Перейти до змісту

Нещодавно відкриті заклади харчування в Луцьку

Molchik

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 1,1 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

скоро открывается новый ресторан название "FIRST" в том здании там где и PRESTO pizza дату открытия не знаю так как инфо мне предоставил один из строителей .... но там летняя терасса прям на крыше .... и внутри там интересно ....

І вкладено туди більше як 300 тис.$, от що значить вдало женитись :0016:

Моє враження - Пічаль, тоска, куди там "вкладено" (стовпи - покоцана рядова цегла, ламінат брудний на підлозі і чистіШший на стелі, на нашому столику серветки одна лицевою стороною догори одна навпаки) 300 тис.$ ?

внутри там НЕ интересно .... і Невиправдано Дорого.....

Опубліковано

да нормально там, вчера был. само пемещение вроде как за 200 продавалось или больше, так что нормальная цена. Есть минусы, но думаю исправят, Кому нравится Карамелька и Роуз, там понравится.

• 3 тижня потому...
Опубліковано

Перед тим як відкривати новий заклад харчування, я, на місці власників, задався б питанням:"нафіга взагалі його відкривати?" Я б задумався на рахунок концепції, креативності, врешті-решт про довгострокову перспективу. Що буде коли всі хто тусуються новими закладами, протусують через ваш і кануть в лєту, залишаючи його на мєсних. І перше, щоб варту було зробити, то поїхати не до Італій, Хфранцій чи Німеччин, а до Львова! В заклади групи "!Фест". Так, там багато німчури, ляхів, москалів, але там до біса багато й простих українців, бо концепція закладів вставляє всіх. Хлопаки беруть ідею з поверхні, що лежить ніби у всіх перед очами і подають в таких формах, що зачаровуєшся. Вони не паразитують на Львівському колориті, вони його доповнюють, а подекуди й створюють на пустому місці. Їх заклади, відкриті нещодавно, конкурують по відвідуванності і захопливих відгуках з історичними перлинами Львова. Я не певен, що москалик, коли вернеться в свою Московщину, згадає геній австрійських зодчих, а от як він погуляв в Криївці, буде пам'ятати все життя. Але що та Криївка (якихось п'ять поверхів вщент забитих клієнтами з радістю готових заплатити за просту, але далеко не дешеву українську кухню), на ній ніхто не збирався зупинятись. Ось з їхнього сайту (і побрехеньок там нема)

На сьогодні існує 17 закладів Компанії в різноманітних оригінальних стилях та форматах: ресторан «Криївка», «Мазох-cafе», Відкрита кав’ярня «Діана на Ринку», Галицька Жидівська кнайпа «Під Золотою Розою», Ресторація-музей «Гасова лямпа», «Лівий берег», «Найдорожча ресторація Галичини», «Львівська майстерня шоколаду» та її крамниці, «Місько Пструг та Петро Братванка», «Дім Легенд», «Зеник. Митник», «Зеник Не Гламур», «Львівська копальня кави», сувенірна крамниця «Львівські цяцьки», «Майстерня бруківки», суші-кнайпа «Маки», «Міська пекарня штруделів та сирників» та всі наступні концептуальні заклади, що будуть відкриті протягом наступних років.

Відвідуваність та популярність існуючих ресторанів є однією з найбільших в Західній Україні, вони привернули увагу української преси, а також міжнародних каналів та видань різних країн світу: Польщі, Словаччини, Росії, США, Зімбабви, Угорщини, Франції…

Сьогодні побував на святі Кави і само собою зайшли до Копальні Кави. Це довгі, високі напівтемні вузькі коридори з маленькими старими кругленькими столиками за якими юрбляться поціновувачі Львівської Кави. Де-не-де продають каву різних сортів, ми прикупили "Бандерівську" в червоно-чорному тубусі. Там нема ремонтів, проста побілка, витяжка через все приміщення, столики, стільці, дошки під стіною, щоб можна було спертись. Короче немає тої всієї євроремонтної тошнотухи, а йти звідти не хочеться. Всюди запах кави. Нам подали каву (бандерівську :)) з стопаріком згущонки - наливай собі і смакуй, смачні штруделі з яблуками і вишнями, сирник і ще якийсь пляцок, який мені не засмакував. Ми вже все з'їли і народ почав підриватись, а я прошу, щоб ще трохи посиділи, бо кайф неземний.

Є такий сайт в рунеті "кіногівно", там рейтинг вимірюється по фільму і перекладу: гівно-брак; стерильно-штамповка; кіно-адекват. Так от все що я бачу в Луцьку, може й мало я бачив, прагне стати стерильно-штамповочною точкою. Всі відрізняються декором стін, який не дуже й відрізняється у всіх :) Але атмосферність відсутня, заклад вас не огортає собою, ви не занюрюєтесь в нього, вийшли і забули. Нафіга то всьо?

Поїдьте до Львова, білєт не такий вже й дорогий, та й машиною поки ще можна - дорога до Дубного ще проїздна. Ви ж гроші повинні заробляти, а якщо у вас з тим не все гаразд, то тут клієнти ні при чому. Будьте перші, будьте сміливіші, станьте хоч один не такий як всі. :)

Опубліковано

Ромаха, ти помиляєшся.

Більшість цих названих вище закладів розрахована саме на туристів, а не на місцевих. Навряд чи в "Мазох-кафе" підуть вдруге, щоб самому собі приготувати салат зі зварених та принесених цілих картоплі, моркви, буряка і т.п. Туди йдуть лише раз - чисто позирити.

Від "місцевого" закладу вимагаються хороші ціни, якісна кухня, гарно оформлене і читабельне меню, спокійна обстановка та затишний інтер'єр, зручна парковка, привітні офіціанти, які тебе запам'ятають, видадуть картку постійного клієнта. Можливо, комусь важливо, щоб там могли приготувати страву не з меню. Комусь ще щось треба. Але зовсім не обов'язково, щоб заклад був орієнтований на туристів, притягуючи їх якоюсь "фішкою" - для місцевих це пофіг. Так, як ми без емоцій проїжджаємо повз Луцький замок (який є дуже цікавим для туристів) - так само без емоцій ми будемо дивитися на якусь ресторанну диковинку, коли прийдемо туди в десятий раз.

Серед самих же львівців є багато тих, хто досить критично відгукується про "Криївку" та інші заклади мережі і нечасто туди ходить. В основному водять туди "понаєхавших". Так, у "Криївці" дуже смачно. Але галицьке кулінарне мистецтво, яке увібрало в себе найкращі традиції Польщі, Австрії та Угорщини, є найкращим в Україні. Тому у Львові просто смачно готують і в "Криївці", і в десятках чи сотнях інших закладів.

Гуляючи по Празі, я заходив у заклади, орієнтовані на туристів, та в генделики, в яких тусить місцевий люд. Інтер'єри істотно відрізняються на користь перших, але в других ціни значно нижчі, а смак страв або однаковий, або в генделиках смачніше. Так що в Луцьку орієнтація на туриста і всякі "фішки" можуть не спрацювати (скульптура Швейка не освіжить прокисле пиво в ресторані "Бравий Швейк"; шикарний розпис стін "Монастирської дороги" не виправдає цін і підвально-гастрономного розміщення; а оформлення вивісок і фасаду "Ортеола" під старий европейський ресторан не виправить відверто несмачної кухні).

Опубліковано

Yarchik, розкажу тобі про моїх друзів львів"ян. Вони мало не щодня (особливо у осінньо-зимовий період) проводять вечори у кнайпах. Найулюбленішими з них є "Найдорожча ресторація Галичини", "Лівий берег" та "Кабінет". Чим же їх так приваблюють ці заклади? По-перше, як ти вже зауважив, смачна кухня. По-друге, привітний персонал. По-третє, система знижок. Як вже зауважив Ромаха, більшість пристойних закладів громадського харчування Львова входять до однієї групи. Існують клубні картки та іменні. Щодо клубних карток я не компетентна. А от іменна картка має систему бонусів, які переводяться у гроші, якими можна розраховуватись у тих же закладах. Крім того, у кожному закладі визначений певний відсоток який оплачує клієнт за замовлення. Для прикладу, у "Найдорожчій ресторації Галичини" це 10 %. Тобто, якщо замовляє чай, який у меню коштує від 90 до 150 грн, ти оплачує від 9 до 15 грн.

Отож, львівські заклади розраховані і на туристів, і на місцеве населення

• Адміністратори
Опубліковано

Фігня.

Я у Львові хожу в генделики типу нашої оболоні "жаби"

Ціни шара, меню не велике, але готують вони це меню виключно!

В заклади по типу "Вероніка, криївка і тд і тп" тільки аби когось вразити, або на шарік :)

Під кожним реченням Ярчика можу підписатись.

Опубліковано

Ліля, я не заперечую того, що ти кажеш про названі заклади.

Моя позиція полягає в тому, що львівські заклади можуть дозволити собі орієнтуватися на туристів як з України, так і з інших держав. Проте в Луцьку орієнтація на туриста в "одноразових" закладах типу "Мазох кафе" була б невигідною. А тому окрім пошуку фішок та ідей, які "лежать на поверхні" (С) Ромаха, треба орієнтуватися в першу чергу на тих, хто завітав поїсти, попрацювати чи провести зустріч.

У нас відкривали тематичні заклади (той самий "Кондитерський дім Ортеол", той самий пивний ресторан "Бравий Швейк") - але в першому можна випити пива, а в другому є десерти. Навіть в Карамель-кафе готують суші (модно). Так що спеціалізація в Луцьку виправдана лише піцеріями, а заклади з одноразовими фішками тут приречені.

Опубліковано

Я не був в Мазоха, а там де був запам'ятається на довго. Якщо мова про поїсти, то найоптимальніше це "Берізка", столовка міськради (або інші, у кожного своя точечка), який смисл переплачувати в два-три рази обідаючи в сіреньких ресторанах. Та й якість і свіжість продуктів в столовках покраще буде, бо в них головне обороти:) Я не говорю, щоб всі ресторани мали якісь фішки, тим більше одноразові. Я говорив про атмосферність, певну містичніть, яку потрібно закласти в основу закладу, яка потім буде роками працювати на власника. Хоч один та й має нести якусь завершену ідею, від стилістики, наповнення, до персоналу. І не обов'язково ввалювати сотні тисяч доларів. Більшість вкладають їх у форму а не суть.

Опубліковано

Більшість вкладають їх у форму а не суть.

Ромаха, якраз в більшості названих тобою львівських закладів гроші вбахані в форму, яка породила суть :) Та ж "Криївка" не була б цікавою завдяки формі, що починається від чувачка, котрий, шпигунськи озираючись, приводить тебе до дядька зі шмайсером та запитанням "Гасло?"

Той же "Мазох" був би нецікавим, якби не антураж.

Мені доводилося їсти в європейських ресторанчиках, яким не один десяток літ. Видно, що колись в "форму" були вбахані чималі кошти, але нині та форма потерта, тьмяна... і затишна.

Істинна суть кожного закладу приходить із часом.

Той же "Майдан" змінив кілька іпостасей: спершу це був "модний" бар, куди ходили кормитися з прокуратури та МВС. Потім студентська братія надала закладу атмосферу генделика. Тематичні роково-музичні вечори привернули патлатих металюг, які ніжно називали "Майдан" "Мейден" (на асоціацію з Iron Maiden) або "Майдайінг" (від гурту My Dying Bride). А тепер там увечері попса і дискотівки, вночі душевні п'янки, а вдень можна смачно перекусити.

Опубліковано

Yarchik, розкажу тобі про моїх друзів львів"ян. Вони мало не щодня (особливо у осінньо-зимовий період) проводять вечори у кнайпах. Найулюбленішими з них є "Найдорожча ресторація Галичини", "Лівий берег" та "Кабінет". ... якщо замовляє чай, який у меню коштує від 90 до 150 грн, то оплачує від 9 до 15 грн.

Офтоп. Ліля, ну тобі й повезло з друзями, а друзям - із доходами! :)

Опубліковано

Офтоп. Ліля, ну тобі й повезло з друзями, а друзям - із доходами!

Найдорожчий чай, що я пив коштував один євро, тобто біля 10 грн. Це було у ресторані, що знаходиться у підніжжя найвищої гори європейськіх Карпат(Гірлаховський Штіт), це було на висоті 2300 метрів, на двісті(!!!) метрів вище Говерли - ну там зрозуміло :)
Опубліковано

:offtopic:

Ліля, ну тобі й повезло з друзями, а друзям - із доходами! :)

Львів, то вам не Луцьк. Можливостей реалізуватись там більше. Особливо процвітає ІТ сфера

Опубліковано

Угу, мені за львівське айті тільки не розповідай :)

що з ним не так?

Про розвиток ІТ у Львові можу судити зі слів братика та кількох друзів, які працюють у цій сфері вже не один рік

Опубліковано

Так що спеціалізація в Луцьку виправдана лише піцеріями

І куда ж ми катімся, ГАСПАДА? Фастфуд наступає!!! Дайош Макдональдс в Луцьк?!!

Опубліковано

Так що спеціалізація в Луцьку виправдана лише піцеріями

І куда ж ми катімся, ГАСПАДА? Фастфуд наступає!!! Дайош Макдональдс в Луцьк?!!

пипл хавает - вот и наступает :(

и ИТ львовское лучше, и туристы, и гэндэлыки..... а у нас, наверное, место проклятое.....

Опубліковано

Я ж не закликаю вже існуючі заклади, якщо вони не банкроти, змінювати концепцію, вносити цілісну ідею. Будуть відкриватись нові, і вони нехай пробують щось нове, смімливе і конкурентне. В програші не залишаться точно. Більшість не була в Львові в закладах які ми тут обговорюємо.

Львівська копальня кави:

dscn5709.jpg

f1517164af50e700.jpg

595669.jpeg?0

87876112_1338725441_DSC_4574.jpg

Криївка:

49550.jpg

wcarousel_ArticleImages_162_kr_(3).jpg

22.jpg

03(15).jpg

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...