Перейти до змісту

Флешмоб - спали палія

zaHARE

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Я маю і всіх сусідів заставити викорчувати дерева, щоб мені на подвір"я листя не падало???

Ні. Ти просто не повинна палити листя :)

В людей таке бачення: моє подвір'я, що на ньому хочу - те й роблю. От хочу, й палю листя!

Але власність зобов'язує.

Якщо дим від листя буде йти мені додому, або ще й закоптить свіжовипрані речі - хазяїну того подвір'я буде дуже непереливки.

Крім того, є ще два аспекти: 1. Спалювати листя - заборонено. 2. Дим від спалювання листя надзвичайно шкідливий.

Тому нехай ті, хто палять, не здивуються, коли до них навідаються або зі штрафом, або з каністрою бензину, щоб спалити значно більше, ніж листя.

Опубліковано

Я маю і всіх сусідів заставити викорчувати дерева, щоб мені на подвір"я листя не падало???

Ти просто не повинна палити листя :)

Як скажете, тату. :)

Ще раз дякую Богу, що ми не сусіди.

Опубліковано

Так, мені повезло: сусіди поважають розуміють мене, а я їх.

Раз в тиждень біля кожної сусідської хати горить вогонь.

В мене ділянка не 10ть сотих, 40м2.

Залишилось одне невикорчуване дерево.

Надалі в мене дерев не буде.

Ти цього не можеш знати напевне. Може комусь і не подобається, просто не всі кажуть. Я щодня проходжу 1,5 кілометра приватним сектором туди і назад. Вроді і не сусіди, але дошкуляють.

Я собі думаю так: якби мій сусід, який має 40 квадратів ділянку віддавав мені своє листя (з моїх же дерев) в обмін на те, що він йоно не буле палити - я б погодився :) - це про "якщо захотіти"

Опубліковано

Я собі думаю так: якби мій сусід віддавав мені своє листя (з моїх же дерев) в обмін на те, що він його не буле палити - я б погодився :)

Так, мені повезло: сусіди поважають розуміють мене, а я їх.

Раз в тиждень біля кожної сусідської хати горить вогонь.

Опубліковано

Пані Oksana04 як ви ставитесь то того що палять (курять) в присутності Ваших дітей?

п.с. про стерню, дома вже років зо п'ять не згрібаємо солому (не говорячи про спалювати), після обмолочування розкидається по полю і діскується.

А після покупки мотокоси осіння зілля на городі також не виноситься...

Опубліковано

І який ти бачиш вихід? Палити? :)

Саме так і роблю.

Якби ти палила не гілки, а листя, і була б моєю сусідкою - ох, це була б "Кайдашева сім'я-2" :)

машини вихлопні гази викидають, біжи розбирайся з всіма сусідами в кого є автомобіль :D :D :D

по темі, недавно зрізав старе дерево, палив з листям разом. Ще не дожився до такого щоб за сусідів зривати кожен листочок :dont:

хоча листя як таке ніколи не палив ...перекопав землю і добре.

Опубліковано
Пані Oksana04 як ви ставитесь то того що палять (курять) в присутності Ваших дітей?
Питання риторичне.

В приміщенні - заборонено. На вулиці - хоч до посиніння.

Невже так тяжко на якусь годинку-дві закрити вікна в своїй квартирі (вже ж немає аж такої дикої спеки)???

Опубліковано

Невже так тяжко на якусь годинку-дві закрити вікна в своїй квартирі (вже ж немає аж такої дикої спеки)???

А якщо сусіди не одночасно будуть палити листя, то що будете тримати дітей дома цілодобово? Чи домовляєтесь зі всіма сусідами коли Вам палить листя?

Опубліковано

Так отож. В мене сусід курив на площадці, і дим в хату затягувало. Поки було літо - вікна були відкриті, провітрювалося швидко. Але зараз вікна весь час відкритими не потримаєш. А засинати, відчуваючи дим з-за дверей - мені особисто неприємно. Тому зробив сусіду зауваження: моє здоров'я мені дорожче, ніж його... Він мене зрозумів правильно.

Опубліковано

А якщо на зупинці де Ви з дітьми, чекаєте маршрутку хтось курить чи на дитячому майданчику?

Опубліковано

А якщо сусіди не одночасно будуть палити листя, то що будете тримати дітей дома цілодобово? Чи домовляєтесь зі всіма сусідами коли Вам палить листя?

Живу в приватному секторі від недавна. Не знаю як де, але тут всі палять, коли вже сутеніє. Думаю, скрізь так.

щоб диму здалека видно не було :D

А якщо на зупинці де Ви з дітьми, чекаєте маршрутку хтось курить чи на дитячому майданчику?

Я курю біля хати, де неподалік граються мої діти.

Розкажіть мені, як я забруднюю НС. :)

Опубліковано

Ух-ти.... я аж задумався. Навскідочку нарахував 20 ділянок сусідів - це тільки з найбільш вітряної сторони. Кожен по дві годинки. І так раз в тиждень. Так цим треба серйозно займатись.

Уяви, халепа: вранці пішов на роботу, завбачливо не прикрив квартирку (сусід через дві хати не попередив, що буде палити листя). Ввечері приходжу - готова копченина на столі. Потім три дні провітрюєш будинок.

Хоча... варіант.

А коли з роботи додому йти - то просто чекатиму коли стемніє.

Опубліковано

Ввечері приходжу - готова копченина на столі.

Це вже треба трубу з-над багаття і прямо у вікно. Або палити безпосередньо під тим самим незачиненим вікном.

Звиняйте, мушу вас усіх покинути.

Кожен все-рівно залишиться при своїй думці та з власними інтересами. Ситий голодного не зрозуміє.

Опубліковано

Стільки років палили те листя) а тут схаменулись)

ще дитиною памятаю як горіло листя осінню......

...згадала баба коли дівкою була

Опубліковано

Стільки років палили те листя) а тут схаменулись)

ще дитиною памятаю як горіло листя осінню......

25 років тому було значно, значно, значно менше автомобілів і викидів в атмосферу. Зараз ці викиди осідають на листі. А під час спалювання - в наших легенях.

Це тільки маленький аргумент.

Взагалі, 25 років тому про таке поняття, як "екологія" чи "партія зелених" в нас і не чули.

Коли потрапляєш в Київ з Луцька - ой, як відчуваєш, чим ти дихаєш :( Навіть автомобіль починає гірше "тягнути", бо для спалювання бензину треба кисень, а його значно менше.

• 3 тижня потому...
Опубліковано

Розмістіть на своєму під’їзді оголошення про заборону спалювати листя

Спалювання листя у дворах є надзвичайно шкідливим і для здоров’я людей, і для екологічного стану у місті.

При згорянні листя у повітря вивільняються пестициди та радіонукліди, накопичені рослинами протягом року. З тліючого листя виділяється бензопірен, що викликає у ракові захворювання. Подразнений димом епітелій слизової оболонки дихальних шляхів не здатен протистояти збудникам захворювань, і це одна з причин, чому з початком осені зростає кількість респіраторних захворювань.

Наноситься шкода й природі: разом з листям згорають зимуючі корисні комахи, руйнується ґрунтовий покрив, знищується насіння і коріння рослин, в 2-4 рази зростає промерзання ґрунту.

Спалювання листя заборонено низкою законів України, і тому міліціонери повинні зупиняти спалювання – це вказано у їхніх інструкціях.

Просимо вас:

роздрукувати та розмістити оголошення про заборону спалювання листя на дверях свого під’їзду (оголошення внизу)

телефонувати 102, щойно побачите спалювання листя

робити зауваження тим, хто спалює листя, та поширювати інформацію про це

Детальніше про спалювання листя:

http://necu.org.ua/ekolohy-nahaduyut-pro-zaboronu-spalyuvaty-lystya/

Завантажити оголошення для під’їздів:

http://necu.org.ua/wp-content/uploads/pal.pdf

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...