербальними методами, проте не завдаючи шкоди майну чи здоров'ю наполегливого оператора.

Переконаний, що якби адміністрація закладу отримала б наказ власника не допустити відеозйомки - цього б не сталося. Але і власник, і адміністрація, і працівники знали, що відеозйомка буде, і заперечень не висловлювали.

Більше того, про те, що в Луцьк приїжджає знімальна група "Ревізора" знали багато рестораторів Луцька. І всі втайні сподівалися, що саме до них прийде передача, і саме їм випаде честь бути удостоєними відзнаки. Відбувалися дзвінки типу: "А в тебе вже була?" - "Ще ні. А в тебе?" - "Теж нема. Може, й не буде вже".

Вийшло так, як вийшло. Самому цікаво було б глянути, що там і як.

• Відповідей 238
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Персонал Карамельки взнав за день.

Цього достатньо...

Так само про це знали персонали інших закладів. Чому тоді їм було цього недостатньо? :)

Опубліковано

Цього достатньо... щоб перестати сприймати всерйоз телевізійні ШОУ.

Ти що живеш в період Середньовіччя? :)

Зараз що хочеш можна дізнатись. Тільки для кожної новини є свій час. Таку інформацію (про "Ревізора"), мені здається, було неважко отримати.

Опубліковано

Ти що живеш в період Середньовіччя? :)

Зараз що хочеш можна дізнатись. Тільки для кожної новини є свій час. Таку інформацію (про "Ревізора"), мені здається, було неважко отримати.

Якщо здається, то хрестись.

Мова йде не про новини, а про неочікувану перевірку, про яку ніхто не повинен був знати наперед, а як виявляється, знали за добу. Втрачено фактор неочікуваності, який для такої перевірки має чи не найголовніше значення. Те що цими знаннями не всі зуміли правильно скористатися - це вже друге питання.

Опубліковано

Говорят "Залески" в Ревизоре опозорился.Видимо не нашел людей с Нового или не проплатил вовремя.Хотя никакие деньги ему не помогут.

Да, говорят они Олю даже на кухню не пустили. Еще ревизор заезджал в Вогнем і мечем та Срібні лелеки.

Опубліковано

Не зрозуміло - до чого стільки суперечок.

Для більшості адекватних лучан і без "Ревізора" відомо, що найпристойнішими закладами є саме "бровінські", а Залєскі - то повний....

Про останній навіть серйозно говорити не приходиться, критики не витримує

Опубліковано

Да ладно Вам наговаривать на роуз и карамельку. Все там в ажуре. Просто зайдите туда, Лучшего заведения по обслуживанию и сервису просто нет А на счет знал не знал, так на сайте нового на форуме, написано было что едут в Луцк, даже можно было посоветовать куда зайти, Вся информация открыта была.

Опубліковано

"Корона Вітовта" хтіла як краще. А дівчинці не сподобалося :)

З вією, звичайно, неприємність...

Ну, так їм і треба. Не хтіли мені картку знижки дати :)

Опубліковано

Може, хтось записував відео - викладіть, будь-ласка, десь. Хочу пару моментів ще раз проглянути. Особливо той, де ведуча характеризує окремі елементи інтер'єру "Залєскі" словом "жлобство" :)

Опубліковано

В Залєсскі дійсно тісно, а Бровінські заклади ніби готувалися до передачі дуже ретельно.

Давно не був в Фелічіті біля Загсу, там раніше адміністраторша була ТАКА... а зараз :(

Опубліковано

Дуже рада,що рекомендували "Фелічіту" ! :0079:

Вирішила скуштувати вчора пасту у Львові ,відвідала "Bianco Rosso pasteria" так називаємий ресторан італійської кухні - дизайн кльовий,яскравий ,а паста не смачна!!! А паста в "Фелічіті" завжди надзвичайно апетитна!

Не знаю особисто Бровіна, хороша це людина чи погана, але від його закладів я в захваті ! Вміє створити приємні умови

Опубліковано

Ця ведуча Оля мене трохи харить...

Така вже фіфочка, що ппц.

Хотілося б, щоб власники обісраних закладів проплатили якомусь каналу і нагрянули до неї додому, побачити, як там у неї все стерильно і чи не буде вона виганяти з свого дому журналістів. Дуже цікаво чи у вимогливих педантів теж так вдома усе, як вони вимагають від інших :)

Опубліковано

Може, хтось записував відео - викладіть, будь-ласка, десь. Х

Думаю якщо буде, то на сайті Нового каналу, але мабуть трохи згодом.

Бровінські заклади ніби готувалися до передачі дуже ретельно.

Чому її занесло аж на 33-й, Фелічіта в центрі міста теж присутня...

Опубліковано

Хотілося б, щоб власники обісраних закладів проплатили якомусь каналу і нагрянули до неї додому, побачити, як там у неї все стерильно і чи не буде вона виганяти з свого дому журналістів. Дуже цікаво чи у вимогливих педантів теж так вдома усе, як вони вимагають від інших :)

За те, що у неї вдома, ми грошей не платимо. А тут вона, як клієнт, платить гроші, тому й вимагає)))

Для нас старається)))

Ну і, звичайно, не треба забувати, що це ШОУ, яке має бути цікавим (для рейтингу), а не занудним (для галочки).

Опубліковано

Був свідком зальоту "Ревізора" у "Срібні лелеки". У друга було весілля саме у ресторані. Очікуючи на наречених, я теж попросив показати номер десь за 15 хвилин до них, який мені також сподобався.

Вийшовши на двір бачу картину - летить "біляве чудо" з операторами по боках, аля "розтупись море-жаба пливе" з криком ми не до вас, ми у готель.

"Ревізора" ніколи не дивився, але дійство мене заінтригувало. Фреймут підійшла до адміністратора, в якого почали тряслись руки, він зразу ж почав надзвонювати до власників за дозволом впустити знімальну группу в номер. Можу з впевненістю 100% сказати, що їх там ніхто не чекав. "Біляве чудо" почало розпитувати в яких номерах у них добре робити дітей і пішла рити компромат. Після перевірки попросив привітати молодят, що вона і зробила та за що була нагороджена короваєм і пляшкою шампанського від батьків молодого. Правда в ефір не вийшло...

Без гриму і зблизька вона, доречі, виглядає не в кращу сторону ...

Опубліковано
За те, що у неї вдома, ми грошей не платимо. А тут вона, як клієнт, платить гроші, тому й вимагає)))

Для нас старається)))

Дуже схоже на заказуху, навіть не їла у Фелічіті... І хотів би побачити, якби вона там сказала принесіть мені 1/5 частину піцци, бо мені стільки не можна калорій вживати. Вважаю, що в Короні в меню вказана кількість калорій для інформації, а не для замовлення у калоріях.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...