GreyHairs Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 12:16 Поділитися #26 Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 12:16 велосипедист об"їжджає машини на світлофорі справа, що забороненоне заборонено. Але не безпечно.А цей пункт хіба не означає, що заборонено? Не дозволяється=Заборонено.З ПДР:14.1. Здійснювати обгін нерейкових транспортних засобів дозволяється лише ліворуч.Обгін - це коли ти виїжджаєшь на смугу зустрічного руху, все інше випередження, а воно може бути як з ліва так і праворуч.Те що ти вважаєшь обгоном для велосипедиста - це об'їзд (нерухомого об'єкта), в інших випадках велосипедист не має права робити рухи ліворуч далі 1 метра від правого краю. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Lexx_Giant Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 12:30 Поділитися #27 Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 12:30 ООООО !! Про обгін велосипедистами автомобілів загаворили..!!! РОСТЕМ ! З.І. Я буває.. не те, що виїжджаю в ліву полосу..., я валю через 2 суцільні і швиденько додаю швидкості.. поки ще є можливість "смистись" від транспортного засобо який з правого ряду.. різко робить лівий поворот. Каюсь.. не дотримуюсь дистанції.. під час руху... ай яй яй. ((( Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
odna Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 12:31 Поділитися #28 Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 12:31 Чи я щось недочитав чи розясніть що робити дітям з 7 до 14 роківТоже вижу абсурд. Но точно помню в правилах было, что до 14 разрешается по дорогам в сопровождении взрослых. Затерялось что ли где-то такое правило, или, таки да, - отныне вертольотом и с парашютом. А так, кроме обязательных сигналов и стопов с поворотами, ничего нового не вижу в этой подборке Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Lexx_Giant Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 12:40 Поділитися #29 Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 12:40 НА мою думку краще обїхати зліва... тим більше на світлофорі.. бо ще якийсь паморок дверку відкриє.Я не за порушення правил.. я за їх дотримання ВСІМА учасниками руху без винятку..З.І. Хоча ні... винятки є... швидка допомога, менти і пожежна машина... звичайно з увімненими мигалками і сиреною. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Superman Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 12:40 Поділитися #30 Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 12:40 Добре, нехай я не правий з приводу випереджень і обгонів. Але щодо світлофорів виправдань немає.. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
SysR Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 12:48 Поділитися #31 Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 12:48 НА мою думку краще обїхати зліва... тим більше на світлофорі.. бо ще якийсь паморок дверку відкриє.Ті ж памороки відкривають її зліва, скільки разів передімною черговий ваділа з 10+ річним стажем відкривав дверку свого тарантаса, бо йому в лом 5 секунд почекати поки проїде велосипедист. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Lexx_Giant Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 12:52 Поділитися #32 Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 12:52 Виправдання є.. і воно полягає у тому.., що замість піти н азустріч велосипедистам.. і зробити хоча б розмітку... в нас зупинки ліплять за 2-3 метри від перехрестя..і велосипедисту.. щоб повернути праворуч.. треба або випередити )))) ту йо..ну.. маршрутку... або стояти і втикати поки з неї люди повиходять... То чому я не можу прохати на червоне.. якщо це нікому не заважає.... а найближчий пішохіжний перехід знаходиться за пів км від перехрестя.Звичайно це все заборонено ПДР.. але ці самі ПДР скледні не з метою захисту велосипедиста.. і надання йому переваги.. (в порядку зменшення.. пішохід, ВЕЛОСИПЕДИСТ, автомобіліст), а щоб якомога далі вигнати його з дороги. ІМХО.Думаю.. автомобіліст.. власник Таврії.. чи Порша.., чи Хамера... якщо побачить.. що на нього несеться КАМАЗ, натисне на гальма і пропустить дурака.. От і все ДАвайте будемо, насамперед, взаємоввічливі на дорозі.. от тоді у всіх нас.. принаймі хоч в чамусть в цій країні будже злагода. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Lexx_Giant Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 12:58 Поділитися #33 Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 12:58 Сєрий.... мова не за водіїв... пасажир може вийти.. а ще гірше... ПАСАЖИРКА.. !!!! :D НУ і маршрутчиків.... теж не вважаю водіями з великої букви.. не всіх звичайно.. є толкові, але їх.. нажаль.. МЕНШІСТЬ.. зі мною не тільки велосипедистати погодяться.., а й значна кількість автомобілістів. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
vampirich Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 13:15 Поділитися #34 Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 13:15 Хочеш щось змінити - почни з себе.Ти сумніваєшся в тому що я не чемний з велосипедистами на дорозі? за тебе не сумніваюся, чесно. То ж катали чуть разом... а от інші... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Lexx_Giant Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 13:17 Поділитися #35 Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 13:17 А інші "ваащє сволочі".... ))) Ще їм дудки такі дай, як Ді показував.. і буде "ваащє.. бєспрєдєл на дорогах.)) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
8a8asik Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 13:35 Поділитися #36 Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 13:35 По велосипедних доріжках та спеціально обладнаних місцях.Тільки що толку з цих ПДР, коли в нас 99% велосипедистів валять на червоне світло, навіть не пригальмовуючи. Цікаво, а де в нас в Луцьку велодоріжки? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
SysR Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 13:39 Поділитися #37 Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 13:39 Цікаво, а де в нас в Луцьку велодоріжки? В Україні немає жодної(!) дороги для автомобілів, а ви про велодоріжки говорите. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Zerotul Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 14:01 Поділитися #38 Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 14:01 Велосипед до новых ПДР Велосипед после новых ПДР Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
lilechka Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 14:29 Поділитися #39 Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 14:29 6.5. Якщо велосипедна доріжка перетинає дорогу...Шановні депутати і всі, хто причетні до введення даних правил в дію, ви спочатку б доріжки облаштували, а потім подібне б писали...А ви, шановні власники автомобілів, які критикуєте велосипедистів, проаналізуйте кількість ДТП за участю обох транспорних засобів, визначне винних і лише тоді вчіть велосипедистів, як потрібно їздити! Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Ko3bMa Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 14:44 Поділитися #40 Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 14:44 Велосипед после новых ПДР хіба що якщо судити по ньому тільки по цих пдр Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
S30 Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 15:03 Поділитися #41 Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 15:03 При своєму досвіді водіння велосипеда, мотоцикла і авто неможу зрозуміти цього пункту. Умовно кажучи, це є перетин другорядної дороги з головною, при чому другорядна - велодоріжка. Випадково натиснув підтримати, але то таке. Стосовно другорядної як велодоріжки - брєд, бо суперечить здоровому глузду і логіці. Який дебіл буде прокладати велодоріжку напереріз через дорогу, якщо безпечніше перейти по пішоходному переходу. В старих правилах це було доступно і зрозуміло написано. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
odna Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 15:35 Поділитися #42 Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 15:35 А еще, что я подумала: я ждала, что в первых изменениях ПДР относительно велосипедистов будет обязательный шлем. Но, похоже, правила пока пишут те, кто переживают не за безопасность велосипедистов, а за то, чтоб они людям меньше мешали жить. Вовремя предупреждали о своих маневрах и о себе вообще. Скорее всего я ошибаюсь. Мысли Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Dream Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 16:17 Поділитися #43 Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 16:17 Цікаво, а де в нас в Луцьку велодоріжки? Шановні депутати і всі, хто причетні до введення даних правил в дію, ви спочатку б доріжки облаштували, а потім подібне б писали... А Кабмін тільки про Луцьк і луцькі "велодоріжки" і думає як зміни в ПДР вносить, правда ж? У Львові, наприклад, на Липинського облаштовано поряд з тротуаром велосипедну доріжку; у Франції, наприклад тут (що бачив на власні очі, те й показую) велодоріжка, ТИНЄПАВЄРІШ!, проходить не поряд з пішоходним переходом, і крім того, зверніть увагу, встановлені перешкоди руху велосипедистів для зниження їх швидкості, і, знову ТИНЄПАВЄРІШ!, люди на роверах ті перешкоди не об'їжджають, а маневруюють (сам бачив і дивувався) (хоча є й вийнятки) . ! Та сама велодоріжка перетинає автодорогу. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Shkoder Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 16:27 Поділитися #44 Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 16:27 подобная тема поднимается с завидной периодичностью, где-то раз в полгода примерно. и в принципе ничего не меняется Лекс уже все полезное высказал и я в общем с ним солидарен, поделюсь просто собственными "наработками". пешеходные переходы, регулируемые или нет, я проезжаю вне зависимости от светофора. смотрю только на людей на переходе, иногда маневрирую между ними, но без наглости, в промежутке 3-5 метров как минимум. за три года дважды были конфликты с водителем, причем оба раза - маршрутки. пояснил, что любая машина является источником повышенной опасности, а байк - нет. ни один не понял, ну и ладно. перекрестки проезжаю в режиме повышенной опасности, так как по доброй воле байк на перекрестке, особенно нерегулируемом, никто не пропускает. обычно цепляюсь за "попутку" и еду рядом с ней, справа или слева от крыла. сзади опасно - джигитов хватает. регулируемый перекресток - просто в "автомобильном" режиме, благо я за рулем больше десятка лет и опыта хватает. за свои 80 сантиметров воюю жестко. если совсем уж притирают (как правило, тоже маршрутки), пропускаю идиота и по возможности еду за ним "на лифте". в темное время суток я стараюсь нарядиться максимально ярко и заметно, если катаюсь соло, то с ярким маячком и фарой. всегда в шлеме и в очках, ночью в прозрачных, вечером и днем в желтых. повороты показываю всегда, когда это имеет смысл для едущих сзади, например при обгонах и перестроениях, вообще при маневрах, которые неожиданны от райдера. всегда - при езде в группе по тротуарам не езжу без крайней на то необходимости, как и подавляющее большинство райдеров со стажем от года и больше, и с отсутствием неприязни перед дорогой. вообще, если ты одновременно и водитель и райдер, то на дороге психологически комфортнее - ты не турист, а абориген ps. с точки зрения автомобильных ПДД, нарушаю по-черному, конечно. хотя в большинстве случаев, это скорее читерство. например, чтобы переехать на другую сторону перекрестка или загруженной дороги, я могу просто спешиться перед пешеходным переходом, пройти его пешком остановив машины, и на другой стороне снова сесть на байк и поехать в другую сторону вызывая яростный butthurt пропустивших водителей Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Andrew_Best Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 17:56 Поділитися #45 Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 17:56 Виправдання є.. і воно полягає у тому.., що замість піти н азустріч велосипедистам.. і зробити хоча б розмітку... в нас зупинки ліплять за 2-3 метри від перехрестя..і велосипедисту.. щоб повернути праворуч.. треба або випередити )))) ту йо..ну.. маршрутку... або стояти і втикати поки з неї люди повиходять... То чому я не можу прохати на червоне.. якщо це нікому не заважає.... а найближчий пішохіжний перехід знаходиться за пів км від перехрестя.Звичайно це все заборонено ПДР.. але ці самі ПДР скледні не з метою захисту велосипедиста.. і надання йому переваги.. (в порядку зменшення.. пішохід, ВЕЛОСИПЕДИСТ, автомобіліст), а щоб якомога далі вигнати його з дороги. ІМХО.Думаю.. автомобіліст.. власник Таврії.. чи Порша.., чи Хамера... якщо побачить.. що на нього несеться КАМАЗ, натисне на гальма і пропустить дурака.. От і все ДАвайте будемо, насамперед, взаємоввічливі на дорозі.. от тоді у всіх нас.. принаймі хоч в чамусть в цій країні будже злагода.Та ладно, як би водії ігнорували велосипедистів так як ви всі тут описуєте, то напевно через кожних 5 хв в трампукт поступав наступний велосипедист. Шо за бред ви несете, чи думаєте водію цікаво завалити велосипедиста і сісти н*х? Водії пропускають і враховують велосипедістів які знаходяться на дорозі. І не треба корчити ТОМУ МУДРОМУ велосипедисту що він король на дорозі, це те саме що йти з кулаками на слона. Я якщо рухаюсь велосипедом, тверезо мислю і враховую що як би там не було але автівку я не посуну. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
kooper Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 19:33 Поділитися #46 Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 19:33 З такими правилами фікси тільки на стінах тримати прибитими Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
TreNeR Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 20:34 Поділитися #47 Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 20:34 Еще одна собачко-флудерастическая тема. Авто-вело срач. Такие темы надо сразу закрывать, а авторов банить Ну кроме Друида, конечно Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
nickel Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 20:35 Поділитися #48 Опубліковано 17 Жовтня, 2011 в 20:35 З такими правилами фікси тільки на стінах тримати прибитими А я б ще і фіксерів туди прибив, давайте ще автомобілісти на авто без гальм будуть їздити. ІМХО. Зразок: http://www.abw.by/news/129324/ Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
SysR Опубліковано 18 Жовтня, 2011 в 05:35 Поділитися #49 Опубліковано 18 Жовтня, 2011 в 05:35 А я б ще і фіксерів туди прибив, давайте ще автомобілісти на авто без гальм будуть їздити. ІМХО.Гальмувати на фіксі це теж саме що ти гальмуєш в авто двигуном, нікого нікуди не потрібно прибивати. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
SOAD Опубліковано 18 Жовтня, 2011 в 06:48 Поділитися #50 Опубліковано 18 Жовтня, 2011 в 06:48 Як на мене в луцьку вело рух досить пристойний, велосипедисти досить "вічливі" на дорозі, що дуже радує, не радує одне, що гайци наші їх не штрафують як в Львові наприклад. знаю с практики як велосипедиста признавали винним й заставляли ремонтувати авто.) дай Бог й в нас так буде, тоді не буде як кажуть тут присутні я проїжджаю ... но тільки обережно)). Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.