Перейти до змісту

Як заземлити системний блок?

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

В мене така ситуація, що на сам корпус системного блока чомусь подається невеликий ток. Тобто я рукою можу можу відчути як пробиває "колючий" ток. Від цього в мене великі проблеми. Комп'ютер взагалі не запускається, ще не прогрузивши біос він зразу завісаю. Деколи може буди трійний пік, типу вінчестер не грузить. Но коли дістаю жосткий диск і просто кладу його на підлогу комп'ютер зразу же запускається. Я думаю це все через цей струм що на корпусі. Як вирішити проблему я незнаю, так як визначити звідки пробиває струм не можу. Читав на форумах щоб заземлити різні варіанти: примотати провід до батареї (але не радять так як можна спалити комп'ютер); від щитка (цього я не вмію робити)). Якби взнати в чому проблема, в якій деталі комп'ютера (думаю що може БЖ).

Опубліковано

Заземлювати не треба, спалити дещо можна. Зніми БЖ і включи його самого якщо це можливо. І пробуй чи пробиває на корпус БЖ, скоріше всього так і є.

Опубліковано

Якщо живеш в багатоповерхівці то викликати електрика з ЖЕКу щоб провів земляний провід від щитка в квартиру до розетки/розеток з земляною клемою. А якщо приватний будинок то закопати поглибше побільше металу або забити пару палок арматури поглибше в землю і провести від них провід до розетки.

Опубліковано
то закопати поглибше побільше металу або забити пару палок арматури поглибше в землю і провести від них провід до розетки.

там не все так просто: є вимоги як до кількості, довжини і діаметра штирів, так і до відстаней між ними тощо.

Опубліковано

Тим хто має вдома кабельне від аверса можна як заземлення використовувати опльотку кабеля, вона добре заземлена. Часом якщо системник, холодильник чи інший залізний побутовий прилад бється током помагає просто перевернути вилку в розетці на 180 градусів (поміняти фазу з нулем місцями).

Опубліковано

У мене схожа ситуація, и виною всього - монітор.

Відключіть відео кабель від системника, та перевірте чи буде "битись" током.

Заземляти потрібно тільки до провода заземлення, наприклад в щитку; чи робити власне заземлення.

Або краще відремонтувати, замінити деталь, яку "пробито".

Опубліковано

Немає там пробитих деталей, сама схема фільтра компютерного БЖ така що там є два конденсатора: один з фази на корпус, другий з нуля на корпус, через них здійснюється вирівнювання потенціалів від високочастотних помєх на корпус, а з корпуса вони повинні стікати в заземлення. Тут все толково розписано - http://www.ixbt.com/peripheral/ground.html щодо таких нюансів:

- Для чего нужно заземление (защитное зануление)

- Требования Правил устройства электроустановок (ПУЭ) к заземлению (защитному занулению)

- Способы реализации заземления (защитного зануления)

Опубліковано

У мене схожа ситуація, и виною всього - монітор.

Відключіть відео кабель від системника, та перевірте чи буде "битись" током.

Заземляти потрібно тільки до провода заземлення, наприклад в щитку; чи робити власне заземлення.

Монітор відключав, результат такий же. Теба попробувати замінти БЖ,

• Адміністратори
Опубліковано

перепаяти,замінити блок живлення ...

Розслабтесь - це нормальна робота блока живлення та його елеметарного фільтра високих частот. Так що - заземлити або ж не торкатись корпуса.

Є ще варіант взагалі видалити ті конденсатори - корпус системника перестане "бити" струмом, але тоді отримаєте в електромережу потужний потік від імпульсного блока живлення, а там і телевізор "рябити" почне і сусіди можуть "дякую" сказати :)

Опубліковано

Є ще варіант взагалі видалити ті конденсатори

А от цього краще не робити, почитайте тут http://forum.cxem.net/index.php?showtopic=32886&st=0 і тут http://radiokot.ru/forum/viewtopic.php?f=11&t=39373

• Адміністратори
Опубліковано

Є ще варіант взагалі видалити ті конденсатори

А от цього краще не робити, почитайте тут http://forum.cxem.ne...opic=32886&st=0 і тут http://radiokot.ru/f...hp?f=11&t=39373

І що ти мені хочеш доказати? Уважно читав те, що я написав про видалення конденсаторів?

Я знаю звідки на корпусі напруга, для чого ті конденсатори. Правило просте: заземлити або не торкатись одночасно корпуса коп'ютера та поверхонь, які можуть якимось чином "приземлятись" (наприклад батарея опалення).

Боїтеся, що може "вбити струмом" - ставте ПЗВ на 10 міліампер в системі електроживлення квартири.

Опубліковано

Та діло не у тому що він струмом б'ється а те що що через цю напругу комп може деколи тупо завісати намертво.

Опубліковано

ну і які такі логічні висновки ,що комп'ютер зависає від цього , а не від 10500 інших причин.

Опубліковано

Немає там пробитих деталей, сама схема фільтра компютерного БЖ така що там є два конденсатора: один з фази на корпус, другий з нуля на корпус, через них здійснюється вирівнювання потенціалів від високочастотних помєх на корпус, а з корпуса вони повинні стікати в заземлення. Тут все толково розписано - http://www.ixbt.com/...ral/ground.html щодо таких нюансів:

- Для чего нужно заземление (защитное зануление)

- Требования Правил устройства электроустановок (ПУЭ) к заземлению (защитному занулению)

- Способы реализации заземления (защитного зануления)

Робоче БЖ - током не бється. Це факт.

Або ремонтувати/міняти БЖ; або нормальне заземлення.

Опубліковано

Робоче БЖ - током не бється. Це факт.

Або ремонтувати/міняти БЖ; або нормальне заземлення.

Цілком згідний.

Взагалі ніякий справний електричний прилад током "битись" не повинен,

ну звичайно крім електрошокера і ел.стільця, а якщо він все таки "бється"

значить є несправнісь і потрібно її усунути і заземлення тут нідочого.

Опубліковано

Відключав окремо БЖ і дійсно він бьється током. Буду шукати новий. Щоб не відкривати лишньої теми порадьте якої марки купити БЖ 400-500 Ват.

Опубліковано

Буде битись током справний блок живлення по зрозумілій причині - фаза через конденсатор зєднана з корпусом. Як вихід - треба заземляти корпус або відєднати середню точку конденсаторів від корпуса.

Опубліковано

Щоб не відкривати лишньої теми порадьте якої марки купити БЖ 400-500 Ват.

Chieftec, на ват так 350-400 буде цілком достатньо.

Опубліковано

Уважно читай пост №22 і зверни увагу №9.

Багато побутових приладів "бажають бути правильно увімкненні в розетку", де фаза якраз повинна потрапляти на вимикач.

Спробуйте, перевірте: вимкніть компютер, підєднайте дротика від оголеного заліза корпусу до батареї, якщо "пробки" в квартирі повибиває значить штепсель розетки вімкнений не правильно.

А причина зависань може бути і не в БЖ, а в тому ж таки вінчестері!

Відєднувати середню точку конденсаторів від корпуса не варто, краще заземлити.

Опубліковано

Уважно читай пост №22 і зверни увагу №9.

Багато побутових приладів "бажають бути правильно увімкненні в розетку", де фаза якраз повинна потрапляти на вимикач.

Спробуйте, перевірте: вимкніть компютер, підєднайте дротика від оголеного заліза корпусу до батареї, якщо "пробки" в квартирі повибиває значить штепсель розетки вімкнений не правильно.

Якщо повибиває "пробки" - то по корпусу гуляє фаза, але в такому разі, автор не писав би цю тему. :0155:

(по правилам, фаза в розетці має бути в справа)

Заземляти на труби опалення, чи на опльотки кабелів - не можна. Занулення робити в даному випадку - теж не можна.

Або робіть свое власне заземлення, або ведіть від щитка окремій провід, і ставте розетку з виводом заземлення.

Прошу людей, які не розуміються в електриці, не збивати людину з толку.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...